NEINFRANTII

- legenda continua


O PROVOCARE

Distribuiţi

octavtoader

Mesaje : 76
Data de inscriere : 31/05/2010

O PROVOCARE

Mesaj  octavtoader la data de Mar Aug 03, 2010 7:04 am

Am postat acest subiect si in alt forum in speranta ca voi putea atrage in discutie oameni care fiind pasionati ai stiintelor exacte si ai tehninicii observatiei - tehnica atat de frecventa in cercetarea stiintifica - vom putea gasi calea spre un dialog constructiv. Se pare ca m-am inselat si ca am ales un forum care nu excede in astfel de directii ale discutiei
http://forum.drumulinvingatorilor.ro/index.php?topic=1203.0
Voi incerca atunci aici o astfel de abordare. Cine stie, poate vom avea parte de discutii interesante.
Reproduc mai jos articolul initial si cateva din raspunsuri...
.....................................
1.
- Sunt pe acest forul o suma de oameni de stiinta, cercetatori, inventatori, creatori...
- Nu de putine ori am auzit de subiecte precum "atacul psihotronic", "arma zeilor", "influientare in masa prin aparatura sofisticata".
- Daca vom cauta in arhiva publica de informatii (net) vom observa o stranie coincidenta - de fiecare data cand Romania sau romanii trec printr-un moment de cumpana apar "temperaturi deosebit de ridicate pentru aceasta perioada"( si se pot gasi exemple ale acestor coincidente incepand de la "revolutia din 89" si pana la referendumul din mai 2007, sau alegerilel locale din 2008, sau cele prezidentiale din 2009). Dupa trecerea "momentului social maxim" apar fenomene contrare - scaderi bruste de temperatura, ploi abundente, inundatii, tornade.
- Zilele acestea, tot printr-o stranie coincidenta - inainte de o motiune care poate schimba soarta tarii - avem parte de aceleasi "temperaturi deosebit de ridicate pentru aceasta perioada".
PROVOCARE :
- Fie ne facem ca nu observam si consideram aceste coincidente ca fiind parte din "incalzirea globala"...
- Fie incercam prim metode stiintifice sa facem o scanare a spectrului de frecvente care apare in eter in aceste perioade comparativ cu o perioada relativ normala d.p.d.v. al vremii. Eu as inclina spre a doua solutie si in special spre domeniul frecventelor care sunt in afara marjei spectrului audibil al urechii umane ( 0 - 15 hz si peste 20.000 hz ). Eu folosesc un soft de la "spectran.com" dar senzorul de captare (microfonul), cat si partea interna a calculatorului sunt dotate cu filtre care taie exact frecventele vizate, astfel incat nu se poate observa decat o usoara crestere in zona de 6 - 8 hz. Crestere care poate fi subiectiva si eronata avand in vedere sistemul electronic rudimentar folosit.
Dar pe Forumul Creatorilor este imposibil sa nu existe oameni pasionati de studiul spectrului de frecvente care sa aiba si dotarea tehnica necesara unei astfel de cercetari. Este foarte posibil ca acesti pasionati ai fizicii frecventelor sa aiba deja o baza de date in acest sens - baza de date ce poate fi pusa sub analiza intr-un context mai larg.
Parerea mea este ca avem de-a face cu un efect secundar al unei frcvente parazite (posibil generatoare de armonice), al carui scop nu-l putem inca defini clar, efect ce induce un comportament anormal al apei in circuitul ei natural (si daca discutia va capta interesul voi aduce argumente ale acestui comportament anormal al apei si factorului de umiditate al aerului obtinute atat prin observatie "pe teren" cat si prin corelarea unor date oficiale, precum si observatii asupra efectului acestui comportament anormal al apei in sanatatea individului si a plantelor).
O coincidenta este rareori intamplatoare. Mai multe coincidente succesive fac ca rata probablitatii sa scada spre zero. Aceasta este discutia provocatoare pe care o propun forumului.
..........................
2.
- Nu de putine ori, imediat dupa o ploaie torentiala se poate observa formarea unui strat de ceata la nivelul solului (pe versantul muntilor) - ceea ce este perfect normal. Anormal este cand aceasta ceata nu se ridica uniform ci ca un fum dintr-un furnal, o coloana dintr-un singur loc alimentand formarea unui singur nor (fenomen pe care l-am observat prima data in sudul tarii - 1993-1995, la Dabuleni, undeva deasupra canalului de irigatie - acum zona afectata de desertificare). La munte fenomenul se manifesta pe cursul apelor. Asta inseamna ca vaporizarea este atat de intensa incat ea poate fi observata numai la cantitati extrem de mari de apa - apa la nivelul solului fiind vaporizata instantaneu si fara semne vizibile.
- Dupa o ploaie buna in padure ar trebui sa dai de noroi, umezeala. Nu de putine ori am intrat pe trasee de munte la cateva ore dupa ploaie si ... solul era perfect uscat pe o adancime mai mare de 20 cm.
- Izvoarele si parurile mici de munte seaca ciudat de repede. Prin M-tii Orastiei un isvor a secat la o perioada de 2 ore (dus intors prin dreptul lui), pe o vreme care nu a avut semnificative semne de schimbare - doar senzatia de caldura inabusitoare care a aparut oarecum instantaneu.
- frunzele plantelor se usuca anormal in timpul verii / si pomicultorii cred ca imi vor da dreptate.
Si acum o posibila explicatie :
- Pe la mijlocul anilor 90 institutul Jean-Louis Naudin (Franta) publica o teorie prin care la o frecventa de 6-8 hz poate disocia apa in cele 2 componente, hidrogen si oxigen, lucru care ar fi dat o noua evolutie cercetarilor privind energia verde pe baza de hidrogen (teorie absenta acum de pe acest site destul de serios - desi la vremea respectiva erau prezentate si filme cu exemplificarea experientei).
Se poate presupune ca o frecventa similara disturba circuitul normal al apei in natura dand senzatia aceea de sufocare pe carer o resimtim pe vreme de canicula (canicula e si in Africa ...dar nu simti atat de acut cum "viata se scurge din tine"). O disociere instantanee a apei din natura sub efectul unei frecvente de acest gen ar putea explica oarecum fenomenul ( scaderea brusca a umiditatii, lipsa vizibila a vaporilor de apa dupa ploaie, lipsa apei la nivelul solului etc). Ajuns la o oarecare saturatie, echilibrul se rupe si ... totul se transforma in ploi abundente, vijelie, inundatii (asa cum vedem si azi), natura revenindu-si la normal dupa o perioada relativ lunga in care se restabileste un echilibru relativ, intre diferite zone cu umiditate si temperatura foarte diferite .
Este poate si o explicatie pentru acele "tunete din senin" semnalate pe teritoriul Romaniei. Disocierea apei in hidrogen si oxigen poate genera "pungi" cu hidrogen care se pot autoaprinde exploziv fara a lasa urme vizibile.
- O alta posibila explicatie, aparuta acum cateva zile (coincidenta...) - AOL News spune că armata americană e gata să testeze o armă cu microunde în Afganistan ( http://www.publika.md/aol-news-spune-ca-armata-americana-e-gata-sa-testeze-o-arma-cu-microunde-in-afganistan_42431.html ). Fara cuvinte.
Efectele asupra viului le discutam poate cu alta ocazie...
Intrebarea ramane insa ... ne facem ca nu observam aceste coincidente/anomalii sau cooperam pe linia unei studieri atente a fenomenului ?
..............................
3.
Fenomene meteo extreme se intampla in intreaga lume - America de Nord si de Sud, Asia... poate mai putin in Africa si Australia. Dar nu asta e prb. E vb de noi si de Romania. Ce fac altii e treaba lor...
Exista un raport privind desertificarea Romaniei.
http://mobile.cameradeputatilor.ro/pls/steno/steno.stenograma?ids=6840&idm=1,89&idl=1
Nu comentez nici continutul politic, nici "oportunitatea" aparitiei atat de tarzii a acestui raport . Fenomenul este simtit de mult de localnici si "debandada" din economia romaneasca lasa impresia ca de vina sunt defrisarile masive si disparitia (distrugerea) sistemului de irigatii.
Dar daca in sudul Romaniei, cu un bazin hidrografic consistent, este posibila desertificarea, inseamna ca mai la sud de tara noastra (Bulgaria), sau mai la nord (Ungaria), ar trebui sa avem situatii de 10 ori mai grave ca la noi. Si nu e asa...
Cand treci granita spre bulgari sau spre unguri te intampina verdele crud al vegetatiei, aerul devine mai respirabil, dispare acea apasare care iti face capul sa-ti vuiasca, te apuca o toropeala si un chef de somn de nestavilit. Nici urma de desert sau de situatii meteo extreme (pana de curand cel putin).
Ce ar fi atunci sa punem problema un pic diferit - pentru ca ne aflam totusi pe un forum pe care s-au strans cele mai iscoditoare minti din Romania, si sa raspundem, atat cat putem acum la urmatoarele intrebari :
- de ce conditiile meteo extreme se manifesta cu predilectie in tara noastra (vecinii au parte de asa ceva numai la "granita de contact") ?
- de ce organismul se simte "eliberat" parca de o greutate odata cu trecerea granitei, aparand o stare de relaxare, de normalitate sa zicem ? Ce anume solicita atat de mult organismul nostru in interiorul granitelor (nu cred ca sunt singurul pe acest forum care a simtit aceasta diferenta)? De ce apare "presiunea", nervozitatea si uneori migrenele in primele ore ale reintrarii in Romania ?
- de ce ecosistemul, vegetatia vecinior nu este atat de afectata de "seceta" desi nu au un bazin hidrografic atat de bogat ca la noi ?
- oare distrugerea sistemului de irigatii, defrisarile masive nu sunt doat o "perdea de fum", un acar Paun, o motivatie confortabila in spatele careia se ascunde ceva mult mai ... grav ?(ambele "operatiuni" puteau fi stopate usor de catre un stat puternic, ancorat in administrarea eficienta a tarii).
Poate e prea intrazneata ipoteza propusa, poate usor paranoica...
Dar pana la o explicatie pertinenta nu cred ca avem dreptul sa trecem prea usor peste aceste "explicatii oficiale" care creioneaza situatia ca fiind "coincidente banale" sau "vinovatii ale poporului roman" care nu stie sa-si gospodareasca avutia.
........................
4.
Cred ca inainte de a ne raspunde la intrebarea "cine si de ce " face acest lucru... ar fi bine sa fim buni observatori ai fenomenelor naturale din jurul nostru si sa ne intrebam "cum se face si ce sanse de anihilare a acestei posibile perturbari meteo avem la indemana".
Cine si de ce / e o intrebare cu o plaja foarte mare de raspuns - de la savantul nebun la ... sectantul convins ca e momentul sa apara "apocalipsa", si evident pe aceasta plaja se pot insaila o groaza de speculatii.
"Cum se face" si care este antidotul - asta cred ca e intrebarea cea mai importanta.
- In urma cu 2-3 ani am trecut prin Tg. Jiu dupa o furtuna care a smuls acoperisul unui bloc (parca in 2007).
Interesanta era traiectoria vizibila a furtununii vazuta a doua zi ... Parca cineva trasase cu o rigla o banda, o suprafata in linie dreapta, pornita brusc de undeva din padure , in dreptul "fabricii de conserve si pateu Sadu" si pana in orasul Tg Jiu, aflat la aproximativ 10-15 km. O banda lata de maxim 150 m . Posibil o tornada . Ce era caracteristic - era traiectoria pe care era culcata vegetatia / nu circulara ca la o tornada, (sau cel putin asa imi inchipui ca trebuie sa arate dupa tornada, ceva circular) ci culcata pe sensul dinspre Sadu spre Tg Jiu... Si era vb de si de copaci grosi cat un om, si de tufisuri si vegetatie marunta. Era straniu sa stai in mijlocul soselei si sa privesti acea banda de vegetatie defrisata ... la dreapta o vedeai pana la nivelul padurii , un pic intrata in vegetatie, max 50 m iar in stanga priveai de-a lungul ei pana in Tg.Jiu.
Nu am avut aparat foto si cred ca am redat in cuvinte exact ceea ce am vazut. Posibil sa ma fi lasat influientat de dimensiunea ... "furiei naturii", dar am avut sentimentul clar ca nu am in fata un fenomen natural.
Inca o data, poate ma insel, nefiind de specialitate. Dar e a doua oara cand vad acest fenomen al vijeliei care lasa in urma o banda lata de 100 m cu vegetatie (copaci grosi) la pamant.
De aceea cred ca e bine sa adunam in primul rand observatiile noastre pe acest topic ... si apoi incet, incet sa descifram enigma / daca o fi vreo-una !
.............................
Am reprodus aici un "capat de pod", o parte din felul cum am abordat problema "meteo" ... ai carei cobai suntem (!!??).
Am primit si raspunsuri interesante si raspunsuri fanteziste ce tin de literatura de fictiune - atacuri psi, divinitate, oameni care pot modifica(psi) negativ natura... etc etc.
Imi doresc ca acest subiect atat de actual sa fie in atentia dvs si sa va capteze interesul in sensul unor discutii constructive.
Sper ca nu am fost off topic.
Multumesc

avatar
octasim
********
********

Mesaje : 238
Data de inscriere : 30/10/2009
Varsta : 114
Localizare : Bucuresti

Re: O PROVOCARE

Mesaj  octasim la data de Joi Aug 05, 2010 9:27 am

Uite, ca sa fim in ton cu provocarea propusa ...fac si eu o remarca. Exact cand au plecat FMI-istii s-a terminat si cu canicula continua de la noi ...a inceput iar sa ploua si sa fie mai racoare. O fi de la ei ??
avatar
Minnie
********
********

Mesaje : 103
Data de inscriere : 30/10/2009

La vremuri noi, griji noi...

Mesaj  Minnie la data de Joi Aug 05, 2010 2:24 pm

octasim mama, esti in urma cu evenimentele!

Acum bau-baul nu mai e clima, sau temepratura, acum bau-baul e furtuna magnetica pe care o provoaca Soarele!

Prin 84, tin minte ca eram foarte speriata de povestile lui tanti Veta, care abia ce pusese muraturi si zacusca si bulion in camara, ca o auzit (la Europa Libera, ascultat cu baterii cand se lua lumina...) deci o auzit femeia ca va veni un cutremur mare. Iar cea mai mare grija a lui tanti Veta nu era alta, decat ca acum cutremurul o sa ii rastoarne borcanele din camara.

Alte vremuri, alte orizonturi, alte griji...

Acum vin ziarele si scriu despre explozia solara (ok, care explozie se pare ca ar fi fost 4, si, mai mult, se pare ca prin aprilie ar fi fost prima - oare de ce nu a zis nimeni nimic in aprilie?). Iar eu, care ma consider om cu judecata, reactionez in aceeasi maniera in care reactiona si tanti Veta pe vremuri: daca imi afecteaza furtuna magnetica datele stocate pe calculator? Trebuie sa recunoasteti ca, in zilele noastre, bau-baul asta e mai rau decat clasicele 'se ia curentu si imi strica televizoru' sau 'vine cutremuru si imi sparge borcanele'.

Asadar... la vremuri noi, griji noi...
avatar
octasim
********
********

Mesaje : 238
Data de inscriere : 30/10/2009
Varsta : 114
Localizare : Bucuresti

Re: O PROVOCARE

Mesaj  octasim la data de Vin Aug 06, 2010 6:35 am

Chestia cu exploziile solare, vanturile solare si emisia de particole este incerta si prea putin dovedita. Este mai mult o speculatie stiintifica pentru ca nu se iau in calcul :
- faptul ca si Soarele are o miscare de rotatie proprie in jurul axei - astfel ca o explozie solara vazuta acum (in lateral..acolo unde se poate observa) a fost produsa cu 8 min in urma si va ajunge ca radiatie de particole (1000 km/s) cand Pamantul deja a parasit de mult (prin rotatie pe orbita) locul de impact.
-Radiatiile X, gamma etc (care se deplaseaza cu viteza luminii) sunt deja aici pe Pamant in momentul observatiei. Dar daca observatia a fost facuta prin studierea coroanei solare (marginea vizibila) atunci explozia e pe alta directie si ar trebui sa nu ne afecteze.
- Inca nu stim cum afecteaza activitatea solara clima. Doar presupunem... In mod mai grav insa ceea ce ne afecteaza pe noi sunt subtierea stratului de ozon protector si activitatea umana nociva(care distruge microclimatul prin surplus de substante poluante si activitati violente - explozii atomice, razboaie cu arme magnetice /nor magnetic/, etc ...).
In acest context nu poti sti cu exactitate cat este activitate solara nociva si cat este doar o picatura de energie in plus data de Soare, care a "umplut paharul" gafelor ecologice facute de om. Pana la urma si savantii aia de care vorbim sunt tot oameni si ...tot cu fonduri atrase isi desfasoara activitatea. Deci un "bau-bau" care sa le asigure "prosperitatea si fonduri suplimentare pentru continuarea studiului" este oricand binevenit si probabil.
Oricum activitatea solara nu poate fi considerata ca fiind un fenomen care se schimba brusc ...de la ora la ora, de la an la an. Fenomenele de acolo, din Soare au o evolutie mult mai lenta pe scara timpului (procentual vb activitatea solara nu poate avea salturi de valori peste 5%) iar o deplasare spre negativ a influientelor poate fi observata probabil prin comparatia datelor aflate la intervale de sute de ani.
Deci cauza trebuie gasita tot aici pe Pamant. Dar probabil ca Soarele va deveni un "Acar Paun" pentru acoperirea activitatii distructive a omului modern ... care in goana dupa profit uita de orice limita a bunului simt.
- De exemplu catastrofa ecologica din Golful Mexic... nu e doar o patura de petrol care acopera o suprafata imensa de apa . Privind meteo problema - este o suprafata imensa de pe care nu s-a mai facut nici un schimb(circuit) de vapori de apa care sa alimenteze curentii de aer din zona o lunga peiroada de timp (100 zile = 1/3 din evolutia anuala ciclica)
- Prin "jocul densitatilor" acel spatiu a fost "umplut" vapori de apa din alte zone invecinate ... iar dereglarile de clima sunt momentan incalculabile pentru ca nu avem o harta cazuistica a circuitului apei in atmosfera terestra, a curentilor noi care s-au format in urma acestei dereglari (Soarele ajunge la suprafata Terrei cu 1000W/mp, iar vaporizarea apei este direct proportionala cu aceasta valoare).
Ceea ce am vrut sa subliniez este faptul ca actiuni care par "minore" pot avea efecte majore in evolutia climatica pe Pamant ... iar "acarul Paun" este momentan Soarele. De aceea nu am luat in considerare "justificarile" cu activitatea solara.
Octasim
.
P.S.
Aia cu "mama" ... e de la canicula, nu-i asa ?
avatar
octasim
********
********

Mesaje : 238
Data de inscriere : 30/10/2009
Varsta : 114
Localizare : Bucuresti

Re: O PROVOCARE

Mesaj  octasim la data de Joi Sept 09, 2010 3:11 pm

Tornade, inundaţii, caniculă – tendinţele meteo în România următorilor ani
de Alina BĂDĂLAN TURCITU | luni, 14:30
foto(1)
Directorul ANM: Vom asista, în România, la fenomene meteorologice "tot mai violente"

Vom avea caniculă puternică, inundaţii, tornade şi chiar... ploi cu tunete şi fulgere în miezul iernii. Ca să prevadă astfel de fenomene cu câteva ore sau cu câteva zeci de minute înainte, România va plăti 1,9 milioane de euro anual, pentru a intra într-un sistem mondial de radare


În următorii ani, românii vor avea de îndurat "fenomene meteo tot mai frecvente şi mai violente", a declarat ieri Ion Sandu, directorul ANM, aflat la Conferinţa Europeană de Meteorologie de la Sibiu. Motivul: "efectul de seră suprapus peste cauzele naturale ale încălzirii", a mai explicat specialistul.

Ce înseamnă, însă, pentru România, fenomene meteo extreme? Roxana Bojariu, şefa departamentului Climato-logie al ANM, ne-a explicat că acestea pot presupune valuri de căldură intense, precipitaţii puternice, tornade sau chiar... ploi cu tunete şi fulgere în miezul iernii. "De pildă, valul de căldură din vara anului 2007, fiind foarte intens, poate fi considerat un fenomen extrem pentru România, dacă se ia ca referinţă perioada 1961-1990. Precipitaţiile intense înregis-trate în 2005, 2008 şi în acest an, în anumite regiuni ale României, pot fi considerate şi ele fenomene extreme. O ploaie cu tunete şi fulgere în anotimpul de iarnă e un alt exemplu", a precizat cercetătoarea.


Ploile ultimilor 5 ani cădeau înainte o dată la un secol

Dar schimbarea climei nu prespune numai existenţa unor astfel de fenomene, ci şi frecvenţa cu care acestea se produc. Şi nu numai. "Schimbarea climei înseamnă nu numai modificarea valorilor medii, ci se modifică distribuţiile statistice ale anumitor mărimi, astfel încât se schimbă şi ceea ce numim fenomen extrem. Ceea ce era încadrabil până acum în clasa fenomenelor rare poate deveni ceva mult mai aproape de obişnuit", a adăugat Roxana Bojariu.

Însuşi mi-nistrul Mediului, Laszlo Borbely, a precizat în Conferinţa Europeană că în ultimii cinci ani, în România, au căzut ploi care, potrivit statisticilor, erau aşteptate foarte rar, la scară istorică, o dată la 100, 150 sau chiar 200 de ani. Şi ultimele rapoarte ale hidrologilor de la Apele Române (ANAR) arată acelaşi lucru şi anume că în următorii ani inundaţiile pot lovi şi mai des decât până acum. Asta i-a pus pe gânduri pe specialiştii ANAR, determinându-i să aducă în atenţia Ministerului Mediului problema refacerii tuturor digurilor care apără localităţi, astfel acestea să poată prelua oricând debite istorice, care până acum se produceau o dată la un secol.

Dar violenţele meteo pot fi traduse şi prin extreme. Un exemplu convingător: vara aceasta, din 12 iunie până în 18 august, nu am avut nicio zi fără cod galben de caniculă sau de ploi abundente.

Tornadele nu sunt o noutate pentru România

În cadrul Conferinţei Europene, specialiştii au vorbit şi despre posibilitatea ca pe teritoriul României tornadele să se producă mai des decât până acum. Cât de frecvent, însă, nimeni nu poate spune, nici măcar măsurătorile, deocamdată. De pildă, în America, tornadele pot fi prevăzute cu exact zece minute înainte să se producă, a explicat ministrul Mediului.

Legat de tornadele româneşti, specialistul ANM, Roxana Bojariu, ne-a mai precizat: "Sigur, tornadele au existat, există şi vor exista şi pe teritoriul României.

Unele evenimente de acest fel au fost înregistrate în cronici, chiar. Odată cu diversificarea mijloacelor de înregistrare, consemnarea lor devine din ce în ce mai frecventă. Climatic vorbind, ele sunt însă mult mai puţin intense decât media celor înregistrate în Statele Unite, datorită condiţiilor locale".

Ce se poate face, însă, pentru diminuarea pagubelor produse de fenomene extreme? În primul rând, autorităţile să colaboreze între ele, mai spune climatologul ANM: "Rezultatele cercetărilor noastre sunt traduse în sisteme de monitorizare, atenţionare, avertizare şi intervenţii de urgenţă. Comunităţile locale trebuie să folosească împreună cu administraţia centrală aceste instrumente.
Un exemplu simplu: efectele ploilor foarte intense pot fi minimizate dacă pantele pe care se formează de obicei torenţi sunt împă-durite. Un alt exemplu este folosirea zonelor umede, cele definite natural, de un fluviu ca Dunărea, ca zone tampon în cazul inundaţiilor".

Digurile ar putea înghiţi încă 18 mld. euro, până în 2035

A doua măsură pentru diminuarea pagubelor presupune foarte multe investiţii. A recunoscut-o însuşi ministrul Mediului, anunţând că România va plăti anual 1,9 milioane de euro pentru a face parte dintr-un sistem mondial de radare, care ne va permite să prevedem fenomene extreme cu puţin timp înainte ca ele să se producă. Deja suntem membri ai acestui sistem din luna iulie. Până acum s-au investit peste 50 de milioane de dolari în opt radare ultraperformante, care pot anunţa astfel de fenomene cu doar câteva ore sau măcar cu câteva zeci de minute înainte ca ele să se producă. Potrivit lui Laszlo Borbely, până în 2035 Romania va putea beneficia pentru îndiguiri de încă 18 miliarde de euro, bani europeni, de la buget şi din taxele de mediu
sursa - http://www.gandul.info/news/tornade-inundatii-canicula-tendintele-meteo-in-romania-urmatorilor-ani-7125868

.................................................................................................

GATA - s-a legiferat. Nici Dumnezeu nu mai poate scoate aceste fenomene din cheltuielile guvernului de la Bucuresti !
Indiferent cat de ciudat o sa ni se para ca in Romania (si probabil numai in Romania ) vor fi fenomene meteo extreme, ca vor exista tornade si ploi inexplicabile si anormale, canicule si seceta... acestea sunt NORMALE si incluse in bugetul de cheltuieli ale guvernului. Iata ca avem cheltuieli de "1,9 milioane de euro anual" si inca "18 miliarde de euro până în 2035 " pentru aceste lucruri.
Multumim din inima domnule ministru Laszlo Borbely pentru rezolvarea eficienta si promta a problemei. cheers
De ce se intampla numai in spatiul extrem de bine delimitat al granitelor tarii, de ce aparatele de masura arata anomalii elecromagnetice si electrostatice, de ce etc etc...
Exceptia din acest an ( 2010 )cand aceste fenomene s-au extins si spre est (Rusia)si spre centrul Europei va ramane un mister, sau un "fenomen natural" decretat normal.
Oare asa sa fie ...?
Octasim
avatar
horia
*******
*******

Mesaje : 38
Data de inscriere : 14/11/2009

Re: O PROVOCARE

Mesaj  horia la data de Joi Oct 21, 2010 9:22 am

avatar
octasim
********
********

Mesaje : 238
Data de inscriere : 30/10/2009
Varsta : 114
Localizare : Bucuresti

Re: O PROVOCARE

Mesaj  octasim la data de Vin Oct 22, 2010 9:28 pm

Faina melodia din film. E cantata cu un usor accent rusesc, iar saxofonul din fundal acompaniaza perfect... Suna bine !

Continut sponsorizat

Re: O PROVOCARE

Mesaj  Continut sponsorizat


    Acum este: Joi Iul 19, 2018 12:27 am