NEINFRANTII

- legenda continua


Tiganii repatriati din Franta....

Distribuiţi
avatar
octasim
********
********

Mesaje : 239
Data de inscriere : 30/10/2009
Varsta : 114
Localizare : Bucuresti
09092010

Tiganii repatriati din Franta....

Mesaj  octasim

sursa - http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7739181-vasile-blaga-tiganii-repatriati-saptamana-trecuta-cazier.htm

Vasile Blaga: Tiganii repatriati saptamana trecuta n-au cazier
de V.M. HotNews.ro
Duminică, 29 august 2010, 19:44 Actualitate | Esenţial


Niciunul dintre tiganii repatriati, saptamana trecuta, din Franta in Romania n-avea cazier la politia franceza sau romana, a precizat, duminica, ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, potrivit Agerpres.

"In privinta persoanelor care au revenit in Romania saptamana trecuta, am efectuat un control amanuntit si ele nu figurau nici in fisierele politiei franceze, nici in cele ale politiei romane ca autori de infractiuni", a declarat agentiei APA ministrul, care se afla la Salzburg, la un forum international.

Ministrul admite ca, "daca un cetatean roman nu are acte legale de sedere in Franta, el trebuie sa fie expulzat", dar a sustinut ca Romania "se va apara" daca intervin abuzuri.


Vasile Blaga nu considera ca actiunile desfasurate de autoritatile franceze sunt expulzari, ci vorbeste, ca si Parisul, de "intoarceri voluntare".

"Franta plateste pentru aceste intoarceri voluntare... Este o politica buna sau proasta? N-as vrea sa ma exprim in aceasta privinta", a comentat Blaga.

Cateva sute de tigani au fost trimisi in Romania si Bulgaria ca urmare a inaspririi politicii de securitate a guvernului francez, atitudine ce a fost criticata pe plan intern si international.
..................................................................................


- Poate sa garanteze oare Ministrul Blaga ca tiganii ce urmeaza a fi repatriati sunt CETATENI ROMANI ...sau Romania devine, prin prisma inexistentei verticalitatii nationale a administratiei de la Bucuresti, un "cos de gunoi" unde se "repatriaza" toti cetatenii europeni gasiti fara acte si venituri pe strazile EUROPEI ?
- Cetatenia romana a "repatriatilor" este dovedita cu acte valabile sau pe "declaratie pe proprie raspundere" ?
Pentru ca daca e vb doar de "declaratie pe proprie raspundere" acesti "repatriati" pot deveni elemnte, germenii de violenta stradala, in contextul manifestarilor greviste ce se anunta in octombrie 2010.
Si, nu stiu de ce, dar situatia ( reducerea veniturilor populatiei, batjocorirea lucratorilor din sistemul de siguranta nationala, scaderea sigurantei cetateanului, "repatrierile" si altele despre care vom mai vb ) seamana extrem de mult cu situatia premergatoare revoltei din 89.
Deci "repatriatii" sunt cetateni romani "declarati" sau verificati ?

Octasim


Ultima editare efectuata de catre octasim in Mar Sept 14, 2010 2:32 pm, editata de 1 ori
Distribuie acest articol pe: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Mesaj la data de Mar Sept 14, 2010 6:10 am  octavtoader

Am citit pe REALITATEA.net un articol scris de un roman care in loc sa caute solutii sau macar o explicatie se lamenteaza astfel

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/tigani-ca-ai-nostri-n-are-nimenea-51984.html#comment-490993

"Ce cred eu despre Uniunea Europeană? Nu prea există. Casa mea tot casa mea este. Strada mea, tot a mea. Dacă mă înjuri, arunci gunoi aiurea sau îmi bagi mîna în buzunar, la mine în casă, te dau afară."
..........
"Sigur, ţiganii sunt ai noştri şi ni-i dorim, ne mîndrim cu ei cîteodată, dar alteori îi ignorăm. Sau ne ferim din calea lor, în funcţie de adresa din buletin."

..............
Imi voi permite sa raspund aici acestei teme care in plan general se manifesta astfel in societatea romaneasca
/
Nu domnul meu, nu in functie de adresa din buletin facem diferenta ci in functie de gradul de civilizatie si de apartenenta la aceasta societate.
- Nu acceptam tigani jegosi, putind a canal care ne oripileaza cu parola "da si mie... sa manance si gura mea ceva"
- nu acceptam tigani care distrug casele date ca ajutor de calamitate, sau pe cei care injura, scuipa, se comporta scarbos si violent
- nu acceptam tigani care ataca, isi bat si vand femeile ca pe vite, care nu-si platesc obligatiile fata de stat chiar daca stau in case luxoase si ne sfideaza de la volanul unor bolizi
- nu acceptam tigani care ne sfideza statul de pe pozitii declarate oficial de imparati, regi, bulibasi, nerespectand de pe aceasta pozitie nici o lege romaneasca, nici o cutuma de civilizatie si bun simt.
Astia sunt TIGANII pe care nu-i acceptam ! Si asa e normal.
RESTUL, indiferent de etnie, sunt cetateni romani, de care suntem alaturi si cu care ne mandrim cateodata, atunci cand au realizari. Punct.
avatar

Mesaj la data de Joi Sept 16, 2010 1:19 pm  octasim

Apar primele semne al izolarii ROMANIEI in spatiul European. Problemele si abuzurile din justitie vor accentua aceasta panta descendenta.
Ramane valabila aceiasi intrebare -
Sunt aceste motive o nefericita interpretare a faptelor de catre comunitatea internationala sau este rezultanta fireasca a actiunilor facute cu intentie de catre ADMINISTRATIA de la BUCURESTI ?
suera - http://www.realitatea.net/bulgaria-se-disociaza-de-romania-in-dosarul-aderarii-la-schengen_746393.html

.
Întrebat despre perspectiva Bulgariei de a adera la Schengen în 2011, după ce, în plină polemică pe tema romilor, Franţa a ameninţat că se va opune intrării României în acest spaţiu al liberei circulaţii, Borisov a ţinut să facă distincţie între Bulgaria şi România.
.......................................................................

Bulgaria se disociază de România în dosarul aderării la Schengen


România şi Bulgaria au semnat însă o serie de acorduri prin care îşi propun să adere împreună la Schengen, în martie 2011, cu atât mai mult cu cât aceste două ţări vor trebui să administreze, după aderare, o parte din graniţele externe ale UE. Standardele în domeniu au fost stabilite în consecinţă.Premierul bulgar Boiko Borisov a sugerat miercuri, în contextul polemicilor despre romi, că Bulgaria ar trebui disociată de România în privinţa aderării la Schengen, deşi cele două ţări şi-au propus, printr-o serie de acorduri, să acţioneze pentru a intra simultan în Schengen în martie 2011.

Întrebat despre perspectiva Bulgariei de a adera la Schengen în 2011, după ce, în plină polemică pe tema romilor, Franţa a ameninţat că se va opune intrării României în acest spaţiu al liberei circulaţii, Borisov a ţinut să facă distincţie între Bulgaria şi România."Multe ţări au interesul ca noi să fim în tandem cu România, dar, în acest caz, nu suntem. Bulgaria are calea sa, respectă strict angajamentele şi sperăm să intrăm în Schengen spre mijlocul anului viitor", a spus Borisov la televiziunea naţională bulgară. "Vom negocia cu cancelarul Merkel în octombrie şi cu cancelarul Austriei, care va veni în Bulgaria, şi cu (premierul ungar Viktor) Orban şi în timpul preşedinţiei ungare (a Consiliului European)....ne vom face pur şi simplu datoira şi sperăm că vom avea succes", a spus Borisov, aflat la Bruxelles.

România şi Bulgaria au semnat însă o serie de acorduri prin care îşi propun să adere împreună la Schengen, în martie 2011, cu atât mai mult cu cât aceste două ţări vor trebui să administreze, după aderare, o parte din graniţele externe ale UE. Standardele în domeniu au fost stabilite în consecinţă.

"Bulgaria şi România acţionează ca şi cum ar fi un singur stat, pentru îndeplinirea cerinţelor de aderare la spaţiul Schengen", declara în mai, la Sofia, ministrul român de interne, Vasile Blaga. Omologul său bulgar confirma atunci că cele două state acţionează în armonie şi sublinia că este foarte realist să se aştepte o aderare la Acordul Schengen în 2011.

Premierul bulgar Boiko Borisov a mai sugerat miercuri că România ar avea o problemă cu integrarea romilor, spre deosebire de Bulgaria. Guvernul bulgar a evitat să facă până acum comentarii pe tema romilor, dând de înţeles că repatrierile privesc cu precădere romii români. "Nu trebuie să ne punem în acelaşi sac cu alte state, care chiar au o problemă", a spus miercuri Borisov, într-o aluzie la România.

"Categoric spunem că fiecare persoană are drepturile sale. Totuşi, nu vreau să intrăm în această polemică, pentru că noi nu avem o problemă. Însăşi Franţa a confirmat că nu are nicio problemă cu Bulgaria", a declarat Borisov pentru televiziunea naţională bulgară.

De altfel, premierul şi preşedintele Bulgariei, aflaţi în tabere politice opuse, se situează pe poziţii divergente în privinţa romilor. Preşedintele socialist Gheorghi Părvanov spune că repatrierile romilor nu sunt "normale" şi l-a criticat pe ambasadorul francez pentru că a sugerat ca Sofia să numească un ministru pentru o mai bună integare a romilor. În schimb, premierul de centru-dreapta Boris Borisov susţine că nu are nicio problemă cu Franţa.

"Consider că repatrierile în grup nu sunt normale", a spus preşedintele bulgar în prima sa reacţie pe tema deportării romilor. Aceste repatrieri "nu dau un ton european bun", a adăugat Părvanov, citat de Sofia News Agency.

"Dacă printre cei deportaţi sunt oameni care au încălcat legea, atunci această informaţie trebuie făcută publică", a explicat preşedintele bulgar.

"Acest caz dă impresia că se pune o vină asupra romilor, pe bază etnică. Nu ar trebui să se întâmple aşa în niciun caz", a spus şeful statului bulgar.

El a respins totodată criticile ambasadorului Franţei la Sofia, Etienne de Poncins, care a spus că Bulgaria nu oferă o bună integrare a romilor. Diplomatul a cerut Sofiei să creeze un departament special care să se ocupe de această problemă.

"Problema romă nu poate fi rezolvată prin folosirea unui ton de admonestare, mai ales din partea diplomaţilor. Dimpotrivă, mai degrabă creează tensiune", a declarat în replică Gheorghi Părvanov. "Expulzarea romilor bulgari şi români nu s-a aliniat valorilor şi regulilor europene stabilite înainte chiar de aderarea noastră la UE", a subliniat Părvanov.

"Declaraţia făcută de ambasadorul francez în Bulgaria sună ca şi cum ar vrea să ne dea lecţii. Ne ştim foarte bine problemele cu romii. Multe guverne, inclusiv actualul, au încercat să găsească o soluţie pentru integrarea social-educaţională a romilor din Bulgaria. Totuşi, chestiunea nu poate fi rezolvată imediat", a spus preşedintele Bulgariei. El a completat că problema cu romii există de decenii şi că probabil va fi nevoie de mulţi ani până să fie găsită o soluţie eficientă.

Guvernul bulgar se situează însă pe alte poziţii. Ministrul bulgar de externe, Nikolai Mladenov, declara marţi la Bruxelles că Sofia nu vede "repatrierea cetăţenilor bulgari de origine romă ca o deportare în masă şi ca o încălcare a drepturilor omului". Potrivit regulilor Uniunii Europene, statele membre au dreptul de a expulza cetăţeni din alte ţări UE, dacă aceştia nu îşi pot asigura susţinerea financiară sau prezintă un pericol la adresa ordinii publice, a reamintit Mladenov. Însă asemenea expulzări trebuie să fie decise de la caz la caz şi nu pot viza un grup etnic, a adăugat el.

Mesaj   Continut sponsorizat


    Acum este: Dum Dec 09, 2018 7:25 pm