NEINFRANTII

- legenda continua


A MAI TRECUT UN AN... ( 2 )

Distribuiţi
avatar
octasim
********
********

Mesaje : 239
Data de inscriere : 30/10/2009
Varsta : 114
Localizare : Bucuresti

A MAI TRECUT UN AN... ( 2 )

Mesaj  octasim la data de Vin Oct 01, 2010 9:54 am

A MAI TRECUT UN AN... ( 2 )

...
Cap. 4. Cine nu invata din istorie ... este dator sa o repete
- Romania este iar o tara cu cutitul la gat !

.
- Stati de trei zile cu ochii infipti pe tabla aia de sah si nu ati mutat decat 3 piese piecare – cate 2 pioni, un cal si un nebun. Voi aveti de gand sa terminati partida asta pana la sfarsitul anului sau asteptam sampania data de invingator pana dupa revelion, spuse Georgica, vanatorul de munte
- Si eu ii zic la fel, dar nu se clinteste din ale lui sub nici o forma . Sta si mesteca fiecare mutare cate jumatate de zi.
- Asculta tanchistule, tu ai vrea sa ma infig si sa atac piesa indicata de tine, asa cum au facut ai tai in 89 cand cineva le-a indicat tinta si ei au tras fara sa sovaiasca in oamenii lui Trosca ? Ati castigat ceva atunci ? Nimic...
- Nu-mi aduce aminte de tragedia aia ? Baietii au fost trasi pe sfoara de ordine venite din eter ! Practic vina lor...
- Practic vina lor a fost ca nu au verificat informatia inainte de a trage ! Asa ceva nu se face...
- Era stare de razboi Stefane! Nu ai timp sa verifici, executi foc asupra tintei!
- Chiar daca tinta e roman si pana mai ieri erati impreuna in poligon la antrenament ?
- Asculta, ai ramas dator cu o explicatie ... Ce voiai sa spui cu expresia „tinta falsa” ?
- Exact ce ai remarcat si tu mai devreme ... cineva iti indica o tinta si tu te repezi sa crezi ceea ce ti se spune !
- Te referi la... E o situatie complet diferita ! Nu se poate compara .
- De ce ? Doar pentru ca au trecut anii si acum avem alta tehnologie, alt standard de viata ? Tehnica e aceiasi, difera doar metoda de aplicare .
- Nu inteleg !
- In anii 80 ni sa indicat pe toate canalele media o tinta. Tii si tu bine minte cum ascultam Europa Libera si eram convinsi ca odata inlaturat „dictatorul si odioasa” lucrurile vor merge bine. Si chiar au mers, pentru scurt timp. Dar cu ce pret ?
- Tot nu vad legatura cu ceea ce se intampla azi. Azi avem dreptul la greva, la exprimare libera . Azi un miting legal, cu o prezenta masiva, cu cerinte clar spuse ...
- Azi metoda de lucru a evoluat. Nu mai este indicata direct o tinta. Ea este indicata prin inductie, prin sugestii si greseli succesive facute chiar de persoana care ajunge tinta – intarind astfel convingerea maselor. De multe ori sugestia este facuta de oameni de buna credinta – in baza greselilor facute de „tinta” – alteori sugestia este tendentioasa.
- Si azi ...
- In 1998 am avut de asemenea o tinta. Ultima mineriada a pornit spre Bucuresti tocmai pentru a inlatura o astfel de tita. La fel ca si azi ... mitingul lor a fost catalogat ca fiind „lovitura de stat”, cand de fapt era doar strigatul de disperare a unor romani care nu-si putea vedea viitorul decat in culori sumbre. La fel ca in 89 cand „agenturilii” nu lasau carmaciul sa conduca poporul, la fel ca in 98 cand „securistii” bagau spaima in politica lui Milica, si azi definirea adversarilor din aceasta confruntare este la fel de ambigua.- „mogulii” sunt o notiune la fel de generala ca si celelalte – un motiv, o motivatie cat se poate de buna pentru initierea unui conflict major. Un motiv fictiv de dezbinare.
- Da, dar mitigul politistilor nu poate fi privit asa. Sunt totusi militari.
- De acord. Dar asta inseamna ceva mult mai grav! Inseamna ca situatia devine "fierbinte" si ca o multime, de alfel educata si instruita, isi poate uita limitele de decenta sub realitatea unei saraciri fara solutii care ii incita. Iar incitarea asta la „iesirea in strada” e poveste veche care tine direct de masurile aberante impuse de guvernanti. A te apleca asupra acestui miting privind doar forma de manifestare fara sa intelegi cauzele sociale este cea mai proata strategie ce poate fi abordata. Iar „amendarea” mitingului cu sume aberante – in timp ce mitinguri sustinute de „politicieni ai puterii” in centrul Romaniei, mitinguri ce au ca scop sustinerea unor indivizi implicati in actiuni antisociale, antidemocratice, teroriste, pe care chiar si tara vecina i-a condamnat – este cea mai mare greseala posibila, caci defineste exact „ocara” cu care a fost gratulat presedintele. Fantasmele cu „lovitura de stat” sunt complet inoportune !
- Adica ... Tu ce-ai fi facut ?
- As fi trecut razand peste incident si as fi transformat „ocara” in „renume”. As fi cautat sa estompez escaladarea coflictului si mi-as fi pus macar un minut intrebarea daca nu cumva „iesirea in strada” are o cauza perfect justificata, in care sunt direct implicat. Dar hai sa vorbim mai tarziu de asta ! Acum prioritatea maxima este inlaturarea oricarei forme de tensiune sociala si interpretare eronata a „iesirilor in strada”.
- Un miting mare, asa cum se cere si din partea guvilor, si din partea unei parti a opiniei publice este solutia ...
- De ce creszi asta ? Crezi ca problemele romanilor isi schimba structura in functie de numarul oamenilor iesiti in strada ?
- Nu, dar esti mai credibil atunci cand esti sustinut de milioane de oameni ...
- Si mai vulnerabil ca tara ! Uiti ce daune reale, nu numai de imagine, au adus ultimile demomstratii mamut ? Au rezolvat ele ceva ? Dimpotriva...
- Adica tu admiri strategia sindicatelor de a face mitinguri mici ?
- Da ! Evident orice manifestatie care poate fi controlata in asa fel incat sa nu se ajunga la confruntari de strada este un suscces. Iar faptul ca in fiecare zi apar alti oameni care demonstraza, da imaginea de „protest generalizat”.
- Nu te inteleg. Tu nu vezi ca nu reactioneaza nimeni! Ca e timp pierdut ?
- NU, nu e timp pierdut. Este exact ce trebuie! Violenta sau miscarile mari de oameni nu fac decat sa valideze metodele si scopul adversarilor, care doresc o disolutie a statului roman.
- Ce tot ii dai cu adversarii ? Care adversari ? De unde? Din planul intern sau extern ? De ce tot subliniezi aceast „pericol” ? E o incompetenta crasa a clasei conducatoare pusa doar pe un profit mare si imediat ... indiferent de metodele folosite .
- Romania este o tara bogata, cu un popor extrem de pasnic si permisiv cu abuzurile de orice fel, cu o pozitie geostrategica deosebita, cu o situatie economico-sociala inadmisibila pentru o tara moderna, membra a UE. In aceste conditii e NORMAL ca Romania sa fie o tinta, sa fie un teritoriu dorit ! Nu de o alta tara sau de un alt stat . Dar sunt multe concerne multinationale, cu venituri care depasesc PIB-ul multor tari dezvoltate, care pot dezvolta interese in aceasta zona, care pot fi interesate de disolutia statului roman, a Comunitatii Europene in aceasta zona. ANORMALA este apatia noastra, imposibilitatea guvernantilor de a creea o strategie care sa coaguleze romanii, toti romanii, pe conceptul „interesului national” si cooperarii europene, imposibilitatea politicienilor si factorilor de raspundere din Romania de a renunta la aceasta continua stare de conflict generata de asa zisa „ineficienta in guvernare”, politica aproape inexplicabila de a te intoarce impotriva propriului popor prin orice act normativ emis de „putere”, aceasta „politica a pasilor mici” prin care suntem instigati la revolta – perdea de fum in spatele careia se ascund interese de grup ce depasesc cu mult granitele tarii. Romania este o tara cu cutitul lal gat- – cum spunea un analist politic zilele trecute. Iar alaturi de romani, bulgarii si ungurii nu sunt alceva decat „victime colaterale” intr-un razboi economic global, in care cel puternic isi ia partea leului, indiferent de suferintele generate in zona de conflict. SAH !
- Conflict ? Care conflict ? Aaa, vorbesti de euro/dolar ...
- Stai un pic ... Cine e cel de pe ecran ? Cine e batranul acela ?
- Care ?
- Ala din reclama ?
- Aaa, e Lucian Bolcas, fost deputat PRM. Acum aspirant la intrarea in PSD.
- Sa nu-mi spui ca acum esti pasionat de reclame sau de versuri cu talc !
.
Cap.5 . Alternativa in cea din urma faza, ori ne sinucidem, ori ne-asasineza
.
- Batranii nostrii, inteleptii nostrii batrani... Ii uitam si ne aducem aminte de ei doar cand ne convine ...
- Sa nu uitam de legea pensiilor. Acolo „au fost pusi in evidenta”. Ca sa fiu cinic as spune ca au fost trecuti in prim plan pentru calatoria spre o lume mai buna.
- Sa nu vorbim de asta acum. Afost o greseala mare, imensa, inscrisa pe aceiasi directie de incitare la „iesirea in strada”. Ceea ce s-a uitat a se spune in descrierea „starii natiunii” din Parlament este faptul ca in numai un an am trecut de la un spor de natalitate de + 1715...+ 1795 in august-septembrie 2009 la o scadere de – 5941 ... -5181 in aprilie-mai 2010 cum poti citi si tu in jurnalul statistic al lunii iunie. Asta e tragedia – am intrat intr-un declin demografic masiv, ce se va accentua prin masurile „economice” actuale. E un act de agresiune asupra propriului popor.- Si ce legatura e intre ce spui tu si ce spunea cel de pe ecranul TV ?
- Tu realizezi ca intelepciunea acestui om a sintetizat intr-o singura fraza situatia actuala ? "Alternativa in cea din urma faza, ori ne sinucidem, ori ne-asasineza". Daca Romania merge pe acest drum al miscarilor violente de strada se sinucide, daca sta in espectativa si nu se dezvolta economic, va fi asasinata economic. Asta e situatia explicata in modul cel mai clar !
- Da, din pacate asta e situatia ! Miscarea in orice directie, sau apatia, duc la acelasi rezultat ! Trebuie gasita o solutie...
- Batranii nostrii... parintii nostrii... inteleptii nostrii parinti !
- Ce-i cu tine Stefane ?
- Trebuie gasita o solutie salvatoare ! Ceva atipic care sa evite aceste doua variante... ceva care sa ne scoata din aceasta capcana, din aceasta problema fara solutie !
- Un miting masiv care sa convinga puterea sa lase pe altii sa gaeasca solutii ...
- Si ai certitudinea ca ceilalti vor gasi solutiile bune, eficiente economic ?
- ...
- In plus pierdem timp, timp pretios pentru economie! Imprumuturile imense contractate - nejustificate in nici un fel - trebuiesc date inapoi, si fiecare zi conteaza ! Procedura de schimbare a puterii e extrem de laborioasa si dureaza mult.
- Si nu ti se pare normal sa fie asa ?
- Ba da, dar nu avem atata timp... ne preseaza creditorii externi.
- Atunci varianta „iesirii in strada mai decisiv” crezi ca poate oferi mai multe sanse ?
- Nu. Dimpotriva. Deficitul de imagine, eventualele confruntari stradale ne pot duce in afara spatiului european. Ajungem la aceiasi varianta care duce la excluderea din UE ! Ne trebuie altceva ... batranii nostrii...!
- Las-o in colo cu „batranii nostrii”! Avem o putere care se manifesta stahanovist, avem o putere care "sanctioneaza" populatia activa cu 25% indiferent de competenta profsionala, avem o putere care nu accepta dialogul, la nici un nivel, pentru ca „politrucul nu greseste niciodata, ci doar poporul care nu accepta conducerea luminoasa a partidului” ... exact ca in anii 50-60, este o putere care se manifesta prin furt la cel mai inalt nivel al institutiilor democratice ... practic suntem o fosta republica sovietica vopsita in portocaliul occidental. Ori noi nu am fost republica de partid nici in perioada sovietica. Chiar si atunci am avut barbati de stat care au sustinut poporul, nationalismul romanesc, cultura, stiinta, sanatatea – chiar daca „linia generala” era exact invers.
- Ce spui tu este exact forma exponentiala a ceea ce am discutat in prima parte – o actiune stlinista vopsita in stil occidental care are ca scop un beneficiu economic imens si imediat, prin disolutia Uniunii Europene pe spatiu romanesc.
- Asta e...
- Da, asta e... Abia acum am inteles ! Acum am inteles de ce se cere cu persistenta o „manifestare masiva” pe de-o parte si „masuri drastice” pe de alta parte ! Suntem impartiti in tabere adverse si indemnati sa ne opunem cu violenta in strada ! De asta nu sunt unii multumiti de manifestatii civilizate, de manifestatii facute cu zambetul pe buze, de asta se refuza un dialog social la masa negocierilor. Stahanovistii nu suporta sa te vada trecand zambind peste greutati. Manifestarile civilizate, omenesti, necoborate in animalicul nevoii zilei de maine ii scoate din minti. Ei sunt capabili sa manipuleze doar sentimentele grosiere ale maselor .
- Si crezi ca de asta cer unii „manifestari masive in strada” ? Pentru a putea manipula astfel de miscari spre aplicatii violente ? Pentru a gasi puncte de sprijin in creearea unei situatii de criza majore in interiorul UE, ceva impardonabil si de neacceptat ?
- Exact ! Nici peste furtul din Parlamentul Romaniei UE nu poate trece usor. Dar peste o tara neguvernabila, framantata de miscari de strada UE nu va treece sub nici o forma ! Ne trebuie o solutie atipica, ceva care sa anuleze aceste tendinte de disolutie,de violenta scapata de sub control ... Batranii nostrii ...
- Si vezi vre-o solutie
- DA ! Salvarea este in scoaterea mitingurilor din sfera vulgului, a satisfacerii nevoilor imediate, a tipatului de disperare generat de foame ! Numai asa ii putem scoate din minti pe stahanovisti – prin felul elegant, civilizat, dar hotarat de a ne manifesta dorinta si vointa.
- Concret ?
- Daca as fi seful sindicatelor as organiza un miting-spectacol care sa aiba ca pilon principal definirea „interesului national”.
- Asta stim ... Dar cum ?
- O tribuna pusa in fata palatului din Piata Victoriei in care sa se arboreze pe catarg DRAPELUL ROMANIEI si al COMUNITATII EUROPENE ar fi antidotul pentru orice incercare de acuzatie privind „batjocorirea insemnelor de stat”.
- M-am prins... Si o mare masa de oameni defiland „cu onor la drapel” si cu spatele la guvernanti .
- Si un popas in fata drapelului arborat pe catarg insotit de un juramant de credinta fata de valorile romanesti. Tu sti cum suna „JUR CREDINTA TARII SI POPORULUI ROMAN” rostit de o mie de piepturi odata ? Eu am vazut asta la juramantul depus de divizie ... Or sa tremure geamurile si bufantii in tot Palatul Victoria ! Si mai mult, n-or sa aiba curajul sa nu fie prezenti in balconul guvernului pentru a da „onor la drapel”. Ar insemna sa valideze singuri necesitatea sloganului „ Iesi afara ...”. Dar or sa acuze ca se da "onor" la stanga... cu spatele la ei. Si or sa implice oarecare partide...
- Vax. Asta ar tine demonstratia departe de confruntarile cu jandarmii, pentru ca manifestantii vor fi cu fata la tribuna unde este arborat drapelul si cu spatele la Palatul Victoria ! Iar daca intre jandarmi si manifestanti se va afla in permanenta sindicatul politistilor, iar atunci manifestarile violente – oricat ar fi ele de dorite de unii sau altii – sunt aproape total excluse.
- Iar primul sindicat, cel care va arbora DRAPELUL ROMANIEI si EUROPEI UNITE si va rosti pentru prima data „JUR, CREDINTA...” sa fie cel al rezervistilor .
- Iar in fata, in primul rand, la deschidere, sa fie eroiii nostrii din razboiul mondial imbracati in mantiile ordinului „Mihai Viteazu”.
- Asa e drept ! Trebuie sa le mai oferim odata ocazia sa JURE PE DRAPEL celor care poate vor muri din cauza lipsurilor din aceasta iarna ! Ei trebuie sa fie primii, cei care deschid manifestatia, cei care de zeci de ani sunt cu sufletul alaturi de tara ! Sa vada toata lumea cine sunt cei care „primesc pensii nesimtite” din partea statului. Iar apoi fiecare sindicat sa se opreasca in fata drapelului pentru juramant, adaugand in tribuna simbolul sindicatului care a depus juramantul.
- Or sa tipe unii ca e spectacol,ca nu se tipa, ca nu producem efecte...
- Nimic mai fals. Acest fapt denota hotarare si civilizatie. Intr-un razboi al nervilor cine isi pastreaza calmul, castiga partida. Iar daca tot ai sute de mii de oameni in piata, de ce sa nu profiti de mecanismele legii si sa se incerce o destelenire a economiei romanesti ... o impunere a unor legi cu adevarat economice, de criza !
- Cum ?
- Coloana de manifestanti se poate deplasa pe bulevard pana spre arcul Herestrau. Daca pe acest traseu ar fi zeci de puncte de colectare a semnaturilor pentru introducerea in regim de urgenta a unor initiative legislative – „legea invatamantului”, „statutul politistului”, „legea lucratorilor agricoli”, „legea intreprinderilor mici si mijlocii” si alte legi care se incadreaza in statutul initiativei legislative.
- Si cine sa conceapa proiectele astea de legi.
- Sindicatul profesorilor are capacitatea si geniul necesar pentru a concepe asa ceva.
- Asta ar insemna sa lucreze zi si noapte ...
- Este ultima lor sansa de a face ceva pentru Romania, pentru economia romaneasca inainte de a fi desfiintati de masurile abuzive emise de Administratia de la Bucuresti. O alta sansa nu vor avea niciodata !
- Si vom castiga astfel timpul pierdut prin alte metode de schimbare a politrucilor din varful administratiei.
- Va fi gasit astfel modul de a ridica manifestatia mai sus de nivelul grosier al „disperarii si foamei” unde stahanovistii au dus limita de rezistenta a poporului roman. Acel juramant ii va tine uniti pentru mult timp de acum inainte, departe de orice dezbinare indusa in societate !
- Si daca Parlamntul nu va aproba propunerile legislative ?
- Cand ai un milion de romani care vor manifesta succesiv in grupuri relativ mici in fata Palatului Victoria e usor de sustinut prin semnaturi aceste legi. Iar pentru cine nu crede ... tribuna cu Tricolorul Romanesc se poate muta urgent la Parlament.
- Poate ca intonarea „TRICOLORULUI”, asa cum era compus de Ciprian Porumbescu ar fi mai indicata. Imnul actual e prea nepotrivit pentru un astfel de moment. Ne desteptam de 20 de ani si tot furati, necajiti si asupriti suntem.
- Daca participa si sindicatul studentilor la protest deja avem acea predare a stafetei intre generatii ! Probabil ca sindicatul studentilor ar putea fi "motorul"manifestatiei, cei care vor asigura strangerea semnaturilor, informarea oaenilor participanti la miting...
- Tu-ti dai seama ce imagine, ce forta degaja o multime de oameni ce defileaza tacut, rostind doar juramantul de credinta fata de Tara si popor in fata drapelului ? Or sa crape stahanovistii de ciuda ca nu ne pot transforma in animale flamande, care tipa dupa mancare !
- Da, puterea, adevarata putere, sta in unitate si organizare !
- SAH ! Atentie, in 5 mutari esti mat, anunta Stefan !
- ..........................................................................................................................................
Tricolorul

(muzica: Ciprian Porumbescu)

Trei culori cunosc pe lume
Ce le ştiu ca sfânt odor,
Sunt culori de-un vechi renume
Amintiri de-un brav popor.
.
Cât pe cer şi cât pe lume,
Vor fi aste trei culori,
Vom avea un falnic nume,
Şi un falnic viitor.
Roşu-i focul vitejiei,
Jertfele ce-n veci nu pier
Galben, aurul câmpiei,
Şi-albastru-al nostru cer.
.
Multe secole luptară
Bravi şi ne-nfricaţi eroi
Liberi să trăim în ţară
Ziditori ai lumii noi.


    Acum este: Dum Dec 09, 2018 8:15 pm