NEINFRANTII

- legenda continua


INFIINTAREA COMITETELOR CETATENESTI IN SCOPUL IDENTIFICARII EVAZIONISTILOR FISCALI

Distribuiţi

MIHAI R.

Mesaje : 1
Data de inscriere : 18/11/2010

INFIINTAREA COMITETELOR CETATENESTI IN SCOPUL IDENTIFICARII EVAZIONISTILOR FISCALI

Mesaj  MIHAI R. la data de Mier Aug 31, 2011 12:59 pm

A existat si aceasta propunere si anume : "INFIINTAREA COMITETELOR CETATENESTI IN SCOPUL IDENTIFICARII EVAZIONISTILOR FISCALI" si probabil reclamarii ulterioare la autoritati .
Personal nu mi se pare o idee buna , intrucat :
- exista legislatie si organe ale statului care au aceasta atributie si oricum Legea prevede ca orice cetatean are cunostinta de o neregula , infractiune , ... etc. trebuie sa o aduca la cunostinta organelor competente ; dublarea in plan civil , civic , a unei atributii care este a statului nu mi se pare potrivita ;
- nu trebuie sa ai prea multa imaginatie ca sa iti dai seama ca o sa "ne-o facem" si prin intermediul comitetelor cetatentesti infiintate cu scopul de a pandi...cetateni ; suntem in razboi unii cu altii acasa , la servici , pe strada , la magazin... , in acest fel vom folosi si comitetele cetatenesti ;
- suntem o natiune bolnava privitor la ce face "capra vecinului" ; orice initiativa care dezvolta acest mod gresit de a coexista va face rau natiunii in ansamblu ; orice initiativa care ne instiga sa ne pandim unii pe altii are partea ei diabolica ; nu aceasta este directia .

DA , mi se par inspirate si pe o directie buna eventuale comitete cetatenesti de intrajutorare , de ajutorare a persoanelor nevoiase , de supraveghere a statului in modul cum isi exercita atributiile , sesizarea si exercitarea de presiuni prin mijloace legale atunci cand institutiile statului nu-si fac treaba sau au performante reduse , comitete de presiune pentru absortia mai eficienta de fonduri europene de catre autoritati la nivel local si central.

    Acum este: Joi Ian 17, 2019 11:44 am