NEINFRANTII

- legenda continua


CINE NU ARE ROMÂN... SĂ-ŞI FACĂ ROST

Distribuiţi
avatar
misodor

Mesaje : 85
Data de inscriere : 10/11/2009
Varsta : 49
Localizare : São Carlos/SP/Brasil

CINE NU ARE ROMÂN... SĂ-ŞI FACĂ ROST

Mesaj  misodor la data de Lun Oct 10, 2011 7:28 pm

"O româncă a fost arestată în Petropolis, Rio de Janeiro pentru că a încercat să treacă drept altă persoană la examenul de admitere la Facultatea de Medicină".

Vreau să informez, pentru cine nu ştie, că examenul de admitere la medicină în Brazilia este crunt, la ORICE FACULTATE sunt 500-600 de candidaţi pentru un loc iar la particolere 40-50/loc, (e super-dificil, deci, chiar şi cu banul jos). Eu trăiesc de 6 ani în Brazilia, am avut ocazia să experimentez "vestibularele" lor, testele sunt ultradificile iar examenul are două faze, una grilă şi una discursivă.
Acuma stau şi mă minunez, cum dracu poate să ştie fetiţa asta deşteaptă MAI BINE CA UN BRAZILIAN istoria autohtonă, geografia, gramatica portugheză (super-îmbârligată, vă jur), analiza literară din literatura braziliană. Vă daţi seama că a fost mălai gros la mijloc, aia a plătit româncuţa noastră ca să o treacă la medicină cu scufiţa ei, şi nu a plătit că "poate trece, poate nu", că nu se dă banul la oha, aşa...
Examenul brazilian de admitere la medicină (prima fază, că doar cine trece la prima urmează la a doua), are 200 de întrebări căcăcioase şi stufoase, şi include: chimie, biologie, istoria Braziliei, fizică, matematică, gramatică portugheză, analiză literară şi stilistică, în plus, la unele facultăţi, câteva întrebări din viaţa politică şi mondenă a Braziliei. Eu am încercat să rezolv nişte teste din astea, de curiozitate, şi, vă spun cu mâna pe aortă, cu toate că am trecut prin entşpe mii de examene de admitere, ba de liceu, ba de universitate, ba de revalidare a diplomei de medic şi mă cred al dreacu dă "telectual", n-am ridicat un pai de jos la respectivele, nici chiar la mate sau fizică, unde trebuia să fiu marfă, că doar m-am format în liceu de profil...
Nu sunt mândru pe deplin, fiindcă vorbim, totuşi, de o golănie, dar... jos pălăria pentru aşa o tărtăcuţă, să-ţi dea cu praf unul de la mama dracului cu propriile tale materii nu e lucru uşor.

Cine e curios, să urmeze linkul, Google Translator vă stă la dispoziţie:

http://m.educacao.uol.com.br/ultnot/2011/10/09/pf-prende-suspeita-de-atuar-como-duble-de-candidata-em-vestibular.htm

    Acum este: Joi Ian 17, 2019 10:55 am