NEINFRANTII

- legenda continua


NE APROPIEM DE ULTIMA RUNDA ... (5)

Distribuiţi
avatar
octasim
********
********

Mesaje : 239
Data de inscriere : 30/10/2009
Varsta : 114
Localizare : Bucuresti

NE APROPIEM DE ULTIMA RUNDA ... (5)

Mesaj  octasim la data de Mier Noi 30, 2011 3:34 pm

NE APROPIEM DE ULTIMA RUNDA ...
.
.
2011 – o primavara rece si o toamna fierbinte....
.
Copacii isi aruncau parfumul de toamna in parcul plin de bucuresteni. Razele soarelui mangaiau apele lacului Herestrau dand peisajului o imagine de vis, binevenita, reconfortanta,
Undeva pe „Aleea Trandafirilor” cei patru prieteni, generali in rezerva, isi odihneau privirile pe culorile pastelate ale toamnei.
- Baga odata cardul ala in buzunar Stefane ! Oricum nu-ti mai foloseste acum la nimic.
- Ha, ha, ha. Da, pana luna viitoare sunt falit !
- Hai nu mai face pe grozavul ! Si tu esti afectat de taierile pensiilor ca si noi ! Poate chiar mai mult, ca ai fost la „ ochii albastrii” – n-ai pupat munca de santier, munca agricola sau „depasirile de plan”.
- Asa o fi ! Dar asta n-o sa ma faca niciodata sa ies in strada pentru o 100 in plus la pensie !
- Crezi ca nu te-am vazut ? Ai fost, ca si noi, la miting ! Ai strigat si tu la fel ca noi ! Deci ...
- Ce sa-i faci ... defect profesional ! Nu pot sa ma abtin sa nu vad de aproape o „adunare pasnica” .
Si cei patru prieteni se pornira pe un ras sanatos, ca dupa o lupta castigata .
- Hai Stefane, spune care e treaba ! Te-am vazut la miting . Nu erai singur. Ti-am vazut si dispozitivul format din rezervisti ...
- Si eu l-am vazut pe al vostru ! Nici voi nu ati venit singuri, si la fel ca si mine ati pus in miscare un dispozitiv discret de rezervisti imprastiat printre manifestanti !
- Asa am simtit ca trebuie facut ! Sa nu stam laolalta, sa mentinem ordinea, sa dam o nota de seriozitate si credibilitate manifestatiei de protest .
- Si eu am facut la fel, tot din instinct ! spuse Mihai. Nu mi-au placut insistentele cu care unii voiau neaparat o manifestatie violenta „ca-n Libia”, nu mi-a placut ca in loc sa se aprecieze modul civilizat si onest cu care au manifestat romanii, in comparatie cu celelate manifestatii – inclusiv europene – se cerea cu insistenta renuntarea la practica traznita si haioasa de manifestatie cu pancarde, satira si dans, si trecerea la manifestatiile cu ciomege si coctail Molotov.
- Ca-n Grecia, sau mai nou, ca-n Anglia, Italia ! De parca macelul stradal ar umple visteria secatuita a statului sau ar sublinia mai bine solidaritatea sociala.
- Va apropiati de punctul sensibil prieteni ! Pe mine m-a deranjat insistenta cu care pentru orice lucru care merge prost in Romania e de vina numai aceasta conducere, numai acest Presedinte si numai acest guvern. Am fost odata manipulat in acest fel in 89. Mi-ajunge ! Nu vreau sa mai cad in aceiasi capcana a satanizarii liderilor. Stiu ce urmeza dupa satanizarea liderilor... urmeaza lupta de strada intre fractiunile ce vor sa ia puterea regimului cazut.
- Asta suna a lectie de „protectie psihologica in actiuni militare” .
- Si cum ai defini aceasta ... lectie de sinteza ?
- Inaintea oricarui conflict armat se pune in practica o forma agresiva de propaganda neagra cu scopul clar de a slabi autoritatea statului tinta, de a compromite valorile morale ale populatiei tinta, de a devaloriza personalitatile politico-sociale ale tarii vizate. Satanizarea liderilor aflati la conducere si slabirea coeziunii sociale prin inducerea lipsei de speranta, a fricii pentru ziua de maine, a imposibilitatii iesirii din situatia de criza amplificata de cele mai multe ori artificial prin dezinformare si distorsionarea situatiei reale...
- Perfect ! Ai nota 10 daca pui si in practica situatiei reale aceasta teorie.
- Hai Stefane, lasa glumele ! Cine sa aiba ceva cu Romania ? Cu romanii... Suntem saraci, economia e pe butuci si nu avem nimic interesant de oferit – oricum nimic atat de interesant incat sa devenim o tinta. Cel mult suntem un poligon de antrenament pentru „specialii” altora....
- Vezi, deja ai intrat in jocul subaprecierii situatiei reale, vezi ca deja, fara sa vrei, esti atins de propaganda neagra !
- Tu vezi altfel situatia actuala ?
- Daca o privesti static ...nu. Daca privesti dinamic, cu evolutia in timp, si cauti sa vezi cum au evoluat lucrurile de am ajuns pana aici, atunci perspectiva se schimba.
- In ce sens ?
- Nu suntem o tara insignifianta si lipsita de inters pentru altii. Suntem membrii ai Uniunii Europene si reprezentem granita de Est a acestei mari comunitati socio-pololitico-economice.
- Asta pentru ca au tras ei de noi si ne-au varat aproape cu forta in UE.
- Corect. Dar nu din mila, fara a avea si un plan de perspectiva cum sustin unii, si nu neaparat in defavoarea noastra, cum sustin altii.
- Da, dar in Spatiul Schengen inca n-am intrat si nici perspectiva nu e prea roza !
- Asta mai vedem, la sfarsitul discutiei ! E prematur sa te pronunti acum. Acum trebuie sa ne definim adversarii, interesele care se opun acestui deziderat si abia mai apoi sa ne jucam cartea cu atuurile pe care le avem.
- Si care ar fi contextul general de care vorbesti ?
- In primul rand te rog sa observi ca 2010 nu a fost un an normal pentru romani, pentru Romania. A fost anul unei mari confruntari economice. Aproape toate creditele, fie ele de stat sau particulare, au avut ca linie finala anul 2010. A fost un efort extrem de mare pentru a trece de acest an pentu toata lumea, financiar vorbind.
- Si asta inseamna ca ...
- Asta inseamna ca in 2010 Romania trebuia sa esueze financiar si probabil ca trebuia sa inceteze sa mai existe ca subiect de drept international.

Planul ANACONDA inconjoara U. E. cu zone de conflict si nesiguranta...
.
- Cui ar folosi asta ?
- Uniunea Europeana este in criza ca si restul lumii. Mai mult, conflictul economic dintre euro si dolar este deschis si recunoscut public. Europenii vor sa-si cladeasca singuri un viitor fara amestecul „fratelui mai mare” de peste ocean. Europenii vor un viitor al creatiei si dezvoltarii stiintifice, bazat pe colaborare extinsa si nu pe driblingul printre „zonele de interes”, „zonele de conflict” sau „axa raului”.
- Bun. Si ce are asta cu noi ?
- Extinderea spre est si colaborarea Europa-Asia au facut deja primii pasi seriosi. Aproape 2 miliarde de suflete se afla dincolo de granita Prutului iar o colaborare economica a U.E. cu acest imens spatiu de consum si resurse naturale inseamna o miza extraordinara si prosperitate si progres pentru europeni – pentru toti europenii.
- Ok. Pana aici am inteles !
- Da, dar deschiderea acestei porti economice spre Est inseamna un declin de neacceptat pentru actuala poarta economica a Uniunii Europene – poarta de Vest si Sud-Vest – ce cuprinde tarile cu iesire la Mediterana si in special la Atlantic. Pe de alta parte pierderea colaborarii exclusive cu Uniunea Europeana, iesirea UE din dependenta fata de transportul si puterea lui maritima ar putea duce „fratele mai mare de peste ocean” la colaps economic, si totodata la disparitia colaborarii miltare in actualele zone de conflict, la imposibilitatea deschiderii altor zone de conflict „pentru apararea democratiei”, „inlaturarea pericolului nuclear” si alimentarea cu carburanti si energie „ieftina” din zonele de „mentinere a pacii”.
- E treaba lor, nu ne afecteaza !
- Ba dimpotriva ! In perspectiva colaborarii Europa-Asia suprematia comerciala actuala a portii de Vest, reprezentata in special de Imperiul Britanic, ar fi preluata de doua tari relativ obscure – Romania si Ungaria – secondate foarte probabil de Bulgaria, care oscileaza inca intre avantajele estului si perspectiva vestului. Tu vezi ca doua mari puteri economice - „fratele de peste ocean” si Marea Britanie – sa lase aceasta imensa afacere din mana, in favoarea Romaniei, Ungariei si Bulgariei – care devin astfel placa turnanta a comertului european catre cele 2 miliarde de suflete ale Asiei ?
- Pai nu prea au incotro ... comertul pe traseul Marea Rosie, Suez si Mediterana o sa cam scada acum cu conflictele din nordul Africii.
- Tocmai aici e buba ! Privind lucrurile din aceasta perspectiva putem specula ca anul 2010 trebuia sa fie anul cand poarta spre Est se inchidea definitiv, cu granita pe Carpati si „scut” in Oltenia. O Romanie macinata de conflicte sociale/etnice/economice interne, sugrumata de obligatiile unor imense datorii externe, cu o industrie proprie inexistenta, vanduta trusturilor straine, cu o agricultura fantomatica si medievala ...n-ar fi trebuit sa mai existe ca stat in 2011. Ar fi trebuit ca in acest moment sa existe doar poarta comerciala Vestica a UE. O poarta exclusivista dominata de 2 mari puteri navale – SUA si Marea Britanie.
- Care poarta de Vest, ca avem si alte spatii prin care se pot derula contractele comerciale si transporturile maritime catre U.E. ? Doar tu ai vorbit de tarile riverane Marii Mediterane – Turcia, Grecia, Italia, Spania,Portugalia, Franta... ca sa enumar doar pe cele mai importante.
- Nu prea cred ca mai e valabila aceasta situatie - incepand de la intrarea la Marea Rosie, in Yemen, si pana la iesirea din Mediterana la Gibraltar orice transport comercial poate fi compromis sau pus in pericol de situatia incerta a „revolutiilor”, „grevelor” si „revoltelor” ce au cuprins nordul Africii si sudul U.E.
- Nu uita de „revoltele” din Regatul Britanic si SUA !
- „Revolte” controlate, perdea de fum ...si aici e frumusetea aranjamentului. Aceste „revolte” de care ai amintit nu au ca obiectiv, ca tinta, reforma politica a statului ci ... o anumita practica financiara – subliniind astfel iesirea din tiparul celorlalte „miscari stradale”.
- Adica „Mircea fa-te ca lucrezi” in varianta internationala!
- Aici s-ar putea sa ai dreptate, spuse Mihai. Sa luam Grecia de exemplu. Anarhia din Grecia, statutul de nesiguranta generat de „protestatari” submineaza cea mai productiva ramura economica a Greciei – turismul. In loc sa se refaca economic atragand turisti si totodata finante prin reteaua turistica extrem de bine organizata pe care o au... grecii gonesc turistii cu koctailuri Molotov si pietre. Din ce spera „protestatarii” sa se refaca finantele nationale ? Doar din masline si transport naval ?
- Eu cred ca aici e de fapt buba cea mare ! Grecia e o forta navala ! Subminata pe ramura turismului de „protestatari” nu va rezista prea mult cu venituri aduse la buget doat din transport naval. Si atunci va trebui sa-l instraineze, sa puna sub control strain acest transport maritim.
- Crezi ca miza in Grecia e de fapt lupta pentru imensa avere a lui Onassis ?
- Mai degraba preluarea controlului asupra imperiului lui Onassis si a influentei pe care acesta o are in lumea transportului si finantei mondiale ... cel putin asa apare din surse. Iar asta inseamna un nou reper in izolarea comertului U.E.
- Mai mult, falsificarea datelor privind deficitul bugetar al Greciei in 2009 si introducerea unui deficit majorat in sistemul „euro” inseamna atac la Uniunea Europeana. „Cineva” a dorit sa-si acopere deficitul propriei economii aflate in criza majora prin amplificarea deficitului statului elen cu care era la acel moment partener de afaceri.
- Da, grecii au fost „calul troian” pentru UE, dar se rezolva...
- Bine, dar asta nu inseamna disparitia rutelor navale comerciale dintre Asia si Europa, chiar daca „revoltele” au aprins toate tarmurile riverane acestor trasee de transport maritim.
- Nu, sigur ca nu ! Dar intarzierile care apar pe aceste rute, nesiguranta care face ca aceste trasee alta data sigure sa devina acum neprofitabile si pline de riscuri ridica mult costurile. E vreme de criza si orice ora de intarziere costa, orice cent pierdut conteaza ...
- Si cum crezi ca se va iesi din asta ?
- Singura putere navala care poate asigura o reala protectie a convoaielor comerciale este cea americana. De altfel ei s-au si retras oficial din procesul de „democratizare” al nordului Africii - desi au sustinut clar „fundamentalismul islamic” in aceste conflicte, adica au sustinut exact „subiectul” epopeii terorismului. Ti se pare normal ca occidentalii si in special americanii sa sustina fanatismul „fratilor musulmani” ?
- Ca si in „problema Yugoslava” de altfel cand au sustinut grupurile infractionare albaneze...
- Ar fi fost neproductiv sa se expuna in continuare atragand antipatia lumii arabe si U.E. asa ca au atras in joc si tari ca Franta. E clar ca Europa doreste sa-si autodefineasca interesele in zona separat si cat mai distantat de cele americane. Tocmai de aceea SUA asteapta probabil sfarsitul evolutiei extinderii conflictelor pentru ca apoi sa-si ofere serviciile de securizare a convoaielor comerciale. Si nu va fi ieftin pentru U.E.
- Au lasat in schimb Europa sa-si manifeste „acordul” pentru inlaturarea „dictaturilor” din zona araba . Cum de s-a lasat Europa purtata intr-un asemenea conflict care a depasit deja sfera declaratiilor diplomatice ?
- Nu mai conteaza. Diferentele de opinie si intrigile care sustin o anumita orientare europeana si-au facut simtite prezenta. Franta, probabil crezand ca implicarea ei in zona libiana ii va da un oarecare castig si eventual drept de participare la siguranta convoaielor comerciale ... joaca acum cartea anglo-americana, uitand de necesitatea consolidarii U.E. in varianta franco-germana. Franta isi doreste si ea o „felie de tort” din noua organizare mondiala. Numai ca se prea poate ca acesta „felie de tort” sa contina cea mai mare cantitate de „otrava” si sitemul financiar francez sa fie pus la pamant exact de incrderea pe care o acorda variantei financiar-politice anglo-americane.
- Si francezii crezi ca nu vad asta ?
- Ba cred ca francezii vad mai mult decat atat ... vad ca in timp ce viitorul presedinte isi risca cariera profesionala si politica demascand visteria goala, fara aur, a „fratelui de peste ocean”, actualul presedinte doreste sa joace pe cartea dolarului si nu pe cea a euro...chiar daca face declaratii sforaitoare.
- Da, un dolar gaurit ... Dar crezi ca francezii vor trece peste acuzatia de viol aruncata in spatele fostului sef al FMI si-l vor alege ca Presedinte al Frantei.
- Francezii sunt un popor educat politic, extrem de nationalist si independent. Cred ca vor sti sa faca diferenta dintre cei care merg spre o Europa Unita, independenta, pe calea dezvoltarii si colaborarii ... si ceilalti, care vor o Europa Unita ca remorca a tandemului anglo-american.
- Bine, dar acest rationament isi pierde valoarea atata timp cat Europa poate dezvolta relatii comerciale cu Asia pe uscat. Chiar daca e compromisa varianta schimburilor comerciale pe mare, prin Suez, asta nu inseamna ca totul va stagna.
- Aici ai subliniat importanta strategica pe care o au 3 tari europene care pot deveni placa turnanta a comertului U.E. cu Asia – Romania, Ungaria si Bulgaria – in aceasta ordine. Si aici apare pozitia extrem de delicata a Romaniei in acest complex puzzle . O stare de haos si conflict social pe Romania poate permite sferlor de interese anti-U.E. sa impuna o inchidere a portii comerciale de Est pe Carpati sub forma reeditarii „cortinei de fier”.
- Conditii ar fi – existenta unor interese de ambele parti pt impunerea unei astfel de separatii, scutul „antiracheta”, tensiuni etnice latente...
- Si mai e ceva, spuse Costel. Va aduceti aminte scena aia in care Presedintele nostru se ruga si implora ceva Presedintelui Francez pentru ca apoi ajuns in preajma Premierului Italiei acesta din urma a facut semnul acela distinct ce insemna - ca e un nebun in zona ? Trebuie sa va aduceti aminte ca imaginile au facut inconjurul lumii si au fost si in media noastra ca exemplu de „umilire si umilinta” a actualului Presedinte!
- Da mi-aduc aminte... dar nu vad legatura, spuse George.
- Sub spectrul rationamentului expus de Stefan ar insemna ca a fost un gest de disperare prin care se implora „ Nu distrugeti Unitatea Europeana, Nu distrugeti actuala contructie Europeana bazata pe colaborarea franco-germana, Nu schimbati barca mergand pe varianta anglo-americana”. Mergand mai departe gestul Premierului Italiei poate insemna un singur lucru – „Doar un nebun ar incerca acum distrugerea Unitatii Europene
- Da, dar asta nu justifica patima gesticulatiei Presedintelui nostru, spuse Stefan. Mai e ceva important, ceva ce merita gestul sau de implorare, ceva de genul - „ Nu-mi sacrificati tara, Nu distrugeti Romania !” , pentru ca oricat am incerca sa vedem functionand mecanismul Uniunii Europene sub umbrela anglo-americana, acest model este strans legat de o „Cortina de fier” undeva in zona tariii noastre care sa rupa relatiile comerciale cu Asia peste Federatia Rusa ! De aceea englezii au lansat in joaca si bataie de joc, pe net, concursul – „Cine gaseste cel mai bun plan de destramare a UE
- Este strans legat si de inlocuirea de la conducerea unor tari europene a lederilor care au luptat pt Uniunea Europeana, lideri care sunt artizanii UE in aceasta forma, iar Italia si Grecia au facut deja acest pas. Ambele popoare vor plati scump aceasta schimbare cand la viitorul vot unional tarile lor vor vota – prin noiii lideri – varianta anglo/americana.
- Dar atunci nu vom fi singurii sacrificati ... alaturi de noi vor fi sacrificati italienii (fara Berlusconi) grecii (fara Papandreu) ungurii si bulgarii, care conform acestei prezumtive strategii geopolitice, vor fi cei mai izolati, cei mai vulnerabili.
- Planul ANACONDA initiat in anii 50-60 de anglo-americani pentru sufocarea U.R.S.S. si a blocului socialist functioneaza si acum – numai ca acum se incearca si sufocarea Europei Unite, nu numai a Federatiei Ruse ! spuse George
- Istoria va dovedi daca ipotezele noastre au fost realiste sau exagerate....

Principiul antagonist Yng si Yang ...
.

- Sa vedem daca am inteles bine – Uniunea Europeana se inconjoara de zone de conflict si nesiguranta distrugandu-si una dintre cele mai profitabile ramuri economice – turismul. Nordul Africii este cuprins de revolte care doresc schimbarea regimurilor totalitare militariste cu regimuri ... „democratice” preponderent fanatizate religios. De ex. nu inteleg de ce e mai agreeat international, mai sigur si mai bun un regim dominat de „fratii musulmani” in Egipt, decat regimul militar a lui Mubarak. In primul rand o sa se diminueze turismul – ramura ce aducea Egiptului peste 8 miliarde de dolari anual – asa numita”pensie a lui Ramses”
- Da, egiptenii au uitat ce scrie pe bancnota lor de o lira si au distrus prin „revoltele” din primavara cea mai profitabila ramura economica/sociala. Pentru o populatie de 80 de milioane de locuitori care traiesc pe doar 15 % din suprafata tarii turismul era gura de oxigen necesara supravietuirii. Fara el viata egiptenilor de rand va fi groaznica.
-
- http://upload.wikimedia.org/wikipedia/ro/d/df/GovernmentPropaganda1.JPG
-
- Traducere de pe bancnota de 1 lira – gratie turismului lira noastra e mai puternica.
- Interesant este ca acest haos – pe care unii il denumesc proces de „democratizare” – va ridica bariere intre natiuni, intre popoare – bariere pe care turismul ultimilor 20 de ani reusise sa le doboare.
- Da, adevarat, si in spatele acestor bariere se poate incinge mocnit orice gen de conflict. Societatea umana va fi data inapoi cu mai mult de 20 de ani ...
- Mai e apoi ...”Crislamul”, noua religie care va avea de suferit pein aceste reeditari ale barierelor.
- Cred ca „Crislamul”, unirea religiilor, a fost cea mai maiastra lovitura de imagine, cea mai stralucita gulguta otravita de la 89 incoace .
- De ce ?
- Pentru ca aruncand acest concept al religiilor unite „Crislam” s-a mizat pe reculul maselor care doreau sa ramana in credinta proprie. Turismul, interculturalitatea provocata de turism in ultimii 20 de ani a facut ca religiile sa mearga natural spre unire – ortodocsii vizitau moscheele din Turcia sau Egipt, arabii vizitau bisericile din Grecia sau Romania si toti vizitau sediul catolicismului de la Vatican. O unire naturala interetnica si interconfesionala. Ideea „Crislamului” a produs un recul si este o justificare pentru multi care privesc nepasatori la situatia conflictuala care ridica iar bariere intre culturile noastre – aceste conflicte reprezinta pentru multi o „binefacere” si o reintoarcere la credinta... fiecare la religia lui.
- Ok. Am mai inteles ca traseele comerciale maritime ce leaga Asia de Europa, prin Oceanul Indian – Canalul Suez – Mediterana au devenit nesigure.
- Da, asa e ! Asta e o alta bariera. O racheta trasa de pe mal asupra convoaielor comerciale aduce pagube imense si intarzieri care au ajuns, pe relatia cu Romania, chiar si la peste 60 de zile. In conditiile unei economii de criza, cum e cea Europeana astazi, asta inseamna pierderi, desincronizari ale relatiilor economice, faliment. Fi sigur ca, capitanul unui vas nu va opri niciodata sa verifice identitatea celui care a tras racheta de pe mal...
- Dar va fi bucuros sa plateasca o taxa pentru existenta unei „forte de protectie” a transportului naval ! Si mai mult ... va acosta pentru descarcarea marfii de pe vapor numai intr-o tara sigura, lipsita de tensiuni sociale .
- Si cum Turcia, Grecia, Italia, Spania si chiar Franta sunt macinate de „revolte”...
- Va prefera Regatul Unit al Marii Britanii – devenit astfel Poarta de Vest a U.E. pe relatiile comerciale maritime . Punct ochit, punct lovit.
- Bun... Si Romania ce rol are in aceasta sharada ?
- Atata timp cat in Romania, Ungaria si Bulgaria nu intervin tensiuni sociale, aceste tari pot juca rolul de placa turnanta a relatiilor comerciale ale Europei Unite cu Asia – o alternativa pe uscat a comertului maritim cu Asia ajuns, cum am spus, in stare de dificultate, de avarie.
- Asta numai daca si Federatia Rusa doreste o colaborare cu U.E.
- De ce n-ar dori ?
- Pai nu vezi situatiile critice ce apar in fiecare iarna cu distributia de combustibil prin Ucraina ?
- Tie ti se pare ceva antagonist acolo ?
- Da...
- Sa nu uitam ca aparentele inseala si ca Rusia e plina de sahisti politici, de strategi politici. Iar Putin este unul dintre cei mai remarcabili strategi ...
- Nu inteleg !
- Eu cred ca e vb de un joc politico-economic extrem de simplu ... dar eficient. Gandeste-te la faptul ca Federatia Rusa este posesoarea unor imense resurse naturale – gaze si petrol – si vrea sa-si joace aceasta carte creandu-si maximul de avantaj posibil .
- Pai ce avantaj poate avea ? Oricum da aceste produse la cel mai scazut nivel de pe piata !
- Si ti se pare normal sa le dea asa ieftin ... fara sa obtina alte avantaje ?
- Cum ar fi ...?
- Siguranta unei colaborari dintre U.E. si Asia care sa treaca peste teritoriul Federatiei Ruse, Continuarea extinderii relatiilor comeriale dintre U.E si F.R sunt doar doua dintre exemplele imediate.
- Si crezi ca faptul ca Ucraina face mereu nazuri este un atuu ?
- Daca privesti mai atent in relatia dintre Federatia Rusa si U.E. ... cea din urma este elementul nesigur, oscilant. Din partea Federatiei Ruse exista o singura voce la masa tratativelor, din partea U.E. exista o multitudine de voci care se pun destul de greu de acord !
- Si atunci faza cu Ucraina ar fi ...?
- Dupa parerea mea e un „checkpoint” – daca dupa refuzul aparent al Ucrainei la masa tratativelor cu Federatia Rusa apare o Europa Unita, cu o singura voce dominanta care sa continue tratatele de colaborare ... atunci F.R. considera ca merita efortul sa ofere o reducere substantiala a pretului la gaze naturale si petrol pentru colaborare si extindere economica cu U.E. Daca in schimb la masa tratativelor vor aparea mai multe voci dominante si U.E. nu se va dovedi o entitate solida, consolidata ca subiect de drept comercial international (cum probabil se va intampla in aceasta iarna)... atunci F.R. poate opri aceste livrari de combustibili sub pretul pietei si europenii vor cam tremura de frig sau vor cumpara din alta parte cu preturi sensibil majorate.
- Crezi ca pentru occidentali va fi o problema cresterea cu 10-20% a cheltuielilor de incalzire ?
- Eu nu ma refeream numai la asta ... exista costuri mult mai mari care se traduc in participarea la deschidere a noi zone de confliclt, pardon, de „mentinere a pacii si procesului de democratizare”. Petrolul si gazele nu se gasesc oriunde...
- Aha...
- Tu nu observi ca refuzul U.E. de participare la alte teatre de „mentinere a pacii” este sustinut in principal de lipsa nevoii U.E. de a cumpara combustibili livrati de „fratele mai mare” exact din aceste zone ? Daca au gaze si petrol ieftin din Federatia Rusa ... de ce s-ar mai complica cu participarea in zone nesigure, de conflict ? Nu observi ca majoritatea tarilor europene si-au retras militarii din teatrele de operatiuni ?
- Da, e o ipoteza interesanta ! Nu inteleg de ce noi nu facem la fel ?
- Probabil, foarte probabil, pt ca la noi costurile retragerii ar fi infinit mai mari ...
- Adica ?
- Adversarii U.E. – in varianta actuala de colaborare bazata pe cele doua locomotive Franta si Germania – doresc o cortina de fier de tipul celei din fostele 2 Germanii din perioada razboiului rece. Asa ca au creeat o falsa tinta aici, in Romania, aratandu-ne si noua si ungurilor „pisica neagra” cu pierderea/castigarea Ardealului.
- Pierderea Ardealului o falsa tinta ??
- Da. Si noi si ungurii, in cazul unei separari a continentului european pe zona Romaniei am avea de suferit din cauza izolarii si conflictelor zonale. Daca noi ne ducem la fund se duc si ei si invers, pentru ca suntem in aceiasi barca. Singura varianta profitabila este colaborarea pentru extinderea relatiilor comerciale ale U.E. spre Asia si mutarea centrului de echilibru comercial pe zona Ungaria-Romania – Bulgaria. Iar administratiile de la Bucuresti si Budapesta au facut tot posibilul sa tina in frau aceste incitari la „revolta” care au la baza problema etnica – care repet e o falsa problema care mai atrage doar putini adepti, de obicei clientelari politici fara viitor.
- Bun, si atunci care e baza de sprijin pentru cei anti-U.E. de creare a unei cortine de fier ?
- Imediat o sa discutam si despre asta, dar mai intai sa atingem punctul culminant al acestei intrigi, punctul de unde tesatura de interese a celor anti-UE se va rupe, demascand adevarata lor intentie.
- Adica ?
- Zvonurile, si apoi unele declaratii publice, desemneaza Germania in fruntea tarilor care doresc o noua reconfigurare a zonei euro – cu scoaterea in afara zonei de influenta a monedei UE a tarilor care nu sunt performante, a tarilor care sunt acum in dificultate financiara – Grecia, Italia, posibil Portugalia.
- Da. Se aude ca se doreste o moneda nord-europeana, puternica, performanta.
- Ok. Trecand peste faptul ca tarile nord europene sunt parte a fostului tratat EFTA (Asociatia Europeana a Liberului Schimb), tratat care s-a constituit ca adversar al UE, aceasta masura ar duce la dezmembrarea Germaniei.
- Cum adica la dezmembrarea Germaniei ? Poate la intarirea ei, la reinfiintarea marcii germane !
- Nu intelegi subtilitatea ... Care crezi ca va fi prima obiectie a statelor excluse din zona „euro” ?
- Nu stiu ...
- Vor obiecta faptul ca Germania sustine o economie mult mai neperformanta decat Italia, Grecia, Portugalia. Germania de Est, inclusa in Germania de azi, este va fi o zona pusa in discutie in acest sens. Iar Germania de Est este o economie sustinuta de puternica economie a Germaniei de Vest. Se va cere in acest fel dezmembrarea ...
- Exagerezi ...
- Poate. Dar marca puternica, marca germana este ...cea de vest. Ce crezi ca vor face germanii – popor calculat, muncitor si corect – in aceasta perspectiva ? Vor astepta sa vada daca se va pune sau nu problema asa, riscand sa distruga visul unitatii germane sau vor lupta pentru UE in varianta actuala ?
- Interesant...
- Planul ANACONDA incepe sa-si arate slabiciunile ...
- Probabil ca da ! Se apropie ultima runda si am senzatia ca aceasta rundase va juca aici, la noi, in Romania. Iar alaturi de noi se vor afla toate fortele care doresc Unitatea Europeana !
- Bun ! Si atunci rolul nostru ...Pe unde va trece acea linie de demarcatie care sa defineasca acest plan prezumtiv valabil ?
- De obicei se practica principiul Yng-Yang. Cunosti semnul ?
- Da. Dar nu vad rostul aici.
- Ca sa gasesti linia de demarcatie trebuie sa observi unde se pozitioneaza fiecare tabara. Si mai ales locul unde isi plaseaza punctele de sprijin in tabara adversa.
- Am inteles - albul va avea un punct de sprijin in teritoriul advers si invers, negrul un punct de sprijin pe teritoriul alb. Tot nu vad ...
- Pai cine si-a luat proprietati in Romania facand atata tapaj pe dragostea pt tara noastra, pentru o anume parte din tara noastra ?
- Ok. Asta am inteles ! Dar nu vad proprietatile de o parte si de alta a liniei de demarcatie. Eu le vad doar in interiorul arcului Carpatic.
- Dar Combinatul Siderurgic de la Galati ce ti se pare ca este ? Proprietate sau punct de sprijin ? Punct de sprijin cu siguranta, chiar dublu punct de sprij ! Daca te uiti atent vei observa si cealalta tabara...
- Unde ?

- Ai rabdare !Discutam mai incolo... Bine ca am trecut cu bine ziua de azi! Pana atunci muta. Tu esti la mutare... am ramas la aceeasi situatie – „Sah, si garda la regina!
.
.
.
avatar
misodor

Mesaje : 85
Data de inscriere : 10/11/2009
Varsta : 49
Localizare : São Carlos/SP/Brasil

Re: NE APROPIEM DE ULTIMA RUNDA ... (5)

Mesaj  misodor la data de Sam Dec 03, 2011 1:22 pm

Interesante ipotezele pe care le ridică veteranii tăi, mi-a plăcut în special aceea cu re-destrămarea Germaniei, realmente foarte inteligentă. Tendința este să te întrebi ”de ce nu?”. Nu încerc să mă dau Gigi Contra cu șahiștii din ficțiunea ta, dar eu încă mă întreb dacă nu cumva criza asta a fost provocată la nivel global pentru un scop global și dacă nu are cumva tendința de a se corobora cu ”SFÂRȘITU´ LA LUME” pe care ăia din maya... tralala-tralala... Mie mi se pare că CINEVA - nu spun cine, națiune importantă - ne pregătește surprize la calendar.
avatar
octasim
********
********

Mesaje : 239
Data de inscriere : 30/10/2009
Varsta : 114
Localizare : Bucuresti

Re: NE APROPIEM DE ULTIMA RUNDA ... (5)

Mesaj  octasim la data de Joi Ian 26, 2012 6:57 am

Iata ca au inceput sa apara surprizele pe care le presupuneai pt sfarsit de an ...2011

Continut sponsorizat

Re: NE APROPIEM DE ULTIMA RUNDA ... (5)

Mesaj  Continut sponsorizat


    Acum este: Joi Ian 17, 2019 11:07 am