NEINFRANTII

- legenda continua


10 oameni fara pata ...

Distribuiţi
avatar
octasim
********
********

Mesaje : 239
Data de inscriere : 30/10/2009
Varsta : 114
Localizare : Bucuresti
24062012

10 oameni fara pata ...

Mesaj  octasim

10 OAMENI FARA PATA ....
.
Am vazut interventia Presedintelui PNL – Crin Antonescu – m-a scarbit.
Haideti sa punem punctul pe i …


- dupa ce in ianuarie ne-am confruntat cu violente manifestatii de strada conduse pe fata sau dirijate discret de membrii de varf ai USL pentru schimbarea “ticalosului guvern Boc” (Ok.l-am schimbat acum…)
- Dupa ce am inlocuit guvernul PDL cu un guvern USL care sa duca situatia Romaniei undeva, pe o trapta mai sus decat au dus-o guvernele PDL-iste

- Am avut urmatoarele esecuri :
1. Incompabilitatea d-lui Victor Alistar, propus de premierul desemnat Victor Ponta pentru funcţia de ministru delegat la primul-ministru pentru strategii guvernamentale, transparenţă şi relaţii cu societatea civilă.
2. incompatibilitatea d-nei Corina Dumitrescu, propusa ca Ministru al Educatiei datorita unor inexactitati (falsuri) in CV si acuzatii de plagiat (dovedite reale)
3. incompatibilitatea cu functia de Ministru al Educatiei a d-lui Mang – acuzat de plagiat (dovedit real)
4. numirea de catre premierul Victor Ponta in functia de director al Inspectoratului de Stat in Constructii a unei persoane (dl. Adrian Grăjdan ) care in prima zi de la numire a intervenit in procesul de justitie, in favoarea celui care era acuzat de coruptie, proces ce avea ca obiectiv marea coruptie, pentru a schimba termenii acestui proces – care era urmarit si supravegheat de autoritatile europene – lucru ce a scazut credibilitatea Romaniei in plan extern si scaderea sanselor de aderare la Spatiul Schengen
5. incompatibilitatea d-lui Mircea Diaconu – fortat sa demisioneze din functia de Ministru al Culturii (fapt dovedit)
6. acuzatia de plagiat adresata premierului Ponta, din partea presei din afara tarii. (in curs de cercetare)
.
In aceste conditii cererea Presedintelui prin care cere d-lui Puiu Hasotti o declaratie pe proprie raspundere privind inexistenta unei baze pentru o viitoare acuzatie de plagiat este nu numai normala ci si NECESARA – iar politicianul de marca Puiu Hasotti a inteles exact situatia facand declaratia, fara rezerve, imediat.
Necesitatea acestei cereri rezulta din REPETATIBILITATEA incidentelor care au facut ca imaginea Romaniei sa aiba de suferit iar stoparea acestei REPETATIBILITATI care a adus grave prejudicii de imagine devine o obligatie a institutiei Prezidentiale care este garantul reprezentarii externe a Romaniei.
.
Mai mult, privind dinamic evolutia evenimentelor din ianuarie si pana astazi, rezulta necesitatea clarificarii cauzei esecurilor repetate ale guvernului Ponta, de la numire si pana astazi, pentru ca avem :
- fie o situatie de INCOMPETENTA in care premierul si liderii USL nu stiu ce oameni numesc pe functie si ce urmeaza sa faca acei oameni odata numiti in functie (ca in cazul directorului ISC )
- fie o REA-VOINTA, o REPETABILITATE PREMEDITATA a incidentelor care aduc o atingere grava imaginii si credibilitatii Romaniei in plan extern, o PREMEDITARE a vicierii actului de justitie (prin numirea de la sefia Inspectoratului de Stat in Constructii a unei persoane care avea sarcina sa intervina in actul de justitie ).
'
Declaratia presedintelui PNL atinge paranoia politica.
Daca domnia sa in urma celor 6 incidente mentionate mai sus nu vede ca imaginea Romaniei si Romania, in general, are de suferit si crede in continuare ca totul este un atac al Presedintelui la adresa PNL (USL) atunci astazi, la peste 20 de ani de cand am inlaturat un dictator cu probleme de sanatate mintala, trebuie sa avem curajul sa spunem ca ne aflam aproape in aceiasi situatie ca si atunci.
Obsesia pentru “demiterea Presedintelui” – acum cand criza ne obliga la cumpatare, prudenta si profesionalism extrem, fara ezitari/greseli/incompatibilitati/plagiat – trebuie privita doar ca pe un act paranoic nejustificat.
Daca in loc ca liderii USL sa-si ceara scuze pentru dezamagirea care au indus-o in randul populatiei prin incidentele si oamenii slabi/patati/incompatibili pe care i-au adus ca sa inlocuiasca vechiul guvern (pentru ca plagiatul este ceva grav, este un FURT INTELECTUAL), repet, daca in loc sa-si ceara scuze liderii USL ameninta Presedentia cu demiterea (…si ameninta implicit Romania cu o grava criza politico-economic pentru impunerea unui guvern de oameni santajabili - orice ministru cu “pata” la dosar e posibil santajabil si poate lua decizii antiromanesti sub presiunea oricui stie despre aceste “pete” ) atunci ne aflam in fata unui caz patologic de comportament deviant.
Pericolul ca un guvern al ROMANIEI (nu al USL), pericolul ca un ministru al ROMANIEI ( nu al PNL, PSD, PC ) sa poata fi santajabil pentru o “pata” din viata personala este imens, in aceste vremuri de criza – in care orice ministru poate fi semnatarul unui acord intern sau international care poate deveni nefavorabil Romaniei prin manipularea ministrului santajabil.
Daca in loc sa vada acest pericol imens liderii USL si premierul Ponta prefera sa dea vina pe “servicii” si Presedentie atunci, in afara ipotezelor de INCOMPETENTA si REA-VOINTA, putem adauga clar si raspicat si ipoteza NEBUNIEI.
Si de abia acum lucrurile devin grave….

In aparenta este vorba de un conflict intre Guvern si Presedentie tradus in spatiul public prin obsesia lideilor USL de a demite actualul Presedinte al Romaniei pentru atac repetat la “persoana” si pentru presupusa intentia de a nu lasa guvernul Ponta sa-si faca treaba.
Privind atent insa se observa usor ca :
- NU Presedintele Romaniei i-a obligat pe cei propusi la diverse ministere sa-si plagieze lucrarile de doctorat
- Nu Presedintele Romaniei i-a determinat pe ministrii din Guvernul Ponta sa devina incompatibili exact pe legile pe care ei, in calitate de parlamentari, le-au votat in Parlament
- Nu Presedintele Romaniei i-a obligat pe ministrii propusi in Guvernul Ponta sa dea declaratii eronate (false) la publicarea CV-ului
- Nu Presedintele Romaniei l-a numit si l-a pus pe directorul de la ISC sa intervina in actul de justitie pe linia “favorizarii infractorului”

Dincolo de promisiunile de relansare economica a Romaniei, dincolo de mitingurile USL de la inceputul anului in care se promiteau solutii si oameni care vor salva Romania, dincolo de incitarea la anarhie si dezordine sociala afisata prin lipsa de respect, prin discursuri populiste si daloguri incitante din Parlament sau din media, Premierul Ponta are o problema – nu gaseste in interiorul aliantei USL (Psd, Pnl, Pc ) 10 oameni fara pata dispusi sa-si asume actul guvernarii Romaniei.
- Poate fi o intamplare dar poate fi si un act premeditat menit sa scoata USL-ul de la guvernare dupa alegerile din toamna. Nu ar fi pentru prima data cand premierul mimeaza ca doreste guvernarea … dar face orice pentru a convinge electoretul roman de contrariu. La alegerile din 2008 dl Victor Ponta – sef de campanie electorala a candidatului Mircea Geoana – nu a stiut sau l-a sfatuit pe acesta din urma sa faca o vizita “la mogul” in preziua confruntarii finale – desi stia, ca sef de campanie, ca discursul oponentului se axeaza si se va axa pe “efectul interventiei mogulilor in viata social-politica a Romaniei”. Prin acest gest ( incompetenta sau premeditare ?? ) dl Victor Ponta a oferit pe tava victoria in prezdentialele din 2008 actualului Presedinte – Presedinte pe care acum il contesta si-i doreste demiterea – desi a avut la momentul alegerilor posibilitatea reala sa invinga.
Faptul ca premierul Ponta nu numai ca nu a demarat proiecte economice de relansare a economiei romanesti dar ca nu a putut sa se achite de prima si cea mai banala sarcina a unui prim-ministru – aceea de a gasi 10 oameni fara pata care sa-si asume guvernarea Romaniei – este un semnal destul de clar ca politicienii de marca, cu experienta politica din PSD, PNL si PC nu sprijina decat formal proiectul politic USL-Ponta-Antonescu. Este o alianta de conjunctura in spatele careia se ascund deocamdata tensiuni politice care vor trebui sa iasa la suprafata candva, indiferent cat de mult va alimenta tandemul Ponta-Antonescu tensiunile si ura sociala impotriva Presedintelui. Este semnalul ca adevaratii politicieni din USL nu vor sa-si lege numele si cariera politica de traiectoria data Roamaniei de tandemul Ponta – Antonescu.
Numai ca in conditiile in care Uniunea Europeana se confrunta cu mari probleme pe flancul de sud si sud-vest (Grecia, Italia, Spania …) o noua criza politica in Romania (prin repetabile esecuri in numirea ministrilor, prin preteentii de participare la consfatuirile UE cu un guvern “cu probleme de imagine”, prin initierea demiterii Presedintelui ) nu mai poate fi privita ca o simpla problema interna a Romaniei ci ca o tendinta de destabilizare a flancului de est al UE.
Si atunci ramane esential raspunsul la o intrebare : suita de esecuri amintita in evolutia guvernului Ponta are ca si cauza INCOMPETENTA sau PREMEDITAREA ?
Si cui foloseste cu adevarat aceasta evolutie ?
Distribuie acest articol pe: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

avatar

Mesaj la data de Lun Iul 02, 2012 4:59 pm  misodor

Părerea mea: Zece miniştri fără pată... Cu Manole unşpe... care-i şi... nici nu rimează!

Ion Antonescu – Ministerul Apărării Naţionale
Vlad Drăculea – Ministerul Justiţiei
Mihai Eminescu – Ministerul Culturii
Pavel Coruţ – Serviciul de Inteligenţă şi Contraspionaj
Ion Creangă – Ministerul Educaţiei şi Învăţământului
Nicolae Titulescu – Ministerul de Externe
Nadia Comăneci – Ministerul Sporturilor
Nicolae Paulescu - Ministrul Cercetării
Iuliu Haţieganu - Ministerul Sănătăţii
Gheorghe Taşcă - Ministerul Economiei şi Finanţelor
Dumitru Ceacanica - Ministerul de Interne

Din păcate, aşa cum s-a constatat, bună parte din ei au emigrat. Spre o lume mai bună.

Ce vreau io să zic, eschivându-mă de amostrele de salivă pe care le voi primi pentru băşcălie, e că, din păcate, oameni de vază se nasc al dracului de rar, şi nu toţi deodată. Nu acelaşi lucru se poate afirma despre hahalere şi bigubagi care se înmulţesc ca paramecii, baltă să fie... Şi de baltă + mlaştină nu ducem lipsă, din păcate...

E unul din corolarele plaiurilor româneşti: "N-aţi profitat atunci... să auzim numai de bine!"

    Acum este: Joi Ian 17, 2019 10:56 am