NEINFRANTII

- legenda continua


USL & PONTA contra... ROMANIEI

Distribuiţi

ion

Mesaje : 19
Data de inscriere : 02/11/2009

USL & PONTA contra... ROMANIEI

Mesaj  ion la data de Vin Iul 06, 2012 8:46 am

USL & PONTA contra... ROMANIEI

Plagiatul din doctoratul d-lui Ponta - atat de comentat pe spatiul mediatic intern si international - este e poate cea mai mica problema pe care guvernara USL o aduce pe imaginea de tara a Roamaniei. Am mai trecutprin asta cu atunci cand "savantul de renume mondial" Elena Ceausescu isi evoca studiile si competentele pentru a pune mana pe putere in Romania anilor 80.
Atunci, la fel ca acum, "savanta" punea mana pe putere prin nerespectarea legii.
Atunci, ca si acum, "savanta" schimba oameni din functiile publice prin abuzuri si intelegeri de culise ale camarilei care-i oferea obedienta.
Atunci, in anii 80, "savanta" isi aroga fara drept si competenta pozitii reprezentative in aparatul de stat, in relatiile internationale ale Romaniei. Azi se intampla la fel.
Atunci, in anii 80, "savanta" a stopat avantul economic al Romaniei de la inceputul anilor 70. Azi economia romaneasca atinsa de criza isi opreste cresterea si primele semnale de regres apar prin devalorizarea accelerata a monedei nationale.
Dar nu asta e problema, sau mai bine zis asta e cea mai mica problema a Romaniei. Problema mare este ca am inlocuit o guvernare slaba, poate neperformanta in raport cu asteptarile noastre, cu o guvernare ticalosita, avida de putere.

1. Guvernarea pe " parere/opinie/declaratie politica"
Pe data de 12.06.2012 Premierul Ponta a obţinut de la Parlament o “declaraţie de principiu” pentru a merge în locul preşedintelui Băsescu la Bruxelles

http://cursdeguvernare.ro/premierul-ponta-a-obtinut-de-la-parlament-o-declaratie-de-principiu-pentru-a-merge-in-locul-presedintelui-basescu-la-bruxelles.html

O declaratie politica este totusi o declaratie, o parere,o opinie exprimata public fara valoare juridica - asa cum se puncteaza si in articolul de mai sus. Si totusi pe baza acestei "declaratii de principiu", ignorand raspunsul Curtii Constitutionale, ignorand lista cu delegatia propusa de Institutia Prezidentiala, Premierul Ponta a ajuns la Bruxelles pentru a reprezenta Romania. Este primul abuz de putere evident din valul care va urma.

Culmea este ca dupa intoarcerea de la Bruxelles pe toate posturile de televiziune apare faptul ca a avut mandat din partea Parlamentului Romaniei prin „hotararea data de forul legislativ”.
Nici vorba de asa ceva – Hotararea, Legea data de parlament este un act normativ ce produce efecte juridice iar declaratia politica este declaratie politica este o parere, o recomandare in cel mai bun caz, dar nu o „mandatare”. O asemenea confuzie, voit implementata de unii din politicienii USL este o prima pata pe obrazul politicienilor de marca din partidele ce compun alianta – PSD, PNL, PC.
A induce voit confuzia ca o opinie politica este un act normativ cu putere executorie este echivalentul fie al incompetentei, fie al unui fals, dar cel mai degraba al unei minciuni grosolane care risca sa scoata politicienii romani din elita grupurilor politice europene – gest ce va inchide usa oricarui politician roman (si Romaniei) in viata europeana .
- Ce inseamna pentru romanul de rand ? Ca maine poate apare o opinie politica, o declaratie a parlamentarilor majoritari cum ca „homosexualii au voie sa treaca pe rosu”. Din acel moment orice roman care va calca cu masina un homosexual ce trece pe rosu nu va face un accident involuntar ci ... un omor calificat, sau chiar un omor cu premeditare. De maine poate aparea opinia politicienilor majoritari ca romanul nu mai are voie „sa se uite la cerul albastru” sau nu mai are voie „sa faca baie in Marea Neagra”. Sau „doamne fereste de mai rau” – va exista opinia ca trebuie sa declaram razboi Patagoniei, sau ca trebuie sa iesim din Uniunea Europeana si sa devenim o provincie a... Chinei, sau ca trebuie sa infiintam „Gipsyland-ul” (tinutul independent al tiganilor) care apare pe unele harti ce circula prin Europa.
.
E de ajuns o „declaratie de principiu” a majoritatii parlamentare – fara avizul de CTC al Curtii Constitutionale - si toate astea pot deveni relitate la bunul plac al unui grup ce impune votul majoritatii prin „disciplina de partid” ce  obliga oricare parlamentar sa voteze „cum vrea sefu”. Scoaterea din sfera controlului de constitutionalitate a unor acte normative ale Parlamentului completeaza tabloul unei gestionari si administrari a Romaniei dupa bunul plac al unui grup politic restrans - lucru ce da perspectiva unei tari nesigure, cu risc marit de investitie - lucru ce sperie investitorii si piata de capital.

- Nici macar cel mai puternic om de pe Pamant – Presedintele Obama - nu-si poate permite sa treaca peste avizul Curtii Constitutionale. Se pare ca tandemul Ponta-Antonescu este mai puternic decat domnul Obama.
http://www.hotnews.ro/stiri-international-12646082-curtea-suprema-reforma-sanatatii-promovata-barack-obama-este-conforma-constitutia.htm


2. Demiterea Avocatului Poporului .

Aici abuzul de putere atinge ... ridicolul, poate chiar nebunia politica.
- Unul din „capetele de acuzare” pentru demiterea Avocatului Poporului” a fost partizanatul ideologic si faptic cu partidul de guvernamant –PDL- si, evident, cu Presedintele Romaniei.
- Alt „cap de acuzare” a fost introducerea unei actiuni impotriva ordonantei guvernului BOC pe subiectul taxei de clawback.

Cat de tampit trebuie sa fi in politica sa spui ca un inalt functionar public (Avocatul Poporului) este pro-PDL si pro-Basescu dar sa-l demiti pentru ca a luat atitudine impotriva unei ordonante a guvernului PDL si a apropiatului Presedintelui ... premierul BOC ?

Cateva cuvinte despre aceasta taxa de clawback, ca sa intelegem rolul Avocatului poporului in aceasta ecuatie :
Este o taxa practicata in toata lumea pe linia distributiei de medicamente pentru a pastra un pret decent, accesibil al medicamentelor ce ajung la populatie. Numai ca la noi e „unicat”. Din prostia guvernului Boc (poate involuntara, poate incompetenta poate voita la presiunea unor cercuri de interese...) aceasta taxa se aplica producatorului (cel care produce medicamentul in Romania) in timp ce lantul de distributie ( cei care importa sau plimba medicamentele de la un depozit la altul ... si de acolo la farmacie ) isi pot pune lejer orice adausuri doresc intre 10 – 300 %.
.
http://themarketer.ro/ro/index.php?p=articol&a=164
.
Asta insemna pe de-o parte ca consumatorul - in totalitate categorie defavorizata fiind vorba de persoane bolnave, in special copii si batrani – plateste mult secatuind fondul de asigurari de sanatate, in timp ce banii de taxa sunt luati de la producatorul din Romania ( e vorba si de producatori autohtoni dar si de investitori straini ) lucru ce va duce in timp la falimentarea acestora, la pierderea unor locuri de munca, la importuri masive de pe piata externa si nu in ultimul rand la o lipsa de siguranta in cazuri extreme cand importurile nu ar fi posibile din oarecare motive ).
- Avocatul Poporului a intervenit solicitand aplicarea taxei in metoda de calcul ce se aplica in toata lumea (cu accent pe lantul de distributie) cerand astfel protectia reala a consumatorului (clasa defavorizata – bolnavi, batrani, copii ) pe de-o parte si protectia locurilor de munca a celor care lucreaza in industria farmaceutica prin diminuarea efortului financiar al producatorului – fapt ce ar opri in tara investitorii straini si ar da un impuls producatorilor autohtoni.
Ce a putut promite premierul Ponta investitorilor romani si straini din domeniul farmaceutic dupa ce a demis Avocatul Poporului nu putem sti - dar efectul pe piata financiara, scumpirea euro poate insemna ca acestia isi schimba leii in euro si se parasesc sa paraseasca Romania.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12382857-vasile-cepoi-decizia-privind-taxa-clawback-luata-dupa-analiza-impact-finalizata-pana-15-iunie.htm- Un alt „cap de acuzare” pt Avocatul Poporului a fost problema, tot farmaceutica, a vaccinurilor – lucru care treneaza inca din guvernarea 2004-2008, si care ne pune in situatia sa nu avem in tara vaccinuri pentru copii, nici pentru noi nascuti, nici pentru cei pana la 16 ani. Un lucru grav care in opinia Avocatului Poporului aduce atingere grava sigurantei sanatatii populatiei si dezvoltarii armonioase si sigure a viitorului nostru – copiii.
.
Ce a facut guvernu Ponta ? A demis Avocatul Poporului pe aceste „acuzatii” si a lasat libera perspectiva unor falimente si a somajului in industria farmaceutica, a lasat perspectiva lipsei medicamentelor prin lipsa banilor la fondul de sanatate, a lasat perspectiva unor preturi mari la medicamentele cumparate direct, fara compensatie, de consumator si nu in ultimul rand a lasat perspectiva unor „programe de vaccinare” importate asa cum a fost „Programul de vaccinare anti-boli-sexuale pentru fetitele de 10 ani” initiat si finalizat de dl. Ministru al Sanatatii Nicolaescu – bani frumosi si multi cheltuiti pe vaccinuri venite de departe, tocmai de peste ocean.
- Aceasta perspectiva e clara si fara echivoc – pentru ca oricine ar veni in locul Avocatului Poporului ar trebui sa stopeze orice activitate care a dus la demiterea predecesorului sau – este o conditie normala – demiti un om pentru ca a facut ceva rau iar cel care ii urmeaza trebuie sa stopeze imediat demersurile pe direactia „negativa” initiata de precedentul Avocat al Poporului.
.
Si asta pentru ce, in ce scop ? Pentru un fotoliu de Preedinte interimar dorit de un politician care nu mai are rabdare sa astepte alegerile prezidentiale la termen ?
Si cu restul, cu ceilalti – bolnavi, batrani, copii, angajati in industria farmaceutica – care au de suferit pentru ca nu mai sunt reprezentati de Avocatul Poporului si pentru ca demersurile acestuia sunt „nocive” (si trebuiesc anulate) cum ramane ? Merita sacrificiul lor un scaun de Presedinte interimar ?
Este asta nebunie politica sau nu ?
Si in acest caz care din politicienii de marca, cu experienta si cariera puternica, fara pata, vrea sa se alature acestei aventuri politice extrem de periculoase ?
- Care din politicienii seriosi din PSD, PNL, PC va avea curajul sa se duca in toamna la alegator si sa spuna – „ DA, eu am votat demiterea Avocatului Poporului si v-am adus in situatia asta ... dar acum vreau sa-mi dati votul vostru de incredere la alegeri”. Cine e cel care vrea sa joace cariera lui politica pe „strategia” tandemului Ponta-Antonescu ? Si pentru ce ? Pentru un interimat de 3 luni ... OK.

3. Gestionarea politicii externe a Romaniei in spiritul atatarii conflictelor si antipatiei,
Trecem peste momentul in care Ministrul de Externe al guvernului Ponta ajuns in inima Statelor Unite ale Americii da indicatii despre „extinderea cooperarii cu Rusia” – uitand ca mentalul colectiv al americanilor este „rodat” in 50 de ani de razboi rece si ca antipatia fata de fosta URSS (intretinuta cu sarg de productiile cinematrografice si media) inca nu s-a stins in totatilate si ca mandria poporului american nu poate fi jignita la ea acasa – atragand astfel si ooarecare antipatie pentru Romania.
Presedintele Romaniei a dat atunci un raspuns diplomatic spontan si eficient acordand mai multa atentie copilului din sala decat ... celui de la tribuna.
Trecem peste momentul in care premierul Ponta a plecat intempestiv in Afganistan inainte de terminarea lucrarilor summitului – sfidand si distinsa adunare NATO (care nu-si finalizase mesajul pentru militarii din teatrele de operatiuni) si pe militarii care l-au intampinat probabil cu intrebarea „ Ce se aude ? Cand plecam acasa la familiile noastre ?”
.
Sa ne oprim insa la momentul cand nu am stiut sa fim cetateni ai unei EUROPE UNITE, si nu am stiut sa gestionam un moment de mare sensibilitate pentru doua popoare - roman si ungar - care trebuie sa priveasca in viitor ca unul singur – poporul european. Momentul in care o formatiune politica din Ungaria a dorit sa aduca urna unui poet controversat din Spania intr-o localitate din Romania – toate tari EUROPENE – a fost tensionat la maxim de guvernarea Ponta, prin luari de pozitie „ferme”.  Uita domnia sa ca urna era in EUROPA si atunci cand era in Spania, si atunci cand era in Ungaria, si atunci cand ajungea in Romania – si ca pe teritoriul UE este interzis sovinismul, antisemitismul si alte „pericole” vazute de domnia sa ca iminente.

http://www.gandul.info/news/cine-a-fost-jozsef-nyiro-apostolul-secuilor-care-a-provocat-dupa-moarte-un-razboi-intre-ungaria-si-romania-9660272


Era de 1.000 de ori mai civilizata – intre noi europenii UE – o declaratie politica, eventual votata de Parlament  (ca tot e moda asta ) prin care se atragea atentia organizatorilor ca manifestarile extreme etnice, confesionale, sovine, antisemite sau cu pretentii teritoriale contravin legilor si practicii UE si ca orice abatere va fi raportata comisiilor europene de resort. Apoi, ca orice stat civilizat, am fi supravegheat decent, de la distanta (eventual filmat) acea manifestare de transfer al unei urne dintr-un stat UE in alt stat UE tinand legatura permanent cu responsabilul initiatorilor, cu responsabilul din partea Parlamentului Ungar, cu responsabilii desemnati de minoritatea maghiara si cu observatori ai Parlamentului European (daca eram destul de destepti sa-i invitam ... ca sa aratam cat de europeni suntem si cat de pregatiti sa intram in spatiul Schengen am ajuns ). Copiii nostrii trebuie sa invete sa mearga umar la umar intr-o comunitate federativa de state europene – nu sa perpetueze tensiunile si durerile trecutului, copiii nostrii trebuie sa respecte trecutul si sa aiba puterea sa spuna „ce-a fost rau n-o sa mai fie” si sa priveasca spre viitor cu incredere. Asta inseamna sa fi parte a marii natii europene.
Nu pot insa sa nu remarc un lucru – de cate ori exista probleme etnice cu maghiarii se inflameaza situatia la cotele cele mai inalte scotandu-se cat mai clar in evidenta – ala e ungur, ela e roman si uite cat rau au facut ei. De multe ori se accentueaza cat de rau este ca Budapesta colaboreaza atat de bine cu Bucurestiul...
INSA de cate ori o alta etnie – sa spunem a tiganilor – este parte a unui eveniment negativ, imediat se acopera acest lucru sub „patura” romaneasca ( e romm, e cetatean roman, e sarman, are probleme pe care statul roman nu  e in stare sa le rezolve).
Iar acest comportament are vechime de zeci de ani si probabil inseamna ceva – dar despre asta o sa vorbim alta data.

4.   Au urmat apoi incalcarea regulamentelor de functionare ale Parlamentului, a cutumelor si destituirea celor 2 presedinti ai camerelor – pe aceleasi considerente – incalcarea repetata a Constitutiei si partizanat politic sau prezidential.
Modificarea in regim de urgenta legii referendumului completeaza tabloul unei deerulari "constitutionale" a evenimentelor care au culminat cu actiunea - perfect constitutionala - de demitere a Presedintelui Romaniei. Cand insa intreg esafodajul - pe care iti sprijini un act final legitim - este sub semnul unor grave semne de intrebare ... democratia si STATUL DE DREPT  sunt pe cale de disparitie in Romania .

5. Am lasat la urma acuzatiile aduse Curtii Constitutionale si prin aceasta si Presedintelui Romaniei  -pentru ca o declaratie politica in sensul manipularii Curtii Constitutionale poate fi acceptata o data, de doua ori - dar cand lucrurile se repeta si devin generalizate fara a putea dovedi cu probe certe si indubitabile acest fapt e grav.
Nu poti spune la infinit „vede toata lumea ca...”, sau „stie toata lumea ca” de pe pozitia de parlamentar – si deci legiuitor – si nici de pe pozitia de premier, fost procuror, ministru sau orice functie de demnitar public. Cu atat mai mult atunci cand pe aceste „Vede toata lumea ca Presedintele domina/manipuleaza/influenteaza Curtea Constitutionala se cladeste o schimbare in sistemul de functionare al Statului Roman, al STATULUI DE DREPT la care vrem sa ajungem candva.
- Curtea Constitutionala nu este un aprozar, un SRL cu activitate incerta condus de o entitate umana cu pregatire profesionala relativa. Curtea Constitutionala reprezinta cei mai de valoare oameni ai justitiei, pastratorii si garantii legii celei mai importante ai unei tari – CONSTITUTIA – iar daca ai ceva de zis, o spui la investire. Dupa investire – taci si respecti in totalitate acest for de inalta tinuta profesionala – pentru ca respectandu-i pe ei te respecti pe tine, tara pe care o slujesti si impui respect si altora cu care ai contacte externe.
.
- Cand acest „stie toata lumea ca...” produce efecte de imagine in plan intern si extern ne aflam deja in fata unui denunt calomnios cu circumstante agravante pt ca :

- scade prestigiul celui mai bine apreciat corp profesional din randul justitiei
- induce anarhie, razvratire impotriva statului prin nota de dezacord cu legile care din momentul avizului de constitutionalitate trebuiesc respectate de orice cetatean
- induce efecte grave in societate – cum este demiterea Presedintelui Romaniei, pe pareri, opini politice, fraze fara acoperire faptica – nesustinute de dovezi care sa indice ferm si clar acuzatia formulata
- induce in plan intern si extern nencrederea in stabilitatea politico-economica a tarii cu grave efecte/dezechilibre pe piata financiara, pe piata de capital si cea a fortei de munca – asa cum se vede si in acest moment de instabilitate politica creat si sustinut de pareri/opinii politice
- discrediteaza in plan intern si international pe toti cei implicati in actul de justitie – judecatori, procurori, politisti – pentru ca nu poti avea incredere in corpul functionarilor care fac actul de justitie in Romania si nu poti colabora corect/cu deplina incredere in plan extern/european cu un grup profesional care are ca model reprezentativ o Curte Constitutionala compromisa

Nu te poti juca cu vorbele ascunzandu-te sub paravanul „imunitatii parlamentare/ministeriale” cu un subiect atat de sensibil  cum e Curtea Constitutionala – ori ai probele, si atunci le preziti public rezolvand situatia si redand increderea in corpul de elita al Curtii Constitutionale ... ori taci, ca sa nu produci efecte ireversibile pentru Romania.

6. Rapiditatea si sincronizarea derularii evenimentelor.
Motive expuse sunt multe : eliberarea d-lui Adrian Nastase, dorinta d-lui Antonescu de a ajunge Presedinte, dorinta d-lui Ponta de a se afirma, scaparea de sub „mana justitiei” etc.
E greu de spus cu exactitate dar cel mai plauzibil motiv ar fi :
Teama ca marii politicieni ai partidelor din componenta USL (PSD, PNL, PC) sa-si dea seama la ce participa cu adevarat.
Pentru ca o instabilitate politica in Romania, care abia a iesit timid din recesiune ( si care are termene si acorduri de plati si rambursare a imprumuturilor la FMI, BE, BM ) inseamna aproape sigur o intrare in criza financiara, inseamna deschiderea unui front de criza in UNIUNEA EUROPEANA pe latura de est.
Asistam, pe fondul unor orgolii de moment, la cea mai perversa lovitura data Uniunii Europene.
.
NIMENI, NICIODATA, nu va ierta politicienii romani care au permis ca pe timp de criza – cand toata lumea taie cheltuielile bugetare – sa se cheltuie sume imense pe referendum, alegeri anticipate si alte cheltuieli de promovare si publicitate electorala. In timp ce tari din zona sudica a UE – Grecia, Italia, Spania, Portugalia – fac eforturi sa iasa din greaua situatie a unor datorii bugetare fara egal, fac eforturi sa restranga, cam tarziu si in urma Romaniei, volumul cheltuielilor de stat – Romania nu stie cum sa arunce banii pe fereastra pe actiuni electorale neprogramate, cu final incert.
Daca evolutia economica a Romaniei va vira spre o criza financiara acuta si sarcina datoriilor externe va duce spre colaps, NIMENI si NIMIC nu va ierta vre-o data pozitia politicienilor romani care au dat o lovitura fatala Uniunii Europene si au dus la finalul unui vis frumos – o comunitate a statelor europene, de la Atlantic pana la Urali.
- Sunt politicienii romani de marca - cei cu experienta, cei care au facut revolutia, si intrarea in UE - gata sa fie exclusi din acest motiv din randul elitei politice europene ?
.

Ce vor alege acesti politicieni grei al Romaniei – o aventura politica alaturi de tandemul Ponta-Antonescu, aventura politica ce poate duce in cel mai rau caz la dezmembrarea UE si la stigmatizarea lor pe viata din acest motiv sau vor ramane politicieni grei, europeni pana la sfarsit, punand capat acestei evolutii a evenimentelor ce pot deveni un atac fara precedent asupra UE.
.
Mai sunt cateva ore in care se va face diferenta intre politicienii europeani si politicienii anti- europeni, indiferent de motivele "justtificate" care stau la baza acestui proces.,

octavtoader

Mesaje : 81
Data de inscriere : 31/05/2010

007 - James... Ponta

Mesaj  octavtoader la data de Lun Iul 09, 2012 4:56 am

007 - James... Ponta

Conform cu cele scrise mai sus se desprinde urmatoarea sinteza a evenimentelor in 2 capitole distincte :

1.

- Premierul Ponta face o vizita in Austria unde primeste un cadou - consilierea gratuita si dezinteresata a unui inalt militar american (18.06.2012).

http://www.ziare.com/victor-ponta/premier/ponta-negociaza-pretul-benzinei-cu-omv-in-austria-surse-1173620

- Aceasta consiliere gratuita si dezinteresata este facuta publica abia in data de 05.07.2012 - dupa incheierea procesului de suspendare a Presedintelui Romaniei, votat de Parlament.

http://www.antena3.ro/life-show/media/wesley-clark-cred-ca-voi-putea-atrage-investitori-si-voi-stimula-cresterea-economica-a-romaniei-174362.html

- Parlamentul Romaniei adopta o declaratie politica (nu o hotarare/lege cu valoare juridica) prin care isi exprima opinia (fara valoare juridica)ca premierul si nu Presedintele trebuie sa reprezinte Romania la intrunirea de la Bruxelles din 28 iunie. (declaratie politica din 12.06.2012)

http://www.ziare.com/victor-ponta/premier/parlamentul-ponta-sa-mearga-la-bruxelles-nu-basescu-1172551

- la solicitarea Presedintelui Romaniei Curtea Constitutionala ia in discutie problema "cine este indreptatit conform Constitutiei sa reprezinte Romania la Bruxelles ?". Premierul Ponta declara : Miercuri merg la Curtea Constitutionala, joi plec la Bruxelles. Iar agentiile de presa reproducdeclaratia premierului asa cum a fost : Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca miercuri dimineata va merge la Curtea Constitutionala, unde se discuta sesizarea depusa de presedintele Traian Basescu privind reprezentarea la Bruxelles, iar joi va pleca la Consiliul European. Am subliniat faptul ca dl Ponta MERGE/intentioneaza sa mearga la Curtea Constitutionala pentru ca "vizita" la Curtea Constitutionala este o acuza adusa Presedintelui in "dosarul de suspendare" sustinandu-se ca prin aceste vizite influienta/tinea sub control Curtea Constitutionala.
Mai mult premierul Ponta isi arata clar intentia de a nu tine seama de decizia Curtii Constitutionale - acuza cuprinsa in "dosarul de demitere" a Presedintelui - lucru care s-a si intamplat, la Bruxelles ajungand premierul Ponta desi avea un aviz negativ al C.C.R. in acest sens.


http://www.ziare.com/victor-ponta/premier/parlamentul-ponta-sa-mearga-la-bruxelles-nu-basescu-1172551

- desi lista delegatiei propusa de Presedentie a fost depusa pentru a fi transmisa la Bruxelles inca din 21 iunie 2012, MAE a blocat aceasta lista - in ciuda faptului ca in final CCR a dat castig de cauza si a validat ca si Constitutionala prezenta Presedintelui Romaniei, In ciuda faptului ca premierul Ponta forteaza intrarea la Consiliul Europei fara mandat din partea Parlamentului - avand doar o "Opinie"/declaratie politica de principiu.

http://www.adevarul.ro/adevarul_europa/Consiliul_European-Victor_Ponta-Traian_Basescu-Bruxelles-MAE-Bogdan_Oprea-adevarul_europa_0_722928038.html#

- 28 iunie 2012 - Premierul Victor Ponta a primit, la Bruxelles, însemnele delegaţiei oficiale - desi nu avea din partea Parlamentului Romaniei decat o "declaratie politica de principiu", desi nu avea mandatul semnat din partea Presedintelui Romaniei, desi nu avea avizul Curtii Constitutionale si ... desi blocase prin MAE lista trimisa de Presedentia Romaniei.

http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Ponta_a_plecat_spre_Bruxelles-insotit_de_ministrul_de_Extene_si_de_cel_al_Afacerilor_Europene_0_727127306.html

INTREBARE - Este aceasta suita de evenimente o incalcare a protocoalelor de securitate ale UE ?(avand in vedere ca prezenta premierului Ponta la Bruxelles s-a facut fara un mandat din partea Parlamentului - ceea ce a emis Parlamentul Romaniei fiind o opinie/declaratie politica, fara valoare juridica- avand in vedere ca premierul Ponta nu a avut mandat semnat din partea Presedentiei Romaniei - singura semnatura care constitutional putea mandata legal acea prezenta la Bruxelles - iar MAE a blocat transmiterea la Bruxelles a listei participantilor propusi de Presedentia Romaniei - singura lista constitutional valabila asa cum reiese din decizia CCR la solicitarea Presedentiei Romaniei, dar si din practica de pana acum a administratiei de la Bucuresti )
- Poate fi privita aceasta suita de evenimente ca o situatie gen "007" sau Comisia Europeana si-a dat votul de incredere pentru premierul Ponta, numindu-l seful delegatiei Romaniei, stiind exact situatia care a dus la acest final ?
Daca este o incalcare a protocoalelor diplomatice si de securitate ale UE... care sunt urmarile acestui comportament si care este solutia pentru evolutia ulterioara a evenimentelor din Romania - pentru ca pe acest vot de incredere s-a bazat toata strategia tandemului politic Ponta-Antonescu - strategie ce a dus la initierea procesului de suspendare a Presedintelui ?
2.


Am subliniat mai sus ca pe acest vot de incredere primit odata cu insigna de sef al delegatiei Romaniei la Bruxelles s-a bazat toata strategia care a dus in final la demararea procesului de suspendare a Presedintelui Romaniei si iata de ce :

- Sub "umbrela" raportului pe care premierul Ponta ar fi trebuit sa-l dea in tara partidelor politice pentru informarea cu rezultatele la lucrarilor de la sesiunea din 28 iunie 2012 a Consiliului European se convoaca o sesiune extraordinara a Parlamentului (convocare facuta fara respectarea legilor si regulamentelor celor 2 camere parlamentare )
Numai ca "masurile imediate" care au fost luate in spiritul acestui "vot de incredere" primit la Bruxeles au fost urmatoarele :

- Preluarea de catre USL a mijloacelor de comunicare nationale - TVR si Societatea Romana de Radio - act implinit inainte de discursul premierului Ponta in Parlament ... cu privire la "masurile europene" pentru care a primit mandat la Bruxelles.
- Demiterea Avocatuluii Poporului prin motivatiile enuntate in articolul precedent
- Demiterea - fara respectarea legilor si regulamentelor Parlamentului - a sefilor celor 2 camere parlamentare

http://www.ziare.com/victor-ponta/premier/usl-cere-revocarea-lui-blaga-si-anastase-si-schimbarea-avocatului-poporului-live-1176523
..
In aceste conditii exista doar 2 variante de interpretare a evolutiei evenimentelor :

a ) Fie premierul Ponta a avut mandat din partea Comisiei Europene, care a acoperit prin votul de incredere acordat... demiterile si schimbarile in viata politica romaneasca - chiar si cu riscul incalcarii legilor si Constitutiei - pentru ca toate aceste schimbari au avut loc in sedinta extraordinara a Parlamentului sub motivatia raportului si informarii facute de premierul Ponta cu privire la discutiile si masurile ce trebuiesc luate in perioada urmatoare intalnirii Consiliului Europei din 28-29 iunie 2012. - iar aceasta convocare extraordinara a Parlamentului pe tema discutiilor din UE ... in care s-a facut de fapt o schimbare de 180 grade a politicii romanesti reprezinta "raportul de cauzalitate" dintre votul de incredere acordat premierului Ponta la Bruxelles si evolutia ulterioara a evenimentelor.
In acest caz politicienii romani au procedat si votat corect - sub presiunea Bruxellului - pentru a ajunge la o evolutie dorita in cel mai inalt for politic european.
Dar asta inseamna ca Uniunea Europeana este gata sa acopere cele peste 100 de milioane de euro (cat costa "suspendarea" Presedintelui Romaniei si referendumul), va acoperi costurile crizei politice ce se va transforma in criza social-economica (asa cum se vede prin scaderea valorii monedei nationale - efort contrabalansat de BNR care a avut deja pierderi considerabile de ordinul sutelor de milioane de euro) iar UE va acoperi toate transele pe care Romania le va avea de platit organismelor financiare internationale - transe care ar putea sa nu poata fi platite in conditiile de criza politica ce se intrevad.

b) Fie Consiliul Europei este un paravan comod in spatele caruie strategia tandemului Ponta-Antonescu si-a creat aceasta pozitie dominanta in politica romaneasca riscand sa arunce intr-o grava criza politica-economica-sociala Romania si odata cu Romania si partea de Est a UE. Iar atunci trebuiesc gasite solutiiile pentru a se reveni urgent la situatia initiala, iar politicienii romani sa voteze/aleaga calea de dezvoltare a evenimentelor fara "presiunea Bruxellului" - asa cum, printr-un joc de imagine inteligent, a lasat sa se inteleaga premierul Ponta.

Oricare ar fi interpretarile pe care le vor face forurile superioare ale UE problema trebuie transata ferm si fara echivoc - pentru ca de asta poate depinde viitorul Europei Unite.
Care vor fi mecanismele prin care se va reveni la situatia dinaintea abuzurilor tandemului Ponta-Antonescu nu stim, nu stim nici cum se vor putea relua procesele din ultimile zile - in varianta cu adevarat democratica si responsabila politic (fara orgolii si mecanisme de culise), nu stim nici care va fi raspunsul UE cu privire la incalcarea protocoalelor de securitate ale UE - dar in mod cert ceva trebuie facut acum pentru oprirea acestei "cacialmale politice", ceva trebuie facut acum pentru stoparea in faza incipienta cheltuielilor publice care vor sufoca societatea romaneasca in viitorul apropiat.


..............
avatar
octasim
********
********

Mesaje : 239
Data de inscriere : 30/10/2009
Varsta : 114
Localizare : Bucuresti

Re: USL & PONTA contra... ROMANIEI

Mesaj  octasim la data de Mier Iul 11, 2012 4:12 am

Luind in calcul tot ce s-a scris mai sus - inclusiv reactiile europene - putem sintetiza situatia intr-o singura fraza astfel :

- O gasca sparge lacatul de la Uniunea Europeana si forteaza intrarea, impinge in stanga pe unii, impinge in dreapta pe altii, fura drapelul Uniunii Europene si drapelul national,calca in picioare Avocatul Poporului si Curtea Constitutionala, si cu sprijinul tacit al unora de peste ocean ajung in "balconul prezidential" fluturand "legitim" aceste drapele in fata populatiei, cerand democratic suspendarea Presedintelui Romaniei.
.
Daca Uniunea Europeana va valida acest ultim act democratic facandu-se ca nu vede "golaneala politica" care a facut posibila acest ultim act administrativ cu efecte majore in scena politica romaneasca si UE ... atunci aceasta "strategie" a schimbarii jocului politic si democratic va fi modelul pentru bulversarea multor democratii europene si in final model pentru schimbari majore in Uniunea Europeana.

Revenirea urgenta la starea initiala si reluarea intregului proces, avand la baza o corecta si completa informare asupra consecintelor, poate fi o solutie la iesirea din criza.
avatar
misodor

Mesaje : 85
Data de inscriere : 10/11/2009
Varsta : 49
Localizare : São Carlos/SP/Brasil

Re: USL & PONTA contra... ROMANIEI

Mesaj  misodor la data de Vin Iul 13, 2012 1:31 pm

Când schimbi o catastrofă politică cu un fripturist asemena bucurii sunt inevitabile. Asta dovedeşte - dacă mai trebuia dovedit - că românul nu a priceput încă ce e democraţia, că nu înţelege că votarea se face o dată la 5 ani sau 4 ani, şi nu în fiecare zi, după cum se trezeşte fiecare electrizat în stradă... Ai votat un preşedinte pe bază de doză de adrenalină??... păi... deh... asumă-ţi propria tâmpenie, camarade, aşteaptă viitoarele alegeri, şi pune nuca pe care o chemi popular "creier", la treabă data viitoare când dai cu ştampila. Ai votat un senator sau un deputat pe baza decibelilor pe care îi dezvoltă la TV - bucură-te de el 4 ani, e cadoul visat de tine sau de majoritate. Suntem ceea ce votăm, dar, dacă vrem să ne maturizăm politic, cred că prima chestiune cu care trebuie să ne împăcăm e propria conştiinţă. Alegerile au un termen fixat prin Legea Electorală. Legea e lege, nu e tocmeală. Orice maimuţă poate ieşi în stradă să ceară demisia preşedintelui, parlamentului, primului-ministru. Un om civilizat nu se ocupă cu aşa ceva. Mai ales când criza economică a scuturat buzunarele tuturor. Ne dăm mari democraţi, dar SALIVĂM după dictatură...

octavtoader

Mesaje : 81
Data de inscriere : 31/05/2010

Cand "prietenii" te baga la apa...

Mesaj  octavtoader la data de Lun Iul 23, 2012 4:06 pm

Cand "prietenii" te baga la apa...

Am urmarit cu interes declaratiile domnului Martin Schultz (alaturi de dl Ponta) si am retinut un pasaj interesant care incepe la minutul 10 si 30 de secunde cu intrebarea reporterei – intrebare care parca isi schimba un pic sensul cand inaltul demnitar european incearca sa evite o intrebare incomoda punanad reporterul sa repete :

https://www.youtube.com/watch?v=WrzCp_t7S-s


- Ce anume v-a facut sa va razganditi cu privire la actiunile guvernului din Romania ? In ultimile 2 luni ati facut declaratii favorabile guvernului Ponta iar in ultimile 2-3 zile atitudinea dvs. S-a schimbat, ati devenit mai prudent, daca nu chiar ingrijorat ...
- Victor Ponta este prietenul meu, facem parte din aceiasi familie politica europeana de mult timp, cred ca este usor de inteles faptul ca nu intru intr-o criza morala prea puternica daca un social-democrat este democratic ales primministru. ...
- In ultimile zile am avut anumite dubii, anumite indoieli... prietenii trebuie sa discute deschis, intalnirea noastra in spatele usilor inchise nu a fost cea mai prietenoasa dintre noi... dar intre prieteni si colegi trebuie acceptat ca lucrurile trebuie spuse direct, sincer, la fel si dpdv institutional, ca sa va raspund la intrebare - acum 2 ani, sau 3 ani nu am fost lipsit de reactie cand Presedintele Basescu l-a numit premier pe dl |Boc in loc sa-l numeasca pe dl Johannis nu voi fi lipsit de reactie nici cand dl Ponta nu va lua masurile necesare pentru a rezolva problemele din tara...

.

M-am oprit la acest paragraf pentru ca el cuprinde doua (chiar 3...) erori in care inaltul demnitar european este „lasat sa se adanceasca” de „prietenul lui de familie politica europeana” – dl Ponta – care nu a facut nici pana acum corectiile necesare asupra unor subiecte, poate, prea superficial explicate in discutiile „ dintre prieteni” din „spatele usilor inchise”, erori care pun intr-o situatie dificila, poate chiar demisionabila, cariera unui inalt demnitar european. Cu speranta ca prietenia d-lui Martin Schultz se refera si la Romania si poporul roman – nu numai la "prietenul" Ponta – devine o datorie de onoare sa punctam aceste erori in care a fost lasat sa insiste in discursul mai sus amintit :

1. In Romania nu este ca in Germania iar premierul este DESEMNAT de PRESEDINTE si nu ALES prin VOT DEMOCRATIC precum CANCELARUL din sistemul de vot valabil in Germania.
Dl Ponta a fost desemnat de PRESEDINTELE ROMANIEI – singurul ales prin vot democratic si popular (dintre cei doi ) in urma unei majoritati ad-hoc rezultate din tratativele dintre partide in 2012 – tratative ce au dus la migrarea/tradarea unor parlamentari alesi nominal si democratic de poporul roman (pentru un anumit tel si apartenenta politica) la alegerile legislative de acum 4 ani, tratative care au facut ca unii membrii ai partidului de guvernamant (PDL) sa treaca - fara validarea data prin votul populatiei – la noua alianta USL.
Aceasta alianta (USL), devenita prin procesul enuntat mai sus majoritara – a validat cabinetul/guvernul d-lui Ponta
Asta este legimitatea premierului numit/desemnat in Romania si nu sintagma „democratic ales folosita de dl Martin Schultz, sintagma pe care dl Ponta a lasat-o sa fie folosita de demnitarul european, chiar daca Martin Schultz a intrat in distonanta cu declaratia CANCELARULUI GERMANIEI - tara sa de origine - fara ca "prietenul" Ponta sa faca corectia necesara .
Doar de asta exista „ prietenii” – ca sa „te bage la apa”..
- Dl Ponta a "uitat" sa mentioneze ca la alegerile din iunie 2012 romanii s-au ales PRIMARII si nu PREMIERII - lasand aceasta capcana a cuvintelor sa fie pilonul "democratic" de rezistenta al discursului d-lui Martin Schultz.
- Romanii sunt un popor ajuns la o maturitate politica care ii permite sa faca cele mai ciudate aliante la alegerile legislative/parlamentare (asa cum o dovedesc rezultatele din 2004 pana azi ...) fortand clasa politica/parlamentarii (recunoscuta popular ca fiind corupta...) sa coabiteze in aliante politice in care sa se supravegheze reciproc si sa guverneze tara impreuna. "MAJORITATEA" la care se refera dl Ponta in acest interviu releva vointa poporului roman de a-si schimba PRIMARII, administratorii locali, de a da o infuzie de initiativa pentru proiectele locale - dar in nici un caz nu releva o alegere politica nationala - asa cum a lasat sa se inteleaga dl Ponta.
2. Proiectul „ Klaus Johanis – premier” – adus in discutie de dl Martin Schultz comporta 2 erori :
A. Acest proiect ce a fost adus ca repros voalat la adresa Presedintelui Basescu face parte dintr-o alta legislatura si este nedrept, poate imoral si ilegal, sa argumentezi „strategia” Ponta-Antonescu (din 2012) de suspendare/demitere a mandatului actual al Presedintelui Basescu aducand aminte de o „greseala anticonstitutionala” din mandatul trecut.
- Daca a fost o eroare politica, de memorie sau de interpretare a situatiei facuta de dl Martin Schultz atunci dl. Ponta ar fi trebuit sa-i atraga atentia „prietenului sau” ca nu poate fi un bun motiv de sustinere a politicilor actuale ale guvernului Romaniei o „fapta” reprosabila Presedintelui din mandatul trecut. Presedintele a fost „SANCTIONAT” de poporul roman la alegerile prezidentiale din DECEMBRIE 2009 pentru aceasta „fapta anticonstitutionala”. Pentru aducere aminte articolul de mai jos va arata ca propunerea „Klaus Johannis premier” a fost facuta de actualul Presedinte interimar – dl Antonescu- in octombrie 2009.
- Numai ca acum - dupa ce "Presedintele Interimar"(dl Antonescu) a renuntat la "echidistanta" aratand ca nu e presedintele uturor romanilor ci doar a celor ce sprijina USL, participand la mitinguri politice partizane USL, anuland si cel mai grav "cap de acuzare" adus in sustinerea suspendarii Presedintelui Basescu ("Presedintele Basescu a participat la intruniri (discret) la intrunirile aliantei de guvernare PDL-UDMR")- aceasta "eroare" a guvernarii Basescu din mandatul trecut, rostita de un inalt demnitar european, este sigiliul si validarea actiunilor ce depasesc limita legii in "strategia Ponta-Antonescu".

http://www.mediafax.ro/politic/antonescu-pnl-il-propune-pe-klaus-johannis-premier-independent-4986246

Mai mult – daca situatia evocata ar fi fost un bun argument „anticonstitutional” ea ar fi fost folosita de dl Ponta la alegerile prezidentiale din decembrie 2009, unde l-a reprezentat, ca sef de campanie electorala, pe dl Geoana, opozantul dl. Basescu la scaunul prezidential. Dl. Ponta nu l-a ajutat cu acest argument nici pe dl Geoana (la momentul potrivit) si nici pe dl Martin Schultz la interviul de mai sus – lasandu-l sa se adanceasca in eroarea rezultata, probabil, din discutiile „prietenesti” din spatele usilor inchise.

- Analiza situatiei impunerii de catre o majoritate parlamentara - ce seamana pana la identificare cu USL-ul de azi - a d-lui Klaus Johannis ridica insa unele probleme.
Dl Johannis a avut parte de aprecieri din partea Presedintelui Basescu DAR nu a putut fi numit in functie din cauza situatiei de INCOMPATIBILITATE ivite, situatie care OBLIGA Presedintele Romaniei sa refuze propunerea majoritatii parlamentare (noiembrie 2009).
- Nimeni nu poate cere unui oficial roman, sub nici un motiv, sa nu respecte legile tarii – cu atat mai putin dl Martin Schultz care vorbeste in discursul domniei sale de rigorile ormelor europene.
- In esenta, birocratia din perioada guvernarii PSD (2000-2004) a facut ca in acte dl Klaus Johannis sa figureze si ca actionar/administrator la o firma privata si ca functionar de stat – situtie in care |Presedintele Romaniei nu putea decat sa spuna „NU” propunerii majoritatii parlamentare.
Altfel spus : Dupa ce guvernarea PSD (2000-2004) a compromis prin birocratie - accidental sau voit - cariera d-lui Klaus Johanis, aceiasi formatiune politica il impune ca premier, ca solutie ce TREBUIA NECONDITIONAT ACCEPTATA de Presedintele Romaniei. Situatie care se repeta in 2012 - cand guvernul Ponta nu poate gasi 10 oameni fara pata, necompromisi, care sa reprezinte Romania - asa cum s-a vazut in relatarile de mai sus.
- D-lui Klaus Johannis i-au trebuit multe luni pentru a-si demonstra nevinovatia in justitie (singura care-l putea absolvi de situatia de INCOMPATIBILITATE) si a ademonstra ca o demisie din 2003 a fost inregistrata cu o intarziere de un an ... in 2004.


- Aceasta situatie ridica cateva probleme si aprecieri :
- A facut dl Ponta o corecta, completa si sincera informare a Parlamentului European cu privire la situatia actuala din Romania – pt ca iata, dupa atata timp, inca se mai vehiculeaza variante prin care Presedintele Romaniei a comis fapte „anticonstitutionale” refuzand dupa „bunul plac” numirea premierului Klaus Johannis ... cand de fapt Presedintele Basescu nu avea dreptul legal sa faca aceasta numire din cauza situatiei de INCOMPATIBILITATE ?
- Prin prisma ultimelor evenimente din Romania dar si prin prisma proiectului „Klaus Johannis- premier” se pune intrebarea :
- DE CE coalitia PSD-PNL incearca sa impuna in politica romaneasca si europeana – la cel mai inalt nivel – politicieni vulnerabili (incompatibilitate, plagiat, declaratii false/eronate in CV etc. ) ? Ce avantaj aduc aceste vulnerabilitati pentru alianta USL (PSD-PNL), ce legi sau acte trebuie sa voteze acesti politicieni vulnerabili in politica romaneasca sau europeana ?
- Proiectul „Klaus Johannis – premier” este dovada clara cum o majoritate parlamentara poate impune nerespectarea legii, dovada cum o alianta politica poate ascunde sub masca votului majoritar fapte anticonstitutionale, ilegale, imorale.
- Are Uniunea Europeana mecanismele capabile analizeze pas cu pas actele care au culminat cu suspendarea Presedintelui Romaniei la presiunea unei astfel de majoritati, are UE metode de a restabili rigoarea legii acolo unde ea NU a fost respectata intocmai sau lasa totul la nivelul votulu popular – vot influentat masiv de propaganda electorala si de antipatia stransa in perioada masurilor de criza – pentru ca daca solutia este „votul popular” atunci strategia Ponta-Antonescu va deveni modelul standard prin care maine, poimaine, peste un an ... se pot decapita democratii europene cu traditie, care prin masuri antipopulare au trecut Uniunea Europeana peste perioada de criza – Germania, Franta, Italia etc.
- Daca antipatia stransa in perioada de criza devine "motivatie anticonstitutionala de suspendare/demitere" a unui Presedinte ales democratic inseamna ca Europa se poate destrama lejer de acum - pentru ca toate masurile de criza sunt nepopulare si pot deveni "motivatii" pentru demiterea oricarui demnitar european ce se straduieste sa revigoreze Uniunea Europeana atinsa de o criza venita de peste ocean. Lipseste din acesasta "strategie" doar un consilier "economic" la nivel de prim-ministru, venit tot de peste ocean...

..................................................................

CSAT-ul convocat de "echidistantul" Presedinte interimar, dl Antonescu, s-a reunit zilele trecute NU pentru a dezbate situatia creata de atentatul din BULGARIA, NU pentru a dezbate faptul ca atentatorul a patruns prin Romania (mai mult ca sigur pe canalele diplomatice se cunostea acest aspect cu mult inainte de "divulgarea" lui in presa), NU pentru a intari masurile de securitate in vederea protejarii teritoriului romanesc, NU in vederea intaririi sigurantei la granite - ca element favorabil intrarii iin spatiul schengen. NUU - "echidistantul" presedinte interimar al tuturor romanilor a avut o tema de interes general - linia telefonica speciala a Presedintelui suspendat, dl. Traian Basescu.
- Nu se stie concret care sunt atributiile STS - si nici nu trebuie sa se stie, pt ca d'aia e secret.
DAR dl. Traian Basescu nu este doar Presedintele suspendat al Romaniei ci si un FOST SEF DE STAT - pentru ca are un mandat terminat in bune conditii - ca si dl Iliescu, dl Constantinescu sau Regele Mihai. Poate ca pe undeva pe acolo, prin legile si hotararile ce privesc FOSTII SFI DE STAT, o exista si o prevedere privind STS-ul, asa cum este prevazuta si casa de protocol, si masina plus paza de la SPP etc. etc.

..............................................................

E vara si, fara nici o legatura cu subiectele de mai sus, este semnalata prezenta unor turisti speciali, atat de speciali incat ne ducem cu gandul la "turismul" din 1989. Acesti turisti umbla in pereche, cate 2, trasi la xerox pe la 1,65-1,70 m, tunsi scurt, atletici, musculosi, haine sport de culori terne ( gri, bej ), vorbitori de limba engleza (de obicei unul fiind afro si unul europid...), foarte interesati de traseele de suprafata sau de cele ale metroului bucurestean.
In aceste conditii poate ca e bine sa ne intarim ospitalitatea indrumandu-i acolo unde vor si trebuie sa ajunga. Si pentru ca sunt niste oaspeti de seama... poate ca ar fi bine sa pastram o amintire cu ei - o fotografie, o filmare video, o filmare cu telefonul - nu se stie niciodata cat de valoroasa va fi aceasta amintire.
Am zis ca sunt turisti... dar poate ca sunt "economisti" asa cum "economist" este si super-consilierul premierului Romaniei. Si in acest caz e de doua ori mai valoroasa o amintire de acest gen, acum cand trebuie sa ne descurcam singuri, ca romani... pentru ca problemele importante ale noastre se pare ca nu sunt astea, "economice", ci firul special de la sediul Presedintelui suspendat.
..................
Octav Toaderion

Mesaje : 19
Data de inscriere : 02/11/2009

Re: USL & PONTA contra... ROMANIEI

Mesaj  ion la data de Mier Oct 31, 2012 10:44 am

Martin Schulz o noua lovitura sub centura primita din partea tandemului Ponta-Antonescu


Evenimentele din ultimele 2 zile au fost interpretate in diferite feluri –vom incerca o nou abordare :

Amanarea in Senatul Romaniei a punerii in discutie (si aplicatie) pana la aceasta data a solicitarii ANI privind încetarea mandatutului senatorului PNL Mircea Diaconu, ca urmare a deciziei definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu poate fi intamplatoare.
Prin consecintele deciziei Senatului situatia si imaginea Romaniei in plan intern si international se schimba radical :


Şeful ANI: Votul pentru Diaconu - DISOLUŢIA statului de drept, cu consecinţe DRAMATICE. Ne vom adresa CSM

UPDATE Agenţia Naţională de Integritate se va adresa, miercuri, Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) în cazul senatorului Mircea Diaconu, aducându-i în atenţie că "asistăm la un conflict constituţional între puterile statului", a declarat preşedintele ANI, Horia Georgescu, citat de HotNews. El a adăugat că instituţia pe care o conduce nu are alte instrumente prin care să acţionează într-o astfel de situaţi şi-a manifestat încrederea că CSM va sesiza Curtea Constituţională printr-un demers care să tranşezee şi acest conflict.
Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, a acuzat în termeni duri votul prin care Senatul a refuzat să pună în aplicare decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie prin care senatorul PNL Mircea Diaconu era declarat incompatibil şi trebuia să-şi piardă mandatul.

"Asistăm la un vot în Senatul României care nu respectă o decizie a Înaltei Curţi. Aş putea să definesc acest lucru că o disoluţie a statului de drept şi separaţiei puterilor în stat. Consecinţele acestui vot vor fi dramatice pentru România că stat membru al Uniunii Europene. Prejudiciul adus astăzi (marţi - n. red.) va avea consecinţe grave pe termen lung asupra României şi cetăţenilor săi", a declarat Georgescu pentru Ziare.com.
Senatorul PNL Mircea Diaconu a declarat, marţi, după votul prin care a fost respinsă solicitarea de încetare a mandatului său, că Senatul şi-a "asumat culpa" prin care a decis iniţial că nu se află în vreo situaţie de incompatibilitate şi a menţionat că justiţia nu a solicitat sancţionarea sa.
Plenul Senatului a respins, marţi, solicitarea ANI privind încetarea mandatutului senatorului PNL Mircea Diaconu, ca urmare a deciziei definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/seful-ani-votul-pentru-diaconu-disolutia-statului-de-drept-cu-consecinte-dramatice-ne-vom-adresa-csm-282486.html
...........................
Pare o intamplare nefericita dar, dupa ce dl senator Mircea Diaconu a fost „asigurat” de colegii lui de partid din Senat ca nu incalca legea, dvenind incompatibil prin cumularea celor 2 functii, acest mare om se vede nevoit sa fie contra legii si justitiei acoperind cu imaginea sa de popularitate si profesionalism o incalcare a legii.
Caci de fapt asta se intampla – un om compromis de „asigurarile” colegilor de partid se vede nevoit sa apeleze la popularitatea data de intreaga sa activitate de o viata pentru a justifica o incalcare a legii, a integritatii cuvenite inaltei functii de senator in care a fost ales. Dl. Senator Mircea Diaconu devine astfel subiect si partas la o nerespectare a justitiei in Senatul Romaniei - cu consecintele enuntate mai sus.
......................

Diaconu: Senatul şi-a "asumat culpa" privind incompatibilitatea mea

Senatorul PNL Mircea Diaconu a declarat, marţi, după votul prin care a fost respinsă solicitarea de încetare a mandatului său, că Senatul şi-a "asumat culpa" prin care a decis iniţial că nu se află în vreo situaţie de incompatibilitate şi a menţionat că justiţia nu a solicitat sancţionarea sa, informează Mediafax.
"Niciuna dintre hotărârile existente (...) nu apare sancţionarea mea, dimpotrivă. În hotărârea de la Curtea de Apel, pe o pagină întreagă judecătorul cere să nu fiu sancţionat în niciun fel, pentru că nu e culpa mea, ci e culpa Senatului, iar astăzi Senatul şi-a menţinut culpa, şi-a asumat culpa. Dar subiectul se discută şi juridic şi legislativ în continuare", a mai explicat Diaconu.
http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/diaconu-senatul-si-a-asumat-culpa-privind-incompatibilitatea-mea-282461.html
.
Trecand peste faptul ca Senatul si-a „asumat culpa” – cand de fapt si-a permis sa nu respecte o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie practicand un principiu extrem de periculos, cel al ”majoritatii parlamentare care nu respecta legea” ne punem justificat intrebarea :

- DE CE ALIANTA POLITICA USL (PNL+PSD+PC) ISI COMPROMITE CU BUNA STIINTA CEI MAI DE VALOARE POLITICIENI PE CARE II ARE ? DE CE PROPUNE IN FUNCTII DE DEMNITARI DE STAT DOAR OAMENI ... CU PROBLEME ?.

Pentru ca compromiterea senatorului Mircea Diaconu nu este singulara.
Sa ne amintim ca dl Klaus Johannis propus in functia de premier de catre dl Crin Antonescu (PNL) ... dupa ce acesta a fost compromis si pus in stare de incompatibilitate de birocratia guvernului PSD (Adrian Nastase) care nu a operat dmisia acestui om iubit si apreciat de sibieni lasand ca in acte sa figureze cu un loc de munca incompatibil cu functia de demnitar.

http://www.mediafax.ro/politic/antonescu-pnl-il-propune-pe-klaus-johannis-premier-independent-4986246
http://neinfrantii.forumz.ro/t178-usl-ponta-contra-romaniei#787

- Sa ne amintim de ministrii compromisi, cu probleme, propusi in primele variante ale guvernului Ponta.
http://neinfrantii.forumz.ro/t177-10-oameni-fara-pata#779

Acum, dupa ce tot in acest an dl Martin Schulz, Presedintele Parlamentului European, a fost pus intr-o situatie dificila tot de tandemul Pont a-Antonescu prin diferenta dintre declaratiile facute de politicienii romani si faptele care aratau altceva, ieri dl Martin Schulz a fost atras inca o data in capcana politicii dambovitene ale tandemului Ponta-Antonescu.
- Aparent inaltul oficial european a venit in sprijinul campaniei electorale a dl Ponta – si PDL a prins doar acest aspect, deloc neutru in practica democratica.
- Dar, in timp ce dl Martin Schulz se afla la Tg. Jiu pentru a sustine campania electorala a d-lui Ponta, celalalt membru al tandemului – dl Antonescu - prezida Senatul intr-o sedinta mult amanata care ignora o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, lasand impresia in spatiul politic intern si extern ca Presedintele Parlamntului European este de acord cu aceasta ignorare a justitiei, ca este de acord cu nerespectarea politicilor unionale in ce priveste Justitia si rolul ei in societatea unional-europeana.
In aceste conditii prezenta d-lui Martin Schulz in Parlamentul Romaniei este mai degraba un semnal, un mesaj dat Uniunii Europene cu privire la cine sprijina si acorda „clementa” incalcarii acordurilor si principiilor europene – in timp ce neparticiparea PDL la intalnirea cu Martin Schulz poate fi interpretata mai mult ca o neparticipare la compromiterea unui inalt functionar european.
Este regretabil ca prin jocul politic de la Bucuresti se da semnalul nerespectarii politicilor europene si al ignorarii eforturilor de unitate in spatiul European. Dar revenim la intrebarea cea mai interesanta :

De ce USL se inconjoara cu politicieni compromisi cu buna stiinta, ce decizii si ce joc politic se va face in Romania incat sa se impuna necesitate unor decizii luate prin votul unor politicieni „cu probleme de integritate”, de ce se propaga cu insistenta nerespectarea acordurilor si politicilor unionale pe justitie (si nu numai...), de ce politica Bucurestiului imparte Europa in doua : o parte care vrea sa impuna si sa respecte politicile unionale si o parte care cauta sa dizolve aceaste politici federal-europene ?

Istoria ne arata ca astfel de practici de compromitere a politicienilor din functii de decizie se practica in situatii ce preced crize majore sau situatii de razboi. Vom incerca sa descoperim raspunsul la aceste intrebari in randurile urmatoare.
avatar
misodor

Mesaje : 85
Data de inscriere : 10/11/2009
Varsta : 49
Localizare : São Carlos/SP/Brasil

Re: USL & PONTA contra... ROMANIEI

Mesaj  misodor la data de Mier Noi 07, 2012 12:14 pm

Cineva să mă injecteze cu Emetiral direct în venă, e o cloacă fără precedent în România. Ascult România Actualităţi în fiecare dimineaţă şi mi se face părul măciucă de ce aflu. Am ajuns să cred că toată naţiunea este supusă unui puternic hipnotic. Să mă ierte Dumnezeu...

ion

Mesaje : 19
Data de inscriere : 02/11/2009

Re: USL & PONTA contra... ROMANIEI

Mesaj  ion la data de Joi Noi 29, 2012 1:11 am

Vin alegerile

Cea mai cumplita forma de manipulare a unui popor este aceea care reuseste sa instige "mania proletara" in manifestari stradale violente (uneori in razboi civil - asa cum am vazut in Siria, cum era sa fie in Egipt...) pentru a schimba o directie in care societatea se apropie de ADEVAR pe cai democratice (chiar daca uneori incipiente), pentru a schimba un drum prin care justitia incearca sa ajunga la ADEVAR.


Asa s-a intamplat, si a fost, si justificarea aparitiei in trecutul ultimilor 20 de ani a manifestatiilor stradale din februarie 90, a mineriadelor din 13-15 iunie, a confruntarilor interetnice de la Tg Mures, a mineriadelor din perioada 96-2000... etc - societatea se apropia prea mult de "adevarurile revolutiei", de "descifrarea tainelor ce au dus la falimentarea Romaniei", de "identitatea marilor actori economici" ce au devalizat Romania.
Asta se intampla si acum - se doreste o mare revolta populara, o "manie proletara" care sa stearga tot, care are ca scop inlaturarea unui "regim dictatorial" - prin referenduum sau prin forta - regim care ii cam strange pe "marii jucatori ai avutiei nationale romanesti" prin forta justitiei. "Mania proletara" - o relicva, practica de instigare cu radacini in anii 50 - in care nu conta daca omul era sau nu vinovat, daca existau sau nu dovezi reale de invinuire - conta doar "vointa proletariatului" de a pedepsi persoana indicata de "partid".

....................

Pentru a intelege daca suntem aproape de acest adevar (sau suntem, poate, intr-o grava eroare), pentru a intelege daca in Romania a fost sau nu "o incercare de lovitura de stat" asa cum se afirma in unele medii (specializate) din tara si din Uniunea Europeana, va trebui mai intai sa trecem in revista cateva notiuni de baza ale politicii - caci oricat ar fi de greu fara o minima cunoastere a mecanismelor nu vom putea ajunge la un rezultat pertinent si vom fi iar manipulati ...ca-n 89 :

PARTIDUL POLITIC

Definitie
Partidele politice pot fi definite ca asociatii libere ale cetatenilor prin care se urmareste, pe baza unei platforme (program), definirea si exprimarea vointei politice a cetatenilor, asociatii care au, si-si afirma clar si deschis, vocatia si aptitudinea guvernarii.


Silviu Brucan, in Indreptar-dictionar de politologie, face o definire a partidelor politice si grupurilor de presiune :
Partidele sunt organizatii politice structurate, articulate si ierarhizate, care lupta pentru cucerirea puterii, sau participa la exercitarea ei. De regula, un partid politic apare pentru a reprezenta, in viata politica a tarii, interesele unui grup social; cu cat acel grup social este mai numeros, partidul sau politic este mai omogen si compact. Daca este mai redus numericeste si deci, dispune de mai putine voturi, partidul devine mai eterogen, pentru a capta sprijin electoral si dela alte grupuri sociale
.
George Voicu, in Sistemele de partide in democratiile occidentale, in problema care si-o pune "in cautarea unei definitii",gaseste trei elemente esentiale revin obsesiv in aceste definitii:

1. Partidul politic este o asociatie de timp liber,
2. Avand drept fundament un proiect politic (ideologie, doctrina, credinta,
opinii, idei sau vederi politice),
3. In numele caruia actioneaza pentru a cuceri puterea (total sau partial) prin intermediul alegerilor, si pentru a o exercita nemijlocit
.
Joseph LaPalombara
si Weiner, au stabilit patru criterii pe care o organizatie trebuie sa le indeplineasca pentru a fi, intr-adevar un partid politic:
1. O organizatie durabila, in sensul ca ea sa aiba o speranta de viata politica superioara liderilor sai;
2. O organizatie completa, in sensul ca trebuie sa se intinda, de la nivel central pana la esaloanele locale;
3. Vointa de libertate, de a exercita in mod direct puterea, singur sau cu alte partide, la nivel national sau local. Acest criteriu, diferentiaza partidele de grupurile de presiune, acestea din urma, cautand doar sa influenteze puterea, nu s-o detina;
4. Vointa de a cauta sprijin popular atat la nivelul militantilor ca si al alegatorilor, prin acest criteriu, partidele se disting de cluburi (fie acestea si politice).
…………………..

.
Nivele de organizare
Partidul are mai multe nivele de organizare in functie de numarul de membri si de influenta electorala.
- Primul nivel al participarii la viata politica este constituit de electorat. Electorii reprezinta forma cea mai slaba de atasament fata de partid, ei nu sunt juridic membri dar sprijina partidul
- Al doilea nivel este constituit de catre simpatizanti, acestia nu sunt membri dar spre deosebire de electori participa la reuniunile publice (si varsa ocazional sume de bani).
- Al treilea nivel este reprezentat de membri .Membrii sunt persoane care fac juridic parte din partidele politice, varsa periodic sume de bani numite cotizatii, aceasta fiind cea mai stransa legatura cu partidul.Un partid isi formuleaza lista cu membri in functie de cotizanti.
- Un al patrulea nivel este reprezentat de militanti, adica acei membri care isi dedica o parte din timp activitatilor de partid: imprastie presa, scriu scrisorile si declaratiile, participa la campaniile electorale.Dintre militanti sunt selectionati functionarii care sunt platiti. ei867u7243yiio
- Al cincilea nivel esta reprezentat de conducere . Liderii de partid sunt acele persoane care au dreptul sa reprezinte partidul in raport cu tertii si cu statul si care determina strategia si stabilesc tacticile partidului . Ei fac parte din elita politica .

Functiile partidelor :
1) Contribuie la definirea si exprimarea vointei cetatenilor, respectand suveranitatea nationala, integritatea teritoriala, ordinea de drept si principiile democratiei;
2) Indeplinesc functiile unui organ constitutional si anume:
- functia electorala,
- functia de control / de orientare a partidelor politice,
- functia de definire si exprimare a pozitiilor politice

In art.36 din Constitutia Romaniei se stipuleaza:
1) Cetatenii se pot asocia liber in partidele politice, in sindicate si in alte forme de asociere.
2) Partidele sau organizatiile care prin scopurile ori prin activitatea lor, militeaza impotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept ori a suveranitatii, a independentei Romaniei sunt neconstitutionale.


GRUPURILE DE PRESIUNE
Grupurile de presiune sunt grupuri sociale cu un grad variabil de formalitate, care cautã sã.promoveze si/sau sã apere interesele specifîce ale membrilor lor, prin exercitarea unei presiuni asupra puterii politice sau asupra administratiei.
Ele intrã în interactiune cu institutiile statului si cu partidele po1itice, dar nu participã direct la cucerirea sau exercitarea puterii, ci actioneazã asupra acesteia, o influenteazã, rãmânând însã exterioare ei. Grupul de presiune actioneazã din interese proprii chiar dacã se declarã nepolitic, este angajat politic, de vreme ce "adoptã. o anume politicã pentru un anume interes sau o anume conduitã politicã".
.........
Grupurile de presiune sunt asociaţii de durată, constituite pentru apărarea unor interese comune membrilor lor şi care exercită o presiune asupra puterii publice pentru a obţine de la acestea decizii conforme cu interesele pe care le reprezintă.

Spre deosebire de partidele politice, grupurile de presiune se definesc în afara interesului direct de participare la cucerirea puterii politice. Puterea lor este mult diminuată sub aspectul spaţiului de aplicabilitate în funcţie de structura internă şi de structura grupului. Acest lucru însă nu înseamnă ca ele nu influentează puterea politică în deciziile globale sau sectoriale ale acesteia.

Caracteristicile de baza ale grupurilor de presiune sunt:
- un grup de presiune trebuie să dispună de un minimum de organizare internă, care începe de la structurarea acestuia în lideri şi mase de aderenţi.
- Grupul de presiune trebuie să aibă continuitate în urma realizării scopului propus. Dacă, spre exemplu, o manifestaţie nu este spontană şi are fixate dimensiuni de loc, de timp, strategii, sloganuri, atunci se poate vorbi de grup de presiune.
.............................................

Dupa aceasta scurta trecere in revista a conceptelor teoretice cu care vom opera in continuare sa trecem la o analiza a evenimentelor din ultimul an din Romania.

Pentru ca ultima definitie data a fost cea a grupurilor de presiune o intrebare legitima ar fi : CE ROL AU si AU AVUT schimbarile din spatiul unui partid din alianta aflata la guvernare - USL ?

Iata ce spune presa - si lideri importanti din PNL despre aceasta inlaturare a d-lui Chiliman (fondator PNL) si inlocuirea lui cu dl Gigi Becali - presedinte in acelasi timp al partidului "Noua Generatie" ... si membru cu drepturi depline pe listele candidatilor PNL. Legea spune ca nu ai voie sa te declari membru in 2 partide - dar ce mai conteaza legea in ziua de azi...

A fost dezgustator modul prin care conducerea centrala s-a manifestat fata de un om pe care eu il consider un simbol – Andrei Chiliman
Dialogul trebuie sa primeze, dar am constat de multe ori ca nu se doreste dialog.
PNL s-a transformat intr-un partid cu tenta semi-militarizata,
- Intrebat ce parere are despre aducerea lui Gigi Becali in partid, Cherecheș a spus ca are o parere proasta.

“O chestiune care nu onoreaza PNL. Nu-l putem schimba pe Calin Popescu Tariceanu cu Gigi Becali sau pe Neagu Djuvara cu Dan Voiculescu.

sursa :http://www.nasul.tv/2012/10/22/catalin-chereches-atac-crin-antonescu-pnl-sunt-oameni-nemultumiti-deciziile-luate-antonescu-sunt-timizi/

O alta abordare mediatica duce cu gandul la procesele din anii 50 - "Cine se vrea sa pastreze o linie demna a partidului ... e declarat "dusman de clasa" si trecut in tabara adversarilor politici" :

Liberalii băsescieni au probleme
Gaşca lui Andrei Chiliman, trasă pe linie moartă

Nu conteaza statutul "Dusmanului de clasa", nu conteaza realizarile lui la promovarea unei linii demne a partidului, nu conteaza faptul ca nu accepta deraierile obsesive ale unui "sef de partid" blocat intr-o vendeta personala, vendeta in care consuma resursele statului roman pentru a-si satisface mofturile - conteaza doar ca din clipa in care vrei ca Romania sa nu fie socotita o "tara bananiera" si lupti pentru a mai pastra ceva din prestanta de om politic esti in dezacord cu obsesia "sefului de partid". Tipic anilor 50 cand "marile schimbari la varful politicii romanesti"(cu tot alaiul de destituiri, abuzuri si crime) se faceau in functie de gradele avute de ... votca ingurgitata in ajun.
sursa :http://www.cotidianul.ro/gasca-lui-andrei-chiliman-trasa-pe-linie-moarta-197481/
....
Si totusi care este rolul atat de important d-lui Becali in structura PNL - mai important decat voturile si victoria aproape sigura a unui lider PNL (Dl Chiliman) - victorie bazata pe realizari concrete ... nu pe promisiuni ?

Unii ar zice - BANII. Dar bani au si tiganii - iar limita de finantare a unei campanii politice este stabilita de lege si nu poate depasi un anumit prag.
- Si atunci apare tot mai bine conturata ipoteza ca dl Becali nu vine cu bani ci ...cu oameni care sa constituie un grup de presiune post-electoral, care indiferent de rezultatul alegerilor sa gaseasca un motiv pentru a iesi la demonstratii violente in strada strigand "Jos Basescu" - satisfacand astfel unica obsesie a unui lider de partid (PNL).
Sa nu uitam ca manifestarile pro-Raed Arafat si pro-SMURD din iarna trecuta au avut o desfasurare violenta - cu distrugeri si confruntari stradale violente - abia dupa ce simpatizantii unor echipe de fotbal (cu patroni azi cautati de DNA si judecati pentru fraudarea statului roman cu ... multe milioane de euro, bani cu care astazi se prezinta si in campaniile electorale), repet, demonstatiile au devenit violnte abia dupa aparitia unor suporteri "cu fulare la gura" ce au devastat centrul Bucurestiului.
Nu putem sa nu facem legatura intre violentele stradale din ultimele zile (violente cu gloante si arme de razboi...) si posibilele promisiuni facute ca recompensa pentru eventuale miscari violente de strada post-electorale. Gastile de cartier - probabil imbatate de ecoul unei victorii a unei aliante care-i va lasa sa faca ce vor si va slabi presiunea politiei pe strada - isi disputa fara nici o teama zonele de actiune in care-si vor desfasura activitatile infractionale in anul viitor intr-o Romanie condusa de un premier-procuror (iar aici anchetele politiei ar trebui sa spuna clar care este motivul real ar revigorarii luptelor de strada cu arma in mana - pentru ca nu putem juca siguranta cetateanului si viitorul Romaniei la "ruleta electorala").

Iata ca pentru o obsesie a unui lider de partid (PNL) se inlatura din scena politica politicieni marcanti, fondatori ai unui partid istoric, se acorda imunitate parlamentara unor controversati "oameni de afaceri din fotbal" (cazul valiza e tipic - in timp ce un buticar nu are voie sa aiba in "casa" decat o anumita suma de bani dl Becali umbla cu milioane de euro lichizi in valiza, in timp ce un roman e nevoit de organele de control ale "muncii si protectiei sociale" sa faca carte de munca si sa plateasca impozite si pentru cel mai amarat angajat, dl Becali "premiaza" pe cine vrea el fara forme legale si impozite platite - dar ce mai conteaza legea in Romania).
Astfel ca e foarte posibil ca dupa 9 decembrie sa ne trezim in strada cu 5.000 - 10.000 de "suporteri sportivi" veniti la proteste violente ( si nu doar cu cateva zeci de protestatari stransi de "senatorul tricou" in fata Palatului Cotroceni), sa ne trezim cu lupte cu arme de foc (un preambul al unei situatii siriene...) pentru implinirea unei obsesii a unui lider de partid (PNL) care are o singura dorinta : "Jos Basescu".

Intr-un cuvant romanii trebuie sa se gandeasca si sa ia in serios ipoteza care se poate exprima in sloganul :
"Vreti ca nici o noapte sa nu treaca fara lupte de strada violente - alegeti USL"
............
Va urma

ion

Mesaje : 19
Data de inscriere : 02/11/2009

Re: USL & PONTA contra... ROMANIEI

Mesaj  ion la data de Joi Dec 06, 2012 3:54 am

Din toata teoria expusa mai sus rezulta clar un lucru :

PARTIDUL NU E STATUL

Partidul este o organizatie "de timp liber" a cetatenilor, o organizatie care furnizeaza functionari de stat in vederea guvernarii (nu in vederea "presiunii" - asa cum fac GRUPURULE DE PRESIUNE),organizatie care trebuie sa respecte principiile statului de drept pentru a ramane constitutionale si a nu fi declarate in afara legii.
Liderii partidelor sunt conducatori ai unor institutii particulare speciale care contribuie la definirea si exprimarea vointei cetatenilor, respectand suveranitatea nationala, integritatea teritoriala, ordinea de drept si principiile democratiei.
Reprezentativitatea Partidelor este cheia prin care se pastreaza echilibrul social - masurile luate de functionarii proveniti din partide fiind acceptate de societate fara generarea unor tensiuni sociale tocmai datorita faptului ca sustinatorii de la toate nivelurile unui partid constituie o majoritate.
Sa vedem daca asa au decurs lucrurile in acest an :

1. In primul rand, in aliantele pe care le-a facut USL apar 2 componente "militarizate". Una din aceste componente "militarizate" este Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate - organizatie ce se comporta ca un "GRUP DE PRESIUNE" si face presiune sociala pentru schimbarea cu 180 grade a politicii romanesti interne si internationale, pentru desfiintarea unor institutii a caror existenta este definita prin acordurile la care Romania este parte in UNIUNEA EUROPEANA, organizatie care in acest mod doreste (alaturi de USL) sa schimbe cursul evenimentelor si sa genereze o iesire a Romaniei din UNIUNEA EUROPEANA sub cortina unei asa zise "independente".

http://adevarul.ro/news/societate/demolarea-justitiei--aprobare-usl-1_50aef5a97c42d5a663a1eb74/index.html#

Poti cere pedepsirea unor abuzuri, schimbarea unor persoane incompetente - dar nu poti face presiune pentru desfiintarea unor institutii ce sunt parte a intelegerilor convenite de Romania la aderarea la Uniunea Europeana fara ca acest lucru sa nu insemne si ... "dorinta" Romaniei de a iesi din U.E.

CE INSEAMNA IESIREA ROMANIEI DIN U.E. (Uniunea Europeana)
.

-
- Inainte de a milita si a face acest pas ireversibil pentru Romania - ce s-ar vrea facut prin "vointa populara", prin gasirea unor motive de scoatere a populatiei in strada, cerand "proletar" aceasta schimbare in politica Romaniei, e bine ca romanii sa inteleaga ce inseamna acest lucru, ce efecte imediate va avea acst lucru in viata lor de zi cu zi :

a) Disparitia imediata, "peste noapte", a dreptului de libera circulatie si de munca in statele Uniunii Europene. Aceasta schimbare ar modifica imediat si statutul romanilor care deja au drept de deplasare si de munca in Uniunea Europeana, romani care s-ar vedea pusi in situatia de a-si renegocia "dreptul de munca" si "dreptul de sedere" in statele Europene, cu mari sanse de a pierde totul.
b) Disparitia imediata, "peste noapte", a tuturor fondurilor de intr-ajutorare Europene - in agricultura si dezvoltare rurala, in proiectele structurale sau de dezvoltare economica regionala.
Acum cand am demonstrat ca prin negociere directa, printr-o abordare inteligenta a situatiei putem obtine fonduri suplimentare si ca negocierea - si nu "VETO"-ul recomandat de primul ministru - este calea cea mai buna spre progres si este pacat sa pierdem totul dintr-o data. Prin prisma rezultatelor negociate de Presedintele Romaniei solutia recomandata de primului ministru de a spune "VETO" la negocierile pentru repartizarea sumelor in bugetul UE pare ca si moftul infantil a unui copil de gradinita care spune "daca nu-mi dai bucata aia mare de ciocolata... eu imi iau jucariile si plec". Nu e vina Uniunii Europene ca noi nu stim sa absorbim fondurile puse la dipozitie. Nu ne manifestam independenta daca iesim din UE avand ca motiv incapacitatea noastra de a trece examenul unor baremuri impuse de accesarea acestor fonduri.
c) Cresterea preturilor, la aproape toate marfurile importate, cu 30-50%, prin aplicarea imediata a taxelor vamale impuse tarilor non-europene. Scadererea exporturilor prin scaderea competivitatii marfurilor produse in Romania - care devin mai scumpe tocmai prin aplicarea unor taxe vamale de acces in Uniunea Europeana. Singura solutie de scadere a preturilor pentru export este scaderea costurilor - primele costuri sacrificate fiind ca de obicei salariile celor care lucreaza la producerea bunurilor exportate.
d) Inchiderea tuturor afacerilor ce au la baza capital european din cauza taxlor vamale si a interdictiilor in libera circulatie aparute dupa iesirea Romaniei din UE. Asta va insemna zeci/sute de mii de locuri de munca desfiintate si tot atatia someri in randul societatii romanesti. Lucrurile sunt destul de clar exprimate si huiduielile primite de prim-ministru Romaniei la intrunirile cu oamenii de afaceri europeni (si nu numai...) au la baza informatii clare pe care marile companii le simt deja puse in aplicare de actualul guvern. Nimeni din mediul de afaceri nu este dispus sa-si sacrifice capitalul pentru lipsa de previziune economica din guvernarea romaneasca, pentru lipsa de coerenta din practicile noului guvern, care se pare ca va continua si dupa 9 decembrie 2012 - iar aceste semnale sunt cele mai ingrijoratoare.

Daca romanii sunt constienti de aceste schimbari ce vor surveni in viata lor imediata, daca sunt de acord cu "independenta" promisa sub aceste auspicii ale dezvoltarii socio-economice atunci nu ramane decat sa aleaga varianta "independentei" si directia iesirii Romaniei din UE propuse de USL, dar daca nu vor acest lucru va trebui sa-si exprime un vot clar printr-o prezenta masiva la vot.

2. Tot ceea ce a urmat de la inceputul anului pana azi arata ca alegerea Presedintelui Romaniei ca "vector negativ" este doar o motivatie a scoaterii populatiei in strada pentru a valida o schimbare de directie in politica interna si externa a Romaniei.
Nimic nu a justificat din punct de vedere legal sau constitutional derularea evenimentelor care au dus la caderea guvernului Ungureanu si mai apoi la incercarea de demitere a Presedintelui Traian Basescu. Nicaieri nu au fost vizibile motive reale, pertinente. Totul a fost doar cautarea unui motiv plauzibil, frumos ambalat mediatic, pentru desfasurarea unei ample actiuni care vizeaza un scop mult mai mare si mult mai ascuns - iesirea Romaniei din UE, creearea unui "pol de criza europeana" in Balcani si destramarea Uniunii Europene in varianta ei extinsa spre Asia. Putea fi gasit orice motiv, orice subiect care sa devina "vectorul negativ", "Raul Suprem", "dusmanul poporului" - daca acel subiect era reprezentantul si garantul respectarii acordurilor internationale si prezentei Romaniei in Uniunea Europeana. Se putea inventa orice in jurul acelui subiect - asa cum au fost inventate "gravele incalcari ale Constitutiei" atribuite Presedintelui Romaniei - incalcari care nici pana azi nu au fost emise clar sub aspect juridic ...ci numai sub aspect mediatic, televizionistic. Dar nu acest subiect este important ci scopul ce se ascunde in spatele evolutiei politice de la Bucuresti.

Odata definit principalul "vector negativ" in persoana Presedintelui Romaniei a fost relativ usor de realizat inlaturarea guvernului Ungureanu ( Premierul Ungureanu provenea din serviciile secrete si era ancorat in zona informatiilor reale - reactia guvernului Ungureanu fiind mult prea rapida la schimbarile de pe scena politica, interna si mai ale internationala,pentru a fi pe placul promotorilor "independentei").

Au fost apoi inlaturati ca "basisti" seful Senatului Romaniei, seful Camerei Deputatilor ( fara respectarea regulamentelor de functionare a Parlamentului), Avocatul Poporului ("basist" si el pentru ca ridicase problema Institutului Cantacuzino, a vaccinurilor produse in Romania ca problema de siguranta nationala, a statutului producatorilor de medicamente autohtoni si pentru ca viza o initiativa care sa puna stop medicamentelor si vaccinurilor venite din tari non-UE - cum va fi vaccinul anticancer de col uterin din anul 2013),conducerea televiziunii nationale (evident aservita cauzei "basiste").
Nu au scapat de aprecieri pro-"basiste" nici liderii europeni, USL ajungand pana la caraghiosul nivel al considerarii culorii rochiei comisarului european pentru justiţie, D-na Viviane Reding, ca ca fiind semn electoral "basist".

Ecuatia guvernarii actuale e simpla - este "basista" orice persoana care nu se aliniaza acestei tendinte de scoatere a Romaniei din zona UE. Asa au devenit "basisti" lideri fondatori ai PNL - dl Chiliman si echipa sa, asa a devenit "diversiune basista" dl Tariceanu - care a semnalat faptul ca USL nu are programe de dezvoltare economica pentru perioada care urmeaza, asa au devenit "basisti" oameni de afaceri, politicieni, jurnalisti care au avut curajul sa se intrebe - "Incotro se indreapta Romania ?". A fost pastrat in schimb, ca "om de baza", presedintele clubului Steaua - pt ca poate scoate in strada, la demonstratii, de la 5.000 la 10.000 de ultrasi, suporteri sportivi.

Zgandarirea si iritarea intregii comunitati europene a continuat prin dublul limbaj - unul folosit in forurile internationale si altul de pe pozitia de lider de partid in Romania, a continuat prin incercari repetate de "presiune de strada" condusa de lideri ai aliantei USL aflate acum la putere - dar care prin senatorul-tricou au incercat sa dea impresia ca legea nu a fost respectata la reefendum. Oricum ar fi fost, locul unui senator este in Parlament, la guvernare, activand prin negociere si aplicarea legii si nu ca lider al unor GRUPURI DE PRESIUNE stradala.

- Nu de putine ori s-a incercat scoaterea din ecuatia de guvernare a controlului juridic, a controlului Curtii Constitutionale. Parlamntul - prin forta lgii Constitutionale - se supune principiului prin care orice roman poate alege sau poate fi ales. In Parlament avem astfel oameni cu o larga paleta de experienta si pregatire profesionala, avem o un "principiu al majoritatii" care poate impune acte normtive ce pot schimba soarta societtii romanesti - dar forma finala, legala, care sa fie in conformitate cu legile in vigoare si acordurile la care Romania este parte n-o poate da decat un control calificat al grupului de experti de la Curtea Constitutionala.
- Scoaterea din ecuatia guvernarii/administrarii Romaniei a acestui control al Curtii Constitutionale inseamna :
- fie ca actele normative care afecteaza viata a milioane de romani (deci inclusiv actul schimbarii sefilor celor 2 Camere Parlamentare prin care se schimba "ordinea de zi" si proiectia politicilor administratiei de la Bucuresti) sunt facute de parlamentari exclusiv specialisti in drept (dar atunci, prin introducerea acestui "filtru", se incalca principiul ca orice roman sa poata alege si sa fie ales), rezultand o forma finala profesionala a actului normativ, dar neexistand o separatie a puterilor in stat,
- fie se vor emite acte si norme juridice care nu sunt in concordanta cu legile in vigoare si cu acordurile la care Romania este parte, pe principiul "majoritatii parlamentare" in care PARTIDUL DEVINE STAT prin vointa liderului care impune parlamentarilor prin "disciplina de partid" votarea numai intr-un anume fel - indiferent daca acest "fel" este legal sau nu - dorinta Kominternista a unora dintre liderii USL, scoliti de mentorii lor din perioada comunista.

Distrugerea imaginii Romaniei si a relatiilor de cooperare europeana a continuat cu iritare repetata a diplomatiei ruse (pana si prin oprirea in trafic a masinilor ambasadei pentru ... controlul consumului de alcool, dupa regretabilul accident rutier din Bucuresti, sau prin gogomania privind "spionajul rus" care a sustras harti ale exploatarilor miniere ) - uitandu-se ca nu rusii sunt exceptia de la conduita diplomatica ci ... americanii, care prin vointa guvernului Adrian Nastase au imunitate nu numai la nivel de diplomati ai ambasadei ci si la nivelul oricarui militar aflat pe teritoriul Romaniei, in orice misiune si in orice scop.
3. Si astfel am ajuns la al doilea element "militarizat" al aliantei USL - consilierul personal al premierului - in persoana d-lui "General Bombardier" Wesley Clark. Ce nevoie are premierul Romaniei de un consilier personal specialist in strategie militara ? Se pregateste Romania de razboi ? Si daca DA ... cu cine ?
Cum se face ca Presedintele Romaniei - acceptat, recunoscut si respectat ca si garant al acordurilor internaionale la care Romania este parte, respectat de excelenta sa Ambasadorul SUA la Bucuresti - nu se poate intelege, nu poate comunica cu un premier care are ca si consilier personal un fost inalt functionar de stat al SUA, membru marcant al armatei americane. Care sunt diferentele atat de mari si ireconciliabile dintre pozitia "consiliata" a premierului si cea a Presedintelui Romaniei incat premierul sa afirme "NU VOI PARTICIPA LA SEDINTELE CSAT", si chiar sa plece de la una din sedintele la care este obligat sa ia parte ? Ce probleme atat de categoric divergente ii despart pe premier si Presedinte in probleme de aparare si siguranta nationala. Ce vrea premierul dar nu si Presedintele Romaniei - pentru ca neparticiparea la sedintele CSAT a premierului (desi sunt obligatii ale fisei postului de Prim Ministru) asta inseamna.
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12713168-victor-ponta-avea-consilier-probleme-strategice-securitate-generalul-american-wesley-clark.htm

E o intrebare la care romanii trebuie sa-si raspunda inainte de 9 decembrie 2012,pentru ca e posibil ca sa ne aflam intr-un nou moment "1968" cand Romania nu a vrut sa ia parte la un conflict extern, nu a vrut sa fie parte a unui "razboi de pedepsire" a unui alt stat(atunci Cehoslovacia... astazi Iranul), cand nu a vrut sa-si indrepte sub nici un fel politicile spre un act de agresiune al unui alt stat oricat de "motivate" erau la acea vreme justificarile imperiului sovietic.

Si pntru ca am ajuns la momentul "1968" cand romanii au fost in proportii de masa "in acelasi gand de pace" alaturi de un presedinte ce a castigat respectul internatiaonal al Romaniei - presedinte care in 1989 a ajuns nebun (paranoic) sub efectul unei boli necrutatoare (diabet)- este dureros sa vezi cum azi romanii nu se mai intreaba deloc "cat de sanatosi la cap sunt cei care doresc functia de Presedinte al Romaniei ?"
- Cat de sanatos la cap este un prezidentiabil care in dorinta lui de a ajunge la Cotroceni arunca in criza o tara aflata si asa in dificultate, generand cheltuielile unui referendum si a unei crize politice prelungite
- Cat de sanatos la cap este un prezidentiabil care ajuns presedinte interimar, in urma unui atac cu bomba in tara vecina, Bulgaria, in loc sa convoace CSAT pentru o ancheta privind conditiile si cauzele gravului incident, in loc sa arate ca Romania este "de facto" o tara in spatiul Schengen, ca aderarea este doar o formalitate, ca Romania stie sa ia masurile necesare pentru a opri la granita (europeana) pericolul... genereaza o ancheta CSAT pentru a vedea "de ce are presedintele suspendat acces la telefonie speciala" ?
- Cat de sanatos la cap este un prezidentiabil care sustine ca nu mai suporta sa-l vada pe actualul Presedinte al Romaniei, ca nu mai suporta sa discute cu el (desi functia de politician exact asta inseamna - discutii si negocieri), si afirma apoi ca este "monarhist" si ca "monarhia" este o solutie pentru Romania.
Pentru a intelege "anormalul" situatiei subliniem ca pe un monarh nu-l suporti doar 7 ani "basisti" (care i-au fost de ajuns prezidentiabilului ce vrea ajunga la Cotroceni...) ci 70 de ani. Un monarh poate deveni "Seful Statului" inca de cand e minor iar oamenii politici - ca si prezidentiabilul nostru - ar trebui sa-i dea onorul si raportul unui copil de cate ori ar fi chemati "la palat".
Iar asta (monarhia) i se pare prezidentiabilului nostru mai "onorabil" decat discutia cu un Presedinte ales de toti romanii cu drept de vot. Probabil si din acest motiv parlamentarii din partea USL au alt regim in aplicarea legii (cazul Diaconu & Co) iar legea se aplica altfel pentru ei, ei sunt deasupra legii ... doar sunt "de sange albastru, monarhist".
............

- Unii, anticipand o victorie clara a USL la alegerile din 9 decembrie 2012 au inceput deja pregatirile militare pe aeroportul din Timisoara :

http://www.tion.ro/aeronave-de-mare-capacitate-au-inceput-sa-opereze-pe-aeroportul-international-timisoara/1213898

- Oare ce cumplita veste l-a facut pe Ambasadorul Serbiei la NATO, Branislav Milinkovic, sa se sinucda, miercuri, la Bruxelles. In paranteza spus - Timisoara este foarte aproape de Serbia. Sa aiba legatura acest tragic eveniment cu prezenta in Romania, ca si consilier al premierului, a extraordinarului de bine pregatit general amintit mai sus - ce are o faima de trista amintire, fiind la un pas de declansarea unui razboi nimicitor in Europa fapt ce a dus la destituirea lui din functie pentru insubordonare ?
http://www.romanialibera.ro/actualitate/europa/ambasadorul-sarb-la-nato-s-a-sinucis-286241.html

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12713168-victor-ponta-avea-consilier-probleme-strategice-securitate-generalul-american-wesley-clark.htm

- Altii, mizand pe victoria clara a USL la alegerile din 9 decembrie 2012 au inceput deja sa se simta in siguranta in practica infractionala si isi disputa influenta deschis, la vedere, fara frica, pe strada, in luptele dintre gastile de cartier. Lupte duse "cu arma in mana" - si nu cu orice fel de arme, ci cu arme de razboi.
http://adevarul.ro/news/eveniment/un-barbat-impuscat-cap-piept-gasit-politie-intr-o-masina-1_50b3a2667c42d5a663a471d2/index.html#

- Toata lumea se intreaba de ce actuala alianta de guvernare (USL) nu are nici un plan economic, nu participa la nici o dezbatere economica serioasa. Raspunsul poate fi simplu - pentru ca dupa 9 decembrie 2012 Romania nu mai are nevoie de planuri de dezvoltare ci de planuri ... de razboi. Pentru ca dupa asta nu mai urmeaza... NIMIC.

Romanii se afla iar in fata unui moment istoric - exact ca in 1968 - cand am schimbat soarta istoriei in ultimul moment, atunci cand nimeni nu mai credea posibil asta.
Romanii au de ales intre un viitor bazat pe dezvoltare social-economica si un viitor ce include participarea Romaniei la un conflict international de "pedepsire" a unui alt stat (Iranul). Momentul 1968 - cel care a uimit o lume intreaga si a adus admiratie pentru Romania si pentru romani - a fost posibil pentru ca romanii au fost in proportii de masa "toti intr-un gand". Azi, desi poate nu reusesc sa defineasca atat de bine ca atunci situatia interna si internationala existenta, romanii se afla intr-un moment la fel de greu ca atunci. Trebuie sa aleaga intre razboi si pace, intre o "independenta" distructiva si o cooperare economica europeana.
Am credinta ca vom reusi sa uimim prin curajul nostru si acum - dar pentru asta trebuie sa iesim la vot in proportii de masa si sa ne exprimam clar pentru viitorul pe care ni-l dorim, pentru PACE.

...................

ion

Mesaje : 19
Data de inscriere : 02/11/2009

Re: USL & PONTA contra... ROMANIEI

Mesaj  ion la data de Mar Dec 11, 2012 8:09 am

USL a castigat detasat alegerile: Ne astapta un an greu iar problemele socio-economice trebuie sa primeze.
In afara a 2 amenintari militaro-mistice, care nu-si aveau locul in gura unor "invingatori", declaratii ce pot fi interpretate mai mult in registrul relatiilor externe decat al celor interne, nimic care sa arate o concentrare pe solutii economice nu s-a intamplat:
"Ori la un atac nuclear se raspunde cu un atac nuclear, Doamne fereste!".
Crin Antonescu - declaratia de duminica 9 decembrie 2012
http://www.ziare.com/alegeri/rezultate-alegeri-parlamentare-2012/antonescu-daca-basescu-refuza-sa-l-numeasca-pe-ponta-va-fi-un-razboi-nuclear-1206290

si
" să spun că în perioada imediat următoare cine va ridica sabia de sabie va muri"


P.S.
Victor Ponta - declaratia de duminica 9 decembrie 2012
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/rezultate-alegeri-parlamentare-2012-ponta-cine-scoate-sabia-acum-de-sabie-va-pieri_1070241.html#ixzz2EdgUj8dy

- Vreau sa cred ca vom intra intr-o normalitate, ca vom ava oameni capabili si integrii care sa se ocupe de economie si de situatia precara a romanilor si ca justitia isi va face treaba in continuare raspunzand la intrebarea de zeci de ani ale romanilor "de ce am ajuns in halul asta de saracie si dezastru ?"
- Vreau sa cred ca inainte de a discuta de "razboi atomic cu sabia scoasa" vom discuta de problema "umbrelei" de imunitate pe care partidele au folosit-o pentru a lasa in Parlament oameni care au probleme cu legea.
Vreau sa cred ca epoca lui " Hotii lor sunt hoti dar hotii nostrii trebuiesc protejati in Parlament" a incetat si ca cei trei lideri departid vor arata ca stiu sa faca curat mai intai in randurile parlamentarilor USL - eliberand locurile (si asa prea multe ... am ajuns la 550 de parlamentari platiti de la Bugetul de Stat) celor care au probleme cu justitia, cu integritatea morala, cu integritatea profesionala etc.
- Altfel tota demagogia si "frectia" cu : " ia uitati-va ce ne face Bsescu-Piratul" noua, cele 550 de domnisoare neprihanite din Parlament" se va intoarce exact impotriva celor care-si inchipuie ca au luat o confortabila majoritate cu ajutorul voturilor romanilor - nu pentru a rezolva probleme socio-economice - ci pentru a-si rezolva permanentele obsesii paranoice d tipul "Basescu ne incurca la guvernare si nu putem fac nimic din cauza lui, din cauza unui singur om"
- Vreau sa cred ca primele masuri se vor indrepta spre punerea in functiune a Institutului Cantacuzino, pe asigurarea vaccinurilor, si medicamentelor, pentru viitorul copiilor nostrii, ca se va renunta la programele mamut de genul celui propus de "ministrul Nicolaescu" (si la comisioanele aferente) ca se va renunta la importuri de vaccinuri si medicamente din afara si ca sanatatea copiilor nostrii va deveni o problema prioritara, de siguranta nationala - asa cum dorea si Avocatul Poporului (cel pe care puterea USL l-a dat jos pentru ca s opunea unor decizii luate de guvernel trecute - decizii acceptate, din varii motive, si de guvernul Ponta).
Sa-i vedem la treaba, sa-i felicitam pentru victorie si sa le uram succes. Acum au majoritatea parlamentara si au puterea sa schimbe ceva in acest sens - daca vor sa dovedeasca ca le pasa de romanii care i-au votat.
Daca se vor cantona in "razboiul atomic cu sabia scoasa" sau in refacerea economica a Romaniei se va vedea in viitorul apropiat, foarte apropiat.

P.S.Daca nu vom lua in seama atentionarile extrem de serioase la adresa politicii administratiei de la bucuresti date atat de UE cat si de SUA (la nivel de stat si nu la nivel de ...consilieri ai primului ministru ) atunci ne vom afla intr-un impas extrem de dur in 2013 :

Am început să plătim cash derapajul. De ce ne-au trimis UE şi America factura chiar înainte de alegeri
Zilele astea, Uniunea Europeană a transmis sec Guvernului Ponta că nu mai este dispusă, cel puţin în acest moment, să continue în 2013 susţinerea României printr-un nou acord preventiv întrucât termenii vechii înţelegeri nu au fost respectaţi, iar America ne-a pus definitiv capac: Departamentul de Stat a făcut cunoscut lumii întregi că România, partener strategic al SUA, are probleme grave cu respectarea ordinii constituţionale, cu raporturile dintre putere şi opoziţie şi, în fine, a plasat Bucureştiul pe o listă neagră ce-i face mare plăcere lui Ion Iliescu, dar care ne anulează cu totul: Rusia, Belarus, Uzbekistan, Kazahstan, Turkmenistan şi alte asemenea luminoase dictaturi din spaţiul eurasiatic.

Din acest punct de vedere, miza alegerilor de duminică se mută într-o cu totul altă zonă. Ea nu mai ţine neapărat de cât va scoate ARD sau cât va scoate USL la urne, ci efectiv de cum vor reuşi politicienii români ca, plecând de la rezultatele votului, să ţină situaţia sub control pentru a evita un derapaj pe care 20 de milioane de oameni îl vor regreta amarnic.

Sursa: http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/am-inceput-sa-platim-cash-derapajul-de-ce-ne-au-trimis-ue-si-america-factura-chiar-inainte-de-alegeri-286583.html

Privind astfel situatia, dincolo de "razboiul dambovitean" pe care unii lideri politici il considera maximul puterii lor de intelegerea a evenimentelor, declaratiile Presdintelui Romaniei, dl Traian Basescu privind calitatile viitorului prim-ministru apar ca o necesitate, ca o solutie pentru gasirea unor cai de trecere peste nivelul luptei interne pentru putere, pentru ancorarea Romaniei in rezolvarea problemelor crizei mondiale alaturi de tarile europene si nord-Atlantice cu care avem acorduri si contracte de colaborare si... poate cel mai important lucru, nesanctionarea Romaniei si tuturor romanilor prin masuri financiare dure pentru "derapajele politice" ale catorva lideri care nu vad dincolo de orizontul luptei pentru un fotoliu de demnitar.
Necesitatea ca reprezentantii Romaniei sa fie oameni curati, demni, recunoscuti profesional, fara "Umbra" pe dosar - apare ca singura masura reala pentru ca Romania sa mai poata lua parte la masa negocierilor in plan international.

octavtoader

Mesaje : 81
Data de inscriere : 31/05/2010

Ponta, Antonescu si criza din carton...

Mesaj  octavtoader la data de Vin Feb 28, 2014 9:35 am

Ponta, Antonescu si criza din carton...

Se apropie alegerile euro-parlamentare si este clar pentru toata lumea ca USL nu are cum sa intre in Parlamentul European fiind o alianta politica ce are un singur reper de existenta : "JOS BASESCU"
Aceasta strutzo-camila a politicii romanesti a reusit sa pacaleasca electoratul roman si a obtinut peste 70% din voturi - lucru ce ar trebui sa insemne stabilitate politica, economica, sociala si legislativa. Asta daca ar avea un proiect politic viabil. Dar nu are..
USL-ul nu are cum sa intre in Parlamentul European. Daca pe romani a reusit sa-i pacaleasca cu false si inconsistente proiecte politice, pe europeni e greu sa-i pacalesti cu vendete electorale de tipul "jos Basescu", cu cortine de fum in spatele carora nu se se afla nimic constructiv, nimic folositor Romaniei si Uniunii Europene.
- E greu de crezut ca in loc sa spuna adevarul electoratului si sa arate ca euro-parlamentarii USL sunt o anomalie - chiar si numai pt faptul ca dl Ponta nu poate merge de mana cu dl Antonescu la sedintele  liberalilor europeni sau ale socialistilor europeni, acestea fiind doua familii politice europene care au proiecte politice atat de diferite in plan european - politicienii romani au preferat scenarita politica, au preferat o "criza de carton" generata numai pentru a scinda electoratul USL in cele doua componente acceptate in Parlamentul European - socialistii si liberalii.

E greu de inteles cum un parlament care are 70% componenta USL poate tine Romania intr-o criza tradusa prin lipsa numirii unor ministrii, de la ministere de inportanta nationala si internationala - Finante, Interne, pana la ministere ce tin de nevoia sociala - educatie, sanatate, asigurari sociale.
- E greu de inteles cum un Parlament 70% USL pune in pericol mediul de afaceri si stabilitatea economica a unei tari europene - pentru un interes electoral, pentru lansarea electorala a unui tandem premier-presedinte, respectiv Klaus Iohannis- Crin Antonescu.
- E greu de inteles cum in loc sa rezolve o suma de probleme social-economice de pe pozitia unei majoritati parlamentare de 70% - veniturile populatiei, locuri de munca, stabilitatea mediului de afaceri, sanatate, educatie, justitie - noi avem azi, in 2014, o clasa politica "in criza".
- Premierul Ponta a incercat atenuarea situatiei, ce trebuia sa fie doar o "parada electorala" si nu o criza de sistem, acceptand pozitia primarului Sibiului ca Ministru de Interne - nu insa ca vice-premier. Dl Antonescu a plusat si a refuzat orice conciliere daca nu-i sunt satisfacute toate pretentiile, toate ambitiile si a desfiintat unilateral  USL - dovedind inca o data ca USL a avut un singur program politic : "Jos Basescu", "Jos guvernele basiste" si destabilizarea Romaniei.
- Premergator acestor evenimente s-a incercat, fara succes, resuscitarea "programului politic" al USL - pentru ca si "cazul Nana" si demiterea directorului CEC au fost actiuni care au avut in vedere reluarea subiectului "Jos Basescu". Ambele actiuni au esuat lamentabil, si mai mult, au creeat dificultati suplimentare in societatea romaneasca care astepta alte directii de dezvoltare ale politicilor USL.
- Dupa acest esec, in viziunea politicienilor USL, singurul eveniment care putea atrage atentia electoratului, in viziunea viitoarelor alegeri euro-parlamentare, ar fi trebuit sa fie o "criza", o tensionare a relatiilor intre partidele ce compun USL - pentru a face electoratul sa-si defineasca preferintele. Un scenariu idiot in care iti aprinzi singur casa pentru ca apoi sa obtii admiratia celor prezenti aratand cat de vajnic, harnic si curajos e cel care stige focul - pe care tot el l-a generat.
Numai ca aceasta "casa" se numeste Romania si de suferit ...suferim toti, indiferent de simpatiile politice.

- In toata aceasta nebunie a evenimentelor de la Bucuresti nu mai conteaza acordurile Romaniei cu UE, nu mai conteaza acordurile Romaniei cu institutiile financiare internationale, nu mai conteaza ca la granita de est a Romaniai (si a Uniunii Europene...) avem o criza reala ce se indreapta spre razboi civil si ca prin lipsa unui ministru de interne creem vulnerabilitati ale Romaniei si Uniunii Europene.
Conteaza doar pozitia de prezidentiabil a d-lui Antonescu si "jocurile electorale" care sa sustina aceasta ambitie.

- Aceasta nu e o guvernare a tarii, aceasta nu este o administrare a tarii din partea unui Parlament ce are la conducere o majoritate politica de 70% - este o nebunie, un film de prost gust facut de un scenarist beat si regizat de doi aventurieri politici considerati, pe buna dreptate, imaturi. Iar acest film de proasta calitate se numeste : Ponta, Antonescu si criza din carton...

EPILOG - In ultimele 2 zile apare insa un eveniment care schimba partial viziunea asupra situatiei - discursul fostului premier Tariceanu. Intr-un discurs in care se face apel la apartenenta PNL la familia liberal-europeana, in care se face apel la credibilitatea/responsabilitatea  pe care un Parlament, aproape monocolor USL, o are in fata romanilor, in care se face apel la o reconciliere a pozitiilor partidelor ce compun  USL, dl Tariceanu incearca sa salveze imaginea politicii romanesti liberale si are o pozitie ferma impotriva dizolvarii unilaterale a USL facuta de dl Antonescu - dizolvare ce pare sa fie facuta pe motive/informatii false, pe langa orgoliile aproape copilaresti ale liderilor politicii romanesti.

- Ar putea sa para o initiativa oportunista, o initiativa in care un politician isi doreste o pozitie prezidentiabila, o incercare de scindare a PNL-ului. Numai ca in sprijinul acestei ipoteze avem, alaturi de un fost prim-ministru, si un ministru de interne - dl Radu Stroe. Ambii sunt oameni bine informati, ambii stiu ce inseamna sa generezi o falsa criza atunci cand la granita se dezvolta o criza reala, ambii stiu ce inseamna sa fi parte a Uniunii Europene si sa dezvolti o cooperare pe probleme de securitate cu ministrii de resort canosacrati - nu cu ministrii interimari.
- La noi, de ceva timp, in plina criza la granita de est a Uniunii Europene, nu avem inca un ministru de interne din cauza unor ambitii electorale. Coperarea europeana, la nivel de ministrii de interne, in plina criza de securitate la granita de est a UE este aproape inexistenta. Si asta in conditiile in care am recidivat - tot prin persoana prezidentiabilului domn Antonescu - atunci cand am tratat cu superficialitate incidentul terorist din Bulgaria. Atunci Romania a fost amanata la intrarea in Spatiul Schengen si a fost avertizata discret pentru aceasta eroare a Presedintelui interimar, care nu a securizat imediat granitele Romaniei (...si Uniunii Europene) fiind mai preocupat de "telefonul pus de STS la dispozitia Presedintelui suspendat" :

Politistii germani: Aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, inacceptabila

Sindicatul politistilor din Germania considera ca aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen este "total inacceptabila" in acest moment. Politistii sustin ca acceptarea celor doua tari va arunca in aer intreg sistemul de securitate de la granitele Schengen.

"O extindere a Spatiului Schengen pentru Romania si Bulgaria este total inacceptabila in acest moment, din motve de securitate. Asta ar insemna distrugerea totala a sistemului de securitate de la granitele Schengen", se arata intr-un comunicat semnat de Josef Scheuring, presedintele sindicatului politistilor germani.


"Prin acceptarea Romaniei si Bulgariei, deci o largire semnificativa a Schengen, traficul si exploatarea fiintelor umane, la fel ca si terorismul international, vor avea porti deschise", concluzioneaza liderul sindicalistilor din Politie.

http://www.ziare.com/europa/germania/politistii-germani-aderarea-romaniei-si-bulgariei-la-schengen-inacceptabila-1222462

Prin prisma acestei ipoteze interventia d-lui Tariceanu nu mai este oportunista si inexplicabila. Domnia sa a incercat cu un gest disperat dar categoric sa arate ca nu PNL este vinovat de lipsa unui ministru de interne din guvern - ci dezinformarea si luarea unor decizii colective in lipsa unor informatii pertinente, a dorit sa arate ca Romania mai are resurse pentru a fi guvernata stabil, de un USL care va avea si aportul politicienilor liberali, care bine informati nu vor trada cauza Uniunii Europene si familiei liberalilor europeni, a dorit sa arate putem avea inca o guvernare stabila - cu o majoritate de 70%, asa cum a hotarat electoratul, a dorit sa arate ca Romania are si alti politicieni prezidentiabili - si nu neaparat politicieni care uita ca Romania este parte a unei cooperari internationale, a dorit sa arate ca vulnerabilitatea la granita de est a Uniunii Europene si Romaniei este mai degraba o lipsa de responsabilitate a unor actori politici aflati in jocul electoral - si nu o strategie a politicienilor liberali din Romania.
- Pana la urma PNL este un partid care plateste lipsa de coordonare si informare a aparatului central, care plateste pentru ignoranta si obedienta cu care se propun lideri in aparatul central - pentru ca numai astfel, printr-o lipsa de informatii la nivel central, PNL-ul putea avea lideri si ministrii care au avut probleme cu legea - unii fiind condamnati definitiv de justitie.
- In acest moment interventia d-lui Tariceanu pare mai mult o incercare de salvare a onoarei miscarii liberale din Romania decat un final de cariera, pare mai mult o implicare a PNL pe coordonate de administrare si guvernare reala a tarii - si nu un joc politicianist de culise, ca pana acum, in care ignoranta, lipsa informatiilor reale sau complicitatea au facut ca PNL sa detina recordul la politicieni cu probleme in justitie, au facut ca PNL sa fie generator de vulnerabilitati in zona problemelor de securitate nationala.
- Poate fi sfarsitul carierei politice a D-lui Tariceanu dar poate fi tot atat de bine finalul altei cariere - si politice si prezidentiabile - ale altui politician roman, pentru ca Europa nu va mai fi atat de ingaduitoare cu vulnerabilitatile create gratuit la granita de est a UE.
Numai ca pentru aceste erori politice care ne tin in afara Spatiului Schengen vom plati noi, toti romanii.

.

octavtoader

Mesaje : 81
Data de inscriere : 31/05/2010

reducerea C.A.S. = CIANURA CONTRA PENSII

Mesaj  octavtoader la data de Vin Iul 18, 2014 8:45 am

.
.
MESAJUL GUVERNULUI PONTA : CIANURA CONTRA PENSIIDe cateva zile se discuta masura legiferata 100% de Parlamentul Romaniei - la propunerea Guvernului Ponta - de reducere a C.A.S.-ului la angajator cu 5 procente. Justificarile guvernului  pentru a oferi alternative la reducerea bugetului de stat cu 5 miliardesunt ZERO. Nimic nu convinge pt ca angajatoru care se vede cu 5 procente in buzunar nu este obligat sa extinda angajarile la firma lui.

Angajarile depind extinderea fluxului socio-economic in plan local si mondial - pentru ca nimeni nu-si extinde angajarile doar pentru ca are bani in plus in buzunar, producand fara o piata de desfacere stabila, ci isi extinde afacerea doar daca orizontul de afaceri se extinde. Asa cum se vede si din filmul discutiilor de la Cotroceni in Europa orizontul de afaceri se contracta - Franta, Germania, Italia intrand in recesiune, Spania nereusind sa iasa din trendul economic descent din ultimii ani.

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Politica/VIDEO+Discutia+Basescu+Ioana+Petrescu+Victor+Ponta+CAS

Cui foloseste reducerea CAS la angajator ? Teoretic mediului de afaceri care in contextul restrangerii activitatii din tarile europene amintite ar veni in Romania (...sau n-ar mai pleca din Romania) marindu-si numarul de angajatori. In realitate Romania nu ar avea nevoie de astfel de facilitati - conflictul din Ucraina facand din Romania o tara in care afaceristii din aceasta tara lovita greu de conflictul armat isi pot gasi un loc de unde sa-si continue afacerile avute in Ucraina.

- De altfel nu-i obligatoriu ca angajatorul care se vede cu 5 procente in plus de la CAS in buzunar sa-i cheltuie - chiar si pe consum - in Romania. Suma scoasa din Bugetul de Stat este mare, dar individualizata la nivel de angajator - mai ales la cei care au sub 30 de angajati - e o suma infima, care nu poate servi dezvoltarii sau investitiilor, ci va trece direct in consum. Iar acest consum nu e obligatoriu, si nu va fi cheltuit pe teritoriul Romaniei - multi afaceristi romani preferand spatii externe de cheltuire a economiilor.

- Nici macar mediul de afaceri din Romania nu agreeaza aceasta reducere a CAS - cu atatt mai mult cu cat lipsa sumelor din Bugetul de Stat este si va fi acoperita din taxe suplimentare : "taxa pe stalp", "electo-rata", modificarea codului fiscal si cresterea taxelor pe bunurile personale (case, masini etc ).

„Organizaţiile oamenilor de AFACERI sunt, de principiu, de acord cu reducerea CAS, dar, în comun cu preşedintele, ne îngrijorează ce se va întâmpla dacă vom rămâne cu un deficit bugetar care este relativ mare”, a declarat Steven van Groningen.

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Economie/Stiri/Intalnire+la+Cotroceni+Oamenii+de+afaceri+sunt+de+acord+de+princ

Groninger a mai declarat că mesajul principal al preşedintelui Traian Băsescu, pentru mediul de AFACERI, a fost că „nu trebuie, pentru o măsură pe termen scurt, să ajungem într-o situaţie care ar putea să conducă la efecte grave, cum ar fi punerea în pericol a acordului cu FMI, sau să se ajungă la situaţia de a renunţa la un principiu important, precum cota unică”.

„Acest risc este real, punctul nostru de vedere nu diferă de opinia preşedintelui”
, a spus acesta.

- Si atunci ramane intrebarea : Cui foloseste aceasta masura de reducere a CAS - pe care populatia nu o simte, mediul de afaceri nu o doreste, care aduce dezechilibre majore in buget, pune in pericol acordurile cu organizatiile financiare internationale, pune in pericol fondul de pensii si implicit pensiile batranilor nostrii ?


.

CONCLUZII : Sursa de finantare pentru acest deficit bugetar este invizibila. Modificarea codului fiscal si introducerea unor noi taxe aduce atingere procentului pe care prezidentiabilul domn Ponta spera sa-l obtina in toamna, este doar un "balon de sapun" la care se va renunta dupa o perioada de "publicitate si scandal" - dar nu e nici pe departe o scadere atat de mare ca in cazul in care s-ar sti adevaratul scop al acestor masuri "economice". Aceasta masura este doar un pas in spirala unor cheltuieli aberante (cum e si electorata ) care vor distruge echilibrul bugetar si care ne vor impinge spre un sir de masuri care au ca scop pierderea avutiei si bogatiilor subsolului Romaniei.

- Pentru ca va veni o vreme cand dezechilibrul bugetar va fi ireversibil si singura sansa de redresare, singura masura necesara si suficienta pe care o va putea lua Romania pentru a iesi din colaps va fi cedarea bogatiilor subsolului, va fi acceptarea ingroparii viitorului copiilor nostrii sub extractiile cu cianuri sau sub desertificarea si lipsa de apa potabila a exploatarii gazelor de sist. Ultima licitatie programata in acest sens, pentru o suprafata mai mare decat cea de la Rosia Montana, este pe 14 august 2014 :

http://hunedoaralibera.ro/exploatarea-aurului-cu-cianuri-mai-aproape-de-tine-tu-ce-crezi/

- N-am vrut de buna voie, am manifestat, ne-am opus acestor exproprieri ale avutiei nationale - atunci, in 2015 si in anii ce vor urma - o vom face din nevoia de a iesi din impasul economic - foarte probabil sub bagheta "salvatorului prezidentiabil domn Ponta" . Mai mult - o vom socoti o solutie "salvatoare" si vom multumi companiilor care au venit sa ne "ajute si sa investeasca" in Romania. Nu va fi nici un vinovat pentru aceasta masura votata 100% de Parlamentul Romaniei - iar mesajul de acum, pentru viitorul nostru, dat de guvernului Ponta  e clar : CIANURA contra PENSII

- Care va fi raspunsul romanilor la acest mesaj al prezidentiabilului domn Ponta ?

.

octavtoader

Mesaje : 81
Data de inscriere : 31/05/2010

Drapelul Romaniei si "Mandria de a fi ROMAN"

Mesaj  octavtoader la data de Joi Noi 06, 2014 8:26 am

.
Drapelul Romaniei si "Mandria de a fi ROMAN" 


    
Campania electorala este, oriunde in lume, in primul rand o campanie de imagine. Daca imaginea e ZERO atunci si candidatul e ZERO.


Cat de prost trebuie sa fi pentru a da drumul, in campanie electorala prezidentiala, unor afise electorale ce nu reprezinta functia TARII pentru care ceri votul - functia cea mai inalta in Stat, de  PRESEDINTE AL ROMANIEI 


 - Pentru ca indiferent de unde am privi - de la stanga la dreapta sau invers - in afisul electoral a lui Victor Ponta nu regasim DRAPELUL ROMANIEI simbolizat in culorile de pe "motivele traditionale" (si orice cititor este rugat sa gaseasca, daca poate, culorile rosu-galben-albastru, asa cum sunt ele ordonate pe DRAPELUL ROMANIEI):


 - putem vedea  rosu-galben-rosu - drapelul Spaniei , al Macedoniei  


 - putem vedea rosu-albastru-galben - drapelul Venezualei  , Columbiei   , Ecuadorului  sau Armeniei  


 - putem vedea albastru-galben-albastru - drapelul insulei Barbados  din Marea Caraibelor, sau a Bosniei-Hertegovinei  - stat desprins din Yugoslavia ca simbol a dezmembrarii Romaniei, subiect actual de campanie electorala sau poate subiect al viitorul Presedinte.


 - Cu ani in urma d-na Elena Udrea era socotita "Blonda de la drept" pentru ca nu stia daca Norvegia are rege sau presedinte.


http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Politica/9180/Blonda-de-la-Drept-Elena-Udrea-crede-ca-Norvegia-este-republica-si-face-parte-din-UE.html


Dar cat de "blond" trebuie sa fi la minte incat sa nu respecti si sa cunosti culorile DRAPELULUI ROMANIEI ? Sau daca le cunosti sa le pui pe afisul electoral alandala, ca un adevarat TANTALAU.


Mai degraba, asa cum am mai zis si cu alta ocazie :
http://neinfrantii.forumz.ro/t207-de-ce-vine-angela-merkel-la-bucuresti


 specialistul american in imagine, trimis de Hilary Clinton in echipa lui Victor Ponta la Bucuresti , dl Mitch Stewart , ii serveste premierului nostru gafa dupa gafa - pana va pricepe ca nu este pregatit sa ocupe cea mai inalta functie in Stat, cea de Presedinte al Romaniei.


 - Sau poate ca timpurile se razbuna si gafa cu "mogulul Vantu" pe care a facut-o dl Victor Ponta cand era sef de campanie electorala prezidentiala a d-lui Geoana se repata acum la alti parametrii - facuta insa de stafful de campanie al prezidentiabilului Ponta.

Continut sponsorizat

Re: USL & PONTA contra... ROMANIEI

Mesaj  Continut sponsorizat


    Acum este: Dum Dec 09, 2018 8:38 pm