NEINFRANTII

- legenda continua


2012 - SIRIANA VS OBAMALEGERI

Distribuiţi
avatar
misodor

Mesaje : 85
Data de inscriere : 10/11/2009
Varsta : 49
Localizare : São Carlos/SP/Brasil

2012 - SIRIANA VS OBAMALEGERI

Mesaj  misodor la data de Joi Iul 19, 2012 7:22 pm

Toată lumea e cu ochii pe Siria. De înţeles, dacă luăm în calcul că poate fi mărul discordiei pentru al treilea Mare Caft Planetar. Întrebarea este: ce caşcaval o fi ascuns în beciurile lui Assad de nu se îndură Putinică şi Haifănfân să lase jos nici de-al naibii? Să fie vechea dispută pentru Muntele Golan? Să fie petrolul? Să fie geostrategica (cam puţintel probabil)? Să fie altceva? Alah e mare. În tot cazul, tonul neacealnicului şi al halitorului de orez nu are nimic de-a face cu ce s-a făcut în Libia (unde era şi mai mult petrol), Egipt, Irak şi alte locuri care s-au plătit mai ieftin de 30 de arginţi. E clar că e ceva putred în Damasc. Sau prin împrejurimi.
Obama e un om înţelept. Şi mai e şi ocupat cu alegerile care vin. America deja este obosită de războaie de ocupaţie pentru nimic, morţi, atentate şi paranoia care nu se mai termină din 2001. Mai e şi cu criza pe cuptor, şi Doamne-Fereşte să treacă mâţa pe acolo... În afară de asta, nu cred că îi surâde ipoteza de a figura în istorie ca primul preşedinte care a intrat în război cu Rusia şi China. Nu de alta, dar este primul preşedinte de culoare din istoria unchiului Sam şi, se presupune, ar trebui să fie mai dăştept decât ăilalţi.
Că Assad e decis până la Dumnezeu să cureţe tot asta e evident. „Nu le are” cu jumătăţile de măsură - omul a scos maşina de tocat şi tancul pe stradă şi mazileşte tot ce mişcă, fără deosebire de vârstă, sex, naţionalitate şi apartenenţă politică. Parcă îţi sugerează ideea că nu vrea să păţească ca Gadafi, deşi s-ar putea să fie chiar mai rău. Nu comentez. Dar că este un expert în ale manipulării şi un as al poiticii internaţionale, asta nu i se poate contesta. Că are arme – ale lui sau ale acţionarilor binevoitori – iarăşi e o chestie de evidenţă. Că-i are la buzunar şi pe ruşi, şi pe chinezi, la fel... Nu s-a băgat el, Ivan, pentru fratele sârb, nu s-a ofticat pentru Saddam, de Gaddafi nici nu l-a durut, şi, deodată, îşi bagă coada într-o ţară care mereu a fost şi va rămâne o ameninţare pentru Israel? Hai că nu pricep...
Poate mă luminează unul dintre forumişti, cu mult mai informat ca mine.

    Acum este: Joi Ian 17, 2019 12:09 pm