NEINFRANTII

- legenda continua


VAE VICTIS!

Distribuiţi
avatar
misodor

Mesaje : 85
Data de inscriere : 10/11/2009
Varsta : 49
Localizare : São Carlos/SP/Brasil

VAE VICTIS!

Mesaj  misodor la data de Dum Noi 18, 2012 4:45 pm

Io, moșilor, nu țin nici cu ursul, nici cu ursoaica. Problema lor de ce se caftesc ca nebunii de jde mii de ani, nu mă privește. Rău e că suferă copii și că mor persoane nevinovate în fel de fel de explozii și parcări de avioane prin clădiri. Vor să-și molfăie beregata unii altora? – la fel, ema-ema!... Noi să fim sănătoși, că belelele curg gârlă. Numai că, uite, mor persoane care nu au nici în clin nici în mânecă cu afacerea. Și unii dau în primire atât de prostește, că ți se pare neverosimil, chiar fără să le ții palma, nici la ăia, nici la ăilalți.
Diferența între o tabără și alta, totuși, e al dracului de părtinitoare. Păi, cât să fii de tâmpit să-l ataci pe ăla cu pietroaie, mortiere și flinte de la pașopt, în timp ce – doar știi ! - barosanul vine cu arme de ultima generație. Cu trei mortiere și doi-trei kamikaze, dai cu tine-n mine, iar de crunta mea oștire tu te aperi c-un toiag și un El Zorab? Înseamnă, vorba poetului, că vrei să te tai singur și să te azvârli la câini! Tu arunci cu cărămizi afumate de prin moloz și ăla vine peste tine cu ditamai Cobra și face varză tot, în timp ce tu abia l-ai apucat de prima frunză de la morcov. Și, dacă tot vorbim de vegetale din astea, s-ar putea într-o zi ca barosanul să se supere și mai tare și să-ți pună, scurt, de o ciupercuță.
Păi, bre nea ăsta, dacă tot te dai la antrenor fă-ți rost de niște bâte mai acătării și matale, nu vezi că pentru unul de-al lor plătești - cu dobândă și câștiguri în autoturisme - o sută de ai tăi? Ce dracu, ai uitat al-djabr, pe care tu însuți ai inventat-o? Dacă o ții tot așa, matematic vorbind, sunt două alternative, ori te înmulțești în compensație ca ăia gălbiorii ori te lași de dat cu oiștea-n gard. Că, sincer, Gigi, nu ai șanse. Oi fi iubind matale pământul ăla, o fi al tău sau nu, mă pierd în propria-mi ignoranță. În tot cazul, o să te rărești rău de tot. Părerea mea și a altor specialiști!
avatar
octasim
********
********

Mesaje : 239
Data de inscriere : 30/10/2009
Varsta : 114
Localizare : Bucuresti

Re: VAE VICTIS!

Mesaj  octasim la data de Joi Noi 22, 2012 1:41 am

Tare bine ar fi sa fie numai asa cum zici tu. Numai ca am parerea ca situatia e un pic mai delicata : Sta barosanul calare pe scule scumpe si costisitoare asteptand semnalul de atac... spre alta tinta. Si semnalul nu mai vine. Si trece un an, si trece inca unul - si asta costa, costa al drak de mult, ostasii barosanului devin nervosi si se intreaba "ce aia masii cautam noi pe aici daca nu pornim bubuiala ?"
Astia, de peste Mediterana, ii doare-n coate de o participare comuna cu Barosanul la bumbaceala planuita. Nici fratele de peste ocean, ala realesu', da si el semne de pace si-si cheama "porumbeii pacii" in tara spre o dezvoltare economica pasnica, prin cooperare si unitate sociala - deci canci partener de bubuiala si din partea asta. Si ostaii devin nervosi - si trebuie sa le dai "teren de joaca" ca sa nu se intoarca impotriva barosanului.
Teoretic noi nu avem nici o lingura bagata in ciorba asta a bubuielii. Practica insa ... Sa dea Dumnezeu sa nu iasa rau, ca populatia vrea schimbare si da crezare politrucilor nostrii, si crede ca va primi in plina criza pensii, si salarii marite si grane si papa ...si multe altele (ce nu promit unii ca sa ajunga la ciolan). Numai ca daca iese in decembrie tandemul mascariciului si timidului o sa primeasca boambe in loc de grane, si noi o sa ne bagam intr-o ciorba a drak de firbinte - si o sa n frigem si la buze, si la c..r mestecand la coliva copiilor pieriti pe plaiuri straine, pentru interese straine sau pentru cei pieriti pe la colturi de strada din cauza sacoselor cu suruburi lasate de ciuhapi ca multumire ca ne-am bagat in ciorba. Pare rupta din basme treaba - dar e cat se poate de plauzibila daca bagi un ochi aici http://www.cotidianul.ro/romania-spatiu-de-pregatire-pentru-o-posibila-lovitura-in-iran-120778/.
Nu stiu cum au reusit astia de pe corabia marinarului chior sa evite dezastrul asta pana acum - dar pentru intarzierea provocata bumbacelii planificate de Barosan "trebuie" debarcati la prima statie si, inlocuiti cu tembelu' si timidu'. Pentru asta se da un spectacol grande cu "lumini si umbre" pe tote canalele de media, in care nu mai sti cine e Fat-Frumos si cine Capcaunul. In vara scaparam de naufragiu - dar acu lumea crede ca moare de foame si o duce rau nu pentru ca ne bubuie toti din toate partile ci pentru ca, capitanu-i prost si echipajul ticalos. E clar ca nu-s "usa de biserica" ... dar ticalosi si tradatori nu sunt - si probabil ca fara chiorul de la carma am fi fost de mult in rahat. Ticalosii abia acu se pregatesc sa preia "cartul" si sa bage corabia in stanci, rupand-o in doua-trei parti, cu tot spectacolul si bubuiala ce insoteste de obicei un dezastru de felu' asta. Nu mai cred in minuni de mult - dar acu chiar ca avem nevoie de o minune ca sa mai putem spune si la anu' ca mai avem un acoperis deasupra capului, ca mai avem o casa, o tara, un neam. Da' lasa - vine Mos Nicolae pe 6 decembrie si ne aduce o nuielusa cu care sa batem la f..nd copiii obraznici.
avatar
misodor

Mesaje : 85
Data de inscriere : 10/11/2009
Varsta : 49
Localizare : São Carlos/SP/Brasil

Re: VAE VICTIS!

Mesaj  misodor la data de Mar Noi 27, 2012 5:44 pm

Un lucru e sigur în toată bombardeala asta mutuală: anume că, dacă se încumetă cineva să facă o ţâră de linişte mai mult de o lună-două apare ăla cu coarne în formă de seceră şi cu coadă de ciocan şi mazileşte câte un fariseu-doi, pentru că, nu se poate, mă-nţelegi, neicuşorule, pentru ca să strice la ficsonomia traficanţilor de arme piaţa de desfacere. Bun, am priceput... Aşa că, în plină pace sub măslini, zbang, mai dăm cu pastârca aiurea, în tramvai (nici măcar!) sau, respectiv, mai trimitem un elicopter să facă varză pe câte unul mai bărbos, şi, uite-aşa, din vorbă în vorbă facem un scor final ca leu-dolar: 153 de-ai ălora contra 5 de-ai ăluilalt - păi ăsta-i hal de paritate? Mi se pare un pic cam devalorizată mortiera ciuhapului - părerea mea! Păi, de fiecare dată când o dăm parte-n parte, ăla cu negrele ia doi pioni în deschidere şi o mutare după asta reuşeşte să piardă şi turele, şi regina, şi rămâne doar cu nebunii care trag zbârca în pieziş împreună cu tâmpitul de rege, milogindu-se la remiză. Păi, ori jucăm, ori ne remizăm. Cel puţin lasă naibii spectatorii în pace, de pe margine oricum, jocul a cam început să se vadă altfel.
avatar
misodor

Mesaje : 85
Data de inscriere : 10/11/2009
Varsta : 49
Localizare : São Carlos/SP/Brasil

NU MAI ȚINE VRĂJEALA!

Mesaj  misodor la data de Vin Noi 30, 2012 12:29 am

Azi e mare zi de chef: ONU a câștigat un membru ”optservator”. Televiziunile și jurnalele de peste tot au explodat în știri roșii pe fond alb, verde pe fond galben, negru pe ”vieux-rose”. Și alte culori. Să-ncremenesc, parol... Cât curaj din partea lui nenea Ban! Câtă bunăvoință din partea... hă? Din partea cui?
Seamănă cu bancul ăla cu crocodilul căruia i se făcuse operație de estetică și devenise cățeluș. Se pare că marii șmeperi care taie și judecă la New York încă mai cred că toată populația planetară înghite telenovelele cu Marimar și Puriciosu... E adevărat, populația gloabei crește în progresie logaritmică, în timp ce QI-ul este și va fi o drăgălașă constantă, și admit!!! eu însumi sunt un tâmpit și un ignorant penibil... dar nici chiar așa măi, nea... cum îi zice lu ăla care era cu Gigi de la Sculărie?
Poate toată lumea se întreabă ”de ce acum” și ”care e treaba”. Cum de, brusc, după o scurtă mazileală între inamici, încheiată cu 153 la 5 (scor de maidan, în retur nu mai e nici o șansă de calificare!) pentru ”ăia meseriașii” brusc, între o mortieră și alta, apare soarele pe strada cu sens interzis? Ai? Zici că trebuie îngropați și jeliți morții? O fi, dar, mai nou, văd că-i îngroapă pe unii și-i dezgroapă pe alții. Ca să vadă ce? Adică, ce nu s-a văzut acum 8 ani? O fi putrezit și chifteluța aia demult, și oricum, ce au folosit ăia la tocătură nu prea lasă urme... Bucătarul e profesionist.
Eu cred că schema de culise de la ONU a fost cam aşa: "Noi ne facem că nu vedem, iar voi faceţi ciocul mic cu mortu' vostru şi cu chifteluţa... Logic, noi o să băgăm făţăraie la greu, o să ne dăm cu dosul de pământ de ochii presei, că e contraproductiv, că nu-i frumos... Aşa, voi câştigaţi praful de pe tobă şi noi continuăm negustori cinstiţi, democraţi, frumoşi şi devreme acasă. Şi, data viitoare o să fim mai atenţi."
Pe scurt, ni s-a servit din nou praf în ochi, la greu. Chipurile, unii dintre membri au fost pentru contra. Dar – se pare – nu e nici o problemă. Că dacă era, mai lesne ar fi trecut cămila prin urechile acului decât votul de ONU. O chemau iar ăia pe nevasta lui Nea Mărin. Și dacă nu-i cum zic eu, atunci lumea a cam început să se împartă, tot între ”pentru” și ”contra”. O fi bine, o fi rău? Habar n-am, nuca asta chiar e prea tare pentru mine. Oricum, mayașii ăia ne-au dat încă de anul trecut un cec în alb. Cu data completată, citeț, dar la sold nu se zice nimic. Nici o problemă, lasă că ne descurcăm noi.
avatar
misodor

Mesaje : 85
Data de inscriere : 10/11/2009
Varsta : 49
Localizare : São Carlos/SP/Brasil

PROST-SCRÂNTITUM_

Mesaj  misodor la data de Mier Dec 05, 2012 8:07 pm

Acu, cică Tilihoi s-a supărat puternic şi ameninţă să umple şi mai tare tarlaua ocupatului cu closete. Ceea ce duce la o singură concluzie: chifteluţa a fost de fabricaţie MacDolars and Co, şi cine avea interesul pentru fesuri era chiar fratele mai mare. Prin urmare, trebuia s-o facem şi p-asta, că, dacă se afla că noi l-am mazilit pe nenea ăla cu baticul ne terfelea rău de tot la ficsonomia obrazului, păi te dai la de-alde astea, tocmai tu, simbolul democraţiei mondiale? Aşa că noi ne dăm contra la mişto, ăia se supără şi continuă să construiască, poate s-o juca şi returul cu rezultate şi mai zdrobitoare (noi să vindem sănătoşi că mortierele cad gârlă).
Zic gurile infecte că, la borbandeaua asupra liderului sataniştilor nu pe el voiau să-l tragă pe roată. Informaţii bine documentate zic că prin buncărele alea stocaseră băieţii nişte kituri de reactivi de expertiză toxicologică cu care se puteau detecta nişte otrăvuri ingenioase, la nevoie... Da, din alea meseriaşe, făcute de meseriaşi şi utilizate la chifteluţe, la clătite... ştiu eu... delicatese din astea.
Rămân, e drept, destule întrebări: de ce l-or fi mazilit pe nenea cu baticul - azi nu se mai dă hapul doar pentru că nu ne place cum îi stă lui cutare peruca. Păi, chiar trebuie să fi fost cestiunea oablă rău, întâi îl înjuri vreo douj dă ani de terorist nenorocit, după aia te iei cu el de mână pe la Stockholm şi dai cu Nobelul în fasole, pentru ca, la un semn, deschisă-i calea şi se-apropie de cort, plici în păhărelul cu votcă şi mi-l lasă gata mort... Nu prea e logic. Şi cum naiba o fi răsuflat informaţia? Aia e!
Urmarea în episodul viitor. Că o să fie!

Continut sponsorizat

Re: VAE VICTIS!

Mesaj  Continut sponsorizat


    Acum este: Joi Ian 17, 2019 12:07 pm