NEINFRANTII

- legenda continua


AMERICANII "este" niste prosti

Distribuiţi

octavtoader

Mesaje : 79
Data de inscriere : 31/05/2010
13062014

AMERICANII "este" niste prosti

Mesaj  octavtoader

.

Americanii   "este"   niste   prosti !

8 iunie 2014

- Senatorii americani John McCain, Ron Johnson şi Christopher Murphy, la INTERVIURILE GÂNDUL: „Dacă Parlamentul a acţionat în aşa fel încât să restricţioneze lupta anticorupţie, asta ne afectează relaţiile cu România

Trei dintre cei mai influenţi senatori americani au venit în România pentru a transmite mesajul SUA de susţinere faţă de progresele înregistrate aici în domeniul militar şi al indepedenţei energetice, dar mai ales faţă de lupta anticorupţie. Republicanul John McCain a spus că restricţionarea de către Parlament a anchetelor de corupţie „afectează relaţia României cu SUA”, democratul Christopher Murphy a arătat că un Parlament care îşi protejează membrii de anchetele procurorilor este de neconceput în SUA şi ar fi „luat în râs” la Washington, iar republicanul Ron Johnson a spus că un sistem corupt împiedică investiţiile şi nu permite independenţa energetică faţă de Rusia.

Respectăm enorm persoana care conduce instituţia anticorupţie (Laura Codruţa Kovesi – n.r), cred că este un adevărat erou şi evident, dacă Parlamentul a acţionat în aşa fel încât să-i restricţioneze activitatea şi să o dea înapoi, asta ne afectează relaţiile”, a spus John McCain, pentru gândul.

http://www.gandul.info/interviurile-gandul/senatorii-americani-john-mccain-ron-johnson-christopher-murphy-interviurile-gandul-parlamentul-actionat-fel-incat-restrictioneze-lupta-anticoruptie-asta-ne-afecteaza-relatiile-romania-12720683
12 iunie 2014


- Ex-Senatorul Dan Voiculescu a  afirmat că Laura Codruța Kovesi încalcă legea.

"Procurorul Kovesi își permite din înalta ei funcție să încalce legea, și mă refer la legea 303/2004 care interzice absolut magistraților să-și exprime public opinia cu privire la procese aflate în curs de desfășurare. Am făcut o scrisoare care va pleca mâine (n.r.-vineri) în atenția ambasadorilor acreditați la București, în atenția cancelariilor occidentale, a Comisiei Europene și a Consiliului Europei, a organizațiilor internaționale care monitorizează justiția în care, practic, trebuie să clarificăm cum un procuror—șef poate să facă atâtea greșeli la rând. În mod normal, m-am uitat pe lege, ar trebui să se aplice o sancțiune care ar duce automat la obligarea doamnei Kovesi să se retragă din magistratură", a încheiat Voiculescu.

"Sunt două acuzații în dosar, prima a fost prescrisă încă de anul trecut sau încă de acum doi ani.
În 2013 eu am făcut o cerere la Tribunal în care am spus că nu vreau să beneficiez de prescripție, vreau judecată, judecătorul a aprobat, respectiv doamna Constantin Grațiela, a aprobat cererea mea ca să nu se acționeze pe baza prescripției și procesul să continue. Doamna judecător atunci când a dat celebra hotărâre de condamnare, în motivație, trece cu vederea acest episod din dosar. Ca atare, a dat o hotărâre în care nu a judecat cauza. Prescripția pentru a doua acuzație, cum am spus, intervine în 2018 sau 2023", a menționat președintele fondator al PC.


Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/voiculescu-o-ataca-pe-kovesi-incalca-legea_1460610.html#ixzz34YG3uShu
Follow us: @realitatea on Twitter

.................................................

 Prescriptia (institutia prescriptiei) se aplica dupa vechiul cod de procedura penala - pentru ca dosarul a intrat in actiunea de judecata pe procedurile vechiului cod - iar prescriptia se aplica indiferent de vointa/dorinta/cererea inculpatului pentru ca este o procedura prevazuta de lege. Foarte probabil D-na  Laura Codruţa Kovesi va avea o explicatie pentru termenul de prescriptie avansat pentru "dosarul ICA", dar prin prisma celor de mai sus exista doar 2 posibilitati de interpretare a evenimentelor din ultimele zile :

1. Fie domnul Senator Dan Voiculescu ii socoteste pe senatorii americani "niste prosti" atunci cand fac aprecieri la organismele anticoruptie ale Romaniei, cand fac referire la "manevrele" Parlamentului Romaniei - care pun frana luptei anti-coruptie, cand fac aprecieri directe la adresa Procurorului-șef al DNA, D-na Laura Codruța Kovesi

2. Fie domnul Senator Dan Voiculescu, patron al unui important trust media romanesc, trust cu stranse legaturi in media americana, trust media apreciat si recunoscut in America - si in consecinta fin cunoscator al practicilor diplomatiei americane - a considerat ca elogiile facute de senatorii americani indica de fapt o "tinta" si constituie "semnalul de atac mediatic" impotriva Procurorului-șef al DNA, D-na Laura Codruța Kovesi.
- Nu putem contrazice logica domnului Senator Dan Voiculescu, pana la urma este cel mai in masura sa socoteasca sau sa dea socoteala daca senatorii americani "este niste prosti" - dar ii putem admira tenacitatea si tupeul cu care isi pune in practica "rationamentul".


- Cine doreste sa aprofundeze metodele prin care unul dintre fostii parlamentari, fostii senatori ai Romaniei, fenteaza justitia de atatia ani (cu ajutorul colegilor din Parlamentul Romaniei) o poate face citind un excelent editorial al maestrului Ion Cristoiu :

http://www.evz.ro/romania-lui-cristoiu-desi-e-legata-la-ochi-justitiei-romane-ii-tremura-chilotii-cind-il-vede-pe-dan-voiculescu.html

- Iar aici se pot citi amenintarile Senatorului Dan Voiculescu la adresa unui ziarist independent ... prea independent :

http://www.evz.ro/dan-voiculescu-se-gandeste-sa-l-dea-in-judecata-pe-ion-cristoiu.html
Distribuie acest articol pe: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Niciun comentariu.


    Acum este: Lun Noi 19, 2018 11:59 pm