NEINFRANTII

- legenda continua


A doua Colectivizare a ROMANIEI, marca Victor Ponta - USL

Distribuiţi

octavtoader

Mesaje : 81
Data de inscriere : 31/05/2010
30102014

A doua Colectivizare a ROMANIEI, marca Victor Ponta - USL

Mesaj  octavtoader

.
.
.
Va vor fura pământul de sub picioare 
                            și țarinile strămoșești.


                                  Balada Lupului Alb A doua Colectivizare a ROMANIEI, marca Victor Ponta - USL 
.
.
Se intampla chiar acum, in timp ce ne uitam la spectacolul si circul menit sa ne convinga sa dam voturile intr-o directie sau alta. De mai bine de un an se creeaza premisele situatiei cand oricine, oriunde pe teritoriul Romaniei, poate fi deposedat de terenuri, case, paduri sau oricarealte bunuri mobile sau imobile. Iar aceasta situatie - cand nimeni nu va putea fi sigur pe bunurile care le are in proprietate - a fost creata chiar de cei care ne promit un "viitor luminos si sigur". 


Astazi oricine se poate trezi cu terenul, casa, pasunile sau padurile luate de partidul-stat si "viitorul Presedinte" - din "necesitate", dintr-o "regretabila eroare", din "nevoia nationala" de a pune pe proprietatea ta o "sonda pentru gaze de sist" sau o mina "cu cianuri" (pentru ca aici e cheia problemei - cum se vor pune la dispozitia marilor companii transnationale terenuri, case, paduri pentru exploatarea gratuita a bogatiilor subsolului Romaniei ).


Iata faptele :
 
 
 Din totdeauna vanzarea-cumpararea a fost un contract incheiat intre doi oameni (parteneri sociali) in care unul primea banii iar celalalt terenul/casa consimtind prin semnatura acest act de vointa proprie printr-un inscris in dublu exemplar, probat cu martori care semnau la randul lor pe cele doua inscrisuri originale.
 - Din vechime, de la insrisurile probate cu martorii "cu brazdape cap" si pana astazi, cand martorii semneaza cu buna stiinta acest act de vointa dintre parti prin care se transfera proprietatea (vanzatorul-cumparatorul) actul de vanzare-cumparare a fost proprietatea celor doi participanti la consimtirea actului de vointa proprie. 
 - Mai tarziu, a aparut in practica dreptului si transferului de proprietate "martorul autorizat" - NOTARUL - el fiind autoritatea publica, si apoi de stat, care contra unei taxe aferente, recunostea, autentifica ca acel inscris de vanzare-cumparare, de transfer al proprietatii, se facea cu acordul de vointa al partilor - in practica dreptului de proprietate aparand si al 3-lea exemplar, cel detinut de NOTAR in arhiva, ca dovada a corectitudinii si autenticitatii actului de vanzare-cumparare existent, in original, cu semnaturi olografe, atat la vanzator, cat si la cumparator, la care se adauga completarea de autentificare a notarului cu semnatura,antetul, stampila, sigiliul si timbrul metalizat aplicat la cele 3 acte originale existente (plus alte sisteme "de siguranta" ce fereau actul de vanzare-cumparare de orice incercare de falsificare)
 
 
- Prin "republicarea" din 2013 a legii Notarilor Publici - legea 36/1995 - aparuta in Mon. Of. din 4 feb 2013, s-a modificat intregul sistem de drept privind proprietatea asupra caselor, terenurilor, padurilor si pasunilor din Romania.
 - Vanzatorul si cumparatorul nu mai primesc decat un  "duplicat" al actului de vanzare-cumparare, un curpapir cu o stampila, fara semnaturi olografe sau alte sisteme de siguranta, ce poate fi falsificat de primul licean cu ceva cunoastere in tehnica imprimantelor color - vanzatorul si cumparatorul fiind deposedati de proprietatea asupra actului lor de vointa exprimata prin semnatura olografa reciproca intre partile contractante, pe actul in original scris in 2 exemplare identice, pentru fiecare parte contractanta in acest process de transfer de proprietate.
 
 - Prin "republicarea" legii 36/1995, dar si prin "regulamentul de aplicare al legii Notarilor" emis in perioada vacantei parlamentare de Guvernul Ponta prin Ministrul de Justitie PSD - dl. Cazanciuc - s-a impus ca "norma de drept" in practica dreptuluii asupra proprietatilor ca singurul proprietar al actului original ce reprezinta vointa partilor sa fie NOTARUL - care va tine acest act (pt siguranta ...ha) in arhiva sa proprie sau in arhiva colectiva a breslei notarilor.
 
- Iata cum printr-o viclenie ( s-a trecut prin Parlament "republicarea" legii 36/1995 si nu modificarea ei cat si modificarea intregului sistem de drept asupra proprietatii ) singurul detinator legal al vointei partilor intr-un act de vanzare-cumparare devine ... STATUL, printr-o breasla, a notarilor, care devine stat-in-stat si detinator unic al actelor originale de proprietate ale tuturor romanilor.
 
 
In justificare se va spune poate ca aceasta modificare prin care proprietarii (vanzatori sau cumparatori) au fost deposedati de actele originale si de actul lor de vointa prin care si-au instrainat sau completat proprietatea (reprezentat prin semnatura olografa intre parti) - repet - aceasta modificare se va justifica ca fiind "pentru siguranta cetateanului". 
Numai ca magaria cooperativizarii fortate facuta de "partidul stat - PSD" este subliniata de :
 
 
1.Atat in lege cat si in regulamentul de aplicare a legii nu se face nici o referire distincta la practica intocmirii actelor de vanzare-cumparare, ca si competenta a notarilor publici. Se vorbeste, in capitole distincte, de mosteniri, succesiuni, traduceri ... dar nici un cuvant, clar si fara echivoc, despre cum se intocmeste un act de vanzare-cumparare facut sub autentificarea notarului. 
Totul este ambiguu si interpretabil in acest domeniu - desi ponderea in activitatea notarilor a contractelor de vanzare-cumparare (ca acte "intre vii") este net superioara, si ca valoare si ca nr de acte emise, fata de celelalte capitole enuntate special in lege ( testamente, succesiuni etc etc ).
 
2.Tarifele pentru actele de "vanzare-cumparare" sunt secrete (prin "circulara a ministrului justitiei"), ele nu apar nicaieri si esti taxat dupa reguli numai de notar stiute. (Prin comparatie, daca un buticar nu afiseaza pretul la un pachet de biscuiti este aspru sanctionat de "organele de fisc" - la notari nu se aplica asta, ei sunt stat-in-stat)
 - Dar nu asta e important in neafisarea tarifelor practicate - ci faptul ca nu vei putea dovedi niciodata ca activitatea de intocmire a contractelor de vanzare-cumparare a fost o activitate a notarilor. Ea nu este enuntata nicaieri ca activitate distincta. 
 - Arhiva, acea arhiva unica a actelor de proprietate, a contractelor de vanzare-cumparare in original poate disparea oricand fara problem – ea nu figureaza ca entitate distincta in competentele si activitatile NOTARILOR PUBLICI.
- Oficial notarii publici nu pot fi trasi la raspundere pentru ca arhiva s-a “pierdut” sau “modificat accidental” atata timp cat in activitatea lor autentificarea actelor de proprietate, respective a contractelor de vanzare-cumparare in original nu este evidentiata distinct. 
- Nimeni nu va putea reprosa NOTARILOR ca au pierdut intreaga avere, intreaga proprietate a romanilor - pt ca NOTARII nu au avut official, clar, distinct si fara echivoc, aceste competente profesionale de incheiere a contractelor de vanzare-cumparare. 
 
3. Se vorbeste de modificarea normelor de drept in privinta proprietatii justificate ca fiind pentru "siguranta cetateanului". 
La sumele exorbitante luate de notari pentru un contract de vanzare-cumparare se puteau adauga elemente de siguranta suplimentare - timbre/sigilii metalizate cu serie continua (ca la bauturi alcoolice sau tigari), aplicate pe fiecare pagina a contractului, sau conditia ca orice act de vanzare-cumparare ulterior sa fie insotit de o confirmare a existentei actului notarial din arhiva sau orice alte masuri "pentru siguranta cetateanului"
- Dar deposedarea cetateanului de dreptul asupra actului de vointa proprie si inmanarea unui DUPLICAT nu poate fi solutie de "siguranta" - ci mai degraba o invitatie la fals pentru grupurile infractionale din tranzactiile imobiliare - si cu siguranta o "procedura de stat" ce poate oferi oricand, orice  teren pentru prospectiuni in favoarea companiile transnationale ce cauta si exploateaza "gaze de sist" sau "aur cu cianuri".
 
  -  Odata iesite pe piata aceste "DUPLICATE" nu mai sunt in siguranta nici cei care au acte de proprietate conform vechilor norme de drept - oricand, oriunde, poate aparea cineva cu un "DUPLICAT" pe care il poate tranzactiona pe piata imobiliara (s-au traficat pe piata imobiliara case, terenuri si o intreaga economie romaneasca in momentul in care existau cateva elemente de siguranta pe documente ... d'apai acum cand acest "DUPLICAT" poate fi produs de o imprimanta color performanta )
 
 
Nu ma stept ca Parlamentul Romaniei sa-si recunoasca vina de a fi pus in pericol proprietatea fiecarui cetatean roman. Probabil ca multi au fost pacaliti la vot de formula de prezentare "Republicarea legii 36/1995" si n-au mai verificat daca e vorba de "republicare" sau de o modificare de structura a sistemului de drept asupra proprietatii. Iar cei care stiau despre ce e vorba ... se vede acum ca se "acopera" tacit prin refuzul de a da justitiei dreptul de ancheta asupra unor cazuri cum e "dosarul Microsoft".
 - Este evident ca pe langa colosala valoare a posibilitatii deposedarii romanilor de orice proprietate "dosarul Microsoft" e un moft ce trebuie aparat pentru ca transformarea proprietatii private in proprietate de stat sa nu "transpire" prea devreme in societate. Foarte probabil divortul din USL a avut ca motiv faptul ca nu s-au inteles cine va fi "starostele" arhivei cu actele de proprietate in original ale romanilor.
 - In aceste conditiii marea vanzoleala de la DNA si acordul de a “scoate in societate” aceste “tunuri” de cateva milioane de euro are rolul unei perdele de fum ce trebuie sa acopere aceasta”cooperativizare” marca partidul-stat-USL, iar cei care incearca sa smulga cateva “jdemii” de ha de la gura viitorului “Staroste de la Cotroceni” trebuie pedepsiti ca exemplu de nesupunere. 

 - Asta pentru ca partidul-stat-USL – autorul moral si faptic al “cooperativizarii” n-a disparut – PSD si PNL sunt doar putin divortati pentru ca, probabil, nu s-au inteles cine trebuie sa fie “Starostele de la Cotroceni”, gestionarul - prin parghiile puterii - a arhivei cu proprietatile tuturor cetatenilor din Romania.
 
 
 - Dar ma astept ca Avocatul Poporului sa ia o atitudine fata de aceasta modificare a normelor privind dreptul de proprietate si sa introduca urgent o sesizare la Curtea Constitutionala cu acest subiect. 
 - Este o incalcare grava a dreptului constitutional de proprietate pentru ca NOTARUL, din martor autorizat al transferului de proprietate, devine unicul proprietar al actului original ce evidentiaza vointa prin semnatura ologafa a partilor - a cumparatorului, respectiv a vanzatorului.
 
 - Asteptarile din partea actualului Presedinte al Romaniei sunt limitate de timpul care i-a mai ramas la dispozitie - dar am increderea ca nu va lasa lucrurile asa, ca nu va lasa "partidul-stat" sa ajunga in situatia in care sa "recontituie" arhiva "pierduta din intamplare" a proprietatilor romanilor asa cum va dori el,  rescriind proprietatile din Romania in favoarea companiilor transnationale de prspectiuni si extractie a bogatiilor subsolului romanesc. 
 
 
Concluzie : Altfel, dupa ce partidul-stat din anii ’90 – FSN – a dat Transilvania “in integrum” proprietarilor din timpul Imperiului Austro-Ungar, hartile folosite la restituire fiind cele care evidentiaza prorpietatea imperialista de la 1870, noul partid-stat-USL (PSD + PNL) pune stapanire pe intreaga proprietate privata a Romaniei, si acum, cu un nou "Staroste la Cotroceni"(indiferent daca va fi din PSD sau PNL-6 case ), oricare roman se poate trezi cu un nou proprietar pe casa sa, sau cu o sonda “legala” in curte.
 
 In aceste conditii ce rost mai au alegerile prezidentiale de duminica, cand guvernanti care aduc atingere dreptului constitutional de proprietate vor sa ajunga "garanti ai Constitutiei la Cotroceni" sau cand politicieni de mucava si-au facut deja "politica de proprietate pe case" din...meditatii ? 
 - Ce mai trebuie pentru a arata zadarnicia existentei acestei administratii, acestui Parlament, care sub varful "icebergului" ce pedepseste "tunuri minore" - ca "dosarul Microsoft", "dosarul EADS" sau "retrocedarile" de paduri - ascunde, in apele tulburi ale politicii de la Bucuresti, cel mai virulent atac asupra proprietatii private a romanilor ?
Nici macar comunistii nu au intraznit sa deposedeze de proprietate pe romani in acest fel, prin viclenie - ei au folosit forta bruta si forta de convingere. Si iata ca dupa atatia ani romanii si-au putut proba si recapata proprietatile luate de comunisti.
Insa luate prin VICLENIE proprietatile romanilor vor fi pierdute de'a pururi - pentru ca nimeni nu va avea puterea de a demonta un mecanism ce nu s-a folosit de forta pentru a pune mana pe proprietatile romanilor. 
P.S. Pentru cunoscatori exista si varianta compararii legii 36/1995 - in special art.65.pct 2 - (2) Fiecare parte poate solicita cel puţin un exemplar original al înscrisului autentic - cu brambureala de lege a Notarilor Publici care a trecut prin Parlamentul Romaniei in februarie 2013, ca "republicare a legii 65/1995".


 - In continuare sunt expuse cateva fotografii ce ilustreaza cum arata noul "act de proprietate", acest curpapir al gandirii USL-iste  - cu semnaturi olografe inexistente, cu parafa "DUPLICAT", cu stampila si semnatura notarului, ce poate fi falsificata la un copiator color sau prin "sculptarea" unui cartof - insotite de 4 situatii simple de "corespondenta", de sinonim al existentei "duplicatului" in viata social economica :


a) Cumparati un televizor, sau o fereastra pt casa - si primiti in original o factura ce cuprinde datele de identificare, semnatura si stampila vanzatorului - ca elemente de siguranta. Ce-ar fi daca in loc de factura in original ati primi o ...copie, un duplicat ? Nu e bizar ca, conform legii fiscale, pentru fereastra primiti un document original dar pentru inteaga casa primiti un "duplicat" ?
b) Cumparati o fereastra pentru casa - si sunteti obligati prin legea fiscala sa depuneti originalul ca dovada a cheltuielilor la activitatea firmei. Ce-ar fi sa depunem toti, ca justificari ale cheltuielilor materiale din activitatea unei firme, nu originalele facturilor si bonurilor fiscale de valoare ci ... duplicate ? Am fi declarati infractori si arestati, nu-i asa ?
 Partidul-stat-USL cand emite "duplicate" dupa valori imense - imobile, terenuri, cladiri - nu e obligat sa dea proprietarului decat un...duplicat.
c) Odata puse in circulatie "duplicatele" - cu valoare juridica egala cu originalul, dar fara elemente de siguranta care sa nu permita falsificarea - oare nu ne vom trezi cu citatii de la banca ca trebuie sa eliberam casa pt ca n-am platit ipoteca ? Oare nu ne vom trezi in vartejul unor tranzactii la care nu am luat parte, unde prorietatea noastra a fost depusa drept "gaj" printr-un "duplicat dupa duplicat", tranzactii pe care nu le putem dovedi nici macar prin semnatura noastra - pt ca aceasta, prin lege, e exclusa din "duplicat" ?


d) Pe orice bancnota emisa de BNR exista niste sisteme de siguranta care nu permit falsificarea.
Ce-ar ar fi daca i-am propune d-lui Mugur Isarescu, Guvernatorul BNR ca, sub aceiasi logica a "sigurantei cetateanului", sa retraga de pe piata toate bancnotele originale in sediul Bancii Nationale a Romaniei si sa puna pe piata doar ... "DUPLICATE" ?
Daca pentru valori imobiliare de mii-zeci de mii-sute de mii de euro se poate primi un "DUPLICAT" pe post de act de proprietate ... de ce n-am putea face acelasi lucru si pentru valorile mai mici, ale bancnotelor de 1,5,10,100...etc lei ?
 - Justificari idioate in varianta logica a partidului-stat USL putem gasi oricand - scadem costurile cu masa monetara lichida, evitam falsificarea pt ca originalele se afla la BNR si nu pot fi falsificate, se pot da mai repede banii din conturi - depinde numai de viteza de redactare a unei imprimante color din banca emitenta, etc. etc. 


 - Sa aveti o duminica frumoasa ...la alegeri .
Atasamente
Legea notarilor publici inainte de 2013.pdf
Nu aveti permisiunea sa descarcati atasamente aici.
(194 KB) Descarcat de 0 ori
Legea notarilor publici 2013.pdf
Nu aveti permisiunea sa descarcati atasamente aici.
(427 KB) Descarcat de 0 ori
RegulamentNou NOTARII PUBLICI.pdf
Nu aveti permisiunea sa descarcati atasamente aici.
(630 KB) Descarcat de 0 ori
Distribuie acest articol pe: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Niciun comentariu.


    Acum este: Joi Ian 17, 2019 11:42 am