NEINFRANTII

- legenda continua


Brexit-ul de SANZIENE si Bodyguard-ul de la Marea Neagra

Distribuiţi

octavtoader

Mesaje : 81
Data de inscriere : 31/05/2010
22062016

Brexit-ul de SANZIENE si Bodyguard-ul de la Marea Neagra

Mesaj  octavtoader

.


Brexit-ul  de  SANZIENE  si  Bodyguard-ul  de  la  Marea  Neagra
          Pe 23 iunie, in Noaptea de SANZIENE, Marea Britanie hotaraste daca e bine sau nu sa paraseasca "hora" Uniunii Europene.  Oare englezii cunosc traditia prin care cel care iese din "hora" in Npoaptea de Sanziene ramane betegit ...pe viata ? Superstitiosi cum sunt, englezii or sti de aceasta traditie ?
        Bodyguardul este persoana care este gata sa-si dea viata, sa se arunce in fata "tintei" pentru a primi in piept proiectilul ce-i este destinat. Bodyguardul este respectat si bine platit pentru functia sa de sacrificiu...

        E usor sa fi carcotas si cauti samanta de galceava din orice, pentru a sparge "hora" Uniunii Europene asa cum fac englezii, nu de acum, ci de la inceputul miscarii unionale in Europa. Mai greu e sa unesti popoare, sa unesti mentalitati nationale diferite, mai greu e sa cladesti comuniunea si independenta popoarelor de pe batranul continent sub alt spectru - de larga colaborare europeana -  decat sa dezbini sau sa "unesti" europenii sub spectrul razboiului ca ... Napoleon, Hitler, Stalin. 
 - E usor sa carcotesti "englezeste" sub umbrela unor traditii, la care, chipurile, nu vrei sa renunti, desi tacit o faci, dar in alta directie decat cea unionala.


 - Uitam prea usor ca Marea Britanie a fost inca de la inceput un adversar a Uniunii Europene prin fondarea tarilor EFTA  (3 mai 1960 ) - ca solutie alternativa la Comunitatea Economica Europeana ( CCE ) 


EFTA (AELS) a fost creată odată cu intrarea în vigoare, la 3 mai 1960, a Convenției de la Stockholm, semnată la 4 ianuarie același an. 
Înființată, la inițiativa Marii Britanii, ca o alternativă la Comunitatea Economică Europeană (CEE), organizația își propunea crearea unei zone de liber schimb, scopul inițial fiind eliminarea taxelor vamale asupra produselor industriale în comerțul dintre statele membre. Statele fondatoare ale AELS au fost Austria, Danemarca, Elveția, Marea Britanie, Norvegia, Portugalia și Suedia.
Finlanda s-a alăturat în 1961, Islanda în 1970, iar Liechtenstein în 1991. În 1973, Marea Britanie și Danemarca părăsesc AELS pentru a se alătura Comunității Europene, fiind urmate de Portugalia, în 1986, și de Austria, Finlanda și Suedia, în 1995.
http://www.agerpres.ro/flux-documentare/2015/10/08/organizatii-internationale-asociatia-europeana-a-liberului-schimb-aels-18-06-02Marea Britanie - Regatul Unit al Marii Britanii - a aderat la Uniunea Europeana abia in 1971, parasind zona variantei alternative a tarilor EFTA. Aderarea a fost una cu "mofturi si pretentii" :
 - Superstitiosi, englezii si-au pastrat moneda proprie, lira engleza, cu efigia casei regale a Angliei. E dreptul lor sa fie participanti partiali la Uniunea Europeana, cu moneda proprie  ...dar asta este si o "pretentie" acceptata de Uniunea Europeana ( "pretentie" ce implica si riscuri financiare acceptate).
 - Englezii si-au pastrat o anumita independenta, o anumita prestanta regala fata de UE - si e normal sa fie asa. Casa Regala a Angliei este un concept statal ce emana continuitate si stabilitate.
 - Dar dincolo de fair-play-ul nobililor englezi in relatia cu UE exista si o practica "hooligans" ce aduce carcoteli si "principii separate", divergente si frane in colaborarea Marii Britanii cu UE. Teoretic acestei miscari i se spune "miscarea euro-scepticilor", in realitate e mai mult decat scepticism :
Brexit-ul este motivat mai ales de problema imigratiei...
 - E comod sa motivezi iesirea din UE atunci cand imigratia e privita partinitor, acuzate fiind doar tarile de la granita Uniunii Europene - Romania, Bulgaria, R. Moldova sau Ucraina - aceasta atitudine ascunzand de fapt frica de extindere, de cooperare catre est.
 - Dar este incorect si imposibil sa motivezi Brexit-ul invinuind Uniunea Europeana si imigratia din tarile est-europene, cand Regatul Unit al Marii Britanii este printre primele tari care au permis existenta unor enclave legislative unde legea engleza NU SE APLICA, unde Parlamentul sau Casa Regala Britanica - ca sa nu mnai vorbim de UE - nu inseamna nimic. 
Si aici este vorba de acele zone controlate de SHARIA, permise pe teritoriul Regatului Unit si promovate de inalte personalitati ale societatii engleze :


    


In 2008, Mgr Rowan Williams, arhiepiscopul de Canterbury, sugerase deja ca în legislaţia britanică să fie introduse câteva elemente din Sharia. Spunea Arhiepiscopul de Canterbury că trebbuie procedat de urgenţă la schimbarea în profunzime a mentalităţii europene, aceasta însemnînd, pe plan juridic, renunţarea la principiul universalităţii sistemului juridic, independent de morală, aceasta fiind considerată importantă doar în sfera privată. Arhiepiscopul estima că acest principiu care, din punct de vedere istoric, a îndeplinit un rol pozitiv în lupta pentru extinderea drepturilor majorităţii şi al limitării drepturilor minorităţilor privilegiate, nu mai răspunde acum necesităţilor societăţilor pluraliste de azi, alcătuite din gruprui care se referă la diferite principii morale. 
 - Susţinut în demersul său de cel mai înalt magistart al Anglei şi Ţării Galilor, Lordul Nicholas Addison Phillips of Worth Matravers care spunea că „nu văd niciun motiv pentru ca principiile Sharia, sau al oricărui alt cod religios, să nu constituie fundamentul unei medieri sau a altor forme alternative de rezolvare a conflictelor”.

Citeste mai mult: http://adevarul.ro/international/europa/sharia-umbra-deasupra-europei-1_53fdf4610d133766a8a16204/index.html


 - Ca romani am gustat din plin aceasta acuzatie a "invaziei" imigratiei in Marea Britanie. Dar nu noi romanii sau est-europenii fostelor tari socialiste am distrus independenta legislativa a societatii engleze, nu noi am introdus "zonele SHARIA", nu noi promovam pretentii anti-europene - noi doar am cautat locuri de munca intr-o tara puternic industrializata punandu-ne experienta, calificarea si puterea de creatie la dispozitia englezilor. 
      Si poate, pe undeva, suntem indreptatiti sa cautem locuri de munca in Marea Britanie - cetateanul englez de origine indiana, Mittal, a devenit unul dintre cei mai bogati oameni ai planetei dupa ce a primit cadou Combinatul Siderurgic Galati, lasand fara locuri de munca mii de romani. Si totusi n-am cersit niciodata, ci am dorit sa muncim fiind platiti decent, si atat.

Marea Britanie isi pune problema separarii de UE acum, cand economia ei merge bine. Uita insa ca in 1992, cand lira sterlina a fost "la pamant" Uniunea Europeana a fost alaturi si i-a sprijinit revenirea economica.

Poate se crede ca economia engleza "duduie" in limitele pacii si dezvoltarii si ca UE o incurca in dezvoltare. Numai ca cifrele statisticii oficiale arata altfel, o pondere moderata intre Regatul Unit si Uniunea Europeana :

  Relația financiară dintre Regatul Unit și UE (2014):

  • Cheltuielile UE în Regatul Unit: 6,985 miliarde EUR
  • Cheltuielile UE în Regatul Unit, ca procent din venitul național brut (VNB) al acestei țări: 0,32 %
  • Contribuția Regatului Unit la bugetul UE: 11,342 miliarde EUR
  • Contribuția Regatului Unit la bugetul UE, ca procent din VNB: 0,52 %

http://europa.eu/about-eu/countries/member-countries/unitedkingdom/index_ro.htm - Poate ca motivul fricii Regatului Unit pentru extindere spre est si cooperare cu Uniunea Europeana si cu restul Continentului European  se afla in aceasta informatie :


Regatul Unit a devenit, în 2007, cel mai mare exportator de echipamente militare din lume. Regatul Unit a câștigat din exportul de armament 10 miliarde de GBP în 2007, deținând, astfel, o cotă de 33% din exporturile mondiale de armament, peste cota deținută de Statele Unite.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Regatul_Unit_al_Marii_Britanii_%C8%99i_al_Irlandei_de_Nord

Si atunci cum sa doreasca marii papusari, "euroscepticii", o extindere a cooperarii spre est si mentinerea cooperarii cu Uniunea Europeana ? Cum sa doreasca cooperarea extinsa in Europa cand principala directie de dezvoltare economica este cea de obtinere a profitului din extinderea conflictului si dezbinarii - ca posibila piata de desfacere a armamentului, unde Regatul Unit detine suprematia mondiala . 
 - Poate ca nu grija pentru societatea engleza este la baza generarii Brexit-ului ci interese ce se afla dincolo de interesele poporului englez.


 - Ce-ar fi daca si romanii si-ar pune problema  de a nu mai fi bodyguardul de la malul Marii Negre pentru Marea Britanie, si a nu-si mai sacrifica sanatatea si viitorul pentru apararea "lumii civiizate".
 - Ce-ar fi daca romanii ar fi bine informati si ar deveni constienti de faptul ca "proiectul de aparare Deveselu" inseamna cel mai mare sacrificiu pentru ei si viitorul lor, sacrificiu ce poate fi pus sub semnul intrebarii acum, dupa model englezesc, aratand ca plecarea marii Britanii din "hora" UE si dezmembrarea Uniunii Europene pentru interesele "euroscepticilor" ii elibereaza de obligatii unionale si-i face independenti, cu pretentii de neutralitate perpetua.
 - Pentru ca dincolo de orice decret, declaratie poleita in cuvinte frumoase sau obligatie politica interna sau internationala, fizica mecanica arata un singur lucru : oricine va fi tinta din "lumea civilizata" Romania se va interpune si va dobori cu rachete cu raza de actiune de 500 de km orice proiectil, de orice fel, tras de oricine  - ca un veritabil bodyguard, Bodyguardul de la Marea Neagra.
  Exclamation  Iar incarcatura acestui proiectil - fie ca e vb de unul atomic, termoatomic, chimic sau bactereologic - va cadea pe teritoriul Romaniei, cu efecte directe asupra populatiei.
Pot romanii sa se intrebe intr-un referendum : pentru cine sa mai facem un astfel de sacrificiu din moment ce uniunea popoarelor de pe Batranul Continent se destrama iar noua romanilor ni se refuza statutul de europeni, fiind socotiti si acum "emigranti" in tari europene, precum Marea Britanie ?
 - Ce-ar fi daca de maine, dupa modelul englezesc, romanii si-ar pune problema printr-un referendum sa nu mai respecte nici un tratat international si sa se retraga dintr-o uniune de state, in care au facut atatea sacrificii pentru a fi acceptati ? - Englezii cred ca confruntarea cu rusii e o joaca, o "huliganeala" pe stadion sau intre doua meciuri de footbal. Noi ii cunoastem mai bine si am iesit cu fruntea sus, atunci in 1968, mult mai sus decat acei "hooligans" care cauta o ciondaneala pe stadioane. Poate ca ar fi mai bine ca englezii - cei care cred ca dezbinarea si ciondaneala e o "distractie cotidiana" - sa inteleaga ca pacea si cooperarea sunt mai bune decat dezbinarea pe motive masluite pentru interese obscure. 


Brexit-ul din marea Britanie e o ecuatie complexa a carei solutie nu o poate vedea nimeni acum. 
Poate doar Casa Regala Britanica sa poata avea o viziune mai clara asupra situatiei atat de complexe si a viitorului Batranului Continent.
 - In Noaptea de SANZIENE  Marea Britanie hotaraste daca e bine sau nu sa paraseasca "hora" Uniunii Europene. Oare o fi de bun augur aceasta situatie ?


P.S.   Candva aceasta melodie a insemnat ceva...


                   Toto Cutugno- InsiemeDistribuie acest articol pe: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Niciun comentariu.


    Acum este: Joi Ian 17, 2019 10:55 am