NEINFRANTII

- legenda continua


Cetatenia Romana, un drept furat.

Distribuiţi

Sondaj

Cunoasteti noua politica referitoare la redarea cetateniei Romane?

[ 0 ]
0% [0%] 
[ 0 ]
0% [0%] 
[ 0 ]
0% [0%] 

Total voturi: 0

Luna si Marea

Mesaje : 1
Data de inscriere : 12/11/2009

Cetatenia Romana, un drept furat.

Mesaj  Luna si Marea la data de Vin Noi 13, 2009 3:17 am

De mai mult de doi ani incerc sa-mi recapat dreptul la Cetatenia Romana, dar in zadar. Multumesc Guvernului Canadian, care mi-a eliberat instantaneu in 1986 un fel de pasaport numit Travel Document cu ajutorul caruia am putut circula oriunde in lume mai putin Romania. Fiind la vremea respectiva o persoana fara tara (Stateless), am devenit ulterior cetatean Canadian, si atit. Am fost de doua ori in Romania si am completat tot dosarul pentru redobindirea Cetateniei Romane, dar am inteles din nou ca multe lucruri au ramas la fel daca nu chiar mai rau ca inaite. Am inteles inca o data cine este in fruntea statului.
avatar
Minnie
********
********

Mesaje : 103
Data de inscriere : 30/10/2009

Re: Cetatenia Romana, un drept furat.

Mesaj  Minnie la data de Vin Noi 13, 2009 3:53 pm

Cetatenia romana... un atribut la fel de firesc ca si limba materna sau locul de bastina - cel putin pentru romanii care traiesc in Romania. Marturisesc ca nu stiam mare lucru despre acest subiect, in afara de ceea ce se discuta pe seama basarabenilor care cer redobandirea cetateniei si in afara de lectura intamplatoare a unor decrete de prin Monitorul Oficial (liste cu numele celor care au redobandit cetatenia).

Din cate am reusit sa ma informez, in vigoare este Legea 21/1991, iar articolul 10 din aceasta lege spune ce acte sunt necesare pentru redobandirea cetateniei si unde se depun ele. Pentru detalii mai amanuntite, oricine poate gasi articolul pe pagina Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, aici.

Pentru un roman din Romania, totul pare simplu: faci dosar cu actele necesare, il depui la Ambasada Romaniei din tara in care locuiesti (Canada) si... mai departe nu se spune. Nu am reusit sa gasesc mai multe detalii despre cum evolueaza dosarul, o data depus la Ambasada (personal, si cu toate actele in regula, intr-un dosar cu sina) si cu atat mai mult despre termenul in care autoritatile romane trebuie sa dea un raspuns. Cu riscul de a-ti produce iritare, te intreb: pasul acesta (depunerea actelor la Ambasada) l-ai facut? Daca da (si banuiesc ca raspunsul este 'da'), atunci ai primit raspuns in termenul prevazut de lege?

Putem incerca impreuna sa gasim o dezlegare la problema ta, daca esti dispus sa continui dialogul.

Si, inca un lucru: nu am inteles foarte bine la ce se refera sondajul tau. Care dintre cele trei categorii de raspuns sugerate te intereseaza?
avatar
octasim
********
********

Mesaje : 239
Data de inscriere : 30/10/2009
Varsta : 114
Localizare : Bucuresti

Re: Cetatenia Romana, un drept furat.

Mesaj  octasim la data de Sam Noi 14, 2009 6:41 am

Din moment ce si fostul rege Mihai si-a obtinut cetatenia este clar ca si userul nostru si-o va putea obtine.
De aceea cred ca este mai mult vorba de o lipsa de procedura (dosar incomplet ) sau de o lipsa de comunicare ( relatia functionar - solicitant).
In ambele cazuri e vorba de "bariere" unitare , punctuale si nu de "multe lucruri au ramas la fel daca nu chiar mai rau ca inaite".
Fiind in tara poate ne va fi mai usor sa accesam conditiile si procedura de reobtinere a cetateniei romane si vom putea pune pe forum un raspuns cat mai documentat pentru userul nostru. Il rugam numai sa mai astepte un timp pentru ca suntem in procesul de refacere a forumului si nu avem ragazul necesar sa ne ocupam acum de acest subiect. Dar vom reveni cu raspuns concret cand timpul ne va permite.
Octasim

Continut sponsorizat

Re: Cetatenia Romana, un drept furat.

Mesaj  Continut sponsorizat


    Acum este: Dum Dec 09, 2018 8:23 pm