NEINFRANTII

- legenda continua


cine au fost Basarabii

Distribuiţi
avatar
horia
*******
*******

Mesaje : 38
Data de inscriere : 14/11/2009

cine au fost Basarabii

Mesaj  horia la data de Mier Dec 30, 2009 10:47 am

Iata un mod de a vedea istoria exact asa cum o simt si eu:

http://monitor-cultural.com/arhiva/vlad-protopopescu-%E2%80%9Ecine-au-fost-basarabii%E2%80%9C/

Vlad Protopopescu: „Cine au fost Basarabii?“

Salutăm aici contribuţia Dlui N. Tomonoiu „Neamul întemeietor al lui Băsărabă” la distrugerea tezelor djuvarist-cumaniste despre întemeierea statelor româneşti. Domnia sa a subliniat cu multă acurateţe ce se ascunde în spatele „tezei cumane”: introducerea prin fraudă a ideii că însăşi „întemeierea” se datoreşte de fapt oricui altcuiva decît românilor, de preferinţă „bunilor barbari” dintre care ci mai buni au fost desigur ungurii. Iar dacă nu se poate dovedi peremptoriu că ungurii au întemeiat statele româneşti, atunci măcar să avem nişte „buni barbari” deveniţi catolici şi care au fost cîndva vasalii ungurilor. Cumanii!

O lipsă a întregii istoriografii româneşti este cenzurarea, practic eliminarea din discursul istoriografic a operei lui Iosif Şchiopul. Prea puţină lume a auzit de numele acestui sîrguincios cercetător al istoriei Transilvaniei în secolul XIII, care prin anii 30-40 ai secolului trecut a publicat o serie de cărţi care spulberau toate teoriile acceptate privind istoria secolului al XIII-lea în spaţiul carpato-dunărean, mai ales a presupoziţiilor politice ale revizionismului maghiar post-Trianon. Nimeni nu ştie măcar cine a fost! Tezele sale au provocat la timpul lor o confruntare acerbă în rîndul istoricilor români, dar chiar şi amintirea acestor confruntări, totuşi publicate în revistele de istorie româneşti de impecabilă reputaţie academică, a fost obliterată, în aşa măsură încît nu mai este nicăieri citat.

Principala sa carte „Contribuţiuni la istoria Transilvaniei în sec. XII şi XIII : I. Ţara Bârsei şi Cavalerii Teutoni. II. Invaziunea Mongolilor din 1241.” Cluj- Tipografia Naţională, 1932- 164 p., bazată pe o cercetare a arhivelor Vaticanului, a demonstrat fară putinţă de îndoială că Ţara Bârsei nu a fost niciodată colonizată de Cavalerii Teutoni, întrucît toate documentele „teutonice” sînt falsuri! Toată configuraţia politică a spaţiului carpato-dunărean în secolul XIII este bazată pe documente măsluite! Pe scurt, regii unguri nu puteau conferi privilegii Cavalerilor Teutoni într-o regiune asupra careia nu aveau stăpînire! Şchiopul demonstrează că regiunea în care fuseseră aşezaţi Teutonii se afla în părţile de nord ale Ungariei, „Ţara Bârsei” fiind mai degrabă în părţile Maramureşului. Aşadar Cumania împotriva careia luptau teutonii era cam pe acolo şi nici decum în Muntenia. Toate teoriile despre „episcopia Milcoviei’=episcopia cumanilor” îşi găsesc locul în coşul de gunoi al istoriografiei.

Iosif Şchiopul a mai adus în discuţie şi alte documente „întemeietoare” ale istoriografiei româneşti ca Diploma Cavalerilor Ioaniţi, pe care o demonstrează ca fiind un fals de aceeaşi anvergură ca diplomele cavalerilor teutoni. De asemeni demonstrează că şi diploma de privilegii a saşilor a fost un fals fabricat în perioada instalării regilor angevini în Ungaria. Concluziile sale erau că ungurii nu stăpîneau decît partea din Transilvania din dreapta Mureşului pînă la invazia tătară care nu a afectat deloc Transilvania. Datorită invaziei tătare din Ungaria propriu-zisă, populaţia Ungariei s-a refugiat în Transilvania şi abia după aceea au revendicat-o.

Aşadar istoria sec. XII-XIII trebuie complet rescrisă. Rog pe Bunul Dumnezeu să mă ajute să o fac. Pînă una alta trebuie să reţinem că cumanii Dlui. Djuvara nu au avut decît o contribuţie cu totul minoră în istoria romînilor din sec. XIII. Că nu au ajuns să colonizeze munţii (Ţara Loviştei) trebuie să fie o „dogmă”. Apropo de Ţara Loviştei ne-am fi aşteptat să vedem citat studiul seminal al lui Ion Conea „Ţara Loviştei”, din care rezultă fără dubiu autohtonia multimilenară a locuitorilor locului. Dl. Djuvara nu a mers atît de departe ca Andrei Pandrea care a gasit tocmai în Loviştea adevărata istorie a lui Zalmoxis „Moşul ăl Mare” pe care o voi relata la prima ocazie. Aş mai aminti doar şi alte contribuţii ale lui Ion Conea (personalitate cam „uitată” şi ea) care arătau că numele de Basarab este un nume comun în „Triplex confinium” al Banatului, Mehediţiului şi Haţegului! Eu personal am cunoscut persoane originare din Mehedinţi (femeie de serviciu!) care se numea după famile Basarab! Ţăranca cea mai ţărancă, nici o legatură cu Dl. Djuvara (care ne lasă să înţelegem că se trage, ca toţi snobii venetici de origine fanarioto-levantină, din Basarabi – cumanii catolici – că doar am studiat la Paris şi avem şi cine ştie ce „grade” zidăreşti – sigur nu că am fi lucrat cu mîna să facem cărămizi şi case şi poduri ca acei urîţi de legionari).

Trebuie deasemeni spus că toate aceste lucruri nu fac decît să „betoneze” teza lui Hasdeu asupra originii dacice a Basarabilor ca şi istoria întemeierii Ţării Româneşti pe care a expus-o atît în Istoria Critică, cît şi în studiul (adevărat testament) „Negru Vodă. Un secol şi jumătate din începuturile statului Ţării Româneşti (1230-1380)” care trebuia să fie introducerea la Tomul IV al imensei sale opere „Etymologicum Magnum Romaniae”, omorîtă de Academia Română în momentul în care începuse să devină „politically incorrect” în România înfeudată de clasa politică a „boierilor conservatori” politicii Austro-Ungaro-Germaniei (Europa cum Mittropa?). Vezi Doamne, Hasdeu era „omul Moscovei”. Tocmai el!!

Şi fiindcă am vorbit de „boieri” vreau doar să amintesc rapid ideile aduse în discuţie ale lui Sorin Paliga. După el numele nu înseamnă altceva decît proprietari de boi. Boi- boieri, la fel ca oi- oieri. În mod surprinzător „tăbliţele de la Sinaia” vorbesc de „boiceri”. Din context rezultă că aceşti boiceri erau „clasa politică” a dacilor. Înţelegem deci dece tăbliţele de la Sinaia trebuie scoase din existenţă. Nu prea le vine bine „boierilor” fără boi dar cu şorţuri pe burtă!

Înainte de a încheia vreau să afirm, cum am mai făcut şi în alte ocazii, că ideea autohtoniei valahilor nu este doar fantezia unor „dacişti” entuziaşti, dar neprofesionali în ale istoriei, aşa cum ar vrea să ne convingă istorici de genul Dlui Djuvara, ci se află scrisă negru pe alb în sute de documente. A le ascunde înseamnă delictul de ascundere a evidenţelor.

VLAD PROTOPOPESCU -Sydney
avatar
Minnie
********
********

Mesaje : 103
Data de inscriere : 30/10/2009

Re: cine au fost Basarabii

Mesaj  Minnie la data de Mier Dec 30, 2009 5:35 pm

Basarabii - despre ei nu stiu decat ca si-au legat numele de intemeierea Tarii Romanesti. Basarab I Intemeietorul, cel despre care cartile de istorie spun ca a dus lupta de la Posada, suprapus de unele legende lui Negru Voda (la sfarsitul anilor 1200)... Urmasii lui Basarab, care ar fi construit manastirile de la Cozia si Horezu... apoi epoca medievala tarzie, in care descendenta din 'neamul Basarabilor' era un argument in plus pentru a pretinde tronul... De asemenea, locuri ce amintesc de ei: Basarabi, Basarabia...

De fapt, ce stim noi despre neamul Basarabilor? Care era teritoriul stapanit de ei? Ce descendenta au? Ce au facut ei, concret, cu ce au contribuit la istoria romanilor? Cine a fost Negru Voda si ce a facut el?

Ar fi interesant de discutat.
avatar
Indianul
********
********

Mesaje : 9
Data de inscriere : 30/10/2009

Re: cine au fost Basarabii

Mesaj  Indianul la data de Mier Dec 30, 2009 10:57 pm

Iti recomand sa citesti:
"Thocomerius - Negru Voda. Un voivod de origine cumana la inceputurile Tarii Romanesti" de Neagu Djuvara. Cred ca nu mai trebuie sa spun nimic despre Neagu Djuvara.
De asemenea poti audia tot de Neagu Djuvara: "O scurta istorie a romanilor povestita celor tineri" care este un audiobook de unde vei afla mai multe despre Thocomerius, Basarabi, Negru Voda...
avatar
ubernec iulian

Mesaje : 70
Data de inscriere : 09/11/2009

Cine au fost Basarabii?

Mesaj  ubernec iulian la data de Vin Ian 15, 2010 5:44 am

REGII GEŢI


Din ''negura vremurilor'' ies regii geţi. În afara celor cuprinşi în Scriptură şi mitologie, apare în istorie - deocamdată - Ene Basarab, cel care respinge agresiunea din 514 î.en. împotriva lui Darius, rege persan şi faraon egiptean; făcea parte din Casta IO de Dâmboviţa. Moşu Tudor Diaconu
avatar
ubernec iulian

Mesaje : 70
Data de inscriere : 09/11/2009

Re: cine au fost Basarabii

Mesaj  ubernec iulian la data de Vin Ian 15, 2010 6:31 am

ubernec iulian a scris:
REGII GEŢI


''Din ''negura vremurilor'' ies regii geţi. În afara celor cuprinşi în Scriptură şi mitologie, apare în istorie - deocamdată - Ene Basarab, cel care respinge agresiunea din 514 î.en. împotriva lui Darius, rege persan şi faraon egiptean; făcea parte din Casta IO de Dâmboviţa.'' Moşu Tudor Diaconu

Basaraba - cuvânt sacru

Retragerea perşilor, de pe teritoriile din nordul Mării Negre, care se numeau India Pontică, patria zişilor indo-europeni... şi mesajul de ultimatum al regelui get.
Cine era autorul mesajului?

''Un soare O, cerb OO, a scăpa rege, aşa o s-alung pustia''.

''Voce BASARAB Rege: gong! e''.

Iată, deci, că regele get era Ene Basarab.
Haşdeu stabilise pe bună dreptate, analizând acest cuvânt, că prin ''Saraba'' se înţelege casta dacilor. Da, era Casta IO. Despre cuvântul ''Basaraba'' precizăm:
''Basaraba este cuvântul cel mai important din întreaga limbă istorică a românilor. Dacă ne va fi dat a lămuri cu deplinătate: Cine au fost Basarabii? de unde? de când?, o întinsă lumină se va răspândi asupra perioadei celei mai lungi şi totodată celei mai întunecoase a trecutului naţionalităţii române''.
Dar acest mesaj nu transmite singular numele lui Ene. În ''Corpus Inscr. Latinarum'', III, nr. 1585, p. 57. - O. Hirschfeld, aflăm şi mai clar conţinutul mesajului către Darius, astfel:
''Cifrat: ENE, tatăl Ar. Dîmboviţan, decid: ştiu Bug vaet e Darius a picat...''

Semnat de acelaşi Basarab.
Astfel Ene Basarab iese din legendă păşind în istorie.
avatar
ubernec iulian

Mesaje : 70
Data de inscriere : 09/11/2009

Re: cine au fost Basarabii

Mesaj  ubernec iulian la data de Vin Ian 15, 2010 6:53 am

ubernec iulian a scris:
ubernec iulian a scris:
REGII GEŢI


''Din ''negura vremurilor'' ies regii geţi. În afara celor cuprinşi în Scriptură şi mitologie, apare în istorie - deocamdată - Ene Basarab, cel care respinge agresiunea din 514 î.en. împotriva lui Darius, rege persan şi faraon egiptean; făcea parte din Casta IO de Dâmboviţa.'' Moşu Tudor Diaconu

Basaraba - cuvânt sacru

Retragerea perşilor, de pe teritoriile din nordul Mării Negre, care se numeau India Pontică, patria zişilor indo-europeni... şi mesajul de ultimatum al regelui get.
Cine era autorul mesajului?

''Un soare O, cerb OO, a scăpa rege, aşa o s-alung pustia''.

''Voce BASARAB Rege: gong! e''.

Iată, deci, că regele get era Ene Basarab.
Haşdeu stabilise pe bună dreptate, analizând acest cuvânt, că prin ''Saraba'' se înţelege casta dacilor. Da, era Casta IO. Despre cuvântul ''Basaraba'' precizăm:
''Basaraba este cuvântul cel mai important din întreaga limbă istorică a românilor. Dacă ne va fi dat a lămuri cu deplinătate: Cine au fost Basarabii? de unde? de când?, o întinsă lumină se va răspândi asupra perioadei celei mai lungi şi totodată celei mai întunecoase a trecutului naţionalităţii române''.
Dar acest mesaj nu transmite singular numele lui Ene. În ''Corpus Inscr. Latinarum'', III, nr. 1585, p. 57. - O. Hirschfeld, aflăm şi mai clar conţinutul mesajului către Darius, astfel:
''Cifrat: ENE, tatăl Ar. Dîmboviţan, decid: ştiu Bug vaet e Darius a picat...''

Semnat de acelaşi Basarab.
Astfel Ene Basarab iese din legendă păşind în istorie.

Shakespeare - Sever Basarab!

Textul preotului Dumitru Bălaşa, ''Roma Veche - cronică ortodoxă daco - română'', nu lasă nici un semn de întrebare, iar harta adevărată a lumii vechi nu mai poate fi tratată cu ignoranţă, de dragul vechilor teorii.
Mileniul III ne obligă la rectificări de fond în etnogeneza neamului românesc, a Europei şi universale. Ne aflăm la bun început.
... La noi, şi numai la noi, Facerea Lumii e cifrată istoriceşte în 5.508 a.H.,
deci am cam avea 7.500 ani atestaţi. Tot în textul preotului se arată şi CINE, CUM, CÂND au distrus prin ardere actele de identitate ale neamului nostru românesc: papistaşii lui Petru antichristul, decodificat de mine(Tudor Diaconu). Deci, lucrurile s-au clarificat. Fie-le de bine pe viitor, dar să nu mai ridice ochii din pământ pentru crimele lor împotriva Omenirii...
Textul mai arată justeţea că toată ''făcătura'' cu Shakespeare este de acum dejucată datorită ''pietrei tombale'' a presupusului WILL.Era, de fapt, opera lui SEVER BASARAB, de fapt urmaşul lui TIHOMIR ori TUGOMIR, urmat de Bărbat, Balc, Dobrotici, Iancu...

''SCRIEREA SECRETĂ'', Vol. I, Moşu Tudor Diaconu.


ler iulian
avatar
mik15
********
********

Mesaje : 42
Data de inscriere : 02/11/2009

Re: cine au fost Basarabii

Mesaj  mik15 la data de Vin Ian 15, 2010 11:20 am

mda, e ciudat-cautind urmele despre iosif schiopul in google, amre lucru nu rezulta-decit citarea lui de catre acel vlad protopopescu si am mai gasit o licitatzie a unui oarecare pe okazii,fiind vb de ion iosif schiopul insa-or fi unul si acelashi?-despre 'chestia polona".acuma, academic vorbind, povestea pare mai mult a unor entuziashti decit a treaba de profesionishti.ma refer la acea situare a ztarii birsei in maramureshul istoric.om avea azi gps, si putem localiza la milimetru ceva in lume, dar sa admitzi ca un rege, interesat de ceva , egal ca de securitatea unui loc sau de banii ce ar veni de acolo, ar greshi cu 500km, hajjjde...chiar asha? ca multzi migratori, maghiarii erau calaretzi si razboaiele lor se bazau pe incursiune, pe raidul rapid si pe capacitatea de manevra a cavaleriei.in plus, parte din populatzia khazara plecata de la caspica sub presiunea tatarilor, componenta militara, a fost inclusa in oastea maghiara, aducind si experientza de secole a pradaciunilor din zona.

apoi, sa crezi ca vaticanul ishi deschide arhivele ca sa permita contragumentari la interesele lor-iar e greu de crezut. sa ne amintim ca teutonii sar peste regele maghiar si vor sa aduca partea ce-o aveau in administrare papei, de aci si conflictul de la 1225 cu regele.

in plus, la 1241 navalesc tatarii si incediaza cam tot prin tzara birsei.acum avem metoda carbonului pt datare, felul de constructzie al teutonilor este cunoscut, se poate sti cine a construit ce a fost incendiat la 1241.in alta ordine de idei, in tzara birsei a existat o larga minoritate germana, cunoscuta sub numele de sashi, care, fiind civili in esentza, au venit acolo in masura in care exista o structura militara care sa-i protejeze.

ca diatribele in anii 30 s-au purtat in reviste prestigioase(care??) , se poate-asta insa nu le da vun gir stiintzific.

in plus, ceaushescu era rupt sa aiba argumente contra pretentziilor maghiare pe ardeal-ar fi ignorat aceste lucrari? cine stie ce e in ele, ca nu stim ce calificare avea acel domn, iosif schiopul, era chiar specialist sau un patriot bine intentzionat, dar nedublat de rigoare academica, nu stim.

cit despre nicolae tomonoiu, sa fim serioshi, poveshti d-alea stie si motanu vecinilor Neutral

poate ca mai multa seriozitate in felul de a organiza materiale ar ajuta pe cei doritori sa stie ceva cu adevarat.este o regula simpla, care cere ca atunci cind faci citari, sa dai lucrarea si pagina(vezi tomonoiu si citari din goma, andropov) iar citarile din schiopul sau enumerarea operelor ar putea fi dublata de indicarea unui acces la acele lucrari.adik, cine ar vrea sa citeasca el, ca nu are chef de parerile lui protopopescu, unde gaseshte cartea? sigur, google e ok, dar asta nu e metoda de lucru.

dar sa spunem ca la urma uite ca demosntram fara dubiu, si lumea intrenatzionala ishi insusheshte, ca romanii au fost aci dintotdeauna, ca sintem ce trebuie si maghiarii n-au vun drept asupar ardealului.cu ce credetzi ca ar skimba asta situatzia actuala a romaniei?
avatar
mik15
********
********

Mesaje : 42
Data de inscriere : 02/11/2009

Re: cine au fost Basarabii

Mesaj  mik15 la data de Mier Ian 20, 2010 2:31 pm

din nou despre iosif schiopu.ramasesem la punctul la care acest domn nu prea era de gasit pe net, ca opera.si ca biografie.dar cu sprijin substantzial de la o doamna care se stie documentare, si acreia ii multzumesc,am ajuns cumva la un capat-iosif schiopu s-a nascut la reghin in 1876 si a murit la bucureshti in 1946,a facut doi ani de politehnica la munchen si ceva studii de litere la facultatea din budapesta.nu rezulta vun studiu aprofundat al istoriei-posibil ca era un autodidact foarte convins ca ce face este bine.cartzile lui se gasesc la biblioteca natzionala din bucureshti, deci aia cu cenzura cam pica.

vlad protopopescu este istoric-nush cu ce studii, in fine, dinsul stie,si locuieshte in australia.se recomanada ca "ortodox", se cearta cu unii si altzii, numitzi de dinsul 'patzinaki" si "mutzunaki", cine-s aia, tot dinsul stie, are, pare-se, rau pe catolici si pe teutoni-na, pare un personaj foarte echilibrat...

dar a mai de soi este will shakespeare identificat cu sever basarab-sigur asha tre sa fie.....
avatar
Minnie
********
********

Mesaje : 103
Data de inscriere : 30/10/2009

Re: cine au fost Basarabii

Mesaj  Minnie la data de Mier Ian 20, 2010 4:26 pm

Poate ca Sever Basarab o fi fost Will Shakespeare, poate ca nu...

Dar Pierre Ronsard, poetul, are radacini in Oltenia... bunicul sau fiind acel ban Maracine de care sunt sigura ca ati auzit.

Bun, acum nu discut daca bunicii banului Maracine au fost romani (dupa cum spune un roman istoric romanesc) sau francezi (dupa cum spune un roman istoric... frantuzesc, ati ghicit). Dar e inca o poveste din aceeasi perioada istorica, cea de intemeiere a Tarii Romanesti.

Si, daca stam sa ne gandim un pic, din toate aceste povesti si legende, rezulta clar un lucru: stramosii nostri erau mult mai 'globalisti' decat ne face placere sa credem, in sensul ca nu se limitau a trai in locurile apropiate locului de bastina, ci calatoreau, munceau, isi faceau un loc de trai si pe meleaguri indepartate.

Cine mai stie astfel de exemple (daca se poate, documentate cu surse istorice), e binevenit sa le aminteasca.
avatar
Zoro
********
********

Mesaje : 63
Data de inscriere : 30/10/2009

Re: cine au fost Basarabii

Mesaj  Zoro la data de Joi Ian 21, 2010 6:56 am

ubernec iulian a scris:
ubernec iulian a scris:
ubernec iulian a scris:
REGII GEŢI


''Din ''negura vremurilor'' ies regii geţi. În afara celor cuprinşi în Scriptură şi mitologie, apare în istorie - deocamdată - Ene Basarab, cel care respinge agresiunea din 514 î.en. împotriva lui Darius, rege persan şi faraon egiptean; făcea parte din Casta IO de Dâmboviţa.'' Moşu Tudor Diaconu

Basaraba - cuvânt sacru

Retragerea perşilor, de pe teritoriile din nordul Mării Negre, care se numeau India Pontică, patria zişilor indo-europeni... şi mesajul de ultimatum al regelui get.
Cine era autorul mesajului?

''Un soare O, cerb OO, a scăpa rege, aşa o s-alung pustia''.

''Voce BASARAB Rege: gong! e''.

Iată, deci, că regele get era Ene Basarab.
Haşdeu stabilise pe bună dreptate, analizând acest cuvânt, că prin ''Saraba'' se înţelege casta dacilor. Da, era Casta IO. Despre cuvântul ''Basaraba'' precizăm:
''Basaraba este cuvântul cel mai important din întreaga limbă istorică a românilor. Dacă ne va fi dat a lămuri cu deplinătate: Cine au fost Basarabii? de unde? de când?, o întinsă lumină se va răspândi asupra perioadei celei mai lungi şi totodată celei mai întunecoase a trecutului naţionalităţii române''.
Dar acest mesaj nu transmite singular numele lui Ene. În ''Corpus Inscr. Latinarum'', III, nr. 1585, p. 57. - O. Hirschfeld, aflăm şi mai clar conţinutul mesajului către Darius, astfel:
''Cifrat: ENE, tatăl Ar. Dîmboviţan, decid: ştiu Bug vaet e Darius a picat...''

Semnat de acelaşi Basarab.
Astfel Ene Basarab iese din legendă păşind în istorie.

Shakespeare - Sever Basarab!

Textul preotului Dumitru Bălaşa, ''Roma Veche - cronică ortodoxă daco - română'', nu lasă nici un semn de întrebare, iar harta adevărată a lumii vechi nu mai poate fi tratată cu ignoranţă, de dragul vechilor teorii.
Mileniul III ne obligă la rectificări de fond în etnogeneza neamului românesc, a Europei şi universale. Ne aflăm la bun început.
... La noi, şi numai la noi, Facerea Lumii e cifrată istoriceşte în 5.508 a.H.,
deci am cam avea 7.500 ani atestaţi. Tot în textul preotului se arată şi CINE, CUM, CÂND au distrus prin ardere actele de identitate ale neamului nostru românesc: papistaşii lui Petru antichristul, decodificat de mine(Tudor Diaconu). Deci, lucrurile s-au clarificat. Fie-le de bine pe viitor, dar să nu mai ridice ochii din pământ pentru crimele lor împotriva Omenirii...
Textul mai arată justeţea că toată ''făcătura'' cu Shakespeare este de acum dejucată datorită ''pietrei tombale'' a presupusului WILL.Era, de fapt, opera lui SEVER BASARAB, de fapt urmaşul lui TIHOMIR ori TUGOMIR, urmat de Bărbat, Balc, Dobrotici, Iancu...

''SCRIEREA SECRETĂ'', Vol. I, Moşu Tudor Diaconu.


ler iulian

Rectificari in etnogeneza noastra... hai ca merge si eu is de parere ca teoria romanizarii e serios trasa de par, in scopul unor interese existente in momentul lansarii ei...dar sa ne hazardam cu aafirmatii de genul etnogeneza european si chiar universala?? UNIVERSALA !!??? Stati un pic oameni, o asemenea afirmatie denota nu doar lipsa de cunostinte elementare despre organizarea Universului ci denota lipsa de discernamant ! Iulian, cum poti afisa astfel de mesaje pe un forum public? Din momentul in care am vazut aceasta fraza, nu mai am nici un fel de consideratie pentru, autorul textului respectiv, evident Diaconu T. delireaza pe fond religios. Apoi afirmatii de genul Facerea lumii cifrata istoriceste in anul 5.508 a.H ??? Sper ca stii ca varsta Pamantului este in jur de 4 miliarde de ani...daca te socheaza afirmatia mea, ia un manual de astronomie si citeste. De asemenea iti recomand cartea Mantuirea de dupa cumplita ratacire scrisa de d-l Corut, pentru mai multe exemple ale aberatiilor religioase.
Sa continuam " papistasii lui Petru Anticristul..." . Iulian, pe acest forum nu sunt permise actiunile ce duc la dezbinare sau ura pe baza religioasa si iti atrag atentia ca sintagma de mai sus se incadreaza exact in aceasta categorie. Iti cer sa-ti prezinti scuze fata de comunitatea pentru cele afirmate de tine.

Faza cu Shakespeare nu am inteles-o desi dupa avand in vedere autorul scrierii respective, e si normal sa nu o inteleg.
In final, imi permit sa fac polemica cu domnul respectiv si sa afirm ca nu "Basaraba" e cel mai important cuvant din intraga limba istorica romanilor, ci cuvantul "mama".
avatar
mik15
********
********

Mesaje : 42
Data de inscriere : 02/11/2009

Re: cine au fost Basarabii

Mesaj  mik15 la data de Joi Ian 21, 2010 3:49 pm

bun, am reluat alegatziile dlui protopopescu de la sydney-chit ca ce citesc scris de dinsul nu prea seamana a istorie, ci a caterinca de rafuiala cu dusmanii d-lui personali.

in fine, sa vb despre acea idee ca tzara birsei ar fi pe undeva prin maramureshul istoric.stim cu totzii ca hotarul nordic al ungariei, spre actuala ucraina, este un hotar istoric, intre ungaria medievala si ducatul haliciului, al rusiei kieviene, adac e sa vb de acele vremuri-pe la 1200.pe acel drum de nord venisera maghiarii din asia, in secolul 9.pe acolo au venit si mongolii, prin pasul verencse, parte din ei.granitza era fizica, pe carpatzii paduroshi, intre ungaria si halici, si este exclus ca regii maghiari sa nu stie zona, de moment ce bunicul lui andrei, cel cu diploma andreiana,regele geza, a fost casatorit cu o printzesa kieveana, care avea ca vasal si haliciul.dar acolo s-ar fi dus teutonii, si nima nu stia...si uite asha n-au fost catolici in ardeal-cam acolo imi pare a bate dl protopopescu.si uite asha sint ortodocsii intemeietori, si nu cumanii sau ungurii, tralala...mi se pare neserios.argumentatzie bazata pe declararea ca "fals' a multoir documente, ca asha a zis un politehnist neterminat.cu asha argumente si 'specialishti', nu-i de mirare ca ducem o lupta dura cu iredenta maghiara, in locuri unde alde dl protopopescu n-au acces.

acuma zona apartzine ucrainei, zona mukacevo-csop-ujgorod, fiind si acum o rascruce in transportul feroviar spre slovacia, ungaria si ucraina.

ps. asha ajungi sa te sature extremishtii ortodocsi-nu ca altzii is mai buni.
avatar
ubernec iulian

Mesaje : 70
Data de inscriere : 09/11/2009

Om Lume Planeta Univers Divinitate

Mesaj  ubernec iulian la data de Joi Feb 18, 2010 5:04 am

Zoro a scris:''Iulian, cum poti afisa astfel de mesaje pe un forum public? Din momentul in care am vazut aceasta fraza, nu mai am nici un fel de consideratie pentru, autorul textului respectiv, evident Diaconu T. delireaza pe fond religios.''


La omul acesta am regasit foarte mult bun simt, iar in privinta luciditatii, claritatii si capacitatii de analiza si sinteza a informatiilor din diferite domenii cu larga raspandire, doar prin lucrarile lui Eminescu am vazut, pana acum. Si pe un domeniu foarte alunecos, cum este acela al culturii (istoriei) europene si chiar universale stravechi.
E opinia mea, dar stiu destul de bine sa respect si alte opinii contrare sau nu.Apoi afirmatii de genul
Zoro a scris:Facerea lumii cifrata istoriceste in anul 5.508 a.H ??? Sper ca stii ca varsta Pamantului este in jur de 4 miliarde de ani...daca te socheaza afirmatia mea, ia un manual de astronomie si citeste.
Cum de ai ajuns sa ''traduci'', ''Facerea Lumii'' prin identificarea si asemanarea cu o alta notiune (Varsta Pamantului), diferita de subiectul in discutie.
''Facerea Lumii'' nu prea are treaba nici cu Civilizatia actuala (mai veche decat asa zisa metafora ''facere a lumii''), dar sa aiba cu Varsta Pamantului, care intradevar se cunoaste am pe birou in fata doua manuale de Astronomie de anu trecut, si le studiez, multumesc pt grija. Scrie si pe-aici de varsta Pamantului de 4mld. de ani, stabilita de specialistii in domeniu.
Si mai e ceva. S-ar parea ca aceasta Varsta a Pamantului, si multe alte date importante pt Umanitate cu privire la Univers, sunt incifrate, si in constructia de la Sarmiszegetusa, cum si in celelalte constructii antice din alte zone ale Lumii.

Zoro a scris:De asemenea iti recomand cartea Mantuirea de dupa cumplita ratacire scrisa de d-l Corut, pentru mai multe exemple ale aberatiilor religioase.De multi ani eu am inceput sa imi pun intrebari, si sa am dubii in privinta religiei.
In urma cu cativa ani, am mers sa ma spovedesc, cum se obisnuia pe atunci. Dupa intrebarile sablon, i-am adresat de la mine alte cateva intrebari dl. preot. Mi-a raspuns, dar eu pricepusem discrepanta intre credinta in Dumnezeu si practicarea ritualului religios, si nu a avut cum sa ma convinga.

In tot acest timp, presiunea turmei religioase m-a facut sa fiu rezervat si sa nu fac bravura cu lepadarea unei religii, care oricum mi s-a impus fara sa fiu de acord si in contra libertatii mele de constiinta.
In momentul in care l-am descoperit pe dl. Pavel Corut, acum vre-o 4 ani, era invitat la o emisiune tv. si discuta pe mai multe teme. Atunci am observat ca nu sunt singurul care are dubii cu privire la o religie impusa, ca nu sunt singurul care refuza sistemul religios. Apoi, si alti prieteni au inceput sa se intrebe, sa caute raspunsuri, sa discutam pe aceasta tema s.a.m.d.
Deci, in concluzie eu refuz religiile, am credinta mea in Divinitate Dumnezeu.
Respect totusi libertatea fiecarui om de a-si alege sa fie religios sau nu, ateu, liber cugetator credincios.
Iti multumesc pentru recomandare. Cunosc aberatiile din biblia iudeo crestina, deoarece am citit, nu de acum.
Zoro a scris:Iulian, pe acest forum nu sunt permise actiunile ce duc la dezbinare sau ura pe baza religioasa si iti atrag atentia ca sintagma de mai sus se incadreaza exact in aceasta categorie. Iti cer sa-ti prezinti scuze fata de comunitatea pentru cele afirmate de tine.Aici, eu cred si consider ca ai incalcat libertatea mea de a ma exprima si de a prezenta si un alt punct de vedere. De unde si pana unde ''dezbinare si ura''? E deplasat ce afirmi.


ler iulian

Continut sponsorizat

Re: cine au fost Basarabii

Mesaj  Continut sponsorizat


    Acum este: Joi Ian 17, 2019 10:54 am