NEINFRANTII

- legenda continua


QUINTA SPARTA si urmatoarele 4 carti...

Distribuiţi
avatar
octasim
********
********

Mesaje : 239
Data de inscriere : 30/10/2009
Varsta : 114
Localizare : Bucuresti

QUINTA SPARTA si urmatoarele 4 carti...

Mesaj  octasim la data de Lun Noi 02, 2009 2:05 pm

Va aduceti aminte 1992... QUINTA SPARTA ...
Asteptam o speranta , o raza de lumina ...
Si atunci a aparut acea fraza celebra care ne-a schimbat multora viata , felul de a fi , de a gandi ...

"O centrala de spionaj nu e tocmai un pension de domnisoare".

Nici noi nu suntem si iata ca o luam iar de la capat, construind iar o punte de legatura intre cititorii si admiratorii scriitorului Pavel Corut.O poveste veridicã a superspionului Petre Varain, din Serviciul Operaţiuni Speciale al OCTOGONULUI, românul care a interceptat discuţiile purtate între Bush şi Gorbaciov, în decembrie 1989. Acţiunea sa temerarã şi singuraticã n-a fost urmatã de efectele favorabile naţiunii române, datoritã închistãrii politice din perioada ceauşistã. Aceasta nu scade, însã, cu nimic meritele superspionului român.

...........................................
Dar de Laurentiu Cremene - "Fulgerul Albastru" al OCTOGONULUI va mai aduceti aminte ? De aici ne-am inspirat pentru fulgerul pe care-l vedeti pe scuturile Cavalerilor...Fugerul Albastru prezintã câteva acţiuni de contraspionaj petrecute în realitate, cu uşoare modificãri, în scopul conspirãrii contraspionilor români. Eroul principal, Laurenţiu Cremene, trãieşte marea lecţie a vieţii sale: descoperã, documenteazã şi aresteazã pe ucigaşul tatãlui sãu, în persoana lui Oleg Ragulka, agent al KGB, însã este nevoit sã-l elibereze din "raţiuni de stat". Din acea clipã, porneşte vendeta împotriva infiltrãrilor sovietice din România, acţiune în care este sprijinit de faimosul superspion Mihai Ursu, zis Bãlaiul şi colonelul Arbore, unul din puţinii spioni români pãtrunşi pânã în centrala KGB, prin infiltrare.
.................................
Floarea de Argint ridica primele semne de intrebare serioase pe tema "Revolutiei din 89"...Este prima carte din serie în care autorul publicã redarea unor videocasete filmate pe timpul evenimentelor din decembrie 1989. Orice om cu mintea întreagã poate judeca informaţiile, trãgâd concluzia care se impune: diversiunea din decembrie 1989 a fost bine organizatã însã s-a dezumflat, deoarece n-a fost susţinutã de adevãruri.
.....................
Legenda LUPULUI ALB apare pentru prima data in Octogon 4 - BALADA LUPULUI ALBEste inspiratã din legenda LUPULUI ALB, strãjer al mileniilor geto-dace, ocrotitor nevãzut al naţiunii române şi al OCTOGONULUI. Nu este vorba de un lup propriu-zis. Termenul de lup alb sugereazã cutezanţa, nesupunerea şi puritatea moralã a luptãtorului de sacrificiu, conştient cã va muri pentru neamul sãu.
..............
Va era dor de Balaiul si limbajul lui "colorat" ? Il gasiti in Octogon 5 - Dincolo de FrontiereDaca veti gasi printre noi un Cavaler cu limbajul cazon si colorat, sa nu va speriati ! E om dintr-o bucata si prieten de nadejde. Dar are un defect ... ii place enorm personajul din cartile domnului Corut.

http://drumulinvingatorilor.ro/#
......................
Octasim
avatar
mik15
********
********

Mesaje : 42
Data de inscriere : 02/11/2009

conferintza de la malta-partea 1

Mesaj  mik15 la data de Joi Noi 26, 2009 12:01 pm

legat de romanul "ouinta sparta', majoritatea au citit cartea-insa ceva mai putzini au fost contemporani cu evenimentele la o virsta la care sa poata intzelege implicatziile conferintzei de la malta si rolul ei de maxima importantza la acel timp.

sa ne amintim ca razboiul rece dura de mult timp, de dupa al doilea razboi mondial,deshi statele unite si urss nu s-au infruntat direct, conflictul s-a dus pe teatre de lupta periferice(coreea , in 1950, vietnam , incepind cu 1965, america centrala, sudul africii, etc).iar razboiul ideologic si economic a fost omniprezent.acest razboi rece a dus la o nemaivazuta escaladare a cursei inarmarilor, mergindu-se pina la razboi purtat in cosmos-acea sdi-strategic defense initiative a statelor unite, cursa a inarmarilor care viza epuizarea economica a uniunii sovietice-si americanilor le-a reusit.la bugete egale alocate apararii, statele unite utilizau 6 la suta din pib, iar urss 27.

mai ales sovieticii pierdusera razboiul pentru increderea acordata de partidele socialiste si comuniste din vestul europei.daca la sfirsitul razboiului, in 1945, cu o europa distrusa de razboi, saracie si mizerie generalizata, partidele comuniste puteau prezenta urss ca pe o sperantza, cu un prestigiu imens datorata invingerii Germaniei naziste, in 1989 putzini mai aveau iluzii ca este corecta si morala varianta comunismului promovat de moscova.inabusirea revolutziei maghiare in 1956, a "primaverii de la praga' in 1968 si invazia afganistanului, in 1979 au pus serioase probleme de constiintza simpatizantzilor comunisti din vestul europei.

asa ca 'internatzionala", cu ale ei versuri"voi osinditzi la foame, sus!"-nu prea mai avea obiect.incepind cu anii 60, vesticii traiau bine, iar in anii 70 mult mai bine decit oricare alt popor din lagarul socialist.si , traind bine, comunismul devenise neinteresant...

in acest context, romania se situeaza pe o pozitzie de contestare a infailibilitatzii si rolului conducator al urss, dar mentzinind in interiorul tzarii o atmosfera stalinista, derivata din paranoia specifica nelegitimitatzii comunishtilor romani.se ajunge astfel la contraperformantza politica ca in 1958 sa reinceapa procese de tip stalinist, deshi in urss hrusciov daduse publicitatzii abuzurile si crimele lui stalin si beria, iar aceasta se repeta dupa 1987, cind ceausescu refuza sistematic cursul de reforma si transparentza recomandat de gorbaciov, ajungindu-se astfel la tragedia din decembrie 1989.

odata cu venirea lui gorbaciov la putere, acesta incearca o apropiere de statele unite, din motive multiple.o cauza era de baza-ineficient prin sine, sistemul centralizat economic sovietic ajunsese la capatul capacitatzilor sale.iar urss avea doua alternative-implozia prin mentzinerea status-quo-ului, sau reducerea drastica a cheltuielilor guvernamentale, asta insemnaind atit reducerea celor militare, cit si schimbarea politicii de asistentza economica a tzarilor socialiste si a celor "fratzeshti'de prin africa si asia.

numai sustzinerea cubei lui fidel castro costa pe zi aprox 1 milion de dolari, rdg la fel.urss ajunsese efectiv la mina bancilor din tzari arabe petroliere sau din zone nealiniate, imprumutind doar in 1989 suma de 73 miliarde dolari-o valoare enorma.

aceasta tendintza se cunoshtea din anii 60, dar cind ea si-a pus amprenta pe omul sovietic mediu, confruntat cu lipsuri din ce in ce mai mari, kgb a impins inainte pe gorbaciov, omul de casa a lui andropov.acesta urma sa faca ceva nemaiauzit in rusia pina atunci-reformarea comunismului.era oare posibil?vom vedea cu alta ocazie.

    Acum este: Joi Ian 17, 2019 10:55 am