NEINFRANTII

- legenda continua


Sunt nou pe forum. Cum pot sa scriu si eu?

Distribuiţi
avatar
Minnie
********
********

Mesaje : 103
Data de inscriere : 30/10/2009

Sunt nou pe forum. Cum pot sa scriu si eu?

Mesaj  Minnie la data de Lun Noi 02, 2009 9:17 pm

In primul rand, bun venit!

Daca vrei sa scrii un mesaj, trebuie sa ai un cont pe forumul nostru. Pentru cei care nu au cont la noi pe forum, pot sa isi faca unul aici:
Fa-ti cont nou!

Cei care au deja un cont, pot sa se conecteze aici:
Conecteaza-te!

Daca vrei sa deschizi un subiect nou, dai clic pe butonul NEW TOPIC, care se gaseste in partea dreapta a oricarui forum. Ai grija doar sa deschizi subiectul intr-un topic in care sa se poata incadra (evita pe cat posibil off-topicul).

Daca vrei sa raspunzi la un subiect, da clic pe butonul ADD REPLY, care se gaseste in partea dreapta, langa butonul NEW TOPIC. In cazul in care subiectele sunt blocate (ca de exemplu anunturile administrative, unde nu pot sa posteze decat moderatorii forumului), in partea dreapta apare LOCKED.

Ai ajuns in momentul in care fie ai creat un subiect nou, fie dai raspunsul cuiva care a scris inaintea ta. De-acum, va trebui sa completezi titlul subiectului sau al raspunsului si... spor la scris! (in limita Regulamentului, desigur)

Textul il introduci in campul 'Mesaj'. Poti sa iti formatezi textul folosind butoanele din partea de sus a acestui camp, dar despre asta un pic mai tarziu.

Poti sa introduci zambete in textul tau, daca ti se pare necesar. Pentru a introduce un zambet in drept cu cursorul, pur si simplu da dublu clic pe el (gasesti in stanga galeria de zambete).

Daca vrei sa vezi cum ar arata mesajul tau, ai in partea de jos a paginii (sub campul 'Mesaj', sub 'Optiuni' si 'Calendar') butonul Previzualizeaza. Poti previzualiza de cate ori vrei mesajul tau, si poti sa ii aduci cate modificari vrei. In momentul in care te declari multumit de felul in care arata mesajul, apasa butonul Trimite. Felicitari! De-acum, mesajul tau e pe forum!

.....

Mai jos am sa arat ce fac principalele optiuni de formatat textul:
text ingrosat (primul buton din primul set)
text inclinat (al doilea buton din primul set)
text subliniat (al treilea buton din primul set)
text barat (al patrulea buton din primul set)
text aliniat la stanga (optiunea implicita)
(primul buton din al doilea set)
text aliniat central (al doilea buton din al doilea set)

text aliniat la dreapta (al treilea buton din al doilea set)

text citat (primul buton din al patrulea set)

Pentru a introduce o imagine in textul tau, poti folosi fie butonul Gazduieste o imagine (primul buton din al cincilea set), fie butonul Introdu imagine (al doilea buton din al cincilea set) In cazul in care folosesti butonul de gazduire, se va deschide o fereastra unde vei putea uploada imaginea dorita de tine. Dupa ce ai ales imaginea din calculatorul tau cu Browse, apasa butonul Host it, apoi copiaza codul din primul rand (pentru o imagine micsorata) sau din al doilea rand (pentru o imagine la dimensiuni normale) in campul in care scrii mesajul. In cazul in care ai deja linkul catre imaginea pe care doresti sa o introduci, poti folosi butonul de introducere, unde ti se cere doar linkul imaginii. In ambele cazuri, un al doilea clic pe butonul corespunzator va ascunde fereastra in care ai uploadat imaginea (sau linkul ei).

Pentru a introduce un link, poti folosi butonul Introdu un link (al treilea buton din al cincilea set). Se va deschide o fereastra, in care poti completa pe prima pozitie adresa paginii de web, iar pe a doua pozitie numele care vrei sa apara ca titlu al linkului, dupa care apesi OK. Pentru a insera un video, poti folosi butonul Introdu un video (al cincilea buton din al cincilea set).

Marimea textului o poti alege apasand pe butonul Marime text (primul buton din al saselea set), culoarea - apasand butonul Culoare text (al doilea buton din al saselea set) iar setul de caractere apasand butonul Caractere pentru text (al treilea buton din al saselea set). Un al doilea clic pe butonul respectiv va ascunde lista de optiuni.

.....

Acesta se doreste a fi un ghid orientativ pentru cei care au nevoie de un format sau altul al textului. Nu trebuie sa memorezi din prima tot ceea ce am scris aici, pe masura ce vei avea nevoie sa folosesti un element sau altul, le vei folosi si vei vedea si practic cum functioneaza.

Sa ne citim cu bine!

    Acum este: Lun Iun 25, 2018 5:53 pm