NEINFRANTII

- legenda continua


Grecia - studiu de caz

Distribuiţi
avatar
Minnie
********
********

Mesaje : 103
Data de inscriere : 30/10/2009

Grecia - studiu de caz

Mesaj  Minnie la data de Vin Mar 05, 2010 8:13 pm

Poate va intrebati de ce sa vorbim despre Grecia, cand avem si noi problemele noastre? Si de ce la sectiunea de istorie? Sa se fi terminat toate problemele romanesti despre care ar trebui sa discutam? Sa fi ramas oare Neinfrantii in pana de subiecte? Nu este vorba nici de lipsa problemelor autohtone, si nici de lipsa subiectelor de discutie. E vorba de o situatie de criza si de modul ei de gestionare. Si e vorba de ce invatam din experientele altora.

Am sa incep cu fragmente din ziare - asa cum am perceput situatia, in ordine cronologica (sublinierile imi apartin):

Străzile Atenei forfotesc de lume, casele de marcat ale magazinelor ţăcăne susţinut, iar restaurantele devin neîncăpătoare la căderea serii. Grecii petrec, cheltuiesc şi se veselesc la fel ca întotdeauna.
Nici informaţiile despre criză, nici riscul de a rămâne fără locul de muncă şi nici faptul că statul este dator vândut nu i-a convins să renunţe la obiceiurile plăcute ale consumului.

"Pur şi simplu aşa suntem noi, grecii, ne place să cheltuim cât avem sau chiar mai mult. Aşa fac şi eu-nu mi-am schimbat obiceiul nici măcar din cauza crizei”, mărturiseşte Gabriella Kanga, o tânără de 25 de ani care lucrează la departamentul de credite al unei bănci din Atena.
( conform EVZ din 29 ianuarie 2010 )

Un lucru clar e acela că orice ajutor financiar va veni cu o serie de condiţii dure ataşate. „Guvernul grec va trebui să implementeze o reformă radicală a statului”, a subliniat un lider creştin-democrat german, Michael Meister. Extrema-stângă elenă şi diverşi europarlamentari au observat deja că, nevoită să se conformeze recomandărilor venite de la Bruxelles în ceea ce priveşte reforma, Atena se află sub un soi de „protectorat” al UE. (conform EVZ din 11 februarie 2010)

... motivele aduse de Schroeder pentru care Grecia ar trebui să se întoarcă la drahmă sunt următoarele:
1. Economia Greciei are un cu totul alt ciclu de funcţionare în raport cu ceilalţi membri ai zonei euro, ceea ce face ca interacţiunea cu politicile monetare ale acestei zone este foarte greu de realizat
2. Păstrarea Greciei în zona euro euro nu i-ar aduce foarte multe beneficicii pe termen mediu
3. Ieşirea Greciei din zona euro nu ar afecta niciun alt membru. În schimb, un ajutor financiar acordat guvernului de la Atena ar constitui un semnal negativ pentru partenerii internaţionali ai Uniunii Europene.
(conform Capital din 2 martie 2010)

Deputaţii germani i-au cerut Greciei să-şi vândă insulele dacă vrea ajutor financiar ca să scape de datorii, scrie cotidianul german Bild.
"Vă dăm bani, voi ne daţi Corfu", scriu jurnaliştii germani.
"Statul elen trebuie să-şi vândă proprietăţile funciare, precum insulele nelocuite şi să renunţe la participaţiunile din anumite companii", a declarat pentru cotidian deputatul liberal Frank Schäffler, din Partidul FDP aflat la putere.
"Să finanţezi Grecia e ca şi cum i-ai da alcool unui alcoolic. Asta nu schimbă problema dependenţei. Grecii trebuie să facă economii, după anii în care au cheltuit prea mult", a mai declarat Schäffler pentru postul de televiziune N24.
(conform EVZ din 4 martie 2010)

Noile măsuri de austeritate anunţate la Atena declanşează alte proteste. Germania e neîndurătoare.
„Şoc!” şi „Dumnezeu să ne ajute”, au titrat ziarele greceşti de ieri, drept răspuns la planul de austeritate al guvernului elen, care a tăiat bonusurile bugetarilor şi a mărit TVA-ul şi taxele pentru carburanţi, tutun şi alcool.
(conform EVZ din 5 martie 2010)

Ce se poate intelege de aici? Grecia este o tara ai carei locuitori le place sa traiasca bine. 'Bon-vivanti' - cum ar spune francofilii nostri. Pentru a sustine cheltuielile oamenilor, statul a facut imprumuturi dupa imprumuturi. Pe care, intr-un fel sau altul, le-a ascuns fata de UE (Grecia a aderat la UE in 1981, iar din 2001 a adoptat moneda Euro). A venit vremea scadentei - imprumuturile se cer platite. Grecia nu are decat jumatate din banii necesari. Deficitul e imens. Oamenii nu isi restrang cheltuielile, mai mult, par a avea o pasiune pentru a cheltui. Statul grec e in situatia de a imprumuta (iar). UE nu accepta decat daca se ofera garantii. Unii parlamentari germani merg pana la a cere Greciei sa isi vanda o parte din teritoriu ca sa faca rost de lichiditati. Se pune problema renuntarii Greciei la moneda Euro. Atena ia (in sfarsit) masuri de austeritate. Care, dupa belsugul simtit de oameni inainte (simtit, nu real!), duce la proteste. Si la o apropiere de divnitate: 'Dumnezeu sa ne ajute!'. Se pune intrebarea daca nu cumva renuntarea la moneda Euro e primul pas inainte de iesirea din UE - dar la asta doar viitorul ne va da un raspuns.

Romania nu e Grecia. Dar se poate trasa o paralela. Si la noi, consumatorismul e la ordinea zilei. Cumparam si cheltuim uneori irational, doar de dragul cheltuielilor. Mai mult, suntem incurajati sa cheltuim, dar nimeni nu ne incurajeaza sa si producem. Statul roman a facut deja un imprumut la FMI, imprumut conditionat de unele restrictii anti-populare. Imprumutul se cere rambursat - si, fiindca tot aminteam de divinitate, doar Dumnezeu ii va putea ajuta pe cei care vor fi atunci la putere, indiferent de partidele din care provin. Am aderat la UE, dar nu si la moneda Euro. Daca lucrurile merg in aceeasi directie ca si acum, ma intreb in cat timp vom ajunge sa ni se conditioneze un imprumut de vinderea unor terenuri? Sau de alte concesii facute finantatorilor?

Reiau schema:
Arrow stimularea consumatorismului irational
Arrow stimularea imprumuturilor pentru a face fata tendintelor consumatoriste
Arrow incapacitatea de plata
Arrow ajutor extern in conditii dure, antipopulare
Arrow statut economic de 'protectorat' sau 'colonie' a finantatorului

Problema Greciei nu ii priveste doar pe greci. Acum avem o sansa sa vedem, pe viu si cu ochii nostri, ce se intampla atunci cand o tara ajunge in faliment. Cum reactioneaza finantatorii, ce solutii se ofera, cum reuseste tara respectiva sa iasa din criza... Putem invata din experienta grecilor cum sa ne ferim sa ajungem in faliment. Putem sa gandim solutii pe care sa le aplicam la noi. Cu mentiunea ca 'a cauta vinovati' e diferit de 'a cauta solutii'. Cautarea vinovatilor e degraba consumatoare de resurse si de timp, iar de data asta timpul nu tine cu noi:
"Imaginaţi-vă că, în perioada următoare, Guvernul nu ar reuşi să ia nişte măsuri, pentru că se opune o masă întreagă de propagandişti, pe la televiziuni şi peste tot. Dar să ne imaginăm că Guvernul nu ar reuşi să impună nişte cheltuieli rezonabile de funcţionare a statului în care intră şi cheltuielile de salarizare şi cheltuielile cu sporuri inventate şi tot cheltuielile cu soiul de avantaje speciale. Efectul ar fi acela că, la sfârşitul acestui an ar trebui să facem un nou împrumut ca să plătim toate facilităţile de care au beneficiat unele categorii în mod nejustificat", a spus Traian Băsescu, dând ca exemplu sporurile de "zâmbet în administraţia locală, spor să vină îmbrăcat decent, spor de antenă deasupra cartierului". (conform Realitatea din 5 martie 2010)

_________

NOTA: Pe baza solutiilor valide, gandite impreuna in acest topic, va fi redactat un articol pe care il vom publica la sectiunea Ziar Online. Astept ideile voastre!
avatar
calator astral

Mesaje : 29
Data de inscriere : 20/01/2010
Localizare : exil, virtual la : https://www.youtube.com/octogonarul

Re: Grecia - studiu de caz

Mesaj  calator astral la data de Sam Mar 06, 2010 7:39 pm

foarte interesant exemplul Greciei.
Cunosc foarte bine subiectul,m-a uimit, paradoxal,reactia...Germaniei,care bate cu pumnu în masa si scoate iar capu' ala de drac...serios,aceasta Merkel crede ca absolut totul este permis,nemtii nu vor nici acum sa renunte la visul lor de LIDERI economici si nu numai ai Continentului,mirajul unei MITTEL und OST -Europa sub dominatia Germaniei e pe cale sa devina realitate si nici Franta cu Marea Britanie reunite nu o vor putea împiedica sa-si atinga Telul nedeclarat!
Revin la Grecia, uitati fondul prea putin mediatizat,al problemei:
Grecia a gasit de cuviinta sa ceara ajutorul unei Banci Americane de renume (Morgan-Stanley) pentru a prezenta o imagine ameliorata autoritatilor financiare (si deci decizionale) Europene.
Banca Americana a utilizat o mie si unu de subterfugii pentru a induce în eroare Bruxelles, cu totii au crezut în solvabilitatea Statului grec,doar Germania a scrîsnit din dinti si prin marioneta de serviciu (Luxemburgul)a atras atentia toturor partenerilor europeni.
Ce e mai grav din povestea asta, e ca Banca Americana a vîndut actiunile "Grecia" cu putin timp înainte de mediatizarea dificultatilor acestui mic stat balcanic.
Beneficiul este gigantic, e vorba de zeci de miliarde de $.
avatar
mik15
********
********

Mesaje : 42
Data de inscriere : 02/11/2009

Re: Grecia - studiu de caz

Mesaj  mik15 la data de Dum Mar 07, 2010 12:12 pm

calator>grecia are acum 400 miliarde datoria totala si este ingrijorator, mai ales ca si irlanda, italia, spania si portugalia sint in curs de a deveni o problema.de era numa grecia...dar germania si frantza sint cele mai mari contributoare in zona euro, si lumea miriie, apropo de "cit mai ajutam putorile"-ca asha e la greu, apar aceste situatzii.

goldman sachs a ajutat "restructurarea" datoriei greceshti si in 1981, la aderarea la ce apoi va deveni ue.dar atunci au fost, ca si in cazul romaniei, considerente politice.grecia era un membru de seama al nato, din 1952-asha au intrat.acuma , datoria asta a greciei nu e deloc noua, prin 2001 aveau vo 140 miliarde si le tot rulau la vale, pe mecanisme de hedging, si aci bancile au jucat un rol important.cind a venit criza asta ultima, statele ue au acordat mari ajutoare bancilor-iar acum ministrii de finantze din zona euro au inzteles ca aceste banci, intarite si salvate de statele in cauza, speculeaza in contra euro , ca acum, in cazul greciei!asta e, nu-i lashi sa moara, nu te lasa sa traieshti.specularea vine din mizeriile alea de credit-default swaps, un fel de asigurari cam fara garanztie, si care se crede ca au generat criza din america, intinsa acu si-n europa.eh, de cind asteapta madame lagarde sa se urce bine pe banci....si madam merkel, la fel.

apoi, din pacate, statele astea mediteraneene au alt fel, probabil, de a vedea munka si datoria-bine zicea mareshalul von rundstedt despre soldatzii italieni"lasatzi-i mai moale, ca ei vin din alta zona, mai calda...". stim bine cum e in zona aia frumoasa, si cit are lumea chef de treaba in sudul europei.ma intreb, cum arata in perpignan sau carcasonne in iulie, la amiaza, cam cita lume face treaba... Laughing iar in almeria, ce sa mai zic.

asta e, germania este lider economic european, agreementul din 1989 cu rusia i-a cinferit si dimensiune politica, iar frantza e marele perdant-egal cit s-a agitat mitterand la kiev sa previna unificarea germaniei sau cit a miriit madam thatcher pe aceeashi tema, cartzile erau facute deja cu statele unite.italia si frantza au capatat in skimb bune pozitii economice in vidul lasat de plecarea rushilor, insa politic germania este dulaul locului.frantzei i s-a dat peste nas cu atitudinea lui de gaulle-deh, asta e cind ai pacate veki si dusmani puternici.iar acel "drang nach ost' fiind dat la pace cu rushii, dat ceva si al francezi si italieni, treaba este cam rezolvata.

pe 5 martie, banca centrala a greciei a emis o vinzare de obligatziuni de stat cu randament atractiv-6.5 la suta-dublu cit in germania de exemplu, si valoarea de 5 miliarde a fost subscrisa de 3 ori-s-ar fi putut vinde 15 miliarde, adik.ideea e ca pina in mai treebuie platite cam 26 la serviciul datoriei externe.vinzarea a fost asha ok pe ideea ca banca centrala europeana va ajuta grecia.

ps.nu mai caina'micul stat balcanic", grecia.noi ne inkipuim ca e ca la noi, si nu e asha.sint in pozitzia 26 la venit pe cap de locuitor-peste 30.000 usd-au prima flota a lumii si 16 milioane turishti pe an, 70 la suta din venituri le vin din servicii, da le place si circiuma, nene, si taifasu, si gagicile sa munceasca pentru ei-care au o gura mare de nu-i adevarat.s-acolo e coruptzie de numa, aiureala in administrarea trebilor publice si nishte seriozitate in plus nu le-ar strica.acu alde grecii se lamenteaza ca-i praduie ue, vezi doamne,dar cind se dezvoltau la dublul ratei din ue, n-au zis sa vina aia la ei sa-mparta pe din doua.seamana s-astia cu noi, sau noi cu ei, de n-ai vazt d-alea.trebuia sa nu-i fi ajutat nimeni in 1950, cind comunishtii voiau puterea, sa fi trait ca noi ceshtia , si asigurat ca si azi aveau problemele ce le avem si noi, si inka mai calareau capre prin muntzii pindului cu mare succes.si se certau si se bateau intre ei , ce au facut de cind se stiu pe lumea asta.cu ei nicicum nu-i in regula, s-asha-i rau, s-asha nu-i bine.nu degeaba scriu ziarele germane ca poate ar fi bine sa se scoale mai devreme dimineatza...

statul elen, pe de alta parte, s-a obligat sa reduca deficitul cu 4 puncte procentuale.de vazut cit ii va tzine harnicia pe greci.
avatar
mik15
********
********

Mesaje : 42
Data de inscriere : 02/11/2009

Re: Grecia - studiu de caz

Mesaj  mik15 la data de Lun Mar 08, 2010 8:40 am

http://www.capital.ro/articol/romania-repeta-reteta-financiara-care-a-distrus-economia-greciei-132633.html

era cumva de asteptat, cumva solutzia este la indemina-nu ma pricep la finantze, dar se pare ca aceasta criza a ingustat posibilitatzile de actziune ale oricarui guvern.daca mai punem si calitatea guvernarii, cam ajungem la disperare si lipsa de solutzii.e sfirsit de iarna si acu e cel mai greu-posibil ca reluarea actzivitatzii economice in ritm mai mai sustzinut, cind o da caldura, plus scaderea cheltuielilor populatziei, legate de vremea rece, sa mai aduca romanilor o gura de aer proaspat.pe de alta parte, cum se zice ca in orice rau e si un bine,multzi dintre noi intzelegem ca poate , decit sa fi mers in concedii succesive, la mare si munte, etc,poate era mai bine sa reabilitam termic apartamentul, ca sa ne scadem factura la incalzire, macar cu placare cu polistiren pe interior, daca nu pe exterior , ca era mai bine sa investim in ceva miscare zilnica-o bicicleta, jogging, ca sa nu avem imunitate de doi bani si sa tremuram in case la 24 de grade, si atitea altele.

pina la a zbiera la guvernantzi ca n-au facut aia si ailalata, e de a reflecta ce puteam face noi, n-am facut si daca ne mai arde de zbieratura, oglinda e la dispozitzie...
avatar
misodor

Mesaje : 85
Data de inscriere : 10/11/2009
Varsta : 49
Localizare : São Carlos/SP/Brasil

Re: Grecia - studiu de caz

Mesaj  misodor la data de Joi Mar 18, 2010 7:34 pm

Sincer, ar trebui să stabilim nişte reguli pentru a bana şi agramaţii... e inadmisibil să uiţi că numele proprii se "începe" cu majuschioaie... ce dreacu, bre... ţi-e lene să pui deştiul pe CAPS???
avatar
mik15
********
********

Mesaje : 42
Data de inscriere : 02/11/2009

Re: Grecia - studiu de caz

Mesaj  mik15 la data de Vin Mar 19, 2010 6:22 am

misodor>ca sa-tzi raspund direct, sa nu lungim ciorba asta a saracului, care se numeshte "hai sa ne legam de forma, cit ne lingem orgoliul bushit pe fond".chiar nu-mi pasa de complicatzia lui CAPS atit timp cit textul e inteligibil.daca cineva nu face deosebirea intre Canada si "canadiana', pen ca are nevoie de aldine bine plasate, asta este, sa fie sanatos,este problema lui.n-am vazut multzi in aceasta situatzie,exceptind crasa lipsa de cultura sau incapacitatea de a cotiza la fondul chestiei, in dauna aspectelor minore.

secundo, e penibil sa discern intre "agramare"-in sensul cum o pricepe fiecare, daca cumva o pricepe si nerespectarea deliberata a unor norme.agramarea, ca fundament, vine din lipsa de studiu sau practica in scris.nerespectarea deliberata a normelor, este altceva-nu e greu de intzeles.sigur, unii pot fi deranjatzi, asta e de intzeles-dar ca pot fi atit de deranjatzi, asta e ceva mai dificil de priceput, dar ...nush de merita atita timp.oricum, pt cei axatzi pe fleacuri, e un noroc sa existe asa abateri de la academismul impus de anul 1 al oricarei formari universitare.ca e mai ushor de intrebat retoric flecotanii decit de a munci la fondul unei probleme, macar ca ramine la urma doar studiu, decit de a depune efort si a incerca formarea, pentru cei care citesc acest topic, a unei opinii bazate pe INFORMATZII PERTINENTE, nu pe stari emotzionale.

pina la urma, despre asta e vorba , despre dezbatere, nu despre altceva.si in criza greaca sint destule elemente de similaritate cu ce eeste acuma la noi, diferentza fiind ca in grecia se cistiga mai bine.ce ne apropie, ce ne desparte, istoric, politic sau economic, asta e mult mai important decit scrisul cu "b" din "p", obsesia lui bula din ploieshti...

asa ca, lamurite fiind problemele lingvistice, putem trece la treaba de baza.si pentru ca eu cred ca ne intereseaza pe noi totzi, ca are legatura cu studiul de caz, si pt ca pari mai dedat cu scolile inalte decit sint eu, hai sa ne lamurim de ce grecia are o stinga reala si puternica, pe cind in romania lucrurile, doctrinar, sint inka neclare.pentru ca, sper ca eshti de acord,in vremuri de criza , stinga este cea care, dupa toate rinduielile, ar trebui sa contracareze actziuni menite a saraci straturile mai putzin favorizate a unui popor.crezi ca ne potzi lamuri???

ps.aia cu "inadmisibil" a fost delicioasa.am avut cindva un superior care spunea"se este inadmisibil pentru ca sa...".cind voia sa puna accent pe ce vedea el a fi vo violare majora a unor norme.concluzia, ca e superba , era"las ca cadetzi voi cu c**ru-n polizor'...".ce sa fac, misodor, NU MA POT OPRI PENTRU CA SA FIU NEACADEMIC.acuma, ca ne-am luat portzia de majuscule, putem face ceva serios?
avatar
misodor

Mesaje : 85
Data de inscriere : 10/11/2009
Varsta : 49
Localizare : São Carlos/SP/Brasil

Re: Grecia - studiu de caz

Mesaj  misodor la data de Vin Mar 19, 2010 1:18 pm

Aoleu, nene, da' eşti tare agitat, calm, tataie. Linişte pe nervi, copăcel, da? E forum, drăguţule. nu tribuna complexatului. A fost o cerere pertinentă, zic eu, hai să scriem româneşte, chiar dacă nu ne simţim foarte bine.
avatar
mik15
********
********

Mesaje : 42
Data de inscriere : 02/11/2009

Re: Grecia - studiu de caz

Mesaj  mik15 la data de Vin Mar 19, 2010 3:42 pm

misodor> asa cum nemtzii au zis la salon la geneva, vazind dacia duster,"uite ce stiu romanashii sa faca, numa sa nu repare drumuri', cam asta vad eu la tine.cumva, prin nush ce potrivire, esti psiholog, de stii motivatziile oamenilor asa bine? aiurea, astea-s, fara suparare, replici de panglicareala ieftina de bodega de halta in curs de dezafectare,ca atare ce zici tu, cu titlu general,"hai sa nush ce'-este cam egal fix pix, nu e subiect de dezbatere, daca vrei sa scrii romaneshte tu, fa-o, este egal.de fapt, misodor, ce e asha greu de spus'sint si eu un ala de vorbeshte nishte chestii sa ma vad si io p-acolo"-ce te legi de limba romana si alte frectzii??asta o fac anume muieri, dar si anume barbatzi ce ushor se confunda cu muierile inainte amintite.

ce e greu de admis ca pe subiectul cu ungaria esti in zorii cunsoashterii , ca la asta cu grecia eshti , pina una alta, zero la zero. evoluat din zero primar?e plina lumea de numitzii 'tzafandache', vezi amicul ghighi de pe forul onorabilului apostol, care, cind e sa zica ceva , sar la atac personal.ca n-au ce zice, decit infatuari si panglicareala.adik am pornit de la subiectul cu grecia, acu am ajuns la ce crezi tu c-am executat eu la viatza mea.treaba ta daca vrei sa-tzi batzi joc de tine, pina uan alta se vede clar CA ESTI VARZA, numa gura si nimik altceva.

pe scurt zis, daca ai impresia ca are nevoie cineva de cor de bocitoare pe tema"conspiratzia mondiala contra romaniei", si daca tu crezi ca asta e vun subiect nou, treaba e ca bancul e veki, ala de-l spune e nou.daca problemele tale de cunoastere sint pe masura tipului tau de comunicare, de spate de bloc de orash muncitoresc de cimpie, sever afectat de disponibilizari, nu ma mir ca nu faci fatza la o minima dezbatere.

asa ca , dom misodor, nu oricina deschide usha circiumii cu piciorul e barbat, cum probabil greshit ai fost informat.un barbat adevarat face fatza, un copil mare face caterinca-asta e.pina cind nu faci ceva serios, fii bun si deschide usa gradinitzei cu piciorul,dar grija sa nu te juleshti.

deci, cum e povestea de la mohi? da aia cu fondarea miscarii armate de stinga?si de ce , pina in anii 70, erau asa multzi greci in romania?hai, spor la prins urechile .
avatar
misodor

Mesaje : 85
Data de inscriere : 10/11/2009
Varsta : 49
Localizare : São Carlos/SP/Brasil

Re: Grecia - studiu de caz

Mesaj  misodor la data de Vin Mar 19, 2010 4:03 pm

Calm, nenea, calm... Pastilele sunt pe dulap, nu uita să iei doza corectă.
avatar
mik15
********
********

Mesaje : 42
Data de inscriere : 02/11/2009

Re: Grecia - studiu de caz

Mesaj  mik15 la data de Vin Mar 19, 2010 4:28 pm

misodor> hai, ca ne lungim, si nu totzi E tzarani, sa guste poshirca ta.nu potzi ,asta e, cere-te afara si gata.daca nu ai supt destul si ai probleme de maturitate de orice fel,nu sintem noi de vina, deci esti liber de-a cauta o doica-de ce gen vrei tu.

cineva poate oferi un psihoprofil al incompetentului domn ce ne tzine in loc cu dezbaterea?ca de acceptat discutzia n-o accepta, se vede clar.
avatar
misodor

Mesaje : 85
Data de inscriere : 10/11/2009
Varsta : 49
Localizare : São Carlos/SP/Brasil

Re: Grecia - studiu de caz

Mesaj  misodor la data de Vin Mar 19, 2010 5:58 pm

Cu specimene din acestea trebuie să intrăm noi în polemică, stimată administraţie? Are acest personaj needucat dreptul să folosească un asemenea limbaj pe forum? Trebuie clarificată această chestiune, înainte de continuarea oricărei discuţii. Oricine se poate coborî la nivel de tarabagiu, dar există pericolul de a transforma forumul în circotecă continuând în acest mod. Săracul astral a fost banat pentru o biată afirmaţie, iar subiectul de mai sus este lăsat să umble liber şi fără nici un tratament... nu mi se pare just. Uite, pot să recunosc că eu am fost niţel cam dur cu el, şi accept chiar o banare temporară disciplinară, dacă onor administraţia consideră că am avut o parte din vină, dar trebuie luate măsuri împotriva acestui stil de conversaţie... ce naiba, cu tot respectul, nu suntem la penitenciar.
avatar
mik15
********
********

Mesaje : 42
Data de inscriere : 02/11/2009

Re: Grecia - studiu de caz

Mesaj  mik15 la data de Sam Mar 20, 2010 4:59 am

misodoare>esti exact ca si cirpa aia de ghighi, ceri protectzie la adminsitratzie. un barbat adevarat, nu un looser, ar face altfel-nush ce dreak ai avea de spus in spatziul privat, ca nu ma-ncurc sa-tzi raspund-te-ai straduit sa enervezi ca sa ajungi aici si acum te vaicareshti ca tzi s-a raspuns pe masura.aveai alternativa de a raspunde la subiect, ai preferat bascalia de putzoi de clasa 10-a repetata.si acum, in acelashi stil putzoiesc , vrei protectzia administratziei.

daca aveai ceva hormoni masculini, si te considerai ofensat, cind veneai in tzara gaseam, intre neshte zile faste, si una de discutzii-si scuteam asistentza de smiorcaiala ta de plod cazut din leagan.nush ce ar fi fost, ca multzi jmekeri d-astia ieftini sint rai numa de dupa ecranul computerului-neesentzial.intrucit sint parte a dministratziei, ca sa-tzi dau satisfactzie, cind vii aci, itzi acord revansha, in varianta legat la un oki si cu un desht infipt in dos, sa nu fie vorbe ca am avut avantaje.in plus, sa scrii apoi la gazeta de perete cum a fost discutzia cu "tataie".

oricum, metoda ta de a fortza banarea, e deplorabila-atita potzi, atita faci.ca si moderator, ca datorie asumata, nu ca fitze in cap, era corect fie sa continui pe subiect, fie sa nu generezi fitze.asa, ai facut tu ce-ai facut, sa ajungi sa fii compatimit -si vrei sa fii cotat de mascul.penibil, pari genul care cind ia o palma, se plinge la nevasta.

genul; asta de comportament "jignit" avea pe forul dinainte doi promotori-doi jegoshi-thorn, al mai detestat si intrigant, si ghighi al de abera ca ii este copilul pus in pericol, si pazit de politzie cu 2 echipaje si alte basme-deci, ai ales bune modele.doi nemernici...si peste toate, plutea duhul lui apostol, alt figurant de 2 bani.

probabil ca nu stii cum arata un penitenciar pe dinauntru(sau stii?).eh, daca nu stii, mai bine sa nu afli-lasa partea asta, ca n-ai rezista nici 72 de ore acolo.vezi-tzi de ce stii face, daca ceva stii cumva, si lasa porcariile alea cu banarea, ca nu e deloc subtil ce vrei.si lasa respectul, ala de-l vinturi , adaugat la "ce naiba"-apropo, daca injuri, nu o fa ca bisexualii-ca sintem totzi satui de intrigi si de golanii de doi bani.
avatar
misodor

Mesaje : 85
Data de inscriere : 10/11/2009
Varsta : 49
Localizare : São Carlos/SP/Brasil

Re: Grecia - studiu de caz

Mesaj  misodor la data de Sam Mar 20, 2010 12:07 pm

Chiar nu se poate lua nici o măsură împotriva acestui bolnav? Ne face forumul de râs.
avatar
mik15
********
********

Mesaje : 42
Data de inscriere : 02/11/2009

Re: Grecia - studiu de caz

Mesaj  mik15 la data de Sam Mar 20, 2010 12:42 pm

misoadoare>ce faci macho, te milogeshti?ce masura dracului vrei sa se ia, nea caisa frankestein,cind de la tine a plecat toata treaba?ce te crezi in copilarie, cind injurai copii si partea feminina a familiei tale ieshea sa te scape de binemeritata chelfaneala?ei uite ca nu merge.

si daca vrei sa iei o masura tu, itzi trimit o poza, sa masori cit vrei tu, poza ce nu se poate posta, ca nu face obiectul forului.

e de necrezut ce caracter "puternic" ai,tipic de shulfa comunista"tovarashi, sa se ia masuri..".

hai, clabuci si viteza, ca ai facut destul circaleu.
avatar
calator astral

Mesaje : 29
Data de inscriere : 20/01/2010
Localizare : exil, virtual la : https://www.youtube.com/octogonarul

Re: Grecia - studiu de caz

Mesaj  calator astral la data de Sam Mar 20, 2010 1:13 pm

am fost suspendat aiurea, de atunci timpul mi-a dat dreptate, ia uitati numai daca scrii Germania si grecia ce rezultate apar :
(presa NOASTRA, Româneasca!) :->


Franţa susţine stabilitatea bugetului Greciei, după ce Germania a ... - [ Traduire cette page ]
Franţa susţine stabilitatea bugetului Greciei, după ce Germania a refuzat ..... Pe parcursul a şase ore, s-a vorbit pro şi contra propunerii lui Antonescu ...
www.mediafax.ro/.../franta-sustine-stabilitatea-bugetului-greciei-dupa-ce-germania-a-refuzat-5722299 - En cache„Germania nu va da niciun cent Greciei” - publicat in Ziarul ... - [ Traduire cette page ]
Germania nu va da niciun cent Greciei”. StireaZilei.info - selectie a celor mai interesante ... "Nu s-au apropiat de poarta in repriza a doua" spune Contra. ...
www.stireazilei.info/.../germania-nu-va-da-niciun-cent-greciei/ - En cacheSalvarea Greciei vine dinspre Germania. Nemtii conduc discutiile ... - [ Traduire cette page ]
10 Feb 2010 ... Salvarea Greciei vine dinspre Germania. Nemtii conduc discutiile in cadrul UE. Germania este gata sa ajute Grecia, alaturi de ceilalti ...
www.bizcar.ro/.../salvarea-greciei-vine-dinspre-germania-nemtii-conduc-discutiile-in-cadrul-ue_62977.html - En cacheIn căutarea unor soluții de susținere financiară a Greciei - Radio ... - [ Traduire cette page ]
Multe, inclusiv Germania, au deviat de la acest criteriu ca urmare a crizei din 2009 dar nici una nu a astins nivelul Greciei. Este greu de închipuit că ...
www.europalibera.org/content/.../1975137.html - Moldavie - En cacheCine este pentru şi împotriva Greciei - Capital.ro - [ Traduire cette page ]
9 Mar 2010 ... De ce nu vrea Germania? Situaţia Greciei a pus-o pe Angela ... aproape contra intregii lumi s-ar lasa ingenuncheati de 100 miliarde de euro ...
www.capital.ro/.../cine-este-pentru-si-impotriva-greciei-132731.html - En cacheBani contra insule, propun Greciei deputati germani - [ Traduire cette page ]
Bani contra insule, propun Greciei deputati germani. 04.03.2010 ... "Daca Uniunea Europeana si, deci, Germania, ar ajunge sa sprijine financiar Grecia, ...www.epochtimes-romania.com/article.php?...id... - Roumanie - En cacheS T I R I - Deputatii germani propun Greciei bani contra insule! - [ Traduire cette page ]
4 Mar 2010 ... Deputatii germani propun Greciei bani contra insule Deputatii germani ... "Daca Uniunea Europeana si, deci, Germania, ar ajunge sa sprijine ...
stiri.kappa.ro/.../deputatii-germani-propun-greciei-bani-contra-insule-259575.html - En cacheSolutia problemelor Greciei este renuntarea la moneda euro, crede ... - [ Traduire cette page ]
Costurile de finantare ale tarii nu au reusit sa scada, ci din contra. .... decenii si de ce se lupta Franta si Germania sa salveze guvernul de la Atena? [. ...
www.zf.ro/.../solutia-problemelor-greciei-este-renuntarea-la-moneda-euro-crede-un-profesor-de-economie-de-la-harvard-5754150/ - En cacheRuinele Greciei pe marginea drumului nostru. « Copacul din pădure - [ Traduire cette page ]
12 Feb 2010 ... Se pare că în conjunctura “Europei unite” Germania şi Franţa ar fi silite să plătească “cauţiunea” pentru ieşirea Greciei din celula ...
copaculdinpadure.wordpress.com/.../ruinele-greciei-pe-marginea-drumului-nostru/ - En cache
avatar
misodor

Mesaje : 85
Data de inscriere : 10/11/2009
Varsta : 49
Localizare : São Carlos/SP/Brasil

Re: Grecia - studiu de caz

Mesaj  misodor la data de Sam Mar 20, 2010 9:03 pm

Cu mare părere de rău, anunţ administraţia că mă retrag din forum. Aş putea să intru în jocul dementului şi să transform forumul într-o bălăcăreală. Nu-mi pot permite, din respect pentru acest for şi din respect pentru mine însumi. Locul meu nu este aproape de asemenea specimene.
avatar
mik15
********
********

Mesaje : 42
Data de inscriere : 02/11/2009

Re: Grecia - studiu de caz

Mesaj  mik15 la data de Dum Mar 21, 2010 3:09 am

misodor> e strict optiunea ta de plod smiorcait care la prima nereushita cauta fusta mamei sa se plinga.nu te mai lamenta degeaba, ai avut destule ocazii sa participi la discutzie.nu e vina nimanui ca te supara pareri contrare, iar din ideile definiv-rudimentare expuse de tine la acest topic nu se poate trage concluzia ca ai fi vrut sa construieshti ceva, ci cam pe dos.nu stiu daca te va compatimi careva pentru ca ai pornit un scandal si ai luat-o peste oki-se mai intimpla si asha.

in plus, n-ai ce sa intrio in vreun joc, ca nu socializez cu adolescentzii, treaba tuturor era sa contribuim la topic.ai contribuit de nu s-a putut, dupa care, decit efort, ai dat-o pe bashcalie.nush ce te miri atit, daca cineva te pocnea peste bot la bar dupa atitea jmekerii ce le-ai emis, te-ai fi mirat si atunci?ce este de neintzeles? de ce e careva 'dement", pentru ca-tzi raspunde pe masura intrigarelilor si ingimfarii tale?

daca era ceva de capul tau, demonstrai argumentativ-uita-te pe alte topicuri, cu octasim am diferentze de opinie, dar octasim e altceva-este o persoana care este de respectat pentru experientza de viatza si calitatea documentarii.ideea generala a forului este ca lumea de aci e asha cum e si din lipsa educatziei sociale, si oamenii trebuie cumva influentzatzi sa se skimbe, ca singuri nu o fac.asta presupune destula munka neplatita, de la totzi cei care scriu in acest for.asa ca se accepta tipi ca tine, gen paun care vrea el sa-si arate penele pe tejheaua barului, dar cu conditzia sa si munceasca,sa faca ceva pentru motivele aratate mai sus.

daca tzi-ai fi folosit si iq-ul , nu doar orgoliul ala prostesc, ai fi priceput ca intrebarea despre divizarea eventuala a romaniei era o invitatzie la discutzie, dar, ca si pe alte foruri unde eshti mare zmeu, si aci preferi sa te infoi, in loc sa munceshti.ok, aatunci o furi, si nu cred ca te ajuta careva daca eshti de rea-credintza.sau daca te ajuta, problema respectivului.si este indoielnic ca ai respect pentru cineva, din for sau aiurea, afara de propria-tzi persoana-daca era asha, faceai treaba, nu figuri.

ca si chestie generala, de la un barbat se astepata calm, gindire matura, adaptabilitate si identificare corecta a posibilitatzilor si optziunilor.adik, exact ce n-ai aratat, si e indoielnic ca in genere aratzi.ori lumea de pe acest for nu este suficient de buna pentru a fi corect tratata, si d-aia nu ai catadicsit sa scrii ceva documentat?pacat, doar copii se centreaza pe sine...

daca ai chef de balacareala, deshi eu mai am si d-altele de facut, folosehte privatul-unde n-ai zis nimik, dovada ca voiai scandal pe for.si sper ca s-a terminat prostia asta de editzie ieftina a lui"misodor, inima de leu".

mesajele de doi bani vor fi trecute la arhiva, ca lipsite de valoare, iar dezbaterea sper sa continue, cu preopinentzi de calitate.
avatar
Minnie
********
********

Mesaje : 103
Data de inscriere : 30/10/2009

Re: Grecia - studiu de caz

Mesaj  Minnie la data de Mar Mar 30, 2010 3:36 pm

Daca ar fi fost sa judec forma in detrimentul fondului, in primul rand nu as fi creat aceasta comunitate. Daca totusi as fi creat aceasta comunitate punand accent pe forma si nu pe fond, trei sferturi dintre cei care au scris pana acum (inclusiv subsemnata)ar fi fost pasibili de excludere (banare) pe motiv de nerespectare a regulilor formale.

Totusi, am reusit sa invat o lectie: in momentul in care se discuta o problema reala, suficient de grava pentru a ne afecta pe toti, indiferent de actiunile anterioare, se gasesc intotdeauna persoane care sa ignore problema reala (principala) si sa se piarda in detalii. Nu ca ar fi neaparat rauvoitori, ci... nu stiu cum sa definesc.

Dar sa revin. Am cerut pareri. Cum ar putea sa se descurce grecii? In afara de linkuri spre articole din ziare nu am primit nimic. Am cerut pareri refritor la ce am putea face noi ca sa nu ajungem in situatia grecilor. Din nou nu a dat nimeni nici un raspuns cat de cat de bun simt. E chiar atat de inspaimantatoare situatia incat e de preferat sa ne ascundem dupa probleme nesemnificative legate de forma? Chiar nu are nimeni curajul sa ofere o solutie?

In timp ce noi eram preocupati de forma problemei, iata ca ne ajunge si fondul - ca de altfel pe orice tara in care companiile grecesti au investit. Si, in plus, incepem sa avem si emisiuni-concurs care te incurajeaza sa cumperi cat mai mult.

Ce ziceti? Ne intoarcem la discutii serioase? Sau tragem obloanele, ca sa nu deranjam pe cine nu trebuie si ne vedem linistiti de rutina zilnica?
avatar
octasim
********
********

Mesaje : 239
Data de inscriere : 30/10/2009
Varsta : 114
Localizare : Bucuresti

Re: Grecia - studiu de caz

Mesaj  octasim la data de Mier Mar 31, 2010 4:49 am

Invatam, invatam mereu sa ne concentram pe subiectul discutiei. Uneori reusim , alteori nu. Important e ca invatam asta , si o invatam impreuna.
Grecia - problema e spinoasa. Spun asta pentru ca stiu cate ceva despre greci si economia lor, despre felul lor de a trai, de a fi.
Grecii muncesc, muncesc mult, sunt organizati - mult mai organizati ca noi. Sunt nationalisti si au o constiinta de neam si de tara - mult peste nivelul intalnit la noi. Isi respecta bogatiile si valorile tarii, si le pun in valoare fara sa lase nimic la voia intamplarii.
E greu insa sa nu observ faptul ca de cativa ani incoace Grecia - tara ortodoxa - este lovita de incendii devastatoare, este lovita in ramura cea mai profitabila - turismul - este mereu la un pas de colaps "din conjuncturi pur si simplu intamplatoare".
Daca toate aceste lucruri s-ar fi intamplat in Romania eram in colaps de mult. Iar Grecia zilelor noastre este in colaps nu pentru lipsa de activitate economica (cum e la noi) , nu pentru ca au lasat totul de izbeliste (ca la noi) - culturile de maslin si citrice sunt aliniate ca intr-o pictura , ci pentru ca printr-un artificiu financiar au cazut in capcana marilor rechini ai finantelor.
Provocarea care sta acum in fata Uniunii Europene este de fapt alta - ajuta Grecia sa iasa din aceasta capcana (creand un precedent periculos pentru ca nu se stie cate alte tari europene au cazut deja in capcane financiare similare ) sau o lasa sa se descurce singura (lucru care ar afecta solidaritatea intre tarile UE ). Isi poate permite UE sa se arunce in aceasta activitate de ajutor financiar , acum , la mai putin de un an de la declansarea "crizei mondiale" ?
Asa cum spunea si reprezentantul FMI la Bucuresti zilele trecute - "UE nu are o politica financiara comuna". Si asta spune multe despre confruntarea dintre euro si dolar...
E o parere personala... Mai vb.
Octasim
avatar
ubernec iulian

Mesaje : 70
Data de inscriere : 09/11/2009

Re: Grecia - studiu de caz

Mesaj  ubernec iulian la data de Mier Mar 31, 2010 8:22 pm

Efectele Sistemului Economic de azi, se întrezăreau de mult, în special pentru cei implicaţi direct.
O parte dintre ei şi-au luat măsuri de trai mai bun, dinainte. Probabil aveau şi informaţia, mai aproape de ei.

Dacă ar fi să întreb oamenii acum, ce rol au ei în bunul mers al societăţii sau dacă au vre-unul? nu mulţi şi-ar da silinţa cu un răspuns lămuritor în esenţa problemei.
Vor spune, bineînţeles, printre altele, că sunt muncitori, că plătesc impozitele la zi, şi toate aceste fapte de bun simţ civic.
Cu toate acestea, tot mai multe ţări cu oameni la fel de muncitori, unii mai puţin alţii mai bine organizaţi, se confruntă aproape într-o premieră mondială cu o continuă acumulare de datorii.
O continuă unificare a monedelor, într-o continuă acumulare de datorii.

Bine, ceva nu se leagă aici; oameni muncitori, organizare eficientă, bogăţii naturale specifice fiecărei ţări etc. , dar tot se acumulează datoriile.
Dubios, nu? Nu o fi, or şti ei mai bine cei care ne veghează.

O primă şansă ce o văd în faţa acestor schimbări de decor, şi (re)organizare de sisteme -a sistemelor sociale- (eu nu le-aş numi neapărat şi Umane), este Unitatea între oameni. Cât timp suntem uniţi, cât mai mulţi, pe principii creatoare, de bun simţ, de omenie, dreaptă credintă etc. ne-am proteja şi mai bine, de anumite să le zic, bruiaje...
Nu e uşor.
În ajutorul acestei uniuni, poate ar fi necesar să mai renunţă un pic la EGOul ăsta, la orgolii... şi să recunoaştem în noi, ce ne uneşte şi ce ne ţine departe pe unii de ceilalţi?

Toate cele Bune.


ler iulian
avatar
octasim
********
********

Mesaje : 239
Data de inscriere : 30/10/2009
Varsta : 114
Localizare : Bucuresti

Re: Grecia - studiu de caz

Mesaj  octasim la data de Joi Apr 01, 2010 5:22 am

Colapsul Greciei este in primul rand o problema de perceptie.
Grecii "iau foc" - asa cum e normal - pentru orice cent datorat statului care nu se vede si nu se justifica in servicii si utilitati. La greci impozitul este contributia cetateanului la dezvoltarea societatii - iar aceasta dezvoltare trebuie sa fie vizibila.
La noi impozitele sunt taxe datorate statului si atat. Nimeni nu justifica nici cuantumul sumelor datorate si nici utilizarea lor in modernizarea si dezvoltarea societatii. Impozitul e "ceva normal" , o taxa "datorata " politicienilor ... fara drept de apel, fara justificare, fara posibilitatea de a vedea clar la ce folosesc acei bani si de ce .
La greci - ca si in orice tara europeana - orice cent luat din buzunarul contribuabilului trebuie justificat.
La noi ... indiferent de cuantumul taxelor si impozitelor , romanul plateste fara sa cracneasca , si fara sa ceara justificare.
Greva fiscala si grevele de la greci au scos la suprafata mitocaniile guvernelor anterioare.
Daca la noi s-ar face la fel ... in mod cert am considera Grecia un paradis fata de colapsul care ar iesi la suprafata in economia romaneasca.
O sa vb un pic de asta, analizand politica fiscala (aparuta abia ieri pe site-ul specializat al finantelor), o sa vedem ce si cum platim , "birul" cerut de stat sub masca impozitelor ... si o sa cautam sa vedem cati bani strange statul prin impozite, si ce face cu ele din moment ce nu are bani nici pentru sanatate, nici pt pensii, nici pt educatie, nici pentru... etc etc.
Sa vedem ce iese la o astfel de analiza pe cifre... nu pe basme si justificari politice (si vom lua ca exemplu de studiu o pensiune turistica - pt a vedea cat a pierdut Romania in turism fata de Grecia prin aplicarea acestor politici fiscale ale lui Boc-Bula in acest an crucial de criza - 2009).
O sa vedem ca atunci care este cuantumul mecanismului financiar si o sa avem surprize mari.
Chestie de perceptie, de felul cum percepem realitatea - fie ca "vai , saracii guvernanti , nu au bani pt ..." sau " pentru ce platesc atat de mult la stat, care este serviciul sau modernizarea facuta din banii mei de contribuabil ".
Octasim

Continut sponsorizat

Re: Grecia - studiu de caz

Mesaj  Continut sponsorizat


    Acum este: Dum Dec 09, 2018 7:25 pm