NEINFRANTII

Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.
NEINFRANTII

- legenda continua


Pamant Insangerat - Octogon 98

octasim
octasim
********
********

Mesaje : 239
Data de inscriere : 30/10/2009
Varsta : 117
Localizare : Bucuresti

Pamant Insangerat - Octogon 98 Empty Pamant Insangerat - Octogon 98

Mesaj  octasim Mier Iun 04, 2014 7:52 pmPamant Insangerat- Octogon 98

- o carte de aventuri aparent banala aaparuta intr-o perioada in care intreaga lume e cuprinsa de framantari ce ar vrea sa devina transformari.
O lume aflata la un prag de cumpana, o lume aflata in fata unei decizii : sa mearga pe calea colaborarii, cunoasterii, cooperarii transnationale, a armonizarii stiintei cu resursele naturale, a armonizarii vietii noastre umane cu viata ce ne ne inconjoara sub cele mai diferite forme sau o lume macinata de conflicte pentru resursele secatuite, o lume a taberelor militarizate ce-si imparte teritoriul sub imperiul fortei, al violentei, al mentinerii maselor in ignoranta sub presiunea fricii, groazei, nesigurantei.

Subiecte dificile ce se intrezaresc printre randurile cartii, subiecte ce aproape le scapi din vedere atunci cand urmaresti cu viteza actiunea personajelor cunoscute si indragite, subiecte scrise "ieri" ce apar ca o prognoza a vremurilor pe care le traim "azi".

" Ce veti face daca Uniunea (Europeana) se destrama ?
- Uniunea nu se va destrama iar noi ne vom lua inapoi o parte din bunurile sacrificate de concurenta. Deja se simte acest lucru.
- Esti un optimist incorijibil, caci nu poti fi prost .
- Sunt un optimist bine informat. In viitor, cine va avea alimente si apa va domina lumea. Vremea combustibililor fosili e pe sfarsite.
- Daaa? Ce va faceti daca concurentii va otravesc pamantul si apa ? Ce va faceti daca concurentii din propria Uniune va condamna la aceasta moarte lenta?
- N-o vor face ! Avem pacte si reguli foarte stricte ."


............
"Arme de nimicire in masa.... Pot distruge populatia unor intregi continente cu  arme bactereologice, chimice sau nucleare

- Voi planificati un macel, nu un razboi.
- Pamantul e prea mic pentru miliardele de locuitori.Trebuiesa ne asiguram un viitor civilizat.
- Terra poate sustine o populatie de 10 ori mai mare.
- Nu poate, Varain. Oamenii sunt singurele fiinte care afirma ca Dumnezeu exista dar se comporta in realitate ca si cum n-ar exista.

..............
Ma intreb ce fel de oameni sunt cei careau decis renuntarea la toate beneficiile vietii moderne, pentru a se intoarce intr-un fel la feudalism Am intalnit multi dintre ei, dar nimeni n-a putut sa-mi spuna numele ideologuluiacestei organizatii. Nu incape indoiala ca Oculta retrograda este o organizatie bazata pe anumite credinte fundamentale, pe care ei le considera juste. "

..........................
Pamant Insangerat - Octogon 98 New_d86a2726dfe4a4371750d883d7f2ecae

- Ce om modern poate crede ca solutia suprapopularii Pamantului este izolarea in interiorul unor citadele ale stiintei inconjurate de salbaticia resturilor unui razboi de masa nimicitor ? Ce om modern poate crede ca poate fi aparat de distrugere si salbaticie in spatele unor fortarete ale Ocultei ? Ce om modern poate crede ca a fi unul dintre "alesii" unui astfel de scenariu este o fericire ? Cine mai poate crede ca distrugerea umanitatiii este o solutie pentru noi, oamenii acestui Pamant ? Cine mai poate crede ca o confruntare totala, violenta, poate da solutia viitorului umanitatii si a Planetei Albastre ?
- Mai devreme sau mai tarziu resursele citadelei vor fi terminate si orice urma a dezvoltarii umane, a stiintei, se vor pierde pentru totdeauna in orizontul ignorantei si violentei, pe un Pamant sterp si uscat din cauza violentei confruntarii atomice - asa cum cum au disparut civilizatia si stiinta trecutului, care au lasat marturie sute de edificii megalitice de o precizie neatinsa de omenirea de azi.
- Un astfel de viitor ne va face sa  adulam semne ale stiintei actuale, pe care, peste generatii, nu o sa le mai intelegem, asa cum azi, probabil, ne inchinam si adulam semne pe care nu le intelegem si le consideram sacre - desi ele fac parte dintr-o stiinta veche, astazi pierduta.
.

    Data/ora curentă este: Mier Feb 24, 2021 5:36 pm