NEINFRANTII

Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.
NEINFRANTII

- legenda continua


GRIPA A H1N1 - gripa porcina

Sondaj

Va simtiti in siguranta, dvs si familia dvs in fata efectelor gripei A H1N1 ?

[ 5 ]
GRIPA  A H1N1 - gripa porcina I_vote_lcap42%GRIPA  A H1N1 - gripa porcina I_vote_rcap [42%] 
[ 3 ]
GRIPA  A H1N1 - gripa porcina I_vote_lcap25%GRIPA  A H1N1 - gripa porcina I_vote_rcap [25%] 
[ 2 ]
GRIPA  A H1N1 - gripa porcina I_vote_lcap17%GRIPA  A H1N1 - gripa porcina I_vote_rcap [17%] 
[ 0 ]
GRIPA  A H1N1 - gripa porcina I_vote_lcap0%GRIPA  A H1N1 - gripa porcina I_vote_rcap [0%] 
[ 2 ]
GRIPA  A H1N1 - gripa porcina I_vote_lcap16%GRIPA  A H1N1 - gripa porcina I_vote_rcap [16%] 

Total voturi: 12
Minnie
Minnie
********
********

Mesaje : 103
Data de inscriere : 30/10/2009
01112009

GRIPA  A H1N1 - gripa porcina Empty GRIPA A H1N1 - gripa porcina

Mesaj  Minnie

Ma aflu, si ne aflam la limita celor 20 de ani de "stupid people" prescrisi de Silviu Brucan.
Ma aflu, si ne aflam la 20 de ani de cand am impuscat un presedinte pentru "genocid".
Ma aflu, si ne aflam intr-o Romanie in care am dorit sa avem dreptul la o informare corecta si pertinenta asupra unor probleme grave care ne pot afecta viata. O Romanie in care respectul pentru OM sa fie in primul plan al activitatii administratiei si autoritatilor.
Din pacate, dupa 20 de ani nu am invatat ce este respectul pe care-l datoram unor specialisti si ne batem joc de ei la cel mai inalt nivel "apocaliptic". Nu am invatat ce inseamna necesitatea analizei unei situatii facute de specialisti calificati ... si apelam la analize politice cosmetizate.
In lipsa unor masuri concrete si oficiale bazate pe deciziile si analizele unor specialisti consacrati in domeniu vom incerca sa descifram impreuna aici, pe internet, complicata evolutie a unui "virus cu principii" - VIRUSUL GRIPEI PORCINE - A (H1N1).
- GRIPA  A H1N1 - gripa porcina Icon_arrow Cu mult timp in urma, am ridiculizat acuzatia pusa pe seama Romaniei in initierea si raspandirea virusului in articolul de aici
- Acum a venit timpul, ca in lipsa unei analize si decizii oficiale, sa incercam sa definim si noi ca si alti "stupid people" de pe internet evolutia acestui "virus cu principii" .
- GRIPA  A H1N1 - gripa porcina Icon_question Va intrebati DE CE "virus cu principii" . Simplu , pentru ca din multitudinea de cai de intrare in tara , pentru ca din multitudinea de persoane care tranziteaza tara sau din multitudinea de "capsunari" care se intorc in tara, virusul a atacat doar pe cei care veneau cu avionul - primele cazuri din Romania fiind exclusiv venite cu avionul ... chiar si din tari care nu au raportat existenta virusului A (H1N1). Deci o prima caracteristica ar fi : VIRUSUL GRIPEI PORCINE are "rau de masina" sau la orice alt mijloc de transport in afara de avion - si cine doreste confirmarea acestei caracteristici poate citi rapoartele zilnice ale MINIATERULUI SANATATII si poate evidentia acest lucru in primele cazuri de A (H1N1) in Romania.
- GRIPA  A H1N1 - gripa porcina Icon_idea Mai mult , acest virus este capabil sa treaca de filtrele extrem de sofisticate care se afla atat pe aeroporturile din tara "expeditoare" cat si de de pe aeroporturile noastre. Deci este un "virus versat si inteligent".
Schimband acum registrul si redevenind seriosi vom incercasa identificam factorii de risc existenti pe Romania indusi de aceasta PANDEMIE DECLARATA de cele mai inalte foruri ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii (nivel de pandemie ridicat de la faza 3 la faza 4, inca din martie 2009) .
GRIPA  A H1N1 - gripa porcina Icon_arrow Faptul ca in Romania nu exista cazuri mortale pe aceasta directie este exclusiv meritul specialistilor si corpului de medici care pun inaintea oricarui interes sanatatea publica. Totusi evolutia gripei are deja o evolutie logaritmica si astept specialistii in domeniu care se afla in forum sa prezinte o situatie grafica cat mai clara.
Ma asteptam , ca si dumneavostra de altfel , ca inaintea oricarui interes politico/economic sa primeze SANATATEA PUBLICA si grija pentru populatia Roamaniei. Vad ca acest interes este umbrit in modul cel mai josnic de interese de nisha.
GRIPA  A H1N1 - gripa porcina Icon_arrow Se anunta - pe 24 noiembrie - cu mare tam-tam, inceperea campaniei de vaccinare impotriva cancerului de col uterin . Am mai vorbit de asta in acest articol . Se merge in continuare pe principiul economic - "am dar banii si am cumparat acest vacccin , trebuie sa-l facem "- si nu pe principiul atentiei si grijii pentru populatia Romaniei , pentru sanatate publica. Care este pragul de risc ca acest vaccin sa fie facut de persoane la care gripa A (H1N1) inca nu s-a declansat. Care sunt riscurile pentru sanatatea acestor persoane ? De ce nu se poate amana aceasta "vaccinare nationala" pana in momentul in care suntem siguri ca stapanim aceste riscuri ?
GRIPA  A H1N1 - gripa porcina Icon_arrow Ma asteptam , la fel ca si dvs poate, la masuri severe de prevenire a raspandirii acestei pandemii declarate la nivel mondial de OMS. Ma asteptam la interzicerea adunarilor publice , ma asteptam in ultima instanta la amanarea procesului electoral.
- Ceea ce vedem arata exact contrariu - in contradictie cu evolutia din ce in ce mai vizibila a reaspandirii virusului avem factori de risc ridicati dincolo de limita de siguranta - mitinguri electorale, transportul si migratia populatiei dintr-o zona electorala in alta (cu microbuze , autobuze si alte mijloace de transport in comun ce pot fi definite ca "spatii comune inchise" ). Avem masuri de "concediu fara plata" in plina evolutie pandemica mondiala si nationala (pentru economii la buget ...sic GRIPA  A H1N1 - gripa porcina Icon_cheers ). Avem o campanie nationala de vaccinare HPV care demareaza la doar 2 zile de la incheierea procesului electoral. Vaccinare care se desfasoara in urma unui proces electoral , pe traseul : mitinguri electorale - sectiile de votare (in majoritate institutii de invatamant) - proces educativ (in aceleasi sectii de votare) - vacinare HPV.
- Asteptam o decizie clara penru a PREVENI aceast traseu de risc al virusului gripei A (H1N1) (declarata a fi o boala fatala - chiar daca la noi nu sunt inca astfel de cazuri . Nu cred ca e normal sa sfidam in acest fel pragul de risc ... nu cu acest pret).
- Asteptam o decizie indreptata spre SANATATE PUBLICA si nu pe spectacol politic.
- Asteptam un rationament al autoritatilor care sa puna problema "CE SE VA INTAMPLA DUPA..." mai ales ca in mijlocul acestui traseu de risc se afla copiii , viitorul nostru , viitorul Romaniei. Se merge insa pe principiul ..."dupa noi potopul", "Ce va fi, va fi ... noi, autoritatile, n-avem nici o raspundere" , "Se descurca el , romanul".
- GRIPA  A H1N1 - gripa porcina Icon_question De ce nu se poate amana procesul electoral ? De ce se evita declararea starii de necesitate (stare declarata cu atata usurinta in alte ocazii - mineriade, greve, calamitati naturale etc etc ) ? De ce nu se pune accent pe factorii de siguranta publica ci doar pe cei politico/economici ? De ce nu sunt ascultate analizele specialistilor si sunt facute publice doar "analizele politice"?
Cehia este in aceiasi situatie in care vom fi noi peste o saptamana . Vom monitoriza evolutia A(H1N1) in aceasta tara care este in plin proces electoral . Cine stie ...poate ca adunarile si mitingurile electorale , procesul de vot, distrug virusul A(H1N1). Vom vedea...
........................................................................................
GRIPA  A H1N1 - gripa porcina Icon_cyclops GRIPA  A H1N1 - gripa porcina Icon_cyclops GRIPA  A H1N1 - gripa porcina Icon_cyclops GRIPA  A H1N1 - gripa porcina Icon_question GRIPA  A H1N1 - gripa porcina Icon_cyclops GRIPA  A H1N1 - gripa porcina Icon_cyclops GRIPA  A H1N1 - gripa porcina Icon_cyclops
.
In lipsa acestui interes pentru SANATATE PUBLICA, penru siguranta cetateanului, incepem aici acest demers pentru a da un minim de informatii pentru prevenirea imbolnavirii cu virusul gripei A (H1N1). Ne vom sprijini pe informatiile puse la dispozitie de specialistii din Ministerul Sanatatii dar si de site-uri care se ocupa de aceasta problema.
.
Recomandari pentru prevenirea imbolnavirii cu gripa porcina A(H1N1).
Deoarece gripa se transmite de la om la om la om atat pe cale aeriana (vorbit, stranut, tuse) cat si prin contactul direct cu bolnavul sau diferitele obiecte personale ale bolnavului contaminate cu secretiile sale nazofaringiene, pentru a evita imbolnavirea se recomanda respectarea urmatoarelor masuri:
- GRIPA  A H1N1 - gripa porcina Icon_exclaim Nasul si gura vor fi acoperite cu batista in timpul stranutului sau al tusitului. Batistele nu se imprumuta!;
- GRIPA  A H1N1 - gripa porcina Icon_exclaim Mainile nu vor fi duse la ochi sau la gura decat dupa ce au fost spalate cu apa si sapun;
- GRIPA  A H1N1 - gripa porcina Icon_exclaim Se vor evita pe cat posibil aglomeratiile;
- GRIPA  A H1N1 - gripa porcina Icon_exclaim Se va evita contactul apropiat cu persoane care prezinta semne evidente de afectiuni acute respiratorii (febra, tuse, stranut, ochii congestionati etc.);
.
Semnale de alarma
Ce semne trebuie sa te alarmeze in cazul manifestarilor de gripa si sa te trimita de urgenta la spital?
 • Dificultati mari in respiratie;
 • Durere si senzatie de presiune la nivelul pieptului sau abdomenului;
 • Ameteala brusca;
 • Stare de confuzie.


Starea de disconfort fizic provocata de gripa poate fi ameliorata prin repaus prelungit la pat si hidratare. Odihna si consumul de ceaiuri ajuta organismul sa se refaca si sa recupereze din cantitatea de lichide pierduta prin transpiratia abundenta cauzata de febra. E important sa iei vitamina C, care sporeste imunitatea organismului, ajutandu-l sa lupte mai usor cu virusul gripei. Antibioticele, precum penicilina, care sunt create pentru a elimina bacteriile, nu pot ataca virusurile. De aceea, antibioticele nu au nici un rol in tratamentul gripei, dar sunt folosite in unele cazuri pentru a trata anumite complicatii determinate de gripa.


Simptomele gripei porcine:

 • febra
 • frisoane
 • cefalee
 • dureri musculare si de articulatii
 • dureri de gat
 • lipsa apetitului
 • tuse seaca
 • stare generala alterata.


Gripa porcina la oameni poate trece de la forme usoare pana la unele grave, chiar mortale.

Cum se transmite gripa A H1N1
Aparent, noul virus al gripei porcine se transmite asemanator gripei umane. Astfel, o persoana se poate infecta in urma contactului direct cu o persoana bolnava, sau prin atingerea obiectelor folosite recent de persoana bolnava.

De asemenea, virusul gripei porcine poate fi transmis pe calea aerului. Daca pacientul nu isi acopera gura si nasul atunci cand tuseste sau stranuta germenii infectiosi sunt raspanditi in aer.
Din aceste motive spalatul mainilor este un obicei sanatos de viata, chiar si atunci cand o persoana nu este bolnava.

Persoanele infectate cu virusul gripei porcine incep sa transmita virusului cu o zi inainte ca primele simptome sa se manifeste, timp de 8 zile dupa ce persoana s-a imbolnavit.
...........................................................................................................................
NOTA - Majoritatea cuvintelor sau frazelor subliniate sunt legaturi spre alte articole justificative.Vom continua acest subiect . Asteptam comentariile dumneavoastra.

Administratia Forumului NEÎNFRÂNŢII

Distribuie acest articol pe: redditgoogle

misodor

Mesaj Lun Noi 16, 2009 2:49 pm  misodor

Nea Haşunu Nebunu nu e numai inteligent, dar e şi frumos, ochios şi devreme acasă.
În acelaşi mod cum se promovează aventurile lui Marco (acela cu sau fără arco) în firul naraţiunii telenovelelor latino-americane, înaintarea ţicnitului genom spre inima bătrânului continent este supravegheată de camerele de luat vederea (bună sintagmă!) ale tuturor jurnalelor. Pentru că merităm, de ce nu?.
Aici, în Brazilia, virusul deja s-a plictisit, şi-a luat capsida şi a plecat spre ţări mai credule. După ce populaţia a refuzat cu încăpăţânare să-şi pună masca pe plisc, deşi toate reţelele farmaceutice au cumpărat cu tona, bişocului i s-a pus pata pe Europa. Era şi timpul, pe acolo e iarnă deja şi se ştie că la temperaturi joase virusul gripal belfereşte... sau e pe invers?
Acum, că "people"-ul tocmai a început să clănţăne de frig (iar, bre?) şi s-ar putea să înceapă să ceară socoteală vârfurilor (deja) tocite ale naţiunii mioritice, pregătirea circului va substitui lipsa pâinii cea de toate zilele, fiindcă şi aşa e criză, şi ce poate fi mai instructiv decât să ieşi din criză şi să intri direct în comă!?
Dorian

Mesaj Lun Noi 16, 2009 3:38 pm  Dorian

Vă prezint câteva sfaturi pe care le-am primit pe mail:
"Sfaturile urmatoare sunt importante pentru noi toti si au mult sens, fiind recomandarile unui important medic din SUA.
Singurele cai de intrare in organism sunt narile si gura.
Intr-o epidemie globala de natura asta, este aproape imposibil sa nu vii in contact cu H1N1 in ciuda tuturor precautilor.
Contactul cu H1N1 nu este o problema atat de mare cat este proliferarea.
Cand esti inca sanatos, si nu ai nicio simptoma de infectie H1N1, ca sa previi inmultirea , agravarea si dezvoltarea
infectiilor secundare, trebuie sa faci cativa pasi foarte simpli, care nu au fost insa prea discutati in comunicatiile oficiale, si pe care ii poti practica foarte usor (in loc sa te gindesti cum sa faci stocuri de medicamente ca N95 si Tamiflu)
1. Spala-te frecvent pe miini (asta a fost comunicat mult de catre oficiali)
2. Tine-ti mainile departe de fata...nu iti atinge fata tot timpul... Rezista tentatiei sa-ti pui mainile pe fata
(numai daca trebuie sa mananci sau sa te speli pe fata).
3. Fa gargara de doua ori pe zi cu apa sarata (foloseste Listerine sau ser fiziologic, daca nu vrei apa sarata).
H1N1 are nevoie de vreo 2-3 zile dupa infectarea initiala a gatului sau cavitatilor nazale sa prolifereze si sa arate
simptomele caracteristice. Gargara simpla previne proliferarea. Intr-un fel, gargara cu apa cu sare are acelasi
efect intr-o persoana sanatoasa cum are Tamiflu intr-o persoana infectata deja. Nu subaprecia aceasta metoda simpla si ieftina de prevenire pentru ca are foarte mare fect.
4. Similar cu numarul 3 de mai sus...curatati-va narile cel putin odata pe zi cu apa sarata calduta sau cu hydrogen peroxide. Nu toata lumea e buna la Jala Neti sau Sutra Neti (ceva miscari de yoga cred... ca sa-ti cureti narile - (ca parca daca n-am sti Yoga am umbla cu ele murdare)), dar suflandu-ti nasul usurel odata pe zi si curatand narile cu vata imbibata cu apa sarata calduta este un proces efectiv in a micsora populatia virusului.
5. Foloseste mancarurile bogate in Vitamina C (citrice) ca sa-ti intaresti imunitatea sistemului tau. Daca iti suplimentezi dieta cu Vitamina C, ia si Zinc ca sa maresti absorbtia.
6. Bea pe cit poti mai multe bauturi calde (limonada, ceai, cafea). Band lichide calde efectul este acelasi cu a face gargara, dar in directia inversa. Aceste lichide spala virusul proliferat din gat in stomac unde nu poate supravietui, sau sa se mai inmulteasca sau sa-ti faca vreun rau.

dr. ing. Ioan Desiré Suceveanu
director general
PRATCO S. R. L. Bucuresti
bd. Th. Pallady 26, et. 1
RO-032265 Bucuresti, Romania
Tel./fax: +40 21 345 17 25
http://www.pratco.ro
e-mail: office@pratco.ro".
Sănătate!
octasim

Mesaj Mier Noi 25, 2009 8:58 pm  octasim

Se incearca in ultimul timp gasirea unui tap ispasitor pentru situatia creata de raspandirea virusului A H1N1 prin punerea intr-o lumina defavorabila a corpului medical din Romania si mediatizarea puternica a unor elemente punctuale de erori medicale. Este exclusa o asemenea intentie aici.
.
JOS PALARIA cu respect in fata specialistilor si corpului medical romanesc pentru felul in care incearca sa stapaneasca aceasta criza pandemica, suprapusa peste criza sistemului de sanatate, peste criza economica mondiala, peste lipsurile personale si profesionale pe care le are fiecare .
JOS PALARIA cu respect pentru efortul lor de pana acum pentru realizarea unui tratament eficace, pentru producerea unui vaccin autohton comparabil cu al celor mai mari si bogate centre de cercetare farmaceutica si pentru efortul care va fi necesar in perioada urmatoare pentru a stapani aceasta criza in sanatate publica.
.
Semnalele de alarma date de specialistii in domeniu cu mult timp in urma au fost catalogate, cu multa aroganta, ca „alarmiste” , „fanteziste”, „apocaliptice”. Mai mult , asa cum am aratat mai sus, era hotarata pe 24 noiembrie 2009 inceperea unei campanii nationale de vaccinare anti-HPV, neluand in seama factorul de risc prezentat de gripa A , ceea ce arata ca exista o diferenta foarte mare intre gestionarea bordurilor din Bucuresti si gestionarea Ministerului Sanatatii.
.
Asa cum am semnalat in articolul initial ... turismul electoral nu distruge gripa A H1N1. Dimpotriva, se poate constitui alaturi de sectiile de votare ( instalate in majoritatea cazurilor in institutii de invatamant ) in „incubatoare ale virusului A H1N1”.
.
Am avut sansa sa nu ajungem in aceasta situatie - declarand stare de necesitate - , amanand procesul electoral pana cand fenomenul gripei A H1N1 era stapanit .
- S-a preferat – ca si cu alte ocazii - solutia politica si lupta pentru „binele romanilor”.
- S-a preferat „ geniala masura de economie la buget” - in plina criza pandemica - prin insistenta cu care se aplica „cele 4 zile de concediu fara plata”.
.
Pentru a nu fi banuit de „alarmism” si „fantezie” voi lasa cifrele sa vorbeasca. Sunt cifre oficiale ale Ministerului Sanatatii luate si comparate la capatul perioadei de incubatie a virusului A H1N1 ( 8 zile) – asta insemnand ca acum avem in spitale pe cei care s-au infectat cu 8 zile in urma ... cand autobuzele cu „entuziasti” colindau tara pe la mitinguri electorale ignorand cu buna stiinta atentionarea specialistilor – a se evita aglomeratiile pentru a nu extinde pandemia de gripa A.
.
.
IERI 24 NOV 2009 aveam urmatoarea evolutie :
Numarul toatl de cazuri de gripa porcina inregistrate in Romania pana la data de 24 noiembrie 2009, ora 12, este de 2258 cazuri.
Primul deces provat de gripa porcina a fost anuntat luni de catre Ministerul Sanatatii. Un barbat internat pe 15 noiembrie la spitalul din Radauti (cu simptomatologie moderata de gripa porcina, dar care suferea de diabet zaharat si hipertensiune arteriala) a decedat in ambulanta care il transporta la spitalul din Iasi.
.
Comparativ cu 8 zile in urma....
INFORMARE ZILNICA
Compartiment BESAP

In atentia Comitetului de Coordonare al Ministerului SanatatiiSituatia cazurilor de infectie cu gripa A(H1N1) la nivel national la data de 16.11.2009, ora 11:00

1. In ultimele 72 de ore, in Romania s-au confirmat 239 cazuri noi de infectie cu gripa cu tulpina noua A(H1N1). Numarul total de cazuri confirmate este de 1397, nu s-a inregistrat nici un deces.
.....................................................................................................................................................
GRIPA  A H1N1 - gripa porcina Icon_arrow Deci o crestere in interiorul perioadei de incubatie de (2258 – 1397) :1397 x 100 = 61,6 %

.....................................................................................................................................................
.
.
ASTAZI 25 NOV 2009 avem urmatoarea evolutie :

Astazi 25 nov 2009 cele mai multe cazuri noi de gripă cu virus A/H1N1 pandemic au fost înregistrate în Bucureşti, aproape 80, totalul cazurilor confirmate de la debutul pandemiei până în acest moment fiind de 2.455, potrivit Ministerului Sănătăţii. Mâine începe şi campania de vaccinare împotriva gripei noi.19 cazuri noi au fost confirmate în judeţul Hunedoara, 14 în judeţul Botoşani, 10 la Iaşi şi nouă în judeţele Bacău şi Dolj. Până pe 24 noiembrie, inclusiv, autorităţile anunţaseră două decese ale unor pacienţi infectaţi cu virusul A/H1N1, unul în Iaşi şi unul în Botoşani.

În urma depistării unor cazuri de gripă nouă, s-a luat decizia suspendării cursurilor la Colegiul Naţional "Unirea", Liceul Pedagogic şi Liceul Spiru Haret din Focşani, Colegiul Economic "M. Kogălniceanu" Vrancea, Liceul "George Coşbuc", "British Scool", Liceul Gheorghe Lazăr, Şcoala generală nr. 174, Şcoala generală nr. 49 din Bucureşti, Liceul de Artă "Nagy Istvan" din Miercurea Ciuc, Liceul "A.I.Cuza", Slobozia, Şcoala Generală nr. 10 "Mihai Viteazul", Călăraşi, Şcoala Generală nr. 39 din Craiova, Grădiniţa cu program prelungit "Albinuţa" din Mureş.

.
Comparativ cu 8 zile in urma....
INFORMARE ZILNICA
Compartiment BESAP

In atentia Comitetului de Coordonare al Ministerului SanatatiiSituatia cazurilor de infectie cu gripa A(H1N1) la nivel national la data de 17.11.2009, ora 11:00

1. In ultimele 24 de ore, in Romania s-au confirmat 68 cazuri noi de infectie cu gripa cu tulpina noua A(H1N1). Numarul total de cazuri confirmate este de 1465, nu s-a inregistrat niciun deces.

....................................................................................................................................................
GRIPA  A H1N1 - gripa porcina Icon_arrow Deci o crestere in interiorul perioadei de incubatie de (2455 – 1465) :1465 x 100 = 67,5 %
....................................................................................................................................................

Cineva puncta arogant, cu ceva timp in urma, semnalul de alarma al specialistilor ca fiind „zvonuri apocaliptice” , desi avea posibilitatea sa ia masuri severe de stopare a raspandirii virusului AH1N1.
.
Oare articolul urmator o fi valabil si pentru ... APOCALIPTICI ?
.
Capitolul V - INFRACTIUNI CONTRA SANATATII PUBLICE

Art. 352 Zadarnicirea combaterii bolilor
(1) Nerespectarea masurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase daca a avut ca urmare raspandirea unei asemenea boli, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda.
(2) Daca fapta prevazuta in alin. (1) este savarsita din culpa, pedeapsa este inchisoarea de la o luna la 6 luni sau amenda.

.....................................................................................................
.
Administratia Forumului NEÎNFRÂNŢII
Minnie

Mesaj Lun Noi 30, 2009 9:13 pm  Minnie

Ma uit si eu ca omul in ziar ... si ma ingrozesc. De ce? Pai sa va spun, oameni buni:

1. Spune ca sunt 3194 de cazuri confirmate, incepand cu primul caz (din 28.05). Si tot nu reusesc sa inteleg: daca cineva a avut gripa noua in iunie, nu s-a insanatosit pana acum? Si mai spune ca in ultimele 24 de ore s-au confirmat 82 de cazuri.
2. Spune ca sunt 3 decese pana acum. Si, desi ieri acelasi ziar spunea ca nu se mai dau date despre cine sunt sau de unde sunt mortii, azi ni se spune: decedatul are 27 de ani si e din Iasi. Si, desi a fost confirmat cu gripa acum doua saptamani, ministerul nu l-a inclus pe lista decedatilor de gripa. Pai, atunci de ce a murit omul? Cat dureaza gripa asta? Sunt 8 zile de incubatie, apoi...?
3. Dau clic pe harta interactiva. Si vad ca harta, cu mentiunea de la punctul 1, se opreste la 27 noiembrie. De ce nu mai continua harta? E chiar atat de grava evolutia dupa 27 noiembrie, sau e vreo scapare a autorilor hartii?
4. Ma uit la numarul bolnavilor. Cei din Caras Severin, de exemplu, pot fi speriati in continuare: sunt patru cazuri de infectie in acest judet! Ultimul confirmat pe 4 noiembrie, adica acum aproape o luna. Din nou, cat timp dureaza aceasta infectie?

Ce vreau sa subliniez. Nu ma incalzeste cu nimic ca stiu numarul total de infectii de la sfarsitul lui mai si pana acum. Ceea ce ar fi interesant de studiat, ceea ce ne da EVOLUTIA REALA a virusului, este o statistica a CAZURILOR AFLATE SUB SUPRAVEGHERE IN FIECARE JUDET ZILNIC. Doar asa putem vedea realitatea. Altfel, cifrele nu servesc decat la panicarea oamenilor, si asa stresati de o multime de alti factori.
Minnie

Mesaj Mier Ian 06, 2010 9:57 am  Minnie

Se cuvine sa mentionam disparitia lui Toni Tecuceanu - unul din cei care ne inveseleau la 'Cronica Carcotasilor'. Toni Tecuceanu a decedat ieri, in urma complicatiilor cauzate de gripa AH1N1.

Desigur, nu e primul deces din cauza gripei porcine in Romania, si probabil ca nu va fi nici ultimul. Dar boala si decesul lui arata ca aceasta gripa nu ocoleste pe nimeni.
emil

Mesaj Joi Ian 07, 2010 11:37 am  emil

Încă odată nu sînt convins că ceea ce numesc unii "gripă porcină" este de vină pentru moartea oamenilor. Gripa porcină este numai un motiv pentru a spori veniturile ştim noi cui.
octasim

Mesaj Joi Ian 07, 2010 1:03 pm  octasim

Nu pot sa afirm ca gripa AH1N1 este chiar "nevinovata" in situatia data.
Ultima informare de specialitate este urmatoarea
Centrul de Prevenire si Control al Bolilor Transmisibile a informat ca, in ultimele 24 de ore au fost confirmate inca 45 de cazuri de gripa cu virus AH1N1 si un nou caz de deces.
Totalul cazurilor inregistrate pana in acest moment este de 5915, din care 66 decese.
Alte surse precizeaza 73 de decese. Posibil ca unii dintre noi sa fim deja imunizati la acest virus. Dar prudenta este poate cea mai buna atitudine ce poate fi luata in acest caz si minimele actiuni de siguranta prezentate mai sus ne pot feri de neplaceri.
Octasim
misodor

Mesaj Dum Ian 24, 2010 11:23 pm  misodor

14 Ianuarie 2010
Izbucnirea noii gripe a fost o pandemie falsă, condusă de companiile de medicamente, care şi-au propus să facă miliarde de lire sterline printr-o campanie de panică mondială, a declarat preşedintele Comisiei de sănătate a Consiliului Europei, deputatul german Wolfgang Wodarg. Oficialul a acuzat firmele producătoare de medicamente şi de vaccinuri împotriva noii gripei că au influenţat decizia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru a anunţa o pandemie. Acest lucru a adus firmelor farmaceutice asigurarea unor "câştiguri enorme", în timp ce ţările, inclusiv Marea Britanie, şi-au "risipit" modestele bugete de sănătate, milioane de persoane fiind vaccinate împotriva unei boli relativ uşoare.

O rezoluţie propusă de doctorul Wodarg, cerând o anchetă cu privire la rolul firmelor de medicamente, a fost adoptată de Consiliul Europei. O dezbatere de urgenţă pe această temă va avea loc la sfârşitul acestei luni, conform apologeticum.wordpress.com.

Cerinţele doctorului Wodarg vin şi din faptul că Guvernul britanic încearcă cu disperare să scape de vaccinurile împotriva noii gripe, în valoare de aproape un milion de lire sterline, comandate în plină panică de gripă nouă. Departamentul de Sănătate a avertizat asupra a 65.000 de decese, a înfiinţat o linie de consiliere specială şi un site web, au fost suspendate normele obişnuite, astfel încât medicamente anti-gripă să poată fi acordate fără prescripţie medicală şi a transmis autorităţilor de sănătate locale să se pregătească pentru o pandemie majoră. S-a plănuit ca morgile să fie gata pentru o masă mare de decese şi au existat avertismente că armata ar putea fi chemată în a preveni revolte pe măsură ce oamenii ar fi luptat pentru a obţine medicamente
Articole similare
Control în cabinetele medicilor de familie privind activitatea de vaccinare
Medicii obligaţi să se vaccineze împotriva virusului gripal A/H1N1
Bucureştenii se pot vaccina de astăzi în 18 spitale
Centrul de vaccinare de la Universitate se mută în Parcul Unirii
Se deschid în toată ţara centre de vaccinare
. Dar, cu mai puţin de 5.000 de îmbolnăviri în Marea Britanie, săptămâna trecută, şi cu doar 251 decese în total, Wodarg a clasificat fenomenul A/H1N1 ca "unul dintre cele mai mari scandaluri medicale ale secolului".

"Am avut o gripă uşoară şi o pandemie falsă. Zvonuri panicarde au fost lansate şi în urmă cu cinci ani, atunci când exista temerea ca virusul gripei aviare ar putea evolua într-o formă umană", a precizat Wolfgang Wodarg.

"Guvernele au sigilate contractele cu producătorii de vaccin, şi-au asigurat comenzile în avans şi iau asupra lor aproape toată responsabilitatea. În acest fel, producătorii de vaccinuri sunt siguri de câştiguri enorme, fără a avea niciun fel de riscuri financiare. Aşa că ei doar au aşteptat, până când OMS a declarat "pandemie" şi au activat contractele", a explicat doctorul Wodarg.

Oficialul a adăugat că pentru a duce interesele lor mai departe, companiile de medicamente şi-au plasat "oamenii lor" în puncte cheie ale OMS şi ale altor organizaţii influente."În scopul de a promova medicamente lor patentate şi vaccinurile împotriva gripei, companiile farmaceutice au influenţat oamenii de ştiinţă şi agenţii oficiali, responsabili de standardele de sănătate publică, să alarmeze guvernele la nivel mondial. Ei au făcut risipă de resurse de asistenţă medicală, strict pentru strategii de vaccinare ineficientă şi inutilă a milioane de oameni sănătoşi, expunându-i la riscul de efecte secundare necunoscute ale vaccinurilor insuficient testate", potrivit lui Wodarg.

SURSA DULCE: http://www.postamedicala.ro/fenomenul-a/h1n1---unul-dintre-cele-mai-mari-scandaluri-medicale-ale-secolului.html
misodor

Mesaj Lun Ian 25, 2010 1:48 am  misodor

Cu alte cuvinte, şi cu mâna pe atriul stâng, băjeţii ne-au tras-o din nou de n-am ridicat un pai de jos.
Minnie

Mesaj Lun Ian 25, 2010 12:29 pm  Minnie

... cu o mica problema: Romania a produs vaccin propriu, iar adultii au fost vaccinati gratuit (la cerere) cu produsul romanesc, produs la Cantacuzino. Se pare ca ne reintoarcem la perioada aia 'de aur', in care la orice bun de consum strain, se fabrica si o replica autohtona (romaneasca).
octasim

Mesaj Mar Ian 26, 2010 8:10 am  octasim

ASTA DA, AFACERE... nu un amarat de SRL sau IMM ipozitat de guvi cu 16% pe un castig derizoriu.
Boala vacii nebune a fost, gripa aviara a fost, gripa porcina de abia si-a strans valuta ... ce mai urmeaza ? (Adica boala cu coarne, cu aripi , cu rat ). Singura gripa care mai poate fi inventata este GRIPA PESTELUI si GRIPA LAPTELUI
Care ai curaj sa pui pariu pe noua gripa ... scot si eu un ban cinstit din afacerea cu gripe. Pariez pe industria piscicola ...pardon , pe GRIPA PISCICOLA.
Octasim
.
Undeva e si un castig ... devenim lacto-vegetarieni. Respectam viata si nu mai ucidem pentru a manca. GRIPA  A H1N1 - gripa porcina Icon_geek
Minnie

Mesaj Mar Ian 26, 2010 8:58 am  Minnie

Permite-mi sa nu fiu decat partial de acord cu tine. DA, sunt de acord ca pestii ne vor afecta in perioada urmatoare. NU, nu sunt de acord ca e vorba de gripa piscicola. Si nu, nu sunt de acord ca va (re)veni 'gripa laptelui' - fobia aia a fost pe vremea vacii nebune.

Daca pe vremea vacii nebune vacile zburau... in chip de fum, pe cosurile crematoriilor...
Daca pe vremea aviarei, nu mai puteai sa tii o gaina, ca se uitau vecinii la tine ca fiind potential periculos pentru comunitate...
Daca pe vremea porcinei (care e derivata din aviara, daca imi aduc bine aminte) lumea se fereste de porci, sa nu faca gripa de la ei (avantaj musulmanii, ca la ei porcul e interzis!)...
Pe vremea piscicolei, oamenii nu vor mai consuma peste si produse din peste... Iar 'fobia piscicola' poate fi declansata oricand, in felul urmator: apele sunt din ce in ce mai poluate (ce stiti voi, teoria conspiratiei, cate si mai cate se deverseaza in ape)... pestii, traind in apele poluate, consuma elementele nocive, iar noi, consumand pestii, ajungem si noi sa consumam acele produse nocive. Drept pentru care, din aceasta cauza si nu din alta (fast-food, de exemplu) ajungem sa ne nenorocim ficatii.

Singura problema e una de natura nutritionist-economica. Carnea slaba de vita facea parte din regimul alimentar recomandat in anumite afectiuni. Vaca nebuna a generat o criza (pe langa fobia aferenta) in gasirea acestui aliment. S-a oferit ca alternativa carnea slaba de pui sau de curcan. Dar a venit aviara, si au fost sacrificate o multime de pasari (din nou, criza, fobie...) Oamenii sanatosi pareau a nu fi afectati de aceasta criza - dupa principiul ca 'cea mai buna leguma e porcul'. Dar a venit porcina. Din nou fobii, crize...
Ce va aduce 'fobia piscicola'? Logic: fobii, crize... O reducere semnificativa a consumului de peste, in conditiile in care studiile recomanda a se consuma produse din peste de cel putin doua ori pe saptamana, si in conditiile in care este dovedit ca in tarile in care pestele este un aliment nelipsit de pe masa lumea e un pic mai sanatoasa (rog un medic sa ma ajute cu termenii de specialitate).

Deci... fobii, crize... care nu fac decat sa ne limiteze optiunile alimentare, conducandu-ne la un regim alimentar mai sarac, expunandu-ne un pic mai mult bolilor...

Dar nu-i nimic: se va inventa pastila-minune, cu toate vitaminele si mineralele si chimicalele (plus coloranti si arome identic naturale, binenteles) care sa suplineasca toate mesele de peste zi. Iar lumea se va inghesui sa o consume, pentru ca in mediul aseptic si lipsit de contact cu viata in care acea pastila a fost creata, nu exista nici vaci, nici pasari, nici porci, nici pesti...
octasim

Mesaj Mar Ian 26, 2010 11:33 am  octasim

GRIPA  A H1N1 - gripa porcina Affraid Ai uitat sa spui ceva ... pastila minune se va vinde doar sub stric control la farmacie !
emil

Mesaj Mier Ian 27, 2010 12:06 pm  emil

Abia aştept gripa aia piscicolă (care, vă rog să vă aduceţi aminte că eu m-am gîndit primul că ar fi bine să fie inventată Razz ), pentru că deja m-am săturat de carnea de pasăre şi de aia de porc Twisted Evil, aş mai mînca şi nişte peşte dar l-au scumpit nemernicii ăştia. Aştept cu nerăbdare gripa piscicolă, cu fobiile şi crizele de rigoare, să nu mai cumpere nimeni peşte, să se ieftinească şi să mă ghiftuiesc eu.....şi toţi cei care găndesc cu creierii. bounce
octasim

Mesaj Mier Ian 27, 2010 2:11 pm  octasim

Aici cred ca esti in eroare... Crize de acest gen scot de pe piata alimentele sub diferite motivatii. Iar o astfel de criza ar face ca pestele sa se scumpeasca enorm. Cum sa-ti permita guvii sa mananci peste "alterat" de virus ? GRIPA  A H1N1 - gripa porcina Icon_razz
Iti vor da voie cand pretul va fi crescut destul de mult ca sa justifice dublarea profitului - ca la vaca nebuna, ca la aviara... ca la porcina. GRIPA  A H1N1 - gripa porcina Icon_porc GRIPA  A H1N1 - gripa porcina Icon_king
Asa ca singura cale de a avea un venit e tot pariul ... Deci cine pariaza ?
Octasim
misodor

Mesaj Vin Ian 29, 2010 2:03 am  misodor

Personal, aş vrea să apuc "gripa caviară" sau buba "Dom Perignon", dar, pentru ca toate acestea să fie inovate, trebuie să ne întrebăm, retoric, ca D-l Moromomete Ilie: "pe ce te bazezi?".
Minnie

Mesaj Vin Ian 29, 2010 6:51 am  Minnie

Iata de ce sunt sigura ca va interveni, intr-un fel sau altul, o "criza piscicola" (fie sub forma de gripa, fie sub forma de chimicale poluante pe care le ingeram o data cu pestele hranit cu ele, fie... gasiti voi o varianta):

Acizii graşi Omega 3, care se găsesc în special în peşte, vă ajută să evitaţi problemele de memorie, scăderea vitezei de reacţie şi chiar afecţiuni grave precum Alzheimer sau Parkinson. Uleiul de peşte protejează creierul de depresie şi pierderi de memorie care apar din cauza vârstei înaintate. „Uleiul de peşte există sub formă de suplimente alimentare, dar dacă nu e procesat corect poate fi periculos, provocând degradarea creierului”, avertizează specialistul în nutriţie Mencinicopschi.

(citat din articolul Dieta longevitatii , aparut in EVZ)

Asa ca...
octasim

Mesaj Vin Ian 29, 2010 8:38 am  octasim

Specialistul ... Mincinopischi . Asta-i buna... GRIPA  A H1N1 - gripa porcina Icon_lol GRIPA  A H1N1 - gripa porcina Icon_lol GRIPA  A H1N1 - gripa porcina Icon_lol
misodor

Mesaj Sam Ian 30, 2010 1:27 am  misodor

Da, e la modă şi p-aicea istoria cu grasu ăla de Omega şi a lui ceată. Şi, da, e obeze care dă drumul pe esofag la 3-4 capsule cu seu de peşte pe zi (costă fo 80 de reali cutia cu 45 de boabe, asta e pe la 20 de euro şi mai bine). După aia, se urcă pe cântar şi exclamă în fericire: "Funciona bem essa balança, aí?", pe românească "Mere regulat cântaru-ăsta d-acilea?". Cu alte cuvinte, confirmând o ipoteză mereu verificată prin examinare, populaţia continuă să crească la QI constant, şi nici oloiul de nisetru, păstrugă, cegă, şi alte balene policromatice, nu poate face minuni. Trâmbiţovschi ăsta sau cum l-o chema, se bagă din greu pe alţheimere şi pe parchinsoane... şi văd că nu iartă nici "viteza de reacţie" (creşte de la Mach 2 la Mach 3, probabil, întrebarea e: "unde?") ... e dreptul lui, din moment ce se cheamă că e zbegialist, şi e uman să mai uite din când în când să-şi ia alelalte pastile, care nu e cu ulei din ăla. PROBLEMA E: Dacă vine gripa lu peşte, cine ne mai slăbeşte, ai? Vor plânge toate hiperponderalele că nu mai are cine le degrada lipidele de la 150 la 74... Vorba maestrului Mălăele: "şaptezeci şi patru... CE???"
misodor

Mesaj Sam Ian 30, 2010 11:45 pm  misodor

Concluzia de bază este că lumea este condusă de dereglaţi, pentru că, în mod normal, ăia cu scaun la cap, în general, au o ocupaţie.
Minnie

Mesaj Dum Feb 07, 2010 4:12 pm  Minnie

Vaccinul Cantgrip nu este autorizat de Agentia Europeana a Medicamentelor! Scrie si la gazeta !

Si asta, aflam dupa ce o tara-ntreaga s-a vaccinat cu Cantgrip, produsul romanesc. In schimb, alte produse, sunt autorizate. Practic, se spune ca atata vreme cat Cantgrip este folosit doar pe teritoriul Romaniei, nu sunt probleme. Insa nu poate fi exportat, pentru ca nu este autorizat international.

Acum, asta poate insemna doua lucruri:
Fie vaccinul romanesc e rau, si deci nici nu protejeaza de bau-bau-guitz-guitz, si deci ar trebui sa cumparam produsul autorizat si sa ne (mai) impungem (inca o data) - asa, ca sa fim siguri ca sus-zisul bau-bau e trimis pe cele coclauri. Fie vaccinul romanesc e mai bun (sau: mai de incredere) fata de produsele autorizate, si deci este in situatia outsiderului care pune in pericol strategia de marketing a firmelor producatoare de produse autorizate.

In oricare din cazuri, se pare ca domnul Streinu-Cercel va avea niste explicatii de dat...

A, si pana nu uit: pentru ca un produs destinat oamenilor sa fie omologat / autorizat, trebuie sa fie testat si pe oameni. Nu inteleg de ce acest lucru este imoral in Romania, cand ne testam produsele proprii, si nu este imoral in strainatate, unde sunt testate produsele altora.

Dar astea sunt alte teme de discutat, care tin de politica de promovare a produselor proprii.
octasim

Mesaj Mar Feb 09, 2010 8:24 am  octasim

Uite ca solutia la dilema ta cu "vacinurilii" sta aici - la M. Finantelor si Holograf
GRIPA  A H1N1 - gripa porcina Icon_arrow
Banii vorbesc, banii vorbesc
Unii te ridica, altii te lovesc
Banii nu tac, banii se fac
Totul e in mana lor
Banii vorbesc
GRIPA  A H1N1 - gripa porcina Icon_cheers Deci M. nostru de finante a stiut el de ce-l ia pe Danut de la Holograf la Finante. Pentru ca un singur vers al artistului rezolva orice dilema a "boborului". Mai ramane sa apara la "aparare" cel care canta "Pusca si cureaua lata" ... la "sanatate" Corina Chiriac cu melodia "inima mea bate asa - ba Nu , ba DA"... la "invatamant" interpreta si melodia "Nu ne place scoala..." si lista ramane deschisa.
Si noi spuneam ca altii sunt nostalgici dupa "Daciada" si "Cantarea Romaniei". Uite ca boc-guvernul e campion al nostalgiei dupa vremurile cand cantam cu piepturile umflate de mandrie "Oda marelui conducator"... si culmea e ca a gasit o forma noua, moderna , elevata de a pune in practica aceasta ... nostalgie a vechilor activisti de partid.
Si la fel ca multi din activistii vechi de partid ... nici cei actuali nu se pricep la altceva decat la "scenarita".
Octasim
Minnie

Mesaj Mar Feb 09, 2010 8:57 am  Minnie

Sa urmarim un pic mersul evenimentelor la noi:

intai a fost bau-bau-guitz-guitz, si vaccinul pus la punct de companiile de medicamente straine, si recomandarea de a ne vaccina, si numarul mic de romani care au raspuns acestui indemn...

apoi a fost cantgrip, produs la noi, si beneficiind de publicitate pe masura (tin minte impunsatura lui Streinu-Cercel, data la stirile de la ora 19), iar numarul de vaccinari, desi a crescut, a ramas totusi mic...

apoi a fost Toni Tecuceanu, care ba a murit de bau-bau-guitz-guitz, ba nu... dar a provocat un val de vaccinari...

apoi s-a zis ca de fapt Toni Tecuceanu nu de bau-bau a murit, dar 'raul' deja era facut: numarul de cazuri noi de gripa a inceput sa scada...

iar acum, se pare ca bau-bau-guitz-guitz i-a cauzat probleme (mortale) unui medic , care s-ar fi vaccinat cu tamiflu... nu se spune daca domnul in cauza era diabetic sau obez (doua din caracteristicile principale ale celor carora gripa porcina le-a cauzat probleme mortale) - si nu se stie nici daca a fost sau nu gripa de vina... dar de fapt nu se stie nimic...

mai umbla vorba prin targ ca asta a fost al doilea val de gripa, si va urma valul 3 undeva in vara, apoi ca bau-bau-ul a devenit mutant, da cica nu-i bai, ca vaccinul romanesc omoara si mutantii, apoi ca o sa se faca un vaccin romanesc si pentru mutantul in cauza (dar nu se spune - daca am consumat vaccin acum, mai trebuie sa consumam si la vara, sau nu?)...

Mesaj   Continut sponsorizat


  Data/ora curentă este: Mier Feb 24, 2021 5:19 pm