NEINFRANTII

Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
NEINFRANTII

- legenda continua


Procurorul General vrea demiterea lui Kovesi dar n-are curajul sa o spuna...

avatar
octavtoader

Mesaje : 89
Data de inscriere : 31/05/2010
22032018

Procurorul General vrea demiterea lui Kovesi dar n-are curajul sa o spuna... Empty Procurorul General vrea demiterea lui Kovesi dar n-are curajul sa o spuna...

Mesaj  octavtoader

.
.

Procurorul General vrea demiterea lui Kovesi dar n-are curajul sa o spuna...


CSAT-ul a hotarat in sfarsit ca studierea datelor din arhiva SIPA trebuie sa fie o prioritate, spargandu-se astfel buboiul ce ascunde legaturile dintre justitia romana si mediul infractional. Totodata Laura Codruta Kovesi, si adjunctul sau, Marius Iacob, vor fi audiati, miercuri, in sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) - poate se stabileste valabilitatea ipotezei - sustinuta de suspiciuni rezonabile - ca Marius Iacob, sef al penitenciarelor si custode al arhiveui SIPA din perioada sigilarii ei in epoca Macovei - a fost sau nu unul din beneficiarii informatiilor din aceste documente, cu care , se pare, se sustine actuala "lupta anticoruptie" pe o singura directie - aceea a cautarii farmiturilor/vinovatilor numai in "curtea" romanilor, evitandu-se cu orice chip evidentierea miliardelor pierdute prin "relatii externe". Tot in acea perioada pe langa arhiva SIPA s-a mai aflat si Robert Cazanciuc (care acum pare ca se "incalzeste" ca rezerva, in jocul din culisele justitiei), ca adjunt al lui Marius Iacob (asa cum reiese din CV ).

http://evz.ro/decizie-csat-arhiva-sipa.html      

http://www.ziare.com/laura-codruta-kovesi/dna/codruta-kovesi-si-adjunctul-sau-marius-iacob-audiati-miercuri-la-csm-1506662


Vor urma probabil demisii si cereri de pensionare in cascada - daca nu cumva se va obtine o prelungire a musamalizarii situatiei reale din justitie, pana la finalul mandatului prezidential.Demiterea sefei DNA Laura Codruta Kovesi ramane in continuare o poveste cu suspans, desi, chiar Procurorul General al Romaniei o cere in parabole, ca in ultimii ani ai perioadei ceausiste, in care nimeni nu avea curajul sa-l contrazica pe fata pe "marele carmaci". Daca atunci seful statului, Nicolae Ceausescu, isi obtinuse un renume de strateg ce nu trebuia contrazis prin "Romania 1968" si industrializarea/dezvoltarea fortata din anii 70-80 azi asistam la o ploconire si cult al personalitatii a unui personaj de factura nazista, o ploconore in fata "concediului bine facut" si al unui delasari aproape totale fata de interesul national - care se mai exprima acum prin vocea Presedintelui Romaniei doar palid prin lozincile "lupta anticoruptie" si "penalii din politica". De 3 ani altceva nu mai exista in contextul interesului national... Pacat ca am ajuns atat de repede la un cult al personalitatii atat de searbad, de desantat si de lipsit de sens.
http://ioncoja.ro/cand-vor-da-socoteala-si-vor-plati-nemteste/


Procurorul General vrea demiterea lui Kovesi dar n-are curajul sa o spuna...


https://www.youtube.com/watch?v=u9CgsyIAZ2A


Procurorul General al Romaniei, dl Augustin Lazar, la bilantul DNA din 2018 ( incepand de la min 1.14.00 in inregistraea de mai sus ) cere in parabole demiterea sefei DNA Laura Codruta Kovesi. In discursul sau dupa ce face o introducere de profesor de arhitectura si arta contemporana, dupa ce evidentiaza munca a peste 90 % din membrii DNA, munca pe care se sprijina si inspatele careia se ascunde slabul management al tandemului de la conducerea DNA, sfarseste aruncand parabola demiterii sefei DNA sub pretexul rezolvarii unui dosar in care s-a recuperat o valoare a patrimoniului cultural - ‘Lex Municipii Troesmensium’, considerata fortat baza si fundamentul Constitutiei Romaniei, numind-o in continuarea discursului ...Constitutie :

Augustin Lazar:
"Spune aşa Constituţia: ‘Nu va deveni demnitar, duumvir, chestor (din quaesitor, anchetator, inchizitor, judecător de instrucțiune - conform DEX), edil sau sacerdot cel care prin vicleşug a fraudat alegerile. Va plăti bugetului municipiului Marcum Aurelium Augustum Troesmensium 10.000 sesterţi amendă‘. Este pedepsit, potrivit acestei Constituţii, votul multiplu, indicarea unui număr fals de voturi."


https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/augustin-lazar-la-bilantul-dna-coruptia-nu-e-un-fenomen-romanesc-avem-anticorpii-pentru-ea.html - Ce legatura poti gasi intre aceste puncte de "Constitutie romana" baza a Constitutiei Romaniei (subiect aparent aiurea in discurs...) si DNA ??
 Evident - Laura Codruta Kovesi -  care este parte a unei anchete care cerceteaza fraudarea/vicierea alegerilor, care nu s-a prezentat in fata anchetei si a facut "apologia infractorului" aratand ca ORICINE e chemat la o ancheta poate refuza prezenta in fata anchetatorului sub motivatia ca "nu are nimic de spus",
pe care Procurorul General al Romaniei nu o mai  poate accepta ca si "chestor" prin prisma primei Constitutii de pe teritoriul Romaniei, cu referire la clara la Constitutia Romaniei de azi.
Mai clar de atat nu se poate - numai ca nu are curajul sa o spuna direct, sa-l contrazica direct pe Presedintele Romaniei si ...asteapta presiunea opiniei publice pentru a se face auzit.


Managementul prost la nivelul sefiei DNA
- Ce inseamna management prost la nivel de institutie nationala de cercetare a coruptiei - pt ca acele cifre prezentate in bilant sunt rodul muncii celor din teritoriu si de pe teren pentru ca trebuie subliniata proasta gestionarea situatiei la nivel natioinal, ca strategie si scop ? Simplu :
Orice proiect de dezvoltare se compune din 3 faze :
1. Faza de proiectare si finantare (de obicei finantare externa sau partial externa ) - unde te fura "ceilalti"
2. Faza de contractare a executantului si de aprovizionare cu materii prime si materiale - unde te fura "ai nostrii" pentru a recupera "tributul" dat anterior, in "Faza 1"

3. Faza de executie - unde te furi singur, pentru ca fara resursele "scurse"in etapele de mai sus esti obligat sa faci treaba de mantuiala, cu calificare si salarii  minime alegandu-se praful de proiect.Vedeti altceva prin Romania ? DNA-ul nostru este gestionat la nivel national (ca strategie si scop) sa se opreasca intotdeauna numai la "Faza 2" franand orice proiect abia dupa ce a fost dat "tributul" din "Faza 1". De aceea avem probabil o afacere "Microsoft" care a pornit de la cateva zeci de milioane de euro/dolari si s-a oprit la cateva milioane ca paguba finala (implicand probabil in ecuatie doar ceea ce au "invartit" romanii pe "intern" ), de aceea nu avem inca un dosar serios de atac la sanatatea populatiei si implicit un dosar de siguranta nationala la Hexipharma (desi lantul decizional la nivel de autoritati a aprobarilor ce au facut "cale libera" apei chioare sa intre in sistemul de sanatate pe post de "agent de sterilizare" precum si lantul "decontarilor" prin care sume imense au plecat spre beneficiari externi ar trebui sa fie prima grija a luptatorilor anticoruptie ), de aceea nu stim inca ce bani am platit/pierdut la Bechtel (s-au pierdut dosarele si contractul ...), de aceea nu finalizam multe proiecte (care sunt stopate in anchete interminabile bazate pe denunturi si "suspiciuni rezonabile") si suntem mult in urma Ungariei , Bulgariei, Cehiei etc.

Nu avem un management bun la varful luptei anticoruptiei care sa stie sa descopere scurgerile de miliarde imbracate pompos in denumiri abstracte -
Know-how, studii de fezabilitate, dobanzi preferentiale ( adica de 5 -10 ori mai mari ca in restul UE ), lobby (forma legala de "conflict de interese" si "trafic de infuienta" acceptate "in afara" ), redevente ca la milogi etc. dar avem un DNA care "pedepseste" orice roman care nu a rezistat presiunilor externe si a muscat mita.Nu avem un management bun la varful DNA pentru ca se doreste spectacol mediatic si nu eficienta, un DNA care nu doreste punerea in valoare a informatiilor celor ce muncesc pe teren, in teritoriu. Ex.: zeilele trecute a fost propusa (si e in curs de aprobare ...) propunerea taierilor nelimitate de lemn din parcurile naturale ale Romaniei. Pentru "ordonanta 13" a exista vointa si putinta de a analiza dedesubturile unei hotarari de guvern ce parea ca favorizeaza infractorul - pentru apararea bogatiilor Romaniei DNA-ul nu are nici dorinta, nici putinta de a cerceta tesatura de interese ce a generat aceasta propunere legislativa. Normal...e probabil agreata de seful statului, presupus mare prieten al [b]Schweighofer. Cine sa contrazica placerea sefului, sa cerceteze si sa scoata la suprafata magaria ??  [/b]

- A incercat Sebastian Ghita acum ceva timp - si acum e fugar prin Serbia (indiferent cate "pile si relatii" a avut in "binom") :


https://www.dcnews.ro/schweighofer-firma-austriaca-scrisoare-catre-pre-edintele-klaus-iohannis_524628.html

Secretul PEN-insulei BELINA .
Dosarul BELINA a aparut la foarte putin timp dupa investitura ministrilor din guvernul Tanase. Sa fi aparut "dosarul Belina" asa, din neant peste bnoapte, si sa se fi ajuns la emiterea acuzatiilor DNA in 30 de zile sau "serviciili", justitia si DNA-ul i-au ascuns Presedintelui Iohanis ca a chemat la Cotroceni "niste penali" pentru a depune juramantul de investitura ca ministrii ?? Pentru ca in al doilea caz este inca o dovada de management catastrofal la conducerea DNA, cu implicatii clare in distrugerea imaginii Romaniei.
Dar sa revedem situatia : PEN-insula Belina incetase de mult, inca din vremea comunismului (1978) sa mai fie insula - in dorinta lui Nicolae Ceausescu de a face impreuna cu bulgarii o mega hidrocentrala -Portile de Fier 3. Fie ca ne place sau nu ea a devenit de atunci PEN-insula. Juridic, cu statut de insula, acest teritoriu putea fi subiect de negocieri la nivel de Presedentie, Guvern, minister de externe. CORECTAREA statutului juridic al zonei prin alipirea in acte la teritoriul Romaniei (pentru ca alipirea reala n-a facut-o nici Dragnea , nici altcineva, fiind un rezultat al Mamei Natura - ce trebuia consemnat in actele administratiei romanesti ca o realitate evidenta ), respectiv la Jud Teleorman, face ca orice discutie despre acest teritoriu sa nu poata trece fara acordul autoritatilor locale - fie CJ Teleorman, fie Prefectura Teleorman.

http://www.stirilekanald.ro/povestea-insulei-belina-nicolae-ceausescu-voia-sa-construiasca-aici-cea-mai-mare-hidrocentrala-din-europa-ce-s-a-ales-de-visul-fostului-dictator-17224932


 - Circula 2 zvonuri cu privire la aceasta suprafata de la malul Dunarii :
1. Viitor spatiu de hoteluri de lux, cazinouri si locuri de recreere - unde necesitatile unei astfel de investitii in infrastructura si utilitati, ( Ex.:canalizarea (cu tot ce inseamna ecologic statie de deversare/epurare) si apa curenta par obstacole de netrecut ), fac din acest proiect o utopie.
2. Viitor spatiu de cazare al refugiatilor pe care Romania trebuie sa-i primeasca. Cu baracile construite de pe vremea comunismului (din care au mai ramas macar fundatiile) acest proiect pare mai plauzibil, fiind oarecum o copie la scara mai mica a variantei insulelor grecesti in care refugiatii au ajuns "din intamplare", peste apa, si de unde nu mai pot fi decat acceptati.

 Concluzie :
Daca in perioada imediat urmatoare Presedintele Iohanis nu spune raspicat, cu subiect si predicat, ca INSULA BELINA nu a fost, nu este si nu va fi subiect de negociere a Romaniei in problema refugiatilor atunci Liviu Dragnea (alaturi de Shhaideh-Plumb ) devine erou national, pentru ca a suflat in lumanarea dorintelor Soros-iste de a islamizare a Europei si implicit a  Romaniei (unde Ponta a facut primul pas cu aprobarea constructiei unei mega-moschei, pt care nimeni nu-l trage la raspundere, desi aceasta aprobare nu era atributul premierului ci al Presedintelui - deci o incalcare grava a Constitutiei). Actul de alipiree administrativa a PEN-insulei Belina si darea ei imediata in folosinta agricola a scos acest teritoriu de sub umbra posibilelor negocieri privind acceptarea de refugiati, si a inchis probabil calea de acces unde, "din intamplare", refugiatii ar fi ajuns "peste apa" in Romania (dupa scenariul amintit ...unde nu poti sa-i trimiti inapoi, nici sa scufunzi ambarcatiunea, ci esti obligat sa dai ajutor si azil)

 - Asta sa fie "secretul insulei Belina" ? raspunsul se afla numai in reactia imediata a Presedintelui Iohanis - desi, in cazul domniei sale si tacerea va fi un raspuns. Un raspuns care va face din Liviu Dragnea un erou ...
.
Distribuie acest articol pe: redditgoogle

Niciun comentariu.


    Data/ora curentă este: Vin Iul 30, 2021 12:26 am