NEINFRANTII

Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
NEINFRANTII

- legenda continua


UNGARIA - afara din Schengen

avatar
octavtoader

Mesaje : 89
Data de inscriere : 31/05/2010
24052019

UNGARIA - afara din Schengen Empty UNGARIA - afara din Schengen

Mesaj  octavtoader

.
.
                                       UNGARIA - afara din SchengenTot ce s-a intamplat la Cimitirul Eroilor din Valea Uzului nu are nimic de-a face cu organizarea teritoriala din perioada comunista si dupa, nu are nimic de-a face cu "dreptul administrativ" invocat de liderii UDMR.
 - Cea mai mare prostie din partea noastra ar fi sa raspundem cu aceiasi moneda acestei provocari - acum cand avem atat legea interna cat si cea internationala de partea noastra.

Cimitirul Eroilor din Valea Uzului este un cimitir international facut dupa primul Razboi Mondial si se afla sub protectia  Conventiilor Internationale privind desfasurarea conflictelor armate. In orice conflict militar exista victime din ambele parti beligerante si e normal ca urmasii sa aiba acces la comemorarea inaintasilor indiferent de etnie, credinta, sex, organizare teritoriala. Prin Conventia de la Geneva din 12 august 1949 0 art. 17 se prevede ca :

" Partile in conflict vor veghea ca mortii sa fie ingropati in mod onorabil, daca se poate dupa riturile religiei care apartin, ca mormintele sa fie respectate, grupate, daca e posibil, dupa nationalitatea decedatilor, intretinute in mod convenabil si insemnate, astfel incat sa poata fi regasite."

In Conventie sunt prevazute si masuri pentru "readucerea osemintelor in tara lor de origine" - daca acest lucru este dorit. Aceasta este situatia reala si de netagaduit a unui monument religios rezultat si dedicat combatantilr cazuti in Primul Razboi Mondial.

Nerespectarea Conventiei de la Geneva de catre partea ungara - ce instruieste si ghidoneaza minoritatile din afara granitelor - este evidenta. Atat prin politicienii de la Budapesta cat si prin politica UDMR este incurajata aceasta nerespectare a conventiilor umanitare internationale, este incurajat rasismul, sovinismul si genocidul cultural. Ce mai cauta atunci UNGARIA in spatiul Schengen ? Ce mai cauta in Schenghen o tara care genereaza reactii de criza - pentru ca "Ungaria Mare" ceruta acum direct de comunitatea maghiara nu este doar un atac la revizuirea granitelor inspre Romania ci si spre alte tari deja componente ale Spatiului Schengen.

Libera circulatie in interiorul Europei/Schengen, atat prin tratatul amintit cat si prin completarile de la Amsterdam se bazeaza pe libera circulatie si siguranta spatiului european . Despre ce siguranta putem vorbi cand Ungaria nu respecta reguli de baza ale dreptului umanitar si instiga la sovinism, rasism, xenofobie ?
Ungaria uita ca Tratatul prevede o clauză de suspendare care poate fi folosită împotriva unui Stat  Membru care încalcă, în mod repetat, principiile care stau la baza Uniunii Europene. Pana cand va mai accepta Europa civilizata prezenta unor astfel de manifestari barbare, facandu-se ca nu le vede ?

Pana cand va ignora Uniunea Europeana principiu "mentinerii pacii si intarirea securitatii internationale, conform principiilor Cartei Natiunilor Uniite, ca si principiilor Actului Final de la Helsinki si obiectivele Cartei de la Paris, inclusiv cele relative la frontierele exterioare" - incalcat prin provocari succesive de catre Ungaria si populatia vorbitoare de libba ungara ghidonata de Budapesta ?Pana cand Unitate de planificare politică şi de alertă rapida  - infiintata prin tratatul de la Amsterdam, va mai sta intr-o pasivitate comoda fata de politica de la Budapesta ? Pentru ca rolul acestei unitati, prin statut -este de a monitoriza si analiza politica si evenimentele internationale, inclusiv alerta rapida, cu privire la potentialele crize. Reconfigurarea granitelor in interiorul UE prin promovarea  "Ungariei Mari"  nu este un potential de criza pentru mai multe state din interiorul UE ??


Pentru ca nu vorbim de un caz izolat - cum este ascunderea identitatii luptatorilor decedati dintr-un conflict armat mondial (atentie la acest fapt pe care il vor interpreta ca "grija" pentru conservarea crucilor din beton ale ostasilor romani ) ci si de distrugerea crucilor intr-un ritual pagan, barbar, salbatec, din acest cimitir international in 1994 https://a1.ro/news/social/valea-uzului-ungurii-au-smuls-ars-si-ingropat-crucile-eroilor-romani-un-ritual-pagan-consumat-noaptea-id867836.html


Iar aici vinovatii trebuie adusi in fata justitiei interne si internationale .
Cum a ajuns aceasta tara in Schengen - in timp ce Romania sta si asteapta intrarea pentru ca parlamentarii Europei discuta despre "importanta problema" : cum si-a platit Dragnea amantele ?Vorbim prea des de "cultul lui Dracula" amplasat fantezist printr-o carte de succes pe teritoriul Romaniei, unde se instaureaza "teama" de cruzimi de acum cateva sute de ani . Dar uitam realitatile secolului 20 si 21 - cu decapitari, injunghieri, mutilari, spanzurari si alte atrocitati facute de unguri si vorbitori de limba ungara din al doilea razboii mondial si pana de curand, in sangerosul decembrie 1989. Obiceiuri barbare, tribale, sfidand canibalismul premedieval. Ungaria uita insa ca atat crimele de razboi cat si pedepsirea criminalor este perpetua, nu se prescrie ( dovezi exista, chiar prea multe, de la indivizii care au avut "vitejia" sa se fotografieze cu atrocitatile facute). Pana cand Europa Unita va accepta ascunderea/ignorarea acestor dovezi de barbarie socotind Ungaria demna de a intra in randul tarilor civilizate ??


Daca Stalin a ignorat realitatea si nu a lasat sa se vada crimele de razboi ale Ungariei - ca sa nu strice imaginea "raiului comunist" (in timp ce la noi, sub presiunea Moscovei, era judecat Maresalul Antonescu ca si criminal de razboi - desi armata romana nici nu a spanzurat civili, nici nu a spintecat gravide cu baioneta ca "vitejii" armatei ungare ) Uniunea Europeana ce face ? Doreste sa urmeze politica stalinista si sa ascunda sub presh barbariile, manifestarile sovine, rasiste ale Ungarieii si vorbitorilor de limba ungara ??Pana mai ieri lideri Europeni de marca sa aratau ingrijorati de pozitia Rusiei in spatiul European. Este de asteptat ca pe langa pozitia Rusiei in spatiul european sa fie punctate ca probleme majore si pozitia statelor satelit - cum este UNGARIA - care asculta de directivele Moscovei dinamitand din interior Uniunea Europeana prin pretentiile teritoriale pe care le practica dintr-o practica tacita spre o practica din ce in ce mai evidenta.Momentan vorbitorii de limba ungara, practicantii nerespectarii Conventiilor Umanitare Internationale si a incalcarii Drepturilor Omului se ascund sub "fusta" casei Regale a Angliei care prin prezenta Printului Charles, indragostit de Romania, le-a acordat atentia. Sa vedem daca in continuare se vor bucura de atenta prestigioasei institutii internationale si daca Casa Regala a Angliei va dori sa-si asocieze numele cu o etnie care nu respecta valorile morale ale dreptului umanitar si care batjocoreste monumentele eroilor din Primul Razboi Mondial ...In contextul acestor fapte barbare, repetabile, exista o singura solutie : Fie administratia de la Budapesta, de la cel mai inalt nivel politic, dezavueaza si acuza public practicile vorbitorilor de limba ungara din afara granitelor aratand ca "Ungaria Mare" si sovinismul legat de aceasta miscare nu susnt sprijinite de Ungaria fie cerem UE, alaturi de celelalte tari afectate de pretentiile teritoriale ale "Ungariei mari" ca Ungaria sa fie exclusa din Spatiul Schengen si sanctionata drastic - conform clauzei de suspendare din Tratatul de la Amsterdam.
Distribuie acest articol pe: redditgoogle

Niciun comentariu.


    Data/ora curentă este: Vin Iul 30, 2021 2:01 am