NEINFRANTII

Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.
NEINFRANTII

- legenda continua


MANIPULAREA - pana unde poate merge

octasim
octasim
********
********

Mesaje : 239
Data de inscriere : 30/10/2009
Varsta : 117
Localizare : Bucuresti
14112009

MANIPULAREA - pana unde poate merge Empty MANIPULAREA - pana unde poate merge

Mesaj  octasim

Manipularea - conform DEX , este
1. A folosi cu ajutorul mâinilor, dirijând cu dibăcie; a mânui; a manevra
2. A aranja cu grijă în vederea executării unor experiențe sau operații tehnice, științifice sau medicale
3. A antrena, prin mijloace de influențare psihică, un grup uman, o comunitate sau o masă de oameni la acțiuni al căror scop aparține unei voințe străine de interesele lor; a influența opinia publică prin mass-media sau prin alte metode persuasive
.............
In forumul vechi - OCTOGONULmyforum - am avut subiecte pe aceasta tema, si le puteti reciti si inacest forum aici
Pana la urma , simplificand lucrurile la maxim , manipularea este o actiune de interrelationare in care 2 sau mai multi participanti la un proces social/economic/politic sau de alta natura incearca sa-si impuna punctul de vedere si sa-si atinga scopul.
In mod legitim atingerea scopului de catre una din parti inseamna punerea in dezavantaj a celorlalti participanti. De aceea MANIPULAREA nu trebuie privita prin prisma ocultismului .
- De fapt acordarea tehnicilor de manipulare a unei valori superlative , a unei valori "careia nu i te poti opune" este primul pas pe calea esecului in fata manipulatorului.
- Normal este sa privim procesul manipulator analitic , sa descifram adevaratul scop al celui care foloseste aceste tehnici si sa ajungem sa contracaram tendinta de indreptare a scopului spre un final in care numai unul dintre participantii la relatia socio/politico/economica are tot avantajul, toate atuurile.
A trece MANIPULAREA in sfera exclusiv oculta inseamna sa ne negam majoritatea actiunilor la care suntem supusi zilnic , sau sa negam majoritattea actiunilor pe care le facem zilnic ... manipuland pe cei din jur. Pentru ca manipularea se intalneste natural , nativ , zilnic in relatiile noastre cu cei din jur.
Meritul imens al celor care au conceput aceste "tehnici de manipulare" este faptul ca au studiat comportamentul uman si reactiile lui la stimuli mai mult sau mai putin vizibili si ca au facut un "catalog" al acestor reactii umane pe care l-au pus la dispozitia "combatantilor".
Exista astfel "tehnica de manipulare in negocieri si afaceri", "tehnica manipularii prin corespondenta" , "tehnica manipularii in relatiile publice" , "limbajul trupului" s.a.m.d.
Dar acolo nu sunt neaparat lucruri necunoscute noua , in totalitate. Suntem zilnic manipulati , ca barbati , de frumusetea unei femei educate care ne cere un anumit serviciu (desi in conditii normale nu am accepta asa ceva) , iar femeile sunt extrem de sensibile la "stilul latin" - buchet de flori , sarutatul mainii, respectul acordat "ca unei regine", suntem manipulati de subalternul care ne lauda masina noua sau de copilul care ne cere cu un zambet angelic si un sarut pe obraz un cadou pe care , teoretic, nu-l aveam pe lista de cumparaturi. Suntem manipulati de sentimentul de mila pe care un cersetor il scoate in evidenta la coltul strazii , sau de reclama la "sapunul care face pielea fina".
In relatia 1 la 1 , MANIPULAREA se intalneste zilnic ... numai ca nu-i dam atentia necesara , nu o recunoastem sub aceasta forma, cautand doar latura "oculta" a manipularii.
...................................
De aceea consider ca determinarea si definirea clara a unor manipulari cu care ne confruntam noi , ca societate , este doar o necesitate in creionarea termenilor in care se desfasoara unele procese socio/politico/economice. Nu este un "atac" la "cineva", nu este o actiune revendicativa sau care genereaza "vinovati si victime" - ESTE DOAR O INFORMATIE IN PLUS pentru cei care trebuie si sunt in situatia de a lua decizii in numele nostru , al tuturor. Este doar un alt punct de vedere "din afara" , asa cum se vede de la nivelul unor cetateni care se doresc responsabili si implicati in viata sociala .
Si va invit sa participati activ la acest dialog.
.........................................
Va intrebati DE CE aceste "tehnici de manipulare" au fost facute publice si se gasesc pe orice "taraba cu carti" , in orice librarie - dand senzatia ca MANIPULAREA este cunoscuta , demascata , si ca stfel nu isi mai poate propaga efectele.
- Un raspuns sec ar fi - pentru ca s-a gasit "ceva" si mai eficient decat cea ce se gaseste in cartile amintite. Si de acel "ceva" as dori sa ne ocupam in acest topic.
Eu i-as spune "tehnica manipularii prin puncte multiple" , dar desigur nu se intelege nimic din asta, asa ca voi explica ...

Avem un subiect tinta "doamna X" si 4 apropiati ai doamnei - A, B , C , si D - oameni de nadede, care o apara si au grija de ea. A ajunge sa "atacam" pe "doamna X" pare imposibil la prima vedere...dar
- ii spunem lui A ca e bine ca "doamna X" sa bea un pahar cu lapte cald in fiecare seara pentru a-si mentine sanatatea
- ii aducem aminte lui B ca "doamna X" ii e teribil de frica de soareci si ca ai auzit-o spunand ca aude soareci rozand in fiecare seara in camera ei. Asa ca ar fi bine sa cumpere o fiola de otrava si sa o puna langa tava cu cina pe care o pregateste A in fiecare seara.
- ii spunem lui C ca "doamna X" nu suporta sa fie bolnava si dezagreeaza medicamentele pe care doctorul i le prescrie , si ca ar fi bine ca fiola cu medicamente de langa tava sa fie dizolvata in laptele cald pe care-l bea in fiecare seara. Asa ia medicamentele fara sa i se creeze discomfort.
- ii spunem lui D ca e bine sa stea alaturi de "doamna X" si sa nu o scape din ochi . Sa nu o lase sa faca nimic care sa o solicite si chiar ar fi bine daca ar hrani-o cu mana lui , dandu-i si laptele care-i place asa de mult seara la culcare.
............................
Mecanismul acestei manipulari nu e nou , a fost descris , daca nu ma insel, de Agatha Christie pentru prima data intr-o carte. Cert este ca rezultanta acestor actiuni ale unor oameni total devotati ( A, B, C, D ) este o crima, si culmea , fiecare este convins ca a facut "tot ce a putut ca sa fie bine" , e convins ca EL e "salvatorul" , "aparatorul" etc etc. Credeti ca nu se poate asa ceva... chiar ieri am fost martorul unui astfel de intamplari care se poate include usor pe aest model de manipulare.
In concret , niste oameni perfect onesti si capabili au fost convinsi ACUM, ca numai prin actiunea lor conjugata pot pune capat unei situatii prezumtiv periculoase - si ma refer aici la "violenta in scoli".
Asa ca au organizat un "miting" , o adunare a 800 de copii plus tot cam atatia parinti , intr-un spatiu inchis (sala de sport) unde au desfasurat o activitate de "educatie impotriva violentei in scoli".
- Au uiat ca suntem in plina desfasurare a unei gripe care se extinde logaritmic in Romania.
- Au uitat ca specialistii in sanatate recomanda sa nu se faca adunari publice in spatii inchise - iar protectia copiilor pe aceasta directie este impetuos necesara.
- Au uitat ca in timp ce in scoala intra strict elevi (si se iau masuri preventive - dezinfectant pe mainile copiilor , dezinfectare si curatenie "luna" in fiecare zi, controlul fiecarui copil la intrarea in scoala etc etc ) in spatiul pus la dispozitie de "primarie" ...nimeni nu a luat nici cele mai mici masuri preventive - a intrat cine a vrut si cum a vrut.
- Si iata cum pentru "lupta justificata impotriva violentei in scoli" s-au expus si au expus o comunitate unui risc infinit mai mare. In mod cert nu au eradicat total "violenta" ... si in mod si mai cert au depasit iresponsabil un prag de risc pe un pericol si mai mare - pandemia.
Ceea ce ma face sa concluzionez cu o zicala frecvent folosita "drumul spre iad e pavat cu intentii bune".
Dar despre *apasati aici > GRIPA A H1N1 vom vorbi pe larg la S.O.S. ROMANIA
Octasim
Distribuie acest articol pe: redditgoogle

octasim

Mesaj Mier Noi 25, 2009 7:21 am  octasim

Dezagregarea sociala la care asistam, lipsa de coerenta a societatii romanesti sunt adevaratele probleme cu care ne confruntam. Vorbeam la alt topic de lipsa unei morale , de lipsa caracterului moral al societatii romanesti, de lipsa reperelor morale. Acest aspect este cat se poate de real ... dar care sunt cauzele ??
In mod cert avem fiecare din noi vina noastra - iar suma acestor comportamente este o componenta a rezultatului pe care il vedem. Dar oare e vorba numai de atat ? Eu cred ca nu ...
Una din cele mai importante cauze este ca nu acceptam realitatea asa cum este ... incercand sa luam si sa amplificam ce este bun, sa estompam cea ce este rau. De cele mai multe ori facem exact invers, facand din laturile negative ale unor indivizi din societate ... repere morale mediatizate peste masura. E un fel de manipulare pervers, extrem de eficient, care ne tine dezbinati.
In primul rand trebuie sa acceptam aceasta realitate, e primul pas spre succes. E perfect normal ca o societate care nu are "anticorpi sociali si repere morale" sa fie tinta unor astfel de manipulari. Sunt destui care profita financiar pe aceste coordonate . Si noi daca am fi in aceiasi situatia am profita...
Ceea ce nu este normal, este faptul ca nu gasim contramasuri pentru a trece peste aceste situatii. Vom apela in continuare la textul pus la dispozitie de o firma de consultanta, text folosit pentru a coagula colectivele din unitatile economice pentru a face personalul sa se accepte reciproc pe directia unui singur scop - dezvoltarea economica a firmei.
....................................................................................................................


Cursul se adresează cetăteanului , indiferent de vârstă , pregătire profesională sau educaţie aflat în uităţile economice româneşti . De aceea vom folosi rareori un limbaj pretenţios.1. IMORAL ŞI ILEGAL în societatea româneascăO societate umană are multe elemente ,care mai de care mai pretenţios expuse în algoritmul de caracterizare a acesteia – nivelul de trai , nivelul de civilizatie , nivelul de acces la tehnologie , nivelul de educatie , cultura , tradiţiile etc etc.

Vom face o scurtă analiză a societăţii româneşti din ultimii 35-40 de ani, incercând să vedem care sunt frânele, barierele , greşelile care ne ţin într-un grad de nemulţumire permanent , într-o stare de stagnare a dezvoltării , chiar de involuţie uneori .

Pentru început sa definim cei 2 termeni ,IMORAL şi ILEGAL din punctul de vedere al analizei sociale pe care o dorim . De ce am ales aceşti doi termeni ? Pentru că sunt uşor de înţeles de către oricine şi pentru că ei vor sublinia cel mai bine unde , cum , cine şi cât a greşit şi pentru că avem posibilitatea să nu mai repetăm aceste greşeli în viitor.

În termenii unei definiţii simple, generale, ILEGAL / ILEGALĂ este acea faptă/acţiune/inacţiune prevăzută de lege (sau acte normative ) care este sancţionată /pedepsită sub o anumită formă - amenda , lipsire de libertate – acţiune prin care societatea caută să aibă o poziţie recuperator/reparatorie faţă de prejudiciul suferit , pe de o parte , şi o poziţie educativ/preventivă faţă de restul membrilor ei , care având exemplul pedepsei sunt descurajaţi să mai comită ceva similar.

IMORAL/IMORALĂ este acea fapta/acţiune/inacţiune care poate să nu fie prevăzută de lege , dar pe care majoritatea , sau o bună parte mai bine zis , a societăţii o consideră sub nivelul de educaţie/evoluţie/dezvoltare din acel moment. Este rezultatul unui obicei , unei cutume, unei practici sociale.a) Interesant este de studiat traseul prin care o actiune IMORALĂ în societate devine ILEGALĂ , pt că orice acţiune a fost mai întâi IMORALĂ înainte de a deveni ILEGALĂ, a fost mai întâi un obicei , o cutumă , o practică socială, înainte de a deveni articol de lege sau de act normativ. Vom încerca sa studiem acest traseu prin prisma evoluţiei pozitive a unei societăţi, fără să excludem şi o anumită evoluţie inversă – în care ILEGAL-ul îşi pierde valoarea socială şi devine IMORAL sau chiar mai puţin de atât . De obicei acest gen de evoluţie inversă defineşte o involuţie a societăţii , sau în cel mai bun caz o stagnare a dezvoltării societăţii.

Dacă acum 500 de ani a tăia capul unui păgân nu era nici IMORAL nici ILEGAL , astăzi această faptă este şi IMORALĂ şi ILEGALĂ. Evoluţie ? Cu siguranţă DA , arătând cursul ascendent al societăţii spre o rezolvare nonviolentă a conflictelor , spre o bază de comunicare cu altesocietăţi , cu alte culturi şi tradiţii, având ca element principal respectul faţă de valoarea vieţii şi a multiplelor forme de evoluţie umană.

Dacă acum 30 de ani era IMORAL să înjuri pe stradă sau într-o conversaţie , astăzi nici măcar IMORAL nu mai este , ba dimpotrivă ,devine anormal să nu foloseşti înjurătura ca semn de punctuaţie , la despărţirea frazelor , de multe ori cantitatea mesajului transmis in unitatea de timp fiind inferioara cantităţii de înjurături care însoţeşte mesajul. Evoluţie ? NU ! În mod cert involuţie spre o formă de comunicare care subliniază mai mut tendinţa de evidenţiere a refulărilor individului decât nevoia transmiterii unui mesaj explicit şi eficient.

Am dat aceste două exemple extreme pentru a sublinia modul în care cei doi termeni aleşi -IMORAL şi ILEGAL – ne pot ajuta în descifrarea fenomenelor sociale . Şi iată cum avem la dispoziţia noastră un barometru al evoluţiei şi involuţiei unei societăţii.

b) Am ales aceste repere - IMORAL şi ILEGAL - pentru faptul ca în ultimii 18 ani , în România „sportul naţional de bază” este – asanarea morală a societăţii . Concept frumos, elegant dar lipsit de elementele care să ducă la o finalitate eficientă. Această asanarea morală a societăţii are doar aspectul unei activităţi de gasire a unor vinovaţi , fără o dovedire clară a vinovăţiei , a fără o definire clară a faptei incriminate , o activitate care fără a avea un ţel bine definit din punct de vedere al eficienţei în viaţa socială , consumă resurse imense, creează o imagine de criză perpetua în România şi nu în ultimul rând creează un sentiment de frustrare generală - sentiment normal şi previzibil pentru că nu poţi tinde spre un ţel , fară ca acel ţel să însemne ceva, să aibă repere palpabile şi cuantificabile , nu poţi alerga la infinit după himere cu „zâmbetul pe buze” .

c) Am ales aceste repere de analiză - IMORAL şi ILEGAL – şi pentru faptul că societatea româneasca are o caracteristică importantă pe care o putem defini ca fiind „nivele spaţio-temporare educaţionale”. În structura societăţii avem indivizi care şi-au început sau desavârşit educaţia în perioada totalitarismului din preajma celui de-al doilea război mondial (până în 1944 ), în perioada de tranziţie regalist/socialistă (în 1944-1948 ) , în perioada socialism/comunismului sălbatec de tip stalinist (1949 – 1963) , în perioada socialism/comunismului „luminos” (1964-1978) , în perioada totalitarismului ceauşist ( în 1979 – 1989 ) , în perioada de tranziţie postdecembristă ( din 1990 până astăzi ). Toate aceste perioade au dat societăţii indivizi care au primit educaţia şi au desfăşurat activităţi social/productive în conformitate cu ceea ce însemna la acea dată , la momentul evoluţiei sociale a individului (sau grupului /păturii de indivizi ) IMORAL şi ILEGAL . Este un caz rar de societate umană, în care evoluţia de la o formă de organizare socială la alta s-a produs intr-un ritm alert , având în viaţă , în acelaţi timp , indivizi pentru care IMORAL şi ILEGAL inseamnă de cele mai multe ori altceva , şi nu de puţine ori , noţiuni aflate în totală contradicţie. Iată ceea ce am denumit ca fiind „nivele spaţio-temporale educaţionale”. În România nu mai este vorba doar de clasica contradicţie între generaţii , este mult mai mult , este o sumă de contradicţii izvorâte din sistemul educaţional al fiecarei epoci parcurse de societate în mai puţin de 70 de ani ( viaţa medie a unui indivd ).
Contradicţie pe care suntem obligaţi să o acceptăm, să o definim , să o modelam , să găsim soluţii pentru o dezvoltare pozitivă , proiectată în viitor , a societăţii.Nu pot încheia această parte generală cursului de pregătire a personalului din unitaţile economice fară o remarcăDacă poporul german , după al doilea război mondial , cu tot bagajul de vinovăţii grave care i-au fost aduse ( genocid , provocarea conflictului mondial, rasism şi xenofobie etc. etc... ) s-ar fi văitat atât de mult cât ne vaităm noi românii pentru o amărâtă de societate socialistă ( care n-a fost nici mai bună nici mai rea - ca sute de alte societăţi, organizări sociale ale timpului – a fost, să zicem, suportabilă ) atunci ,ei germanii, ar fi trăit şi acum în bordeie printre dărâmături.

Dacă germanii n-ar fi ştiut să profite de experienţa , efortul şi pregătirea profesională a fiecărui cetăţean, indiferent de trecutul lui , pentru atingerea ţelului suprem – reconstrucţia naţională - ar fi fost acum o naţiune de nivelul secolului 18 .

Acesta este un adevăr istoric de necontestat din care noi românii trebuie să învăţăm ceva.
.
Octav Toader, O.S. - Consult
avatar

Mesaj Lun Iul 12, 2010 1:14 pm  octavtoader

Am sa raspund la acest subiect al manipularii si in special al manipularii media cu un text pe care l-am scris mai demult in alt forum. Nu stiam ca si aici se discuta asa ceva. Sper sa fiu pe subiect :
.
Cred ca folosim termenul de "manipulare media" un pic impropriu.
Manipularea media este, dupa parerea mea, un mijloc prin care cineva se foloseste de avantajele unei tehnologii avansate, dand un mesaj cu o larga raspandire in randul populatiei, pentru a-si creea un avantaj - de obicei economic.
Lipsa de educatie sau dorinta de iesire din cotidian face ca "stirile bomba" sa fie mai bine acceptate de publicul tinta decat o stire normala, verificata, sustinuta cu argumente.
Manipularea consta in special pe caracterul brutal prin care "stirea" se adreseaza simturilor sau sentimentelor publicului tinta.
Lupta dintre trusturile media face ca acest gen de manipulare sa aiba o curba ascendenta, trecand o stire oarecum banala dintr-un anumit sector social prin toate etapele - slab afectiva, normal afectiva, puternic afectiva, dincolo de limita de suportabilitate a publicului tinta.
Lupta intre trusturile media se duce pe o scala a gradualitatii informatiei in care, ca la poker, cel care stie cum sa liciteze, ia totul. Asa cum ati observat si dvs in anumite stiri/subiecte, desi reporterul/moderatorul stie aproape tot despre subiect el da drumul informatiei in mod gradat...azi un pic, maine mai descopera ceva, poimaine apare un "analist" care pune problema altfel si schimba directia de abordare, tempereaza invitatul care e gata sa dea o explicatie pertinenta ... in asa fel incat raspunsul publicului tinta sa fie situat intr-un anume moment favorabil gandit, preconizat si comandat de finantator.
Un trust concurent va face acelasi lucru si de obicei pe acelasi subiect (si puteti observa ca la diferite posturi tv aveti acelasi subiect intr-o zi ... desi stirile/subiectele/filmele ar trebui sa fie variate si sa acopere o plaja cat mai larga de preferinte ale publicului).
Este primul semn al unei media manipulatoare, dupa parerea mea, atunci cand plaja subiectelor abordate de tot segmentul de informare in masa se ingusteaza pe un singur subiect, pe o singura directie.
Totul costa bani, si bani multi... iar postul de media care stie sa gradueze subiectul sincronizat cu evolutia in real a reactiei publicului castiga ...potul.
Aici intervine INTERNETUL.
Pt ca in toata aceasta constructie media scumpa (o emisiune, un analist, o stire bomba, un invitat "de elita" ...costa), cand totul pare ok si reactia publicului tinta este previzibila pentru ultima faza a manipularii, poate apare un ciumpalac (vb lui M Badea) care cu o un articol de un mishto ucigator pune la zero toata constructia trusturilor media si a finantatorilor acestora.
Un singur articol care analizeaza evolutia subiectelor media si preconizeaza un oarecare deznodamant (convergent cu prognoza finantatorului) "falimenteaza" tot sistemul manipulator pe acel subiect... pt ca nici un finantator nu-si permite sa fie prezentat ca regizor al unei manipulari, si cu atat mai putin "luat la mishto".
Si de aici acest ... pericol al internetului (cu conditia ca internautul sa fie bine documentat si argumentat pe demersul sau ).
Pt ca spre deosebire de tv - unde informatia apare o singura data neavand posibilitatea reluarii ei, disecarii si analizarii ei ... publicul ramanand mai mult cu sentimentul indus de realizator si mai putin cu esenta problemei - pe internet poti relua informatia, o poti compara cu alte surse, o poti diseca, judeca, analiza.
Si apare fenomenul atat de normal de validare a informatiei - si cel de autocritica si reglaj al bagajului de date detinut de fiecare cetatean :
- cum am putut sa cred asta ?
- cum de m-am lasat pacalit de aparente ?
- cum de nu am vazut lucrurile si sub forma asta ?
sunt doar cateva din intrebarile publicului tinta. Iar circulatia informatiei pe net este asigurata de reteaua de prieteni pe care fiecare ii are in lista de mail.
- Lantul se intrerupe ... daca informatia nu este validata de verificarea personala a datelor (sunt din ce in ce mai putin internauti care dau FRW unor mailuri pe care nu le verifica personal ca si continut al informatiei), dar lantul poate continua pe o retea de internauti care rivalizeaza ca dimensiune cu publicul tinta a unei televiziuni (daca informatia este validata de o verificare atenta a utilizatorului de net).
Si asta da reactii adverse din partea ... finantatorilor . Dar despre asta vom vb alta data. O zi buna.
.
mik15

Mesaj Mar Aug 17, 2010 7:07 am  mik15

octavian toader>as dori sa fac doar un addendum la ce a facut poporul german, dupa al doilea razboi mondial.mai precis.ce i s-a facut.dupa ce au produs zeci de milioane de mortzi in timpul razboiului, pierzind si ei cam 7 milioane,fiind tzara ocupata de cele 3 puteri invingatoare-frantza, urss, anglia, cu orasele facute zob de bombardamente si cu intentzia declarata a aplicarii fara eziare a planului de transformare a germaniei in tzara agricola si pastorala, cu greu ar fi putut solidaritatea intergermana face ceva.poate ca mai mult a functzionat educatzia si disciplina poporului german, dar si ajutorul masiv dat germaniei federale prin planul marshall.

si e evident ca societatea aia de zicetzi ca nu-i mai buna sau mai rea ca altele -aia socilaista-a structurat diferit cele doua tzari rezultate din dezmembrarea germaniei dupa razboi-germania federala si ex redegeul-republica democrata germana.se vede ca in 50 de ani mentalitatea germanilor di est s-a skimbat-iar vesticii au o vorba care-i descrie-ROTE SOCKE, soseta rosie, adik.si ce vrea "soseta rosie"? poi cam ce vor si ai nostri sindicalisti-multzi bani si putzin de lucru, pe ideea ca daca tot a bagat germania federala vo 7-800 miliarde marci in ei-cam 350-400 miliarde euro(am scris corect), insemana ca e de unde si sa mai dea!!iar marele entuziasm de la unificare s-a cam transformat in circoteli-de mabele partzi-dupa ce s-au cunoscut mai bine.

e interesant cum 50 de ani de socialism "suportabil" a afectat fibra morala a nemtzilor din est, deshi educarea lor cu bita si amenda vin bine dinainte de frederic cel mare.si sint macar trei sute de ani de educatzie dura in germania, afectatzi puternic de ultimii 50.concluzia parca s-ar impune de la sine-insa e destul de discutat.

as zice ca reconstructzia germaniei dupa razboi e una, iar dorintza reala de unificare e alta, iar reconstructzia s-a datorat larg si conditziilor politice active la acea data-ascensiunea urss si realul pericol de comunziare al vestului, in contextul de saracie de atunci.

finalmente, nu pe asta s-a bazat ascensiunea comunismului aci, pe invidia sarantocilor si marginalilor?
octasim

Mesaj Mar Sept 14, 2010 8:58 am  octasim

BATE Vîntu PRIN CAPUL UNORA...

Am evitat sa comentez cea mai noua forma de manipulare "cazul VANTU" pentru ca este evident ca pana la urma este o reglare de conturi la nivel inalt. Dar in momentul in care apar stiri care transforma ROMANIA intr-un stat bananier/mafiot al anilor 30-50 amortirea in care ne doresc unii sa ramanem pentru a escalada scala violentei sociale trebuie sa dispara. Acea telenovela insailata in jurul unui personaj controversat nu are voie sa devina motivatia de intoarcere a Romaniei cu 50 de ani in urma.
Sa analizam pentru inceput stirea "bomba"
Cătălin Harnagea, fost şef SIE: Vîntu a vrut să mă ucidă
Sorin Ovidiu Vîntu avea o listă cu persoane care trebuiau eliminate, susţine fostul director al SIE. În exclusivitate, Evenimentul Zilei a obţinut un interviu cu Cătălin Harnagea, una dintre persoanele vizate.

sursa - http://www.realitatea.net/catalin-harnagea-fost-sef-sie-vintu-a-vrut-sa-ma-ucida_744872.html

...................
Sa trecem deocamdata peste faptul ca un sef al serviciilor screte romanesti, un sef al elitei inteligentei romanesti pana la urma, a lasat nerezolvata o astfel de problema timp de mai bine de 10 ani. Sa analizam "dosarul"

Avem o inregistrare intre 2 gugustiuci care vb despre respectivul sef al serviciilor secrete si care aparent pun la cale un atentat.
- in primul rand e penibil ca o astfel de "actiune" sa fie hotarata si derulata, in era informatiei, pe valabilitatea unei descrieri telefonice ...grizonat, un pic grasut si celelalte. Exista fotografie, exista posibilitatea filmarii si alte metode de a indica "tinta".
- in al doilea rand nu apare nicaieri macar nr masinii demnitarului ... la stop tac tac tac ... pai la stopul respectiv puteau sa fie zeci de grizonati grasuti si cu ochelari. Asta da atentat cheers
- in al treilea rand ma indoiesc ca exista multi prosti care sa descrie infractiunea pt care au fost platiti, sa dea amanunte pe directia modului in care vor executa un omor, dand astfel chei de control a situatiei pt serviciile de paza. Daca acesta informatie e reala, si discutia e reala, faptul ca serviciile noastre secrete nu au reusit sa prinda astfel de gugustiuci ridica semne de ingrijorare. Mai degraba cred ca a fost vb de discutiile dintre 2 "baieti de cartier" care foloseau porecle pentru ...definirea adversarilor din cartierul vecin. Nu pot sa cred ca 2 pampalai de acest gen pot viza seful unui serviciu secret roman.
- in al patrulea rand zgomotul de fond dintre momentul in care este rostit numele demnitarului si momentul in care se cere o motocicleta pt tac pac difera... ceea ce duce la impresia unui montaj, al alipirii a doua convorbiri distincte, duse contextual spre definirea unei infractiuni atat de grave.
.
Concluzionand este irational ca un astfel de act antisocial sa fie scos de la naftalina acum, inflamand o situatie si asa neclara.
Ce anume l-a determinat, l-a obligat, pe distinsul demnitar sa iasa in public astazi, in aceasta situatie cu aceasta declaratie, care-l descalifica profsional. Pentru ca e extrem de grv ca un sef de servicii secrete din Romania sa lase nerezolvata si nefructificata o informatie atat de grava care duce, teoretic, spre un organism terorist in Romania.
Cum este si mai grav ca iesind in public gratuit si nefondat cu aceasta declaratie sa defineasca IMAGINEA ROMANIEI ca fiind un stat neguvernabil, bantuit de oligarhi ce comanda mai multe asasinate la nivelul demnitarilor de stat si a membrilor marcanti ai societatii. O astfel de lipsa de responsabilitate civica este impardonabila pentru un fost sef al serviciilor secrete.
Si atunci exista doar 2 variante de interpretare a acestei "stiri bomba"
1. Demnitarul in cauza este fortat cumva sa intre in scena in acest moment cu o informatie de conjunctura, inflamand o situatie neclara. Si aici trebuie definita entitatea care poate impinge un fost demnitar roman la acest fapte.
2. Demnitarul in cauza a fost un activist de partid parasutat in functia respectiva, fara sa aiba experienta si responsabilitatea necesara gestionarii segmentului pe care l-a avut de administrat. Si de aceea nu a calculat implicatiile unei astfel de informatii detinute - nici atunci si nici acum. Si de aceea, cu astfel de "sefi", nu mai trebuie sa ne miram ca suntem in "cadere libera" pe toate fronturile activitatii social/politico/economice.
Octasim.
octasim

Mesaj Joi Mar 10, 2011 3:21 pm  octasim

PACALICII DE PE ... STICLA
.
.
M-am intrebat mereu de ce incompetenta rezista in politicul romanesc. Pentru ca "politicienii ne cred tampiti" - ar spune un coleg de forum.
Cred ca realitatea este ... "pentru ca ei sunt mai tampiti decat ne cred ei pe noi". Cand vad cum combat unii politica actuala, situatia "generata" de guvernul actual ma intreb serios in care tabara sunt "tampitii" mai autentici. Va dau 2 exemple

1. Criminal în libertate. Un bărbat acuzat de uciderea a două persoane a evadat de sub escorta poliţiştilor- iar restul articolului de importanta "nationala" il cititi aici
.
http://www.antena3.ro/romania/criminal-in-libertate-un-barbat-acuzat-de-uciderea-a-doua-persoane-a-evadat-de-sub-escorta-politistilor-120279.html
.
Ce este dincolo de limita absurdului ? Explicatiile date de "analistii politici" si "comentatorii de stiri" pe aceasta tema - iar cine doreste sa-si imbogateasca bagajul de imbecilitati poate viziona inregistrarea emisiunii "Esential" de la adresa de mai sus sau comentariul "reporterului de teren" care prezinta cazul - din care reproduc ideea principala
- Guvernul si premierul Boc sunt vinovati de situatia creeata, pentru detinutul evadat din judecatorie... pt ca fara dotare, cu salarii taiate, politistii nu sunt "motivati" sa-si faca treaba, iar cei de la judecatorie nu sunt "motivati" sa puna gratii la fereastra WC-ului prin care s-a "evaporat periculosul infractor"... in timp ce-si facea nevoile fiziologice.
Mai mult "reporterul de teren" are inspiratia sa faca un sondaj de opinie in satul natal al ticalosului
- Va e frica ?
- Da maica ! Auzi maica, mor de frica ca a scapat "cremenalul" !!
Jenant pentru "reporter" este faptul ca cei intrebati sunt numai batrani de peste 60 de ani. In realitate pacaliciul in cauza e un ticalos, periculos pentru orice om aezat la casa lui dar nici pe departe un "pericol national" . Mai aproape de realitate ar fi caracterizarea "caine turbat" obisnuit sa traiasca in padure.
......

- Primul instinct te face sa injuri si tu premierul si guvernul... dar pe urma iti dai seama ca nici Boc si nici altcineva nu a taiat gratiile de la fereastra cacastoarei (si ca de fapt ele nu au existat niciodata), si ca nici lipsa dotarii si nici salariile diminuate cu 25% nu justifica o eroare sau o neglijenta de servici a celor implicati direct.
- La o analiza mai atenta iti dai seama insa ca "marile televiziuni de stiri" nu au dat nici o fotografie actualizata a evadatului, nu au prezentat nici un indiciu de recunoastere si, de fapt, daca individul se spala, se rade si se imbraca curat poti foarte usor sa il intalnesti fara sa stii pe strada, in masina, in tren. Adica ce conteaza "cremenalul" si prinderea lui ... Jos guvernu" ca asta rezolva tot.
.
Atunci te intrebi - pe buna dreptate - ce drk de legatura exista intre guvern, Boc si "cremenalul evadat" si te intrebi serios daca poti avea incredere in politicieni care vor "sa dea jos guvernul si presedintele" cu astfel de "strategie de imagine". Ca de strategie economica nu e cazul sa vb...
.
Si va mai dau un aspect la fel de naucitor...
.
2. Copiii de la gradinita "Mica Sirena" din Cluj au fost pusi sa danseze pe Imnul PDL, de 8 martie! - VIDEO - si puteti citi articolul si viziona filmul intamplarii.
.
http://www.stiridecluj.ro/social/copiii-de-la-gradinita-mica-sirena-din-cluj-au-fost-pusi-sa-danseze-pe-imnul-pdl-de-8-martie-video
.
si aici clipul in clar al melodiei - pe care romanii nostrii plecati peste hotare il apreciaza ca melodie si atat... fara iz electoral
.
https://www.youtube.com/watch?v=rNUuz0g-Iu4&feature=related

.
Initial am sarit si eu indignat - "ai drk magari, folosesc copiii la basmele lor politice"
- Dar la o analiza mai atenta am vazut ca era vb de cantecul lui Mircea Rusu - "verde inrourat", ca versurile spun ceva de "viata de roman", ca melodia e placuta si ca o cunosc dinainte de nasterea PDL, ca era un dans al copiilor de gradinita imbracat in costume nationale etc etc. Lucruri perfect normale - daca nu ar fi fost subiectul unei "stiri TV". Nu am inteles ce ar fi vrut televizionistii ca sa faca primarul... sa spuna STOP si sa goneasca copiii ??
Mai grav mi s-a parut ca dupa ce initial primarul nu a bagat in seama otrava televizionistica ... a revenit apoi asupra deciziei si doreste sa sanctioneze educatoarele care au invatat copiii ... "imnul PDL".
Abia acum mi se pare ca a facut o tampenie...
Adica daca maine se naste partidul hotilor si-si ia ca imn "Tricolorul" eu nu mai am voie sa ascult "Tricolorul" fara sa fiu acuzat de partizanat politic ?
Poate-si face domnul Becali imn la partid "Ciobanas cu 300 de oi"... Gata, nu se mai foloseste acest cantec in educatia copiilor pt ca "facem propaganda politica" ???
Mai fratilor unde DRK am ajuns ? S-au terminat problemele serioase de dezbatut in Romania si am ajuns la copii si detinuti ca sa motivam "caderea presedintelui si guvernului" ???? Vreti sa ajungem ca "meriganii" care in culmea teoriei absurdului nu mai spun pantof "negru" ci pantof "inchis la culuoare" - ca sa respecte regulile absurde, tot de ei inventate.
Si in cazul in care pt orice problema romaneasca, indiferent de natura ei, ajungem intotdeauna la concluzia "Presedintele si Premierul" sunt vinovati, "Jos cu ei" nu cumva am transformat acest "JOS" in obsesie, in boala, in "cancerul care ne mananca viata" ????
Si daca e asa, nu cumva spuanand "JOS" nu facem altceva deact sa il dam jos pe drk, si sa-l punem in loc pe "obsedatul" de taica-su ???
E o problema de manipulare la care trebuie sa ne gandim cu seriozitate.
..............
Octasim
octasim

Mesaj Joi Mar 17, 2011 1:55 am  octasim

ISTORIA UNUI ESEC ...ANUNTAT

Nu este caracteristic acestui forum sa se ocupe de politica si de aceea titlul si tema poate va surprinde. Dar, dupa parerea mea, tot ce s-a intamplat este o simpla manipulare mediatica esuata. O manipulare mediocra la care Presedintele si Premierul nu aveau nici un motiv sa raspunda.
.

Dorinta de a "da jos acest guvern" si de a "da jos acest Presedinte" apare obsesiv in proiectul politic al opozitiei. Nu exista o solutie care sa deschida cai economice, nu exista o rezolvare a problemelor, nici o notificare clara a articolelor care deranjeaza in acest "Cod" , nici macar o vedere realista asupra economiei - ci "JOS" cu orice pret... si pe urma mai vedem.
O eticheta publica - "COD AL MUNCII SCLAVAGIST" - fara o justificare clara a punctelor slabe... e demagogie si atat.
Motiunea nu avea nici o sansa - din simplu motiv ca acest "COD al MUNCII" nemultumea atat sindicatele (muncitorii) cat si patronatele.
- Ori in acest caz o minima logica ne spune ca una din parti este dezinformata - eu cred ca sindicatele si in special beneficiarii "CODULUI BOC" - cei care muncesc efectiv.
Speriati ca un astfel de act normativ poate trece prin asumarea raspunderii, foarte probabil o parte din patronate s-au trezit din betia primei lecturi a "CODULUI" si au scos sindicatele in strada.
Ca orice negociere publica un astfel de act normativ are 2-4 puncte principale, de real interes economic, si 10 puncte secundare, facute prosteste, care sa "cada" in procesul de negociere dintre parti. E o tehnica arhicunoscuta prin care initiatorul face "concesiunea" renuntarii la cele 10 puncte idioate din actul normativ dar nu va renunta cu nici un pret la cele 2-4 mai importante.
De altfel nu vad de ce sindicatele se impotrivesc introducerii "perioadei de proba" in perioada de vechime calculata.
- Altfel spus - de proba sau nu - patronul care foloseste munca unui angajat pentru profitul propriu este nevoit sa plateasca toate taxele de asigurari sociale aferente. Incurca cu ceva acest lucru pe angajat...eu cred ca nu, iar miile de "muncitori de proba" imi vor da probabil dreptate.
Concediul de numai 10 zile "legate intre ele". Aparent e aiurea acest punct. Dar sa socotim cati isi iau 30 de zile de concediu platit de la Buget si pleaca la munca peste hotare... Daca merge, trimit demisia in plic , daca nu , se intorc la lucru. Astept aici si parerile unor specialisti in domeniu de pe forum...
E criza, e nevoie de bani ... probabil ca nu o sa murim 1 - 2 ani de zile daca vom munci in ritmul asta. Dupa criza... e doar o lege care se poate modifica oricand. Asa ca e cam multa agitatie pentru acest "COD" care ... afecteaza mai mult patronii obligati sa-si achite darile la asigurarile sociale aferente folosirii fortei de munca.
Mai sunt probabil cateva articole inutile sau idioate in acest "COD" dar nu despre asta vreau sa vorbim. Ci despre intoarcerea liderilor opozitiei de la "Iata cum lumea iese in strada impotriva acestui cod al sclaviei" la " suntem atacati de forte care vor dezmembrarea tarii" si la tot circul care a urmat si care probabil are acelasi scop "JOS". Daca nu s-a putut cu motiunea... macar cu problema nationalista sa se poata face ceva !
............................

Congresul UDMR de la Oradea a avut ca invitati si ... marile personalitati politice ale opozitiei ce astazi nu au reusit sa treaca motiunea pe "CODUL MUNCII".
(Nici nu aveau cum sa treaca aceasta motiune - cu un V. Ponta care face reclama si lobby partidului de guvernamant - PDL.)
Desi pozitia si pretentiile separatiste ale unor UDMR-isti, ai unor membrii ai parlamentului de la Budapesta, din Parlamentului European este arhicunoscuta la congresul de la Oradea, liderii opozitiei de la Bucuresti au afirmat

Niciodată un ministru în Guvernul României, indiferent că este din partea UDMR, nu trebui să fie acuzat pe criterii politice de trădare, aşa cum s-a întâmplat cu un ministru pe care eu îl apreciez, domnul Zsolt Nagy", a spus Ponta aplaudat de participanţii la congres. "Pot să vă asigur că în nicio campanie electorală oricât de dură, nu voi jura pe Biblie că nu fac alianţă cu UDMR, nici nu voi jura că fac, mai bine nu jur, decât să îmi încalc cuvântul", a continuat Victor Ponta.
...
Liderul PNL Crin Antonescu i-a mulţumit lui Marko Bela pentru ce a făcut pentru România din poziţia de lider al UDMR. De ce aş fi eu prezent, lider al opoziţiei, la congresul unui partid care face parte dintr-o majoritate nelegitimă pentru mine şi parte dintr-un guvern pe care partidul meu şi cu mine îl detestăm? Cu toţii avem d-nule prim ministru optimismul pe care vi-l invidiem, dar pe care nu îl putem împărtăşi. Am socotit că trebuie să fiu aici din respect pentru comunitatea maghiară din România, al cărei reprezentant autentic şi legitim a fost, este şi rămâne UDMR, a declarat Crin Antonescu.


http://www.hotnews.ro/stiri-esential-5532227-fostii-ministri-codrut-seres-zsolt-nagy-fost-trimisi-judecata.htm


In cazul din 23 iul 2010 cand un europarlamentar a adus prejudicii mai grave de imagine Romaniei, PNL a avut "taria" sa prezinte doar punctul de vedere al purtătorului de cuvânt al PNL, Mihai Voicu

http://www.gandul.info/news/cum-au-reactionat-boc-si-alti-lideri-din-partidele-parlamentare-la-declaratiile-lui-laszlo-tokes-despre-autonomie-6687837

- in timp ce Premierul Boc a raspuns sec "România are o Constituţie care se respectă, nu se discută",

http://www.gandul.info/news/laszlo-tokes-cere-autonomia-tinutului-secuiesc-dupa-ce-curtea-internationala-de-justitie-de-la-haga-a-recunoscut-independenta-kosovo-ce-a-raspuns-boc-6683038

- astazi cand mii de sindicalisti stateau afara asteptand un rezultat pe motiunea la "CODUL MUNCII" liderul PNL s-a gandit ca e bine "sa ia foc" . Nu zic ca nu e bine "sa ia foc"... dar atunci cand manipularea nu este asa de evidenta si cand intentia este clar definita (ca in luarea de pozitie in PARLAMENTUL EUROPEAN). Pe o declaratie neoficiala "la cald", de ziua maghiarimii, cand istoria confunda prezentul, trecutul si sentimentele... e cam greu sa faci valuri, si sa spui in acelasi timp ca vrei binele Romaniei (poate vede liderul PNL, de ex., ce idei si acte de separatism au aparut ieri in Italia... de ziua Italiei. Si nimeni nu a facut valuri...).
De ce spun manipulare - pentru ca imaginea care a incins spiritele mai mult decat declaratia oficialilor aflati in vizita in Romania (care fac in fiecare an acelasi gen de declaratii de ziua maghiarimii)- a fost cea in care un roman de etnie maghiara, manat de frustrari sau dintr-un alt motiv necunoscut deocamdata, a spanzurat o papusa care ar fi fost, in mintea lui, Avram Iancu.
Trec peste declaratiile politicienilor UDMR care au zis clar ca e o provocare si ma opresc la aspectul tehnic al problemei.
- Oricat am cautat nu am gasit decat o inregistrare video - facuta din acelasi unghi - in care "extremistii" erau unul singur iar auditoriul ... niste copii, restul cetatenilor trecand nepasatori pe langa "protestant" .
Iese in schimb in relief viteza cu care una sau doua televiziuni au facut din gstul unui nebun, un gest ostil Romaniei amplificand un caz "medical" arhicunoscut (si sanctionat) de politie la dimensiunea unui ... conflict etnic.
- E de inteles ca lideri opozitiei vor dezbinarea coalitiei de guvernamant, ca vor expandarea "problemelor" in UDMR (dupa ce la congresul de la Oradea spuneau altceva... dar pregateau mitinguri sindicale chiar in fata sediului UDMR), ca vor "JOS" Guvernul, "JOS" Premierul si mai ales "JOS" acest Presedinte - dar mai cu fereala si mai mult profesionalism domnilor, ca se vede si ...pute.
......
Vorbeam mai sus de lobby-ul facut de liderul V. Ponta ... PDL-ului. Iata fraza cu pricina
Aţi primit 1,3 milioane de lei pentru a sta în bănci, nu să vociferaţi. Dacă vreţi să vorbiţi, cereţi un supliment de bani. Să primeşti de la Guvern 1,3 milioane de lei ca să stai în bancă este o umilinţă", a răspuns Ponta.

"Am aflat cat au primit cei care nu au votat la motiunea de cenzura trecuta.Ne-a spus domnul X... un milion trei sute lei ... si culmea e ca au si primit."

.
Sa fi in Parlamentul Romaniei, sa vrei sa dai jos guvernul ... dar sa spui in acelasi timp ca e un guvern serios, care-si plateste datorile fata de presupusii parlamentari care ar accepta "compromisul motiunii" este si lobby si culmea... prostiei politice. Cei care au ezitat vre-o clipa s-au vindecat repede la indemnul domnului Ponta - PDL se tine de cuvant si plateste.
- Cred ca ar trebui sa inaintam o rugaminte fostului Presedinte Iliescu sa reintre serios in politica. Mi-e teama ca avand politicieni care se duc la moguli ... in preziua confruntarii electorale cu un oponent care ataca mogulii, politicieni care subliniaza si valideaza sriozitatea guvernului in problema pomenii electorale... in ziua motiunii de cenzura, si politicieni care vad dupa 20 de ani ce declaratii fac oficialii unguri in Romania... pt ca un nebun a spanzurat o papusa - o sa ne creasca barba alba pana cand PDL va fi inlaturat de la guvernare.
Cat despre politica Guvernului, a Premierului, a Presedintelui - politica ce le-a permis sa scape dintre atatea contorsiuni sociale, financiare si politice, interne si externe - cu toata opozitia mea, ma vad nevoit sa spun "Jos palaria, domnilor !"
........
Octasim
misodor

Mesaj Joi Mar 31, 2011 11:29 pm  misodor

https://www.youtube.com/watch?v=EngNhDqK0Ls&feature=BF&list=ULYI9I8MtSiIk&index=2
octasim

Mesaj Mar Mai 03, 2011 1:04 pm  octasim

.
In peisajul unei situatii care parea sa se clarifice si sa ofere o stare de siguranta, de normalitate, apare pe canalul CBS o informatie menita sa stupefieze
.
10:16, 3 mai 2011

Prinderea lui Osama bin Laden s-a datorat unor informatii descoperite in Romania. Membrii Al Qaeda au fost interogati de CIA in inchisorile secrete din Romania si Polonia, informeaza CBS.Operaţiunile militare care au condus la prinderea liderului Al Qaeda s-au derulat pe parcursul mai multor luni. SUA aflase, încă din luna august, că Osama bin Laden se ascundea în vila aflată la câţiva paşi de Academia Militară pakistaneză.

În tot acest timp, CIA a interogat mai mulţi membri ai Al Qaeda, aflaţi în închisori secrete din România şi Polonia, pentru a afla cu certitudine că Osama se afla în respectiva locuinţă.

Oficialii SUA au descoperit ascunzătoare lui Osama bin Laden, după ce au urmărit un curier Al Qaeda. Potrivit oficialilor citaţi de CBS News, numele curierului a fost furnizat de Khaled Sheikh Mohammed (foto) , organizatorul atacurilor de la 11 septembrie.

Informaţiile potrivit cărora liderii Al Qaeda ar fi fost interogaţi în România nu sunt însă noi. Anul trecut, a ieşit la iveală informaţia potrivit căreia unul dintre liderii reţelei teroriste Al Qaeda, Abu Faraj al-Libi, arestat de serviciile secrete pakistaneze în mai 2005, a fost interogat în România.
Fostul ministru al Apărării Ioan Mircea Paşcu spune că România nu a găzduit centre secrete de detenţie ale CIA. Paşcu afirmă că a discutat cu mulţi oameni care au fost implicaţi în astfel de operaţiuni, care au negat existenţa unor astfel de centre.

Sursa - http://www.antena3.ro/romania/cbs-osama-bin-laden-capturat-datorita-unor-informatii-obtinute-in-romania-124203.html
.
................................
.
Intrebarile pe care le ridica aceasta stire sunt multe si as puncta cateva
- Inchisori secrete in care se faceau interogatorii, in mod constant, existau in Romania (cf articolului de presa) inca din 2005 ... Desi in Romania au fost periodic comisii de ancheta pe aceasta tema si nu au descoperit nimic (Poate nu au cautat unde trebuie aceste locuri de interogatorii dure - si ar fi trebuit sa inceapa cu "Tribunalul tiganesc" de la Sibiu sau cu sediul "vrajitoarelor" aparate de presa americana cu ceva timp in urma https://neinfrantii.forumz.ro/t64p30-intrebri-despre-violeta#653 ).
- DE CE in Romania ?
Aici atentia presei pe actul de guvernare si cearta permanenta intre partide, intre liderii politici, fac imposibila ascunderea unui ac...
O inchisoare de asemenea anvergura presupune spatii largi in care nimeni nu are acces, nici macar cu privirea. Un loc in care nimeni sa nu vina sa taie un pom, sa vina sa vada daca in acea proprietate privata "are si gura lui ce sa manance", sau sa revendice o mostenire de la Stefan cel Mare incoace... Ori la noi se desfiinteaza unitati militare, sectii de politie, gradinite sau scoli, iar mai nou spitale, pt ca sunt revendicate suprafetele pe care sunt dispuse, se taie paduri de pe munti intregi... cum si unde sa ascunzi o inchisoare, o suprafata/cladire secreta, strajuita de stalpi si garduri de fier... cand la noi se fura chiar si sina de fier de sub vagoane ? Poate doar in ambasada SUA la Bucuresti, dar si acolo cu riscuri mari de desconspirare.
- DE CE Romania ?
- Doar pentru ca Romania este o tara mica si nesemnificativa, astfel incat indicarea ei ca tinta pentru "razbunarea" disparitiei sefului Al Qaeda nu va deranja pe nimeni ? Pana la urma ce conteaza, in viziunea strategiei "antiteroriste" a marilor strategi, cativa romani facuti praf si pulbere prin metrouri sau gari - doar victime colaterale...
- Sau mai ales pentru faptul ca Romania ezita in acordul favorabil pentru amplasarea "scutului magic" pe teritoriul ei, si o astfel de "presiune" ar schimba/grabi oarecum luarea unei decizii ?
DE CE au riscat cei de la CBS o asemenea enormitate, o asemenea "informatie bomba" de care rad si curcile din Oltenia - cea dotata acum cu "scutul magic" ?
DE CE a fost relansata aceasta informatie clar eronata/rauvoitoare care pune Romania intr-o pozitie oarecum dificila - izolata de Europa, cel putin (ca viitoare tinta si deci un factor de risc ridicat si nedorit in spatiul european) si arunca un puternic factor de teama in mijlocul populatiei.
.

.
P.S. - Cel mai tare ma intriga insa este pozitia televiziunilor "mogulilor". Desi cu ceva timp in urma lansau "apocalise" peste "apocalipse" ... fie ca ecou al cutremurului din Japonia, fie ca parfum al curentilor de aer ce purtau radiatia de la Fukushima catre noi - acum cand relatia dintre stirea CBS si efectul indus este clara, nu au lansat inca nici o "apocalipsa".
Mi-e dor de vocea isterica a stiristelor, care sa ceara celor de la CBS , ca de la coleg de breasla - la coleg de breasla, ca de la o televiziune la alta, sa-si dea demisia pentru stirea falsa lansata... stire care pune in pericol existenta pensionarilor, copiilor, poporului, a tarii etc. etc. etc.
Mi-e dor de o reactie ferma a moderatorilor, care alaturi de liderii opozitiei, sa ceara demisia presedintelui, a guvernului, a sefului camerei si a ministrilor de la aparare si informatii pentru enormitatea aparuta pe ecranul televizoarelor si pe canalele de stiri (evident ma refer la guvernul, presedintele, ministrii etc. etc...americani - ca doar asa fac mereu pentru orice gafa a oricarui inalt functionar roman ).
Nu vad de ce ar face o exceptie acum - doar pentru ca "gafa" e facuta de ... persoane cu alta cetatenie ?
Oricum, putem sta linistiti, suntem la adapost - atata timp cat televiziunile "mogulilor" nu vad nici un pericol, nici o "Apocalisa", inseamna ca acel pericol nu exista si oricine poate spune orice despre Romania !
Sa mai existe si o a treia varianta de raspuns ?
Vom vedea...
octasim

Mesaj Vin Mai 06, 2011 6:42 am  octasim

Ca sa nu fie nici un dubiu asupra evolutiei evenimentelor evidentiate in articolul de mai sus ...pun o fotografie de la locul unde a fost "lichidat" Bin Laden .
http://resboiu.wordpress.com/2011/05/04/misterul-elicopterelor-utilizate-in-eliminarea-lui-bin-laden/
.


MANIPULAREA - pana unde poate merge Tailrotor
.
Sau ca sa fiu mai clar, aceasta imagine care spune mai mult decat 1000 de cuvinte, subliniaza drapelul Romaniei pus pe angrenajul macaralei americane care ridica resturile de la vila lui Bin Laden, mesajul indus fiind urmtorul :
" Nu uitati de unde a inceput totul si care e tara de unde s-au obtinut informatiile care au dus la acest final "

...........
Iar ca cireasa de pe tort avem graba cu care adversarii regimului de la Bucuresti si a actualuilui presedinte, insista ca acordul pentru amplasarea "scutului magic" in Romania sa fie ratificat cat mai repede...
Oare de ce ???
http://www.cotidianul.ro/144581-Mircea-Geoana-Decizia-de-a-gazdui-elemente-ale-scutului-antiracheta-e-cea-mai-importanta-in-relatia-Romania-SUA
.
O comicarie tipic americaneasca ... ce poate avea totusi urmari grave .

Dorian

Mesaj Dum Mai 08, 2011 6:28 am  Dorian

Ma scuzati, dar ala nu este drapel romanesc.
Iata cum arata drapelul Romaniei: http://ro.wikipedia.org/wiki/Drapelul_Rom%C3%A2niei
Dupa cum se observa in fotografie, pe culoarea galben exista o stema, plus ca aranjarea culorilor este pe orizontala.
octasim

Mesaj Lun Mai 09, 2011 6:33 am  octasim

Foarte corecte si profesionale observatiile dvs.
Dar ati putea estima cati (...%)dintre cei care au fost intoxicati cu "informatiile pentru prinderea lui Bin Laden au fost luate dintr-o puscarie secreta din Romania" vor face aceasta diferenta ?
Intoxicarea mediatica a fost continuata si sub aceasta forma...
Si cred ca a fost facuta intentionat si f bine directionat.
Ma indoiesc ca, altfel, "muncitorii civili" care au ridicat resturile "elicopterului secret" ce a participat la actiune, s-au indragostit subit de "trei culori" - rosu, galben si albastru (indiferent cum sunt ele dispuse pe carligul macaralei)
misodor

Mesaj Mier Mai 11, 2011 10:11 pm  misodor

Păi, zău, până când n-o să avem şi noi faliţii noştri?
Adică, pune Ahmed bomba la american, pune la englez, pune la şpaniol, şi la România ioc, beiule?! Să încercăm să facem rost de un atentat, ceva, ca să fim în rând cu lumea civilizată. Cuiul ce se scoate, nu fitilul taie, dar cu schijuleţe, ne cam încovoaie.
E curată clovnerie, problema e care va fi ăla care va îndrăzni să râdă la urmă... S-ar putea ca un şcolar mai precoc, profitând de ocazie, să amestece sulfonitricul cu crema hidratantă de mânuţe şi atunci să vezi zgâlţâială. Să vezi operaţiuni militare de elită, româneşti get-buget, încercând să-l scoată pe terorist din subteranele closetului şcolii. Ce a fost în Pakistan, joacă de copil, monşer...
Ori, poate ar fi bine să fabricăm un terorist al nostru, naţional, de ce nu, un bampir care suge toate alea ale poporului, că care să dea cu petre în geamurile oamenilor de bine, cinstiţi, care merge la treabă zi de zi... Până la urmă, punem noi şi de o bombă, acolea, ca să vază şi occidentalii ăia încrezuţi că nu numai la ei...
octasim

Mesaj Vin Mai 20, 2011 7:31 am  octasim

INCREDIBIL
.
Iata ca dragostea si pretuirea prietenilor nostrii de peste ocean - acum dupa ce seful Al Qaeda a fost ucis - nu mai conteneste. Stirea si imaginile de mai jos vorbesc de la sine...
.
Primul roman absolvent al Academiei Garzii de Coasta din SUA, felicitat de Obama
http://www.ziare.com/barack-obama/stiri-barack-obama/primul-roman-absolvent-al-academiei-garzii-de-coasta-din-sua-felicitat-de-obama-1095813
.
Singurul absolvent român al Academiei Gărzii de Coastă din SUA, felicitat de Barack Obama

http://www.antena3.ro/externe/singurul-absolvent-roman-al-academiei-garzii-de-coasta-din-sua-felicitat-de-barack-obama-125721.html
.
In timp ce Jurnalul.ro titreaza si mai categoric stirea ...
Marinar român felicitat de Obama, ignorat de Băsescu
http://www.jurnalul.ro/multimedia/video/marinar-rom-n-felicitat-de-obama-ignorat-de-b-sescu-578643.html
.
Am stat clipe in sir in pozitia de "drepti", cu mana la chipiu cand am vazut ca steagul american a devenit rosu-galben-albastru. Pentru ca tot printr-o coincidenta de imagine probabil... tribuna oficiala si Presedintele SUA au fost proiectate ca imagine pe drapelul romanesc. Iar acest fapt ma umple de mandrie si speranta.
Cu atat mai mult cu cat un singur om, un singur cadet absolvent al Academiei Gărzii de Coastă din SUA a facut ca stafful celui mai puternic om din lume, Presedintele SUA, sa hotareasca ca drapelul Romaniei este mai reprezentativ decat drapelul national al SUA ca fundal al discursului domnului Obama.
Banuiesc ca si intentia procesatorului de imagine - anonim de aceasta data - a fost aceiasi... sa arate lumii intregi, si mai ales lumii arabe, legatura indisolubila dintre Romania si lupta impotriva raului, finalizata atat de stralucit la vila din Pakistan.
- As fi fost si mai mandru de aceasta pretuire aratata acum daca in trecut, sub acelasi tel al luptei pt dreptate Theo Peter - singurul roman ucis de un militar american - ar fi avut parte de un proces just. Din pacate, cu toate evidentele,probele si martorii justitia de peste ocean nu a vrut sa recunoasca ca proba nici macar existenta victimei la locul accidentului, soferul -militar de elita al SUA- care a cauzat accidentul primind o mustrare si o pedeapsa modica.
- Spre deosebire de aceiasi justitie care avand ca probe doar o reclamatie verbala si cateva picaturi de sange pe cearsaf estimeaza cu generozitate o pedeapsa de cateva zeci de ani pentru seful FMI - Dominique Strauss-Kahn.
Foarte probabil aceasta pedeapsa cumulata este atat de aspra pt ca directorul FMI nu a lasat intacta virginitatea victimei, lasand urmele de sange pe cearsaf.
Nu conteaza ca nimic din probele depuse la dosar nu se "leaga" intr-o suita logica a desfasurarii faptelor, nu conteaza ca victima de 32 de ani s-a aparat de viol in toate felurile de atacatorul de peste 60 ... mai putin in modul cel mai simplu, care i-ar fi asigurat siguranta totala "Am SIDA, domnule..." , nu conteaza ca privind din perspectiva justitiei raspandirea cu buna stiinta a bolilor contagioase venerice este infractiune (probabil ca si in SUA ar trebui a fie la fel), nu conteaza ca la un asemenea nivel de protocol ar fi trebuit sa nu existe un asemenea risc (infectarea cu HIV-SIDA) si ca aceasta "scapare" poate fi privita in primul rand ca un atentat (oare si Presedintelui Obama "serviciul de paza si protocol" permite ca schimbarea asternutilui, a prosoapelor intime, a periutei de dinti etc. etc. sa fie facuta tot de catre o persoana purtatoare de HIV -SIDA ??). Ori in acest caz, lasand la o parte absurdul "violului in forta" si mergand pe varianta acceptarii actului sexual de catre camerista... victima este de fapt directorul FMI dl. Dominique Strauss-Kahn, care a fost infectat cu buna stiinta cu virusul HIV-SIDA .
- Dar acestea sunt doar amanunte "minore" intr-un razboi mediatic in care se joaca soarta lumii - pt ca inlocuirea directorului FMI cu o persoana din afara Europei, inseamna schimbarea strategiei mondiale (evident, viitorul sef FMI va fi de preferinta din SUA - eventual din GB - caci doar ei al luptat sa-l prinda cu mana in fustele cameristei... pe fostul director FMI).
Suntem in mijlocul unui razboi mediatic in care micile sugestii de imagine, micile amanunte ce scapa ochiului dar induc subtil o anumita tendinta ulterioara vor face diferenta dintre invingatori si invinsi. Caci cine va castiga acest razboi mediatic va castiga totul...
octasim

Mesaj Joi Iun 02, 2011 10:58 am  octasim

"Act de viol" sau ... cum se ascunde adevarul la nivel inalt
.
.
FSB: Strauss-Kahn, arestat pentru că a descoperit că SUA nu mai au aur

Un raport al FSB arată că Strauss-Kahn a fost arestat după ce a aflat că SUA nu au rezervă de aur în tezaurul de la Fort Knox.

Premierul Rusiei, Vladimir Putin, declara, zilele trecute, că nu crede că acuzaţiile de tentativă de viol aduse lui Dominique Strauss Kahn sunt adevărate, fără să intre însă în detalii, relevă site-ul eutimes.net.

Analiştii s-au întrebat pe ce se baza premierul când a făcut aceste declaraţii, iar răspunsul a fost dat în urma publicării unui raport secret al Serviciului Federal de Securitate (FSB), care susţine că fostul şef al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a fost acuzat şi arestat în SUA pentru agresiune sexuală, după ce acesta a descoperit că tot aurul depozitat în US Bullion Depository, sau Fort Knox, “lipseşte sau/şi nu a fost inventariat”.

Potrivit acestui raport secret al FSB, citat de EU Times, Strauss-Kahn a devenit “din ce în ce mai îngrijorat”, la începutul lunii mai, după ce Statele Unite au început “să traga de timp” în legătura cu promisiunea de a livra către FMI 191,3 tone de aur, după cum a fost acordul semnat de Fond în aprilie 1978.

Aurul urma să fie vândut pentru a finanţa DST (Drepturile Speciale de Tragere), ca alternativă la rezervele curente.

Mai mult, raportul FSB subliniază că Strauss-Kahn îşi exprimase îndoielile legate de buna credinţă a Washingtonului într-o serie de întalniri cu oficiali americani apropiaţi lui Barack Obama.

Ulterior, şeful FBI ar fi fost contactat de agenţi ai CIA, care l-au “asigurat ferm” că aurul deţinut de Statele Unite “a dispărut”.

În plus, o notă din acelaşi raport al FSB susţine că unul dintre cei mai importanţi membri ai Congresului american, Ron Paul, a declarat că are informaţii potrivit cărora Guvernul de la Washington a minţit în legătura cu rezervele de aur ţinute în Fort Knox.

În 2010, Paul, care acum intenționează sa candideze la preşedinţia SUA, a depus un proiect de lege prin care cerea auditarea rezervelor de aur ale Statelor Unite, propunere respinsă de legislatorii democraţi.

Eu Times citează şi un alt site, View Zone, potrivit căruia, în 2009, o încărcătură de lingouri destinată Chinei şi care proveneau de la Fort Konx, aveau aur doar la suprafaţă.

sursa http://www.ziarultimpul.ro/articole/2011/06/fsb-strauss-kahn-arestat-pentru-ca-a-descoperit-ca-sua-nu-mai-au-aur/

Mesaj   Continut sponsorizat


    Data/ora curentă este: Mier Feb 24, 2021 6:13 pm