NEINFRANTII

Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.
NEINFRANTII

- legenda continua


A treia intrebare la ...REFERENDUM

octasim
octasim
********
********

Mesaje : 239
Data de inscriere : 30/10/2009
Varsta : 117
Localizare : Bucuresti
18112009

A treia intrebare la ...REFERENDUM Empty A treia intrebare la ...REFERENDUM

Mesaj  octasim

Motto:
„Limba noastra-i o comoara
In adancuri infundata,
Un sirag de piatra rara
Pe mosie revarsata…”.

Nu inutil am vorbit de manipulare. Nu inutil am adus in discutie ceea ce am denumit „manipularea in puncte multiple”. Parca suntem bantuiti de blestemul „Mesterului Manole” si distrugem periodic totul pentru a lua de la capat constructia. Nu suntem capabili sa punem „piatra pe piatra”. Nu putem pune caramida peste caramida la constructia unui stat pe care-l vrem puternic, bogat, capabil sa asigure bunastarea tuturor.
Nu avem capacitatea de a avea o viziune de ansamblu si o viziune de perspectiva. In toate tarile cu traditie democratica exista o practica a amendamentelor , a „corecturilor” aduse unor legi care nu mai corespund realitatii, multe tari avand legi emise in anii 1800-1900 fara ca asta sa disturbe functionarea societatii (citeste Lege din 1800 in Franta ) (citeste Manipularea... ).
.
La noi se distruge periodic totul si ... se ia totul de la ZERO. Si, manipulati sau nu, mergem pe acest drum cu o infinitate de inceputuri – si rar, foarte rar, o finalitate trainica. Poate nu intamplator oameni onesti si extrem de bine intentionati fac lucruri ...inexplicabil de inutile.

.........................


Suntem chemati la 22.11. 2009 sa raspundem unui referendum ale carui conscinte nu ne sunt in totalitate dezvaluite. Necunoasterea in totalitate a implicatiilor care le are acest referendum, lipsa informatiilor complete nu ne va absolvi de efectele pe care le va induce in societate – pe principiul „necunoasterea legii nu te absova de consecintele ei”. De exempu in nici un pachet de informatii referitoare la referendum nu se subliniaza faptul ca prin aceasta „consultare publica” romanii pot pierde un drept castigatDREPTUL de a-si alege direct Presedintele.

Rferendumul are doua intrebari fundamentale :

1. Sunteţi de acord cu trecerea la Parlamentul unicameral?

2. Sunteţi de acord cu reducerea numărului de parlamentari la maximum 300?"


Toata aceasta campanie pentru referendum fiind sustinuta de un text aproape razboinic :
...De ce le e frică nu scapă !

Dar oare exista si o a 3-a intrebare nerostita in acest referendum ?

Eu cred ca DA si va invit sa o descoperim impreuna...Limba noastra-i o comoara ... si are multe sensuri in momentul in care o folosesti , sensuri care scapa auditoriului la prima vedere, sensuri care se pliaza de obicei pe orizontul de asteptare al interocutorului, pe dorinta lui . In acest moment aproape toata lumea crede ca intelege mesajul campaniei ...De ce le e frică nu scapă ! Dar oare asa sa fie ?

In acest context e simplu , pot exista doar 2 interpretari :

Parlamentarilor ...De ce le e frică nu scapă !

Romanilor...De ce le e frică nu scapă !

Sa le luam pe rand :

1.Parlamentarilor ...De ce le e frică nu scapă !

De ce anume sa le fie frica ? De gripa A H1N1, poate... ca o pot contracta la fiecare miting electoral unde se aduna multime de oameni veniti din toate colturile tarii ca sa vada , auda si sa aplaude programele care vor scoate tara din criza.
De faptul ca nu vor mai fi alesi ? Putin probabil sa le fie frica … Romanul , alegatorul, votantul pune stampila pe numele unui candidat dintr-o lista in care se ajunge …cum se ajunge. Oricum nu e raspunderea alegatorului sa verifice daca respectivul candidat e capabil , onest , specializat in administrarea unei tari sau daca are conturi ascunse si afaceri dubioase.
Daca cineva e indicat (si moral obligat sa faca aceasta “curatenie” politico/administrativa) acela, cu onor si respect, este chiar seful partidului din care candidatul face parte. Romanul pune stampila pe cel care-l are in fata pe lista, si atat – fie ca e o lista de 300 sau 500 de membrii ai Parlamentului. Ce rezulta din acea lista de membrii (sau ministrii…) se vede.
De calitatea omului propus in Parlament raspund altii …
Mai sunt alte motive de frica intre parlamentari ? Eu cred ca nu .

2.Romanilor...De ce le e frică nu scapă !

Aici e mai mult de comentat . De gripa A H1N1 poate ca scapa... frigul cu grade minus de afara si „rezerva strategica” cu multe grade plus, din buzunar, asigura o protectie suficienta la mitingurile electorale ... care nu se incadreaza in atentionarea facuta de medici – „a se evita locurile aglomerate pentru a nu extinde pandemia de AH1N1” .

Restul temerilor sa le vedem mai intai prin prisma mediei romanesti :

 • Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, ieri, că a semnat decretul pentru organizarea referendumului în ciuda avizului negativ al Parlamentului, arătând că a făcut acest lucru pentru că partidele nu au modificat Constituţia. ( citeste mai mult... )

  • Bicameralul inseamnă efort dublu continuu...Cele două camere ale Parlamentului fac, practic, acelaşi lucru. Astfel, avem efort dublu continuu: Dublu la discuţii şi atribuţii. Dublu la timp. Dublu la angajaţi: personal administrativ, experţi parlamentari etc.
  • Cât ne costă?
   Cheltuielile medii pentru un parlamentar sunt de 7.000 euro/lună, la care se adaugă cheltuielile administrative, ale Parlamentului şi ale altor instituţii.

  • Mai puţini parlamentari, mai puţină cheltuială
   Cheltuielile de funcţionare ale Parlamentului se reduc cu peste 1 milion euro pe lună, fără a lua în considerare cheltuielile conexe. (
   http://www.basescu.ro/ )
   ..................................................

 • Opoziţia din Republica Moldova boicotează alegerea preşedintelui Republicii Moldova. Primul pas spre alegeri parlamentare anticipate a fost făcut...(Publicat pe 20 Mai 2009) citeste mai mult...
  .................................
 • Esec in alegerea presedintelui Republicii Moldova: comunistii tin in sah Parlamentul.(publicat la 11.noiembrie .2009)
  Parlamentul Republicii Moldova nu a reusit ieri sa aleaga presedintele statului, singurul candidat la aceasta functie, Marian Lupu, obtinand numai 53 de voturi din cele 61 necesare, dupa ce membrii Partidului Comunistilor au boicotat scrutinul.
  Alegerea sefului statului va fi repetata in maxim 30 de zile, dupa cum prevede legea. Un eventual esec la viitorul scrutin va prelungi "negura politica" in care se afla Republica Moldova. Potrivit Constitutiei, daca Parlamentul nu alege de doua ori consecutiv presedintele tarii, atunci Legislativul se dizolva si se convoaca alegeri anticipate, dar asta nu mai devreme de 16 iunie 2010 (adica un haos politic de peste un an ), la un an de la dizolvarea Parlamentului precedent... ...citeste tot articolul... • Kelemen Hunor: Romania e doar pe hartie stat national !

  "Constitutia e mult depasita si trebuie sa ne gandim cum o vom reforma. Altfel o sa ramanem la periferia Uniunii Europene, o tara saraca", a spus el.

  "Romania e doar pe hartie stat national. Trebuie sa schimbam sintagma. Constitutia trebuie schimbata sa fie in concordanta cu realitatea, nu realitatea trebuie dusa catre Constitutie", a conchis candidatul minoritatii maghiare din Romania.

  citeste tot articolul...


  Kelemen Hunor: Constitutia trebuie modificata. Romania nu este stat national
  "In ceea ce priveste statul national, am spus si vom spune in continuare ca acest concept este unul care vine din secolul 19. Suntem in sec 21, Romania trebuie sa se adapteze la necesitatile si nevoile secolului 21 si, intr-o tara in care cel putin 10 la suta din populatie este de alta nationalitate, reprezinta alte etnii decat cea romana, credem ca nu poti sa spui, daca vrei sa-i respecti si pe acesti concetateni, ca statul roman este stat national. Statul roman este stat multietnic si vom insista pentru modificarea Constitutiei si in acest sens", a afirmat Kelemen, informeaza Agerpres
  ............................
  „Stiu foarte bine ca in articolul 157 exista o prevedere prin care se spune ca anumite articole din Constitutie nu pot fi modificate. Eu va spun ca articolul 157 trebuie modificat inainte de orice alt articol. Constitutia nu este Sfnta Scriptura, nu are origine divina, a fost facuta de om si va fi modificata de om. Si trebuie sa reflecte realitatile din societatea noastra, din societatea romaneasca. Noi credem ca orice articol din Constitutie poate fi modificat si trebuie modificat daca necesitatile societatile cer o astfel de modificare", a precizat candidatul Uniunii la prezidentiale.
  ................
  "Avem nevoie de cresterea nivelului de autonomie a tuturor localitatilor din Romania. Cu un singur amendament... Nu aplaudati pana nu va spun ce amendament. (Rasete) Egala autonomie la Odorheiu Secuiesc precum la Tulcea sau la Caracal (Huiduieli si fluieraturi). Daca mai fluierati va ma spun o data: Romania este un stat national (huiduieli puternice), suveran ((huiduieli puternice), independent (huiduieli puternice). Deci, articolul 1 din Constitutie spune asa: Romania este un stat national (huiduieli puternice), suveran ((huiduieli puternice), independent (huiduieli puternice). Va mai spun o data sa va linistiti?", a afirmat Traian Basescu. ... citeste tot articolul...
 • Candidatul UDMR la preşedinţia României, Kelemen Hunor, a declarat la ierşirea de la BEC, unde şi-a depus candidatura, că România are nevoie de o schimbare profundă şi este absolut necesară o reformare a instituţiilor statului şi a Constituţiei

  "Mă gândesc şi la primul articol din Constituţie României, pentru că noi am mai spus, România doar pe hârtie este stat naţional. Trebuie schimbată această sintagmă pentru că în România trăiesc aproximativ 10% minorităţi etnice. Suntem convinşi că mentalităţile se vor schimba. Trebuie Constituţia reformată, în aşa fel încât să fie în concordanţă cu realitatea. Nu realitatea trebuie dusă aproape de Constituţie", a conchis Kelemen Hunor.... ... citeste tot articolul

  Intrebat daca sustine ideea federalizarii Romaniei, lansata la Baile Tusnad de presedintele UDMR, Marko Bela, Kelemen Hunor a spus ca sustine orice dezbatere si ca federalizarea ar putea fi o solutie pentru depasirea sistemului hipercentralizat si ineficient din Romania. El a adaugat ca celelalte variante, pe langa federalizare, ar fi descentralizarea reala, regandirea regiunilor de dezvoltare si acordarea de competente decizionale acestora, autonomiile teritoriale si regionale... ...citeste tot articolul...
 • Tema modificării sistemului parlamentar românesc de la bicameral la unicameral a fost abordată, pentru prima dată, sub formă de discurs politic, în istoria post-decembristă a României, începând cu primul an de mandat al preşedintelui Traian Băsescu (septembrie 2005)... ...citeste mai mult... • In loc de concluzii :  1. Exista o dorinta generala de a reduce numarul de parlamentari, lucru ce se poate face printr-o simpla modifcare a legii electorale, fara sa modificam CONSTITUTIA ROMANIEI. Oricum guvernarea Europei Unite este bicamerala (Parlamentul European si Consiliul Uniunii Europene..citeste mai mult despre organizarea UE. ) si exista o recomandare a UE pentru trecerea din 2013 la sistem bicameral in statele membre.
  citeste tot articolul aici...

  2. „Lectia morala” care se doreste a se da parlamntarilor nu se poate face prin referendum. Adevarata lectie se poate da prin „filtrul moral” pe care il face stafful partidului - care propune lista de parlamentari. Parlamentarii nu sunt oameni veniti din spatiul interstelar – sunt membrii ai partidelor pe care le conduc exact cei care forteaza acum „asanarea morala” prin modificarea CONSTITUTIEI ROMANIEI.... ...citeste tot articolul...

  3. Exista cel putin 2 motive publice de intentie a schimbarii CONSTITUTIEI ROMANIEI privind forma de guvernare si organizarea statului. Ceea ce ar trebui sa ia in seama romanii este faptul ca referendumul pt modificarea CONSTITUTIEI nu se face punctual , pe un singur articol, ci se pune in discutie INTREAGA CONSTITUTIE, cu toate punctele si observatiile care apar in dezbaterile care premerg actul de modificare – cel mai probabil discutia extinzandu-se si pe tema „statului national, suveran si independent”. Cata siguranta sociala implica asta acum, in plina criza economica ce accentueaza criteriul revendicativ, s-a dedus din „manifestarile de dialog” prezentate mai sus.

  4. Romanii ...pierd un drept castigat ( alegerea directa a Presedintelui ), sistemul Parlamentului Unicameral presupunand – in cele mai multe cazuri aplicate - alegerea presedintelui prin delegarea acestui drept catre parlamentari – adica exact catre cei in care romanii nu au, teoretic, incredere. Se vor alege „ei intre ei”. Iar exemplul Republicii Moldova prezentat mai sus este evident.

  Si atunci de ce „trebuie” sa o dorim si cui „dam o lectie” ?

  Mult trambitatele reduceri de cheltuieli si eficienta parlamentara sunt evidentiate de ... criza politica prelungita din Republica Moldova. Care sunt „economiile” pe cheltuielile unui astfelde sistem unicameral le putem deduce si singuri – suntem cam in aceiasi situatie balcanica de „jocuri politice” pentru desemnarea primului ministru de doar o luna ... si costurile pentru ignorarea unei majoritati actuale in favoarea unei majoritati de acum 4 ani, se vad.
  (Am ales exemplul Parlamentului unicameral din Republica Moldova pentru apropierea atat geografica cat si de temperament a moldovenilor de peste Prut.)

  ......................................
 • In aceste conditii a 3-a intrebare care ar trebui pusa la acest referendum ar putea fi :


  3. Sunteti de accord sa treceti la sistemul Parlamentului unicameral pierzand dreptul de a alege direct Presedintele, delegand acest drept parlamentarilor, dand curs in acest fel modificarii CONSTITUTIEI, inclusiv pe articolul care defineste forma de organizare si caracterul de stat national, unitar, suveran, independent ?

  Iar aici ar mai fi o intrebare – colaterala - care se poate pune in contextul “reducerii numarului de bugetari” reducere care in anul urmatorar ajunge la 150.000 :

  - Care este schema logica si numarul minim de bugetari de care este nevoie pentru ca Roamania sa mai functioneze ca stat national, unitar, suveran si independent ?

  Pentru ca reduceri se fac … dar nimeni nu prezinta si felul in care va functiona administratia in aceste conditii, punandu-se accent – acum la 20 de ani de la momentul 1989 - pe reducerea bugetarilor care au “imensele salarii” de 2-3000 euro/luna.
  Adica in timp ce platim la constituirea bugetului de stat impozite si taxe mai mari ca in tarile dezvoltate … suntem obligate sa acceptam ca “normale” salarii practicate in tarile bananiere .
  Normalitatea ar fi ca noi ceilalti sa avem salarii comparabil/ponderate cu nivelul taxelor platite si cu gradul remunerare al unui muncitor mediu calificat din Europa Unita, careia ii apartinem … 2000 euro/luna.

  Deci, unde sunt banii publici din taxele platite la nivel occidental ?

  Romanilor...De ce le e frică nu scapă !

  Ba, cu multa inteligenta, organizare, unitate ... cu ajutorul Creatorului, vom scapa si de data asta . Si vom invinge !

..............................................................................................................................
Administratia Forumului NEÎNFRÂNŢII


Ultima editare efectuata de catre octasim in Mier Mai 12, 2010 12:19 pm, editata de 1 ori
Distribuie acest articol pe: redditgoogle

octasim

Mesaj Sam Noi 21, 2009 7:31 am  octasim

HAIDETI CU TOTII LA VOT !
.
.
CU CAT MAI MULTI , CU ATAT MAI BINE !
emil

Mesaj Sam Noi 21, 2009 5:50 pm  emil

NUMAI CINE VA VOTA VA AVEA VOIE SĂ AIBE TUPEUL SĂ FIE NEMULŢUMIT (DACĂ VA FI CAZUL) DE CEEA CE VA FI.
CEILALŢI...............MUCLES.
TREBUIE SĂ NE ASUMĂM RĂSPUNDEREA. AŞA CĂ


LA VOT , OAMENI BUNI
Eu_nu_tu

Mesaj Sam Noi 21, 2009 9:48 pm  Eu_nu_tu

Bun - bun ... la vot - dar ai cu cine sa votezi???A ca toti ne promit marea si sarea...asta-i altceva.Vorba aia - m-ai fraierit odata,sa-ti fie rusine,m-ai fraierit iar,sa-mi fie mie rusine
Minnie

Mesaj Dum Noi 22, 2009 2:47 pm  Minnie

Prezenta la vot la ora 13.00 a fost similara celei din 1996, dupa EVZ:
http://prezidentiale.evz.ro/emain/articolul/876787/PREZENTA-LA-VOT-LA-ORA-1300

Alte comentarii - dupa ce se inchid urnele. Pana atunci...
octasim

Mesaj Dum Noi 22, 2009 7:35 pm  octasim

Cum se vede procesul electoral dinb ROMANIA in afara ...
..Sau imaginea ROMANIEI prin prisma mediei internationale . Cam asta e imaginea cu care avem de luptat pentru a ne afirma valorile nationale.
Cum vom reusi oare sa trecem de "epoca bananiera" in care am intrat ?
.
geek http://news.yahoo.com/s/ap/20091122/ap_on_re_eu/eu_romania_presidential_elections geek
Minnie

Mesaj Mier Noi 25, 2009 9:26 am  Minnie

Au venit si rezultatele referendumului:
50.95 % dintre cetatenii cu drept de vot au votat, deci referendumul e valid
77.78 % dintre alegatori au votat pentru introducerea parlamentului unicameral
88.84 % dintre alegatori au votat pentru reducerea numarului de parlamentari

Ramane de vazut daca votul consultativ de la referendum va trece sau nu de parlament.
mik15

Mesaj Mier Noi 25, 2009 3:53 pm  mik15

pina la urma, mascarada referendumului arata starea de neinformare a natziei.pina la urma, care erau argumentele? ca-s prea multzi parlamentari, care costa foarte mult, procedurile sint greoaie, adik nu exista eficientza, etc.sigur, nu vom auzi ca unul din motive ar putea fi "au vrut sa ma suspende, acu ii rad".am vazut in timisoara un banner hilar-'senatorii si deputatzii pd-l sustzin reducerea numarului de parlamentari".adik, vor sa cam fie datzi afara-nu este caraghios, aberant si mincinos?care ciine fuge din mezelarie?

argumentele ca se fac economii sint rizibile, la scara acestei tzari.o evaluare pe costuri de calculatzie arata ca salariile parlamentarilor reprezinta 7 la suta din costurile totale ale parlamentului.sa zicem ca renuntzam si la masini si la tehnica de calcul-tot nu se aduna peste 20 la suta.restul sint regii , costuri fixe ale acelui monstru numit"casa poporului".si daca suspendam activitatea parlamentului, acea constructzie tot genereaza costuri-la ce ne asteptam de la un monstru care se vede de pe luna, asta si pentagonul american?

faptul ca lumea crede aceste gogoritze se datoreaza neinformarii si prevalentzei spiritului oral de transmitere a informatziei("mi-a zis cineva..."), cit si adesea lenei de face comparatzii("totzi ne minte").dar aceiashi oameni vor sa le fie bine...oare le va fi?

media si-a facut o meserie de credintza din a arata scene de somn in parlament-vai, ce surpriza!!!dar nu explica d c se intimpla asta-d c sint sedintze de plen lungi, plicticoase, care aduna parlamentarii la chestii formale, in loc de a-i lasa sa lucreze pe comisii.aci e vb de a schimba un stil de lucru, de a da atributzii diferite celor doua camere-ca daca reducem numarul , dar mentzinem sistemul de lucru, degeaba efortul referendumului-mai bine bagam acei bani la sanatate.sau la cercetare, sau la drumuri sau cai ferate.

oricum, recomandarea europeana este de a avea totzi membrii ue pina in 2012 parlament bicameral.noi il facem acu unicameral,ca asa e sa fii "original".d c?asa, poate ca daca asmute lumea pe parlamentari, basescu iese iar presedinte?se poate, din pacate multzi conatzionali ai nostri nu judeca la rece lucrurile.ca prim-ministrul boc e o trompetzika a sefului mai mare este de acum de notorietate.guvernul acesta, al acestui domn, a impus un impozit discutabil, cel forfetar, pentru firme ce nu au profit.adik,65 de milioane anual de la niste oameni care, in mare majoritate, sint buticari , mici firme de familie-si cind i-ai terminat, ai terminat o familie.dupa aceasta lege, si in climatul de criza de acum, 120.000 de firme si-au incetat activitatea...aberant-si daca nu plateau un leu profit, plateau tva, sanatate, etc.si nu cereau ajutor de somaj.acu, dupa sase luni, ajutorul de somaj devine amintire.si apoi, ce va fi cu acesti oameni, daca au depashit 40 de ani?cine ii angajeaza?

la aceste intrebari, dl pogea, ministru de finatze, si nu numai el, ci si dl nitza de la psd, cred ca au gasit marii evazionisti si cred ca a avea o firma e un lux.de fapt, economia este problema-politica ar trebui sa o urmeze.si nu invers.dar cerem mult unor latini, nu e asha?? Twisted Evil
Minnie

Mesaj Mier Noi 25, 2009 4:08 pm  Minnie

mik15 a scris:care ciine fuge din mezelarie?
iti spun eu, nene, conditiile in care un caine fuge din mezelarie: fie e vegetarian (ceea ce e putin probabil), fie e idiot (adica, daca azi s-o saturat de delicatese, crede ca si daca pleaca din mezelarie tot delicatese o sa manance)

Insa, mai e o problema, pe care eu nu o pricep si pace: unde scrie ca daca 88.84% din 50.95% din totalul populatiei cu drept de vot vrea reducerea numarului de parlamentari, parlamentarii sunt obligati sa modifice legea (sau constitutia) in acest sens?

Ceea ce ne conduce la arhicunoscuta problema a painii si a circului. Paine (inca) mai este, circ, daca nu este, facem sa fie... lumea e multumita... si-a exercitat un drept platit cu sange acum 20 de ani... A, faptul ca nu prea se intelege ce se poate face cu votul si cui i se da votul, asta e alta problema. Dar, daca ai sa cauti, ai sa vezi ca sunt destui oameni care nu sunt real interesati de ce voteaza, ci voteaza dupa niste criterii destul de superficiale, sau nu voteaza deloc.

Ma intreb ce ar face alegatorul roman intr-una din urmatoarele situatii:
1. i se suprima dreptul de vot (probabil ar tipa ca vrea sa voteze... in conditiile in care aproape jumatate din populatia cu drept de vot NU voteaza)
2. este pus peste noapte in situatia de a fi 'ales' (probabil ar repeta actiunile pe care le condamna la alesi pe vremea cand nu avea functie)
octasim

Mesaj Vin Feb 12, 2010 3:34 pm  octasim

Nu-mi place sa am dreptate ...uneori. Dar iata aici un articol din AObservator.Info.
Sunt curios daca gasiti legaturi logice intre articolul initial - A treia intrebare la REFERENDUM - si acest articol.

Politic
sursa http://www.observator.info/politic-6/incepe-scandalul-reorganizarii-regiunilor-tarii

Începe scandalul reorganizării regiunilor ţării!

11 februarie 2010 22:32

UDMR a reuşit să treacă prin Senat, prin strategia aprobării tacite, o modificare a Legii 315/2004 privind dezvoltarea regională din România * UDMR propune şaisprezece regiuni de dezvoltare * PC cere politicienilor care “gândesc şi simt româneşte” să se opună reorganizării regiunilor ţăriiPC protestează faţă de insistenţa UDMR pe subiectul autonomiei “sub umbrela diferitelor iniţiative legislative aparent nevinovate, totul cu complicitatea PDL” şi face apel la politicienii care “gândesc şi simt româneşte” să se opună modificării Legii 315/2004, adoptată tacit la Senat.

Conservatorii precizează că au atras deja atenţia opiniei publice şi clasei politice că descentralizarea şi regionalizarea României trebuie să fie făcute pe criterii administrative, iar nu etnice, tocmai pentru că au “dovezi că UDMR caută cu orice preţ să obţină, prin politica paşilor mici care să treacă nebăgaţi în seamă de opinia publică, o regionalizare etnică prin comasarea judeţelor Harghita, Covasna şi Mureş”.

“Adică crearea Harcovului plus judeţul Mureş ca enclavă a UDMR-ului şi ca stat în stat! Acest lucru este urmărit, de exemplu, prin mult vehiculata lege a minorităţilor, scoasă de la naftalină cu sprijinul PDL-ului care nu face nimic pentru a se opune politicii anti-naţionale a partenerilor”, se mai arată în comunicat.


Conform PC, o nouă dovadă a atitudinii anti-româneşti a UDMR, dar şi a complicităţii PDL, a apărut miercuri, când UDMR a reuşit să treacă prin Senat, prin strategia aprobării tacite, o modificare a Legii 315/2004 privind dezvoltarea regională din România.

UDMR propune prin această iniţiativă de modificare a Legii 315 ca cele opt regiuni de dezvoltare să se împartă în 16, “cu scopul nemărturisit, dar evident, de a obţine o regiune pe criterii etnice care îi interesează în mod special”, consideră PC.

Conservatorii menţionează că, astfel, în proiectul de modificare, regiunea şapte de dezvoltare aflată în vigoare la această dată, cuprinzând judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, se divide în aşa fel încât să se obţină mai multe regiuni, dintre care regiunea 14 să fie formată din Covasna, Harghita şi Mureş. “O punere în scenă a mult doritului HarCov, de data aceasta şi cu lipirea judeţului Mureş”, se arată în comunicat.

“Este evident că această regiune 14 este astfel alcatuită încât să cuprindă o zonă în care cetăţenii de etnie maghiară să fie majoritari. În felul acesta, UDMR va putea face următorul pas, acela de a cere forme de autonomie extinsă, precum şi toate posturile de conducere din zonă, pe motiv că în regiunea respectivă trebuie respectat principiul majorităţii. O majoritate pe care acum încearcă să o obţină artificial prin şmecherii legislative de genul acestei modificări trecute pe furiş prin Senat. Sub masca argumentelor europene, UDMR vrea să reînfiinţeze astfel noua Regiune Mureş Autonomă Maghiară (1952-1968), aşa cum a fost şi a funcţionat pe vremea dominaţiei sovietice a României. Pasul următor al UDMR este trecerea acestei modificări legislative aparent nevinovate, dar cu bătaie lungă, prin Camera Deputaţilor”, susţin conservatorii.

PC face apel către toţi politicienii români, care “gândesc şi simt româneşte”, să se opună acestei modificări care slujeşte pretenţiile autonomiste tot mai evidente, chiar dacă nemărturisite public, ale UDMR.

PC solicită de aceea respingerea categorică şi fără drept de apel a acestei initiaţive UDMR şi condamnă atât modalitatea UDMR de a-şi impune “agenda autonomistă” cu orice mijloace, cât şi “complicitatea vinovată” a PDL care permite şi facilitează partenerilor de guvernare obţinerea oricăror pretenţii, chiar şi atunci când sunt împotriva interesului naţional şi atacă însăşi esenţa statului român, aşa cum e definit de Constituţie la articolul 1.

O iniţiativă legislativă a parlamentarilor UDMR prin care se propune înfiinţarea a şaisprezece regiuni de dezvoltare, printre care una în care sunt grupate judeţele Covasna - Harghita - Mureş, precum şi organizarea a cinci macroregiuni de dezvoltare, a trecut miercuri de Senat prin adoptare tacită.

Propunerea legislativă, iniţiată de toţi parlamentarii UDMR, vizând modificarea şi completarea Legii 315/2004 privind dezvoltarea regională în România avea termen de adoptare tacită data de 10 februarie.

În proiect se menţionează că pe terioriul României sunt constituite 16 regiuni şi cinci macroregiuni de dezvoltare, care nu sunt unităţi administrativ teritoriale şi nu au personalitate juridică.

Cele şaisprezece regiuni de dezvoltare sunt Botoşani - Suceava, Bacău - Iaşi - Neamţ - Vaslui, Brăila - Buzău - Galaţi - Vrancea (macroregiunea I), Constanţa - Tulcea, Bucureşti, Călăraşi - Ialomiţa - Ilfov, Giurgiu - Teleorman, Dolj - Mehedinţi - Olt (macroregiunea II), Gorj - Vâlcea, Argeş - Dâmboviţa - Prahova (macroregiunea III), Arad - Caraş-Severin - Timişoara, Alba - Hunedoara, Sibiu - Braşov (macroregiunea IV) şi Covasna - Harghita - Mureş, Bistriţa-Năsăud - Cluj - Maramureş şi Bihor - Sălaj - Satu-Mare (macroregiunea V).

Proiectul de lege, care primise raport negativ din partea Comisiei pentru administraţie şi care a trecut de Senat în forma propusă de iniţiatori, va fi dezbătut de Camera Deputaţilor în calitate de Cameră decizională. (A.A.)

.......................................................

.sursa.
http://www.observator.info/politic-6/incepe-scandalul-reorganizarii-regiunilor-tarii
.......................................
Iata si o harta intuitiva a macroregiunilor :

A treia intrebare la ...REFERENDUM Harta_10

Octasim
misodor

Mesaj Vin Feb 19, 2010 5:38 pm  misodor

Măi, mi se pare mie sau pata aia roşie seamănă ca două picături de sânge cu halca tăiată de nenea Ribbentrop und kümpanien Москва ? Ce surpriză plăcută!
octasim

Mesaj Lun Mai 17, 2010 9:49 am  octasim

Iata ca a venit vremea sa validam , in viata reala ,unele lucruri pe care le-am dezbatut de attata timp aici. Voi cita din media romanesca un lucru care a surprins pe multi . Pe multi... dar nu pe toti :
- O declaraţie a preşedintelui Traian Băsescu, suprinsă de Antena 3 în exclusivitate la întâlnirea acestuia cu parlamentarii, în care declară că nu mai doreşte să fie aplicate "prostii" de programe guvernamentale ca cel cu pamperşii daţi gratuit, întrucât România îşi permite pamperşi mai mult ca orice altă ţară.
puteti vizualiza declaratia "buclucasha" la urmatorul link
http://www.videonews.ro/action/viewvideo/46354/Basescu-Romania-isi-permite-pampersi-cum-nu-isi-permite-nici-o-alta-tara/
.
Daca adaugam aceasta declaratie la cele dinainte , la fel de aberante (reducerea salariului cu 25% si a pensiilor cu 15% ) vom avea imaginea clara a unei intentii directe a puterii, in raport cu populatia...
Sa definim aceasta intentie ... aceasta manipulare.
...................................
IPOTEZE
Ne place sa credem ca suntem stapani pe destinele noastre, ca societate si ca natiune, ca nimic nu ne poate disturba , sau mai rau , dirija spre un deznodamant nedorit.
In realitate suntem (inca) o masa de oameni care nu au un tel comun bine definit, nu au o strategie comuna bine definita si mai ales reactionam puternic la stimuli exteriori.
Facem ades greseala sa credem ca "adversarul" e mai slab, mai prost, mai incult - si ca am reusit sa-l surprindem cu actiunile noastre, uitand ca "adversarul" reprezinta o suma de oameni cu interese bine definite, coagulati in jurul unui tel comun, sprijiniti de o considerabila forta financiara si consiliat de o armata de psihosociologi si consilieri de imagine.
Cu parere de rau trebuie sa merg pe linia trasata de acest "adversar" si sa constat ca si-a dorit si isi doreste sa fie in antiteza directa si ireconciliabila cu societatea si natia romana ... si ma refer aici la administratia din Romania , la grupul de oameni care face orice si care ia orice masura pentru a fi perceput de populatie ca "adversar".
Nu e placut si nici normal acest lucru ...dar ne adaptam si invatam din mers "functionarea sistemului".
...................................
CONDITII DE LUCRU
De mai mult timp - as spune de peste 10 ani , dar e bine sa ne raportam totusi doar la ultimii 5 ani - "adversarul", Statul Perceptor de Taxe face tot ce e posibil pentru a creea tensiuni sociale - sa ne amintim de "razboiul" intre Palatul Victoria si Cotroceni, de legea maririi salariilor profesorilor cu 50%, de concediul neplatit acordat bugetarilor, de somerizarea fortata a acestora dincolo de limita minima de functionare normala a statului , de politica fiscala si economica a ultimului an, de scumpirea abuziva a medicamentelor , de lipsa "dintr-o eroare " a vaccinelor pt noi nascuti, de scandaluri politice interminabile ...finalizate intr-o cupa de sampanie bauta la semnarea unui contract ce aducea bani in buzunarele politrucilor etc etc.
Toate aceste masuri au fost tot atatia stimuli negativi pentru societate. Nimic nu a fost in sensul dezvoltarii normale a unei societati moderne - totul parca a fost menit pentru a scoate in strada populatia satula de atata insulta, batjocora, indolenta si prostie. Sindicatele s-au organizat , si-au coordonat puternic activitatea si au scos in strada oameni organizati in impecabile manifestatii de protest. Fara incidente , fara continuarea manifestatiilor de strada in manifestari huliganice, violente.
Se pare insa ca "adversarul" doreste altceva. Ar fi o greseala sa credem ca din multitudinea de idei si solutii de criza reale, pertinente, cu efect benefic asupra economiei Statul Perceptor de Taxe a ales intamplator varianta scaderii cu 25% a salariilor si 15% a pensiilor.
- Ar fi o si mai mare greseala sa presupunem ca institutia prezzidentiala - cu tot alaiul ei de specialisti - si-a permis fara un scop anume acea declaratie de "salvare din criza a Romaniei prin reducerea sponsorizarii la pampersi".
- Ar fi o greseala sa credem ca aceasta a fost o "scapare intamplatoare" in fata camerei de luat vederi din partea unui "presedinte jucator" ... specialist in gestionarea conflictelor. Totul are un scop... mai ales acum cand "adversarul" incearca sa-si atraga de partea lui fortele de ordine - exceptate de la reducerea cu 25% a salariilor practicata la restul bugetarilor.
- Astfel incitarea la revolta si actiuni stradale violente este mai vizibila ca oricand. Pensionarii disperati de spectrul unui viitor si mai lipsit de posibilitati, sau mamicile speriate si jignite simultan de discursul necavaleresc, mitocanesc chiar, care le acuza de folosirea unor scutece specializate in locul scutecelor din carpa de acum 50 de ani (pampersul este un factor de curatenie si sanatate pentru noul nascut..asta spre stiinta inaltei oficialitati A treia intrebare la ...REFERENDUM Icon_razz ), miile de parinti consternati de "problemele majore ale Romaniei" puse in discutie de presedinte - toti acestia sunt poli ai unei posibile destabilizari a miscarilor sindicale.
- Asta pentru ca spre deosebire de manifestatiile de pana acum - cand fiecare participant era identificat si apartinea unei miscari sindicale organizate , acum pot aparea oricand necunoscuti, indivizi pusi pe cearta din categoria "mancatzia-ash , lasi copilul meu fara ca sa manance si gura lui ceva... " care sa duca puternica miscare sindicala spre o manifesare violenta si fara sens.
- De aceea daca as fi un organizator al acestei masive manifestari populare as fi foarte atent la straini, la oamenii care se pot implica in manifestatie fara respectarea minimului de conduita morala, la polii de incitare la violenta. Pentru ca asa cum am spus aceasta manifestare nu este numai una sindicala, motivata de necesitatea iesirii din criza pe principii matematic/economice - este si un raspuns al populatiei la incitarile negative lansate in media de catre Statul Perceptor de Taxe care doreste cu orice pret sa se constituie ca "adversar" al societatii pe care este dator sa o conduca spre progres si prosperitate.
Cu inteligenta, organizare si perseverenta vom trece de acest obstacol. Iar Statul Perceptotr de Taxe va fi obligat sa se transforma intr-un stat Creator, care sa gaseasca/aplice solutii viabile in favoarea societatii romanesti.
Sau poate va prefera in continuare pozitia de "adversar" al societatii romanesti pentru a-si atinge un anumit scop ? Vom vedea... si vom defini atunci care este scopul pentru care "adversarul" induce permanent tensiuni sociale, scopul pentru care se departeaza voit de la solutiile reale existente.
Octasim

Mesaj   Continut sponsorizat


  Data/ora curentă este: Mier Feb 24, 2021 5:37 pm