Dupa "agitarea societatii" prin legea salaririi profesorilor cu + 50% , dupa tendintele de reducere masiva a functionarilor publici ( desi nimeni nu a spus sau explicat care este limita minima/nr. minim de functionari care poate asigura o buna functionare a statului in forma actuala ), dupa "eminentele solutii" ale celor 4 zile de concediu neplatit , dupa ... multe aberatii de acest gen care au atins toate sferele sociale a venit si timpul in care pensionarii au devenit "povara societatii" si motivul pentru care nu iesim din recesiune economica.

Dupa ce ani de-a randul am fost indoctrinati cu tema iesirii la pensie si eliberarea sferelor de activitate care erau "gauri negre ale economiei" (gauri atat de negre incat dupa inchiderea lor si vanzarea "strategica" catre terti, au adus acestora sume imense la averea lor personala - Combinatul Siderurgic Galati fiind doar un minim exemplu ), acum suntem indoctrinati cu sloganul - "pensionarii , piatra de moara a economiei romanesti".
In al doilea rand, oricat de mare ar fi discrepanta intre pensia cea mai mica (300 lei ) si cea mai mare (30.000 lei ) si "alinierea pensiilor" conform unor algoritmi ... stiuti doar de M. Finantelor trebuie subliniat clar un lucru - aceste pensii nu sunt rezultatul unui calcul de birou ... ele reprezinta o discrepanta/diferenta care persista si acum intre SALARII platite in perioada de activitate. Pensia este doar un procent (cam 80% in celmai bun caz) al salariului primit de cetatean intr-o perioadacand a fost activ economic in societatea romaneasca.
Sa te trezesti acum ca ... exista pensii prea mari , dupa ce ani la rand ai platit SALARII extrem de mari unor indivizi din cadrul societatii e tardiv, anacronic si ... infantil. Fara sa mai socotim ca acele salarii au fost purtatoare de TAXE si CONTRIBUTII FINANCIARE pe masura . Adica Boc-guvernul nu a fost deranjat la determinarea legala a unor astfel de venituri in sfera activitatii administrative de stat , nu a fost deranjat de colectarea taxelor aferente unor astfel de salarii ...dar este extrem de "luptator pt dreptate" acum , cand trebuie sa gaseasca solutii de iesire din criza. Oare pensiile extrem de mari sunt luate de oameni care au avut o activitate concreta , sustinuta in sfera sociala sau de ... clientela politica cocotzata pe posturi de conducere in toate ramurile economice , pe post de "manageri politici ai economiei" ? Pai cine sa creada ... magaria asta ?
In lipsa unei eficiente economice reale (castigul la PIB prin aceasta masura ... "revolutionara") masura luata nu face decat sa actioneze in aceiasi directie a stratificarii si dezintegrarii fortate a categoriilor sociale si profesionale din Romania.
Cert este faptul că astăzi avem o societate artificial structurată pe categorii de vârstă , pe categorii profesionale puse in pozitii fals antagoniste, cu bariere aproape de netrecut în planul comunicării şi cooperării sociale. Interesant este de dedus care este scopul acestei tendinte de dezintegrare a coeziunii sociale, pana unde se va merge pe aceasta directie si ... care este solutia finala in viziunea Boc-guvernantilor. Si asta in contra recomandarilor institutiilor financiar-economice internationale si a BNR - care subliniaza "reducerea tendintelor tensiunilor sociale". Pentru ca la un moment dat functionarea statului va fi pusa in colaps de aceste disfunctionalitati si tensiuni sociale generate artificial. Si atunci vor fi doar cateva solutii viabile - preluarea activitatii administrative de catre o institutie internationala (gen solutie Bulgaria) , sau ... federalizarea. Dvs vedeti si alte solutii ?
Octasim