NEINFRANTII

Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.
NEINFRANTII

- legenda continua


TENDINTE IN REALITATEA SOCIAL-ECONOMICA ROMANEASCA

Sondaj

Care credeti ca e tendinta de dezvoltare a relatiilor social economice in Romania

[ 0 ]
TENDINTE IN REALITATEA SOCIAL-ECONOMICA ROMANEASCA I_vote_lcap0%TENDINTE IN REALITATEA SOCIAL-ECONOMICA ROMANEASCA I_vote_rcap [0%] 
[ 1 ]
TENDINTE IN REALITATEA SOCIAL-ECONOMICA ROMANEASCA I_vote_lcap33%TENDINTE IN REALITATEA SOCIAL-ECONOMICA ROMANEASCA I_vote_rcap [33%] 
[ 1 ]
TENDINTE IN REALITATEA SOCIAL-ECONOMICA ROMANEASCA I_vote_lcap33%TENDINTE IN REALITATEA SOCIAL-ECONOMICA ROMANEASCA I_vote_rcap [33%] 
[ 1 ]
TENDINTE IN REALITATEA SOCIAL-ECONOMICA ROMANEASCA I_vote_lcap33%TENDINTE IN REALITATEA SOCIAL-ECONOMICA ROMANEASCA I_vote_rcap [33%] 
[ 0 ]
TENDINTE IN REALITATEA SOCIAL-ECONOMICA ROMANEASCA I_vote_lcap0%TENDINTE IN REALITATEA SOCIAL-ECONOMICA ROMANEASCA I_vote_rcap [0%] 
[ 0 ]
TENDINTE IN REALITATEA SOCIAL-ECONOMICA ROMANEASCA I_vote_lcap0%TENDINTE IN REALITATEA SOCIAL-ECONOMICA ROMANEASCA I_vote_rcap [0%] 
[ 0 ]
TENDINTE IN REALITATEA SOCIAL-ECONOMICA ROMANEASCA I_vote_lcap0%TENDINTE IN REALITATEA SOCIAL-ECONOMICA ROMANEASCA I_vote_rcap [0%] 

Total voturi: 3
octasim
octasim
********
********

Mesaje : 239
Data de inscriere : 30/10/2009
Varsta : 117
Localizare : Bucuresti
11022010

TENDINTE IN REALITATEA SOCIAL-ECONOMICA ROMANEASCA Empty TENDINTE IN REALITATEA SOCIAL-ECONOMICA ROMANEASCA

Mesaj  octasim

Asistam de ceva timp la un nou "circ" care incearca sa acopere o incapacitate politica si guvernamentala a administratiei din Romania. Spun asta pentru ca in timp ce majoritatea tarilor europene incearca sa determine care sunt solutiile pentru utilizarea la maxim si eficienta a resurselor disponibile - resurse materiale, financiare si umane - la noi actul guvernarii se reduce in continuare la creearea de false tensiuni sociale , la taxe si impozite la tendinta din ce in ce mai evidenta de "a scoate lumea in strada". Am putea spune ca nu se poatealtfel, ca nu avem resursele necesare , ca nu avem mijloacele care sa ne permita o alta viziune politico-economico-sociala. Dar Romania dispune de mult mai multe resurse de orice fel decat multe tari europene care fac fata cu succes recesiunii. Si totusi masurile sunt extrem de vizibile pe o singura directie ... care din pacate nu e o directie constructiva.
Dupa "agitarea societatii" prin legea salaririi profesorilor cu + 50% , dupa tendintele de reducere masiva a functionarilor publici ( desi nimeni nu a spus sau explicat care este limita minima/nr. minim de functionari care poate asigura o buna functionare a statului in forma actuala ), dupa "eminentele solutii" ale celor 4 zile de concediu neplatit , dupa ... multe aberatii de acest gen care au atins toate sferele sociale a venit si timpul in care pensionarii au devenit "povara societatii" si motivul pentru care nu iesim din recesiune economica.
TENDINTE IN REALITATEA SOCIAL-ECONOMICA ROMANEASCA Icon_arrow Realitatea este însă că pensionarii , înainte de a fi consideraţi o „povară” a societăţii , sunt de fapt costuri ale tranziţiei. Majoritatea pensionarilor au rezultat din strategiile şi politicile economice practicate după 1989 ,care au avut ca ţintă alinierea la economia de piaţă performantă , integrarea în structurile nord-atlantice şi în Uniunea Europeană. Iar acesta a fost unul din preţurile plătite de societate.
Dupa ce ani de-a randul am fost indoctrinati cu tema iesirii la pensie si eliberarea sferelor de activitate care erau "gauri negre ale economiei" (gauri atat de negre incat dupa inchiderea lor si vanzarea "strategica" catre terti, au adus acestora sume imense la averea lor personala - Combinatul Siderurgic Galati fiind doar un minim exemplu ), acum suntem indoctrinati cu sloganul - "pensionarii , piatra de moara a economiei romanesti".
In al doilea rand, oricat de mare ar fi discrepanta intre pensia cea mai mica (300 lei ) si cea mai mare (30.000 lei ) si "alinierea pensiilor" conform unor algoritmi ... stiuti doar de M. Finantelor trebuie subliniat clar un lucru - aceste pensii nu sunt rezultatul unui calcul de birou ... ele reprezinta o discrepanta/diferenta care persista si acum intre SALARII platite in perioada de activitate. Pensia este doar un procent (cam 80% in celmai bun caz) al salariului primit de cetatean intr-o perioadacand a fost activ economic in societatea romaneasca.
Sa te trezesti acum ca ... exista pensii prea mari , dupa ce ani la rand ai platit SALARII extrem de mari unor indivizi din cadrul societatii e tardiv, anacronic si ... infantil. Fara sa mai socotim ca acele salarii au fost purtatoare de TAXE si CONTRIBUTII FINANCIARE pe masura . Adica Boc-guvernul nu a fost deranjat la determinarea legala a unor astfel de venituri in sfera activitatii administrative de stat , nu a fost deranjat de colectarea taxelor aferente unor astfel de salarii ...dar este extrem de "luptator pt dreptate" acum , cand trebuie sa gaseasca solutii de iesire din criza. Oare pensiile extrem de mari sunt luate de oameni care au avut o activitate concreta , sustinuta in sfera sociala sau de ... clientela politica cocotzata pe posturi de conducere in toate ramurile economice , pe post de "manageri politici ai economiei" ? Pai cine sa creada ... magaria asta ?
In lipsa unei eficiente economice reale (castigul la PIB prin aceasta masura ... "revolutionara") masura luata nu face decat sa actioneze in aceiasi directie a stratificarii si dezintegrarii fortate a categoriilor sociale si profesionale din Romania.

Cert este faptul că astăzi avem o societate artificial structurată pe categorii de vârstă , pe categorii profesionale puse in pozitii fals antagoniste, cu bariere aproape de netrecut în planul comunicării şi cooperării sociale. Interesant este de dedus care este scopul acestei tendinte de dezintegrare a coeziunii sociale, pana unde se va merge pe aceasta directie si ... care este solutia finala in viziunea Boc-guvernantilor. Si asta in contra recomandarilor institutiilor financiar-economice internationale si a BNR - care subliniaza "reducerea tendintelor tensiunilor sociale". Pentru ca la un moment dat functionarea statului va fi pusa in colaps de aceste disfunctionalitati si tensiuni sociale generate artificial. Si atunci vor fi doar cateva solutii viabile - preluarea activitatii administrative de catre o institutie internationala (gen solutie Bulgaria) , sau ... federalizarea. Dvs vedeti si alte solutii ?
Octasim
Distribuie acest articol pe: redditgoogle

Minnie

Mesaj Mier Feb 24, 2010 5:34 am  Minnie

In loc de comentariu, vin cu un articol aparut azi in EVZ , din care citez explicatiile analistilor (ca doar ei asta fac toata ziua, analizeaza, si or fi stiind ei ce spun). Sublinierile insa imi apartin.

Testarea pieţei, în perspectiva luării unor măsuri de impact negativ social. Astfel califică analiştii contactaţi de EVZ ieşirile la rampă ale miniştrilor guvernului Boc, de la introducerea taxei pe fast-food până la impozitarea pensiilor. „Încercaţi marea cu degetul”, traduce analistul Bogdan Teodorescu declaraţiile recente privind tăierea alocaţiilor sau impozitarea pensiilor, făcute de miniştrii Şeitan şi Vlădescu.

În opinia sa, scenariul este simplu: „Se aruncă o poveste” pentru a testa care este „gradul de suportabilitate” al populaţiei. Şi asta, pentru că guvernul „trebuie să taie de undeva” în condiţiile în care nu sunt bani la buget, susţine Teodorescu. „La fel era şi la începutul guvernului Ciorbea. Închidem 10 întreprinderi, nu le închidem şi până la urmă tot le-au închis”, a explicat el.

De aceeaşi părere este şi analistul Cristian Pârvulescu. „Există o problemă bugetară şi miniştrii caută soluţii. S-ar putea să nu fi fluierat în biserică. Au testat oarecum piaţa, strategia fiind să vină cu chestiuni maximale”, a interpretat Pârvulescu „desincronizările” la nivelul guvernului.

Şi din tabăra analiştilor economici lucrurile se văd la fel. Ilie Şerbănescu susţine că declaraţiile din ultima perioadă sunt „baloane aruncate pe piaţă pentru a fi testat impactul”. „Este o situaţie foarte, foarte dificilă. Vor mai fi şi alte idei lansate”, a avertizat analistul.

Potrivit acestuia, nu întâmplător a fost ales Sebastian Vlădescu pentru funcţia de ministru al finanţelor şi Mihai Şeitan la Muncă. „Aveau nevoie de unii care să nu aibă apartenenţă politică şi cărora să le arunce castanele. Nu ştiu cu ce i-au ademenit”, spune Şerbănescu. În ceea ce priveşte pensiile, analistul susţine că „impozitarea tuturor pensiilor este o aiureală. Ceea ce e de făcut e să spună că nu se poate susţine punctul de pensie la valoarea de acum”.

Şi analistul Bogdan Baltazar are o interpretare proprie în privinţa măsurilor anticriză care trebuie luate de guvern. „Tot ce s-a promis nu s-a făcut. Nu există curajul politic de a tăia în carne vie. Reducerea numărului de bugetari trebuia făcută deja în baza unor studii şi nu aşa după ureche, dar unele rapid elaborate. Acum politica este făcută din bucăţele”, a spus el.


octasim

Mesaj Mier Apr 21, 2010 10:01 am  octasim

Mi-a placut un mail care circula pe net sub semnatura lui Lucian Mandruta. Il redau mai jos...
.............


România cu lanţul de gît

Lanţul e de aur, România nu mai ştim prea sigur ce mai e şi a cui. Realitatea demografică s-a schimbat brusc, ca o furtună sosită din senin.
Sîntem sub ocupaţie, dar nu se vede nici o armată.
Sîntem colonizaţi de o populaţie certăreaţă şi nesimţită, venită din nici o stepă, adusă de nici un avion.
O populaţie care a evoluat în interiorul corpului naţional, ca fetuşii din Alien, şi care iese acum prin burtă,urlînd din toţi bojocii: "Am avere, am valoare!"
E ca şi cum undeva, în secret, cineva ar fi dat drumul la o maşină de mîl uman care acoperă încet-încet naţiunea lui Sadoveanu, a lui Eliade şi a lui Nichita...
Incubatoarele de incubuşi din cartierele periferice, fabricile de cetăţeni ale lui Ceauşescu, tradiţia celor 15 copii în sălaşele de nomazi, cine mai ştie? Lumea de pe stradă nu mai e cea pe care o ştiam din copilărie. Tata Ioan şi Tanti Mimi, familie veche, cu casă în Cezar Bolliac, făcută la 1870, au lăsat în urmă un copil, care a mai făcut un copil, blond şi bucălat şi bine crescut, cu care mă jucam acum 40 de ani. Pînă la urmă, a plecat în străinătate, la studii şi nu s-a mai întors niciodată. La fel, jumătate din stradă: urmaşii burgheziei care a avut timp să dospească elite. În locul celor dispăruţi, au apărut rufele colorate întinse la uscat şi boxele scoase pe fereastră.. În locul bunicii care ne spunea să nu scuipăm pe jos, s-a aşezat bunica ce-şi trimite nepoţii după băutură.
Peste tot miroase a moarte prin sufocare: e ca şi cum o prezenţă grea şi absurdă s-ar fi aşezat peste cerul nostru, peste felul nostru de a fi, peste ce credeam că e bine şi mai ales peste ce credeam că e frumos. Cefele groase nu mai sînt de mult buletinul de identitate al bulgarului: cetăţeanul român, cu lanţul de-un kil jumate, îi bate acum obrazul profesorului care se căzneşte să-i educe odrasla: "Bine, bre, crezi că eşti tu mai dăştept? Ia să văd ce maşină ai!".
Noul domn Goe nu mai e nici măcar simpatic: e viitor combinator şi dealer de droguri, viitor culturist, viitor ce vreţi voi, în afară de viitorul ţării lui, care se va mulţumi, de la un punct, doar cu trecutul..
Despre România, alternativa Caragiale nu mai are ce spune. Populaţia care ne înlocuieşte nu mai e nici măcar ridicolă. E dincolo de asta, în sensul cel mai rău şi primitiv cu putinţă. Scriitorul nu mai poate face nimic: e nevoie de etolog, de veterinar, de dresor.
Acum cîteva zile, am văzut la Craiova parada acestei Românii Noi, triumful Mafiei înhămate la coşciugul lui Caiac, în semn de veşnic respect pentru o viaţă de crimă şi muşchi în sînge... Oamenii ăia care dădeau ordine poliţiei se pregătesc să dea asaltul final, spre puterea oficială, după ce au pus mîna pe cea simbolică:
ascultăm muzica lor, ne refacem reperele după valorile lor, sîntem călcaţi de maşinile lor.
Undeva, departe,Uniunea Europeană şi moda corectitudinii politice ne învaţă să mulţumim frumos pentru asta şi să ne ştergem la gură. Am fost o naţiune, devenim o sumă de triburi.
Sîntem o ţară ocupată de hoarde sosite din pîntece de mame eroine. O ţară pusă la respect cu pumnul plin de tatuaje, o ţară în care fiul naiv şi sărac al ţăranului (cîţi or mai fi aşa) îşi face educaţia din textele de pe Taraf TV şi meseria de la şuţii cu care se întîlneşte la Gara de Nord, cînd se dă jos din autobuz.
Marginea lumii s-a răzbunat dînd buzna în centru, pusă pe jaful identităţii naţionale, întocmai ca barbarii care năvăleau în Roma, surprinşi că localnicii n-au puterea să lupte.
Ţara cea nouă, care vine peste noi, nu mai are nevoie de ce-am strîns în muzee şi-n cărţi.
Dar se va bucura, un pic, de efortul nostru. Cartea de română se poate retrage în privata din curte, unde îşi va îndeplini ultima menire, neprevăzută de nici un critic. În locul ei, discurile cu manele rămîn să sfideze eternitatea. Cu ele nu poţi să te ştergi la fund.

Chiar dacă ai vrea.

Lucian Mîndruţă
octasim

Mesaj Mier Iul 07, 2010 8:48 pm  octasim

Ziarul ''Curentul'' lanseaza campania:
.
.
Cumpara un produs romanesc pentru ca prietenul tau sa isi pastreze locul de munca
.
.
Produsele româneşti - sănătoase şi pentru stomac, şi pentru economie

În ultimii ani, România se confruntă cu o situaţie în aparenţă paradoxală - în ciuda unui potenţial agricol considerabil, piaţa românească este dominată de legume şi fructe din import, chiar şi în sezonul de producere a acestora. Roşiile, castraveţii, merele, perele, cartofii, pepenii, seminţele de floarea soarelui şi multe altele provin din ce în ce mai mult din import.
Problema este cu atât mai mare cu cât, în contextul crizei economice, producătorii din România au nevoie de sprijin pentru depăşirea situaţiei dificile. Soluţia este una simplă şi sănătoasă şi pentru stomacul românilor şi pentru economie - să consumăm alimente produse în ţară.
Ştefan Niculae, preşedintele Federaţiei Agrostar, declara recent că România importă 70% din necesarul de carne de porc, jumătate din consumul de cereale, iar 80% din legumele şi fructele din pieţe şi din magazine provin tot din străinătate.
Deşi România ocupă locul cinci în Europa la capitolul suprafaţă agricolă arabilă, cu un total de 9,4 milioane de hectare, am ajuns să importăm peste jumătate din alimetele consumate.
În 2009, ţara noastră a importat produse agroalimentare în valoare de 3,7 miliarde euro. Cele mai însemnate importuri au fost cele de carne de porc, care au valorat 380 milioane de euro. România a importat anul trecut şi carne de pasăre, pentru care a plătit 157 milioane de euro, dar şi zahăr, care a costat, în total, 193 milioane de euro, potrivit datelor Ministerului Agriculturii.
Specialiştii spun că oamenii ar trebui încurajaţi să mănânce alimente produse local şi nu pe cele aduse de la mii de kilometri depărtare, deoarece riscul ca acestea să fie contaminate cu microbi ori paraziţi este mai mic. Mai mult, alimentele produse local pierd mai puţine vitamine şi minerale decât cele care au călătorit mult timp. În cazul fructelor şi al legumelor, se pierde, de exemplu, conţinutul de vitamina C. Aceasta se oxidează foarte uşor la lumină şi, pe timpul transportului, se poate evapora.
Alimentele de sezon sunt şi ele de preferat celor dezvoltate în sere, deoarece sunt mai uşor de tolerat de organismul uman.

Frumoase, dar găunoase

Nu doar hipermarketurile, ci şi pieţele sunt invadate de produse din import, frumoase dar, de multe ori, fără gust sau pline de pesticide.
„Depinde de unde vin legumele şi fructele importate. Dacă vin de peste mări şi ţări, unde nu se respectă regulile Uniunii Europene privind insecticidele şi pesticidele, legumele aduse din străinătate pot fi periculoase. Chiar şi produsle eco care sunt aduse de peste mări şi ţări îşi pierd proprietăţile. Ca să fie bune trebuie să fie proaspete“, a declarat pentru „Curentul“ prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.
Sunt şi situaţii în care chiar dacă nu sunt tratate cu pesticide există varianta unor legume şi fructe fără gust.
„S-au cultivat acele soiuri care rezistă la anumite boli. Se câştigă la conservabilitate dar se pierde la gust. Aşa e în natură, nu poţi să le ai pe toate - să faci şi producţie mare, să fie şi gustoase şi să reziste o lună în raft“, ne-a explicat Gheorghe Mencinicopschi.
Mai grav este că unele legume şi fructe pot fi chiar periculoase pentru sănătate. „Dacă nu depăşesc normele admise de contaminare nu este nicio problemă. Dar consumatorii trebuie să ştie să aleagă fructe şi legume mai curate şi să fie conştienţi când aleg că o fac pentru sănătatea lor. Legumele şi fructele contaminate cu pesticide aduc cu ele riscuri pentru ceea ce numim boli ale civilizaţiei moderne - hipertensiune, diabetul de tip ll, accident vascular, anumite tipuri de cancer - care apar la vârste din ce în ce mai fragede. Problemele nu apar de pe o zi pe alta, dar în timp se ajunge la astfel de boli“, spune Gheorghe Mencinicopschi.

Tradiţie de nevoie

Lipsa banilor poate fi considerată şi un avantaj pentru agricultorii din România. Fără subvenţii pentru pesticide sau îngrăşăminte, producătorii au fost forţaţi să cultive legumele şi fructele mai aproape de metodele tradiţionale şi mai sănătoase.
„Producătorii europeni îşi permit să folosească multe îngrăşăminte, ei fiind subvenţionaţi de stat. Fiecare vrea productivitate cât mai mare şi chiar dacă pesticidele sunt scumpe, ei îşi permit să le folosească în cantităţi mari. Şi producătorii autohtoni folosesc îngrăşăminte, dar nu atât de multe pentru că nu îşi permit financiar“, spunea preşedintele Federaţiei Agrostar.
Revenind la îndemnul de mai sus, când mergeţi în piaţă sau în supermarket daţi o mână de ajutor agricultorilor şi cumpăraţi legume şi fructe produse în ţară.

Mâncarea „plimbată“ îşi pierde din proprietăţi

Maria Kadlecikova, reprezentantul regional al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) pentru Europa şi Asia Centrală, a arătat în cadrul unui seminar, că este esenţial ca oamenii să verifice pe etichete care este originea alimentelor pe care le consumă. „Şi nu doar producătorul este important, ci şi cât a călătorit mâncarea, în ce condiţii a fost transportată şi cum a fost comercializată“, a specificat expertul. Pe lângă faptul că sunt lipsite de prospeţime, alimentele care călătoresc mult timp sunt foarte bogate în conservanţi. Oamenii vor avea beneficii nu doar din punctul de vedere al sănătăţii, dar vor experimenta din nou „gusturile adevărate“.

Scris de Oana Voinea
ziarul Curentul 8 iulie 2010
octasim

Mesaj Mier Feb 23, 2011 4:35 am  octasim

Omul de Neandertal ordonă - iesiti in strada cu pietre si bate


TENDINTE IN REALITATEA SOCIAL-ECONOMICA ROMANEASCA Bogdan-hossu-adriana-neagoe

.
.

Desi ne aflam in 2011, desi exista un mecanism democratic care poate functiona daca este condus de oameni inteligenti, desi suntem in plina era tehnico-informationala unde dialogul trebuie sa fie baza solutiilor, desi avem alte cai de atac al mecanismelor profesionale... sefii marilor sindicate se intorc la epoca omului de Neandertal si indeamna la violenta, la iesirea in strada cu pietre si bate.

Liderul "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat vineri ca modificarile la Codul Muncii sunt o noua forma de sclavagism, deoarece patronul poate concedia colectiv oricand si a doua zi sa angajeze alte persoane, transmite Mediafax. In opinia liderului sindical, singura sansa pentru salariati de a-si rezolva problemele este sa iasa in strada cu pietre si bate.
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8315397-video-bogdan-hossu-cartel-alfa-noul-cod-muncii-este-forma-sclavagism-singura-sansa-salariati-este-iasa-strada-pietre-bate.htm

.
Birourile Executive ale celor cinci confederaţii sindicale, reunite azi la Bucureşti, au respins varianta Codului Muncii pe care primul-ministru Emil Boc doreşte să-şi asume răspunderea şi au decis un calendar de acţiuni de protest....În 26 februarie 2011, va avea loc prima acţiune de protest la Oradea, cu prilejul desfăşurării Congresului UDMR, formaţiune politică din arcul guvernamental.
http://www.mytex.ro/eveniment/sindicalistii-anunta-proteste-in-toata-tara-din-26-februarie_278038.php
.........................................

Cam acestea sunt datele problemei. Dar nu putem porni la o analiza a situatiei fara sa stabilim ce inseamna sindicatele din Romania si care e forta de care dispun ele.
.....................

Conform DEX, un sindicat este:
1. O organizatie al carei scop este apararea intereselor profesionale, economice, etc ale membrilor ei;
2. Totalitatea membrilor unui sindicat;
3. Sediu al unei organizatii sindicale;

.
In Romania avem

1. C.N.S.L.R. - Confederatia Nationala a Sindicatelor Libere din Romania - Fratia; - 800.000 de membrii declarati
2. B.N.S. - Blocul National Sindical; - 320.000 de membri de sindicat declarati
3. C.N.S.C.A. - Confederatia Nationala Sindicala Cartel Alfa;- peste 1.000.000 de membri declarati
4. C.S.D.R. - Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania;- peste 500 000 de membri declarati
5. C.S.N. Meridian - Confederatia Sindicala Nationala Meridian.- aproximativ 150.000 de membri declarati
.
TOTAL - 2.770.000 (2,77 milioane) membrii de sindicat declarati din totalul de peste 6 milioane de slariati estimat de Eurostat adica sindicatele reprezinta mai putin de jumatate din numarul salariatilor din Romania.

............................

In fruntea sindicatelor din Romania, in fruntea acestor asociatii profesionale, pana la urma, se afla lideri care nu-si inteleg locul si menirea lor de lideri ai unor profesionisti, de aparatori ai intereselor fortei de munca din Romania.
Pentru ca cele 2,7 milioane de membrii de sindicat reprezinta in cea mai mare parte "salariatii bugetari" - cealalta parte a salariatilor nefiind reprezentata de nimeni din punct de vedere sindical.
E comod sa fi lider sindical pe o structura unde nimeni nu poate contesta pozitia ta - pentru ca activitatea sindicala este preponderent axata pe zone de activitate bugetara sau unde STATUL este parte.
- Dar acesti lideri nu au incercat deloc, sau aproape de loc, sa intre si sa vada conditiile de munca, greutatile si problemele celor din mediu privat - adica sa intre exact in acel segment al fortei de munca care prin taxele si impozitele lor le asigura sursele bugetare.
- Nu au gasit timpul necesar si disponibilitatea de a se angaja in lupta sindicala cu firmele care nu angajeaza cu contract de munca, care nu platesc cu anii asigurarile sociale, care nu ofera conditii de lucru decente, care dau afara femeile gravide pentru ca nu au respectat "conditia de angajare" - care prevede ca nu ai voie sa ai copii - locuri unde se afla cu devarat problemele romanilor ce produc cu adevarat plusvaloare.
- E comod sa fi lider sindical si sa te simti ca un feudal (cu venituri sindicale consistente) care negociaza cu STATUL, cu factorul politic, cu oricine are nevoie de "forta sindicala" care te sustine in functie. Mai greu e sa te implici, sa creezi celule sindicale in firmele private, sa culegi date despre problemele existente acolo, sa sesizezi organele abilitate despre presiunile la care sunt supusi membrii tai de sindicat, la incalcarile legii cu privire la "obligatiile de serviciu".
- E mai greu sa gasesti mecanismele legale pentru a creea bunastarea sindicalistilor pe care-i reprezinti. E si mai greu sa aduci bunastarea pentru cei care sunt in afara miscarii sindicale, acelor care nu au posibilitatea de a fi vreo data sindicalisti.
SOLUTIA - Intr-un stat civilizat, avand o forta de 2,7 milioane de membri sindicalisti in spate solutia ar fi initierea unui proiect legislativ care sa se opuna ca varianta plauzibila legii date de guvern pe tema Codului Muncii.
- Dar asta inseamna sa fii inteligent si organizat, sa initiezi centre de colectare a 100.000 de semnaturi (din ele 2,7 milioane pe care le ai la dispozitie), sa ai un colectiv de experti care sa elaboreze un proiect de lege (adica sa utilizezi eficient imensa cantitate de inteligenta pe care o ai la dispozitie, si nu s-o scoti in strada cu bate si pietre ), sa sustii acest proiect de lege in Parlamentul Romaniei. Nu cred ca exista un politician sau partid care sa ignore 2,7 milioane de voturi si sa nu aprobe un proiect de lege pertinent, eficient,argumentat, elaborat de crema inteligentei romanesti.
Dar omul de Neandertal nu are astfel de preocupari caracteristice secolului 21 (probabil ca indemnizatia sindicala nu acopera acest efort intelectual-organizatoric). El se vrea feudal in fruntea unor mase inarmate cu bate si pietre in lupta lui eterna de a face un cat mai mare conflict cu STATUL ROMAN. Este telul lui etern de a crea bariere, baricade, separatisme, de-a lungul Romaniei.
Dar tabloul nu e complet daca nu punctam definirea celor doua tabere Statul si Sindicatul. Marul discordiei - Codul Muncii - are ca sustinatori Guvernul Romaniei (posibil obligat sa faca acest gest prin conditiile impuse de creditorii externi) si Alianţa Confederaţiilor Patronale din România (ACPR). Tabara opozantilor se compune din alianta politica a opozitiei, sindicate si celelalte asociatii patronale in afara de ACPR.
Ca nebunia sa fie completa in fruntea opozantilor se afla "socialistul" Victor Ponta iar in fruntea celor care au validat Codul Muncii se afla colegul de banca al celui dintai ... "fostul socialist" Dan Matei Agaton. Ma indoiesc ca cineva mai intelege cine ne incita si cine ne scoate in strada "la lupta".
Nici locul si momentul confruntarii nu este ales la intamplare... ci la Oradea (poate ne spune fostul ministru de interne, oradean la origine, de ce )- caci Omul de Neandertal nu are doar preocupari sindicale ce tin de dreptul muncii... El are si preocupari de reorganizare teritoriala a Romaniei - cum se poate vedea din primele 60 de secunde ale inregistrarii video de mai jos.
http://www.antena3.ro/romania/sindicalistii-protesteaza-din-26-februarie-si-ameninta-cu-greva-generala-118997.html
Momentul inceperii confruntarii- cu 4 zile inainte de raspunsul dat de UE cu privire la aderarea Romaniei la Schengen, in timpul congresului UDMR (ce vina or avea UDMR-istii in Codul Muncii nu se stie ), moment in care la Oradea se afla toti liderii partidelor politice si Presedintele.
Locul initierii confruntarii- La Oradea, in interiorul teritoriului parohiei pastorite de europarlamentarul "popa Tokes - parintele revolutiei din 89".
Mai lipseste doar sloganul "Ultima solutie inc-o revolutie ! "si omul din Neandertal poate iesi cu bate si pietre in strada pentru a aduce "liniste si stabilitate" romanilor. Ce daca va curge si sange - OMUL DIN NEANDERTAL nu se pricepe si poate ca nu doreste altceva.
Curat-murdar coane Fanica !
Dar mai vedem...
................................................
Octasim
octasim

Mesaj Lun Mai 09, 2011 10:09 am  octasim

Iesirea din recesiune nu e basm...
.
Am ezitat mult pana sa gasesc un loc acestui articol in forum... si cred ca la aceasta sectiune ii sta cel mai bine. Sa vedem stirea nr 1...
.
Seful misiunii FMI, cu pantofii gauriti la Cotroceni
http://www.ziare.com/economie/fmi/seful-misiunii-fmi-cu-pantofii-gauriti-la-cotroceni-1093234
Seful misiunii FMI pentru Romania, Jeffrey Franks, a fost surprins intr-o imagine oficiala din timpul intalnirii de sambata cu presedintele Traian Basescu purtand o pereche de pantofi ... gaurita in talpa.

In imaginea postata chiar pe site-ul Administratiei Prezidentiale, jurnalistii carcotasi si extrem de vigilenti au descoperit pe talpa pantofului inaltului oficial o gaura de toata frumusetea.
TENDINTE IN REALITATEA SOCIAL-ECONOMICA ROMANEASCA 280655-franks_pantofi

.........................
Stirea nr. 2
.
Cum a pus FMI mâna pe Europa
.
Înainte de izbucnirea crizei, Fondul Monetar Internaţional avea operaţiuni neînsemnate şi se vorbea chiar de desfiinţarea instituţiei. În prezent, tot mai multe ţări depind de organizaţie. În rubrica „Dosar“ din această săptămână, „Adevărul“ îţi arată cum un politician abil a reuşit să profite de contextul economic nefavorabil pentru a reinventa FMI.
- mai multe pe acest subiect se pot citi aici - http://gandeste.org/general/cum-a-pus-fmi-mana-pe-europa/16261
..................................

- Primul articol are diverse interpretari - lipsa de consideratie pt Romania, pt Presedintele Romaniei etc etc.
- Al doilea articol de asemenea ... are diverse interpretari si cei de la gandeste.org pun bine punctul pe i.
- Va propun sa cuplam cele 2 stiri si sa vedem ce se poate spune despre rezultat. Si pentru inceput va propun o interpretare ... inedita.

....................
Nu e o noutate pt nimeni ca in urma ajutorului FMI majoritatea tarilor care au aplicat exact masurile cerute de inaltii functionari internationali au intrat in colaps. Faptul ca Romania inca NU a ajuns sa aiba miscari violente de strada si a reusit sa depaseasca un moment dificil - intrarea in imposibilitatea de plata - poate fi explicatia pt pantofii rupti ai lui Jeffrey Franks. Proiectul Romania = Faliment nu a reusit. In lumea finantelor sanctiunile sunt mereu extrem de dure si vizibile in caz de esec...
Poate fi aceasta o sanctiune, o umilire a inaltului functionar, facuta de catre sefii FMI ? Ceva de genul "vei avea dreptul sa porti pantofi noi cand "proiectul Romania" ne va aduce profit" ???
Foarte probabil DA. Dar asta inseamna ca Romania a trecut cu bine peste acest moment al recesiunii si ca economia romaneasca da semne de insanatosire - chiar daca suntem inca in criza. Inseamna ca, sub lupa (decizia) functionarilor FMI, sub presiunea strazii si a mediei nationale si internationale, romanii au gasit o solutie de iesire din recesiunea(falimentarea)programata, solutie care a pus in dificultate pozitia si credibilitatea oficialilor FMI in Romania. O solutie care a oferit o gura de oxigen Romaniei, si foarte posibil, si Uniunii Europene. O solutie care se propaga in mediul social-economic cu efecte pozitive.
- Insa cu ce incurca insanatosirea economiei romanesti influienta FMI in Europa Unita e o intrebare de 100 de puncte, intrebare pntru care in acest moment nu avem un raspuns foarte clar ! Si, mai ales, ce mai urmeaza ...?
octasim

Mesaj Mier Feb 06, 2013 8:59 am  octasim

Un articol scris pe baza unui mesaj trimis de un roman stabilit in Brazilia atrage atentia prin luciditatea cu care a fost scris :

FMI şi gâsca lui Stalin sau reţeta de condus popoare
Scris de : Stan PETRESCU 2013-01-28 18:23

Un prieten adevărat, un mare cărturar şi un mare evreu român, care iubeşte România cu toată fiinţa sa, ca nimeni altul, mi-a adresat, acum câteva zile, o corespondenţă electronică surpriză. La o vârstă onorabilă, omul acesta, are spiritul neatins, radiind un umor de cea mai înaltă calitate.

FMI şi gâsca lui Stalin sau reţeta de condus popoare opinie Este vorba de strălucitul profesor Ilie Gilbert, brăilean prin naştere, vorbitor de o neaoşă limbă română, deşi a părăsit ţara, din considerente politice, încă din anul 1950. Distinsul profesor, creatorul „Conviviologiei” (ştiinţa de a trăi în armonie), mi-a trimis, tocmai din Brazilia, ţara în care s-a stabilit de mai bine de o jumătate de secol, o nostimadă uşor sinistră, hai să-i zicem glumă, până la urmă, care, negreşit, m-a pus pe gânduri, dar m-a şi inspirat, în cele din urmă.

Ce-mi scrie profesorul?

După ce Rusia bolşevică a devenit, cu ajutorul puterilor occidentale, stăpână pe jumătate din ţările Europei, Stalin – atotputernicul lider comunist – a convocat la Kremlin pe toţi şefii statelor comuniste, pentru un instructaj asupra metodelor de conducere a popoarelor.

Drept material didactic, fiecare participant trebuia să aducă o gâscă. Imediat, noii conducători au procurat câte o gâscă, au pus-o la îngrăşat şi au făcut o colivie pe măsura situaţiei lor.

La data stabilită s-au adunat în sala mare a Kremlinului toţi cei invitaţi şi gâştele lor.

Cu vreun sfert de oră întârziere a apărut pe uşa care ducea la tribună şi Stalin, însoţit de o gâscă slăbănoagă, fără nici un fel de colivie şi care era tot timpul cu gâtul întins la buzunarul de unde îi dădea din când în când câte un grăunte.

După ce s-au ridicat toţi în picioare şi s-au gratulat reciproc, Stalin le-a cerut să deschidă coliviile şi să dea drumul la gâşte. Acestea, când s-au simţit libere au plecat care încotro neluând seama pe stăpânii lor.

Singură gâsca, cea a lui Stalin, a rămas credincioasă şi atentă la buzunarul din care i se dădea din când în când câte un grăunte.
În această situaţie Stalin a tras următoarea concluzie: „Vedeţi ce se întâmplă dacă le-aţi dat mâncare pe săturate! nu vă mai recunosc. Gâsca mea, ţinută cu câteva grăunţe să nu moară de foame, este cea mai credincioasă fiinţă.

La fel trebuie să vă purtaţi cu popoarele dacă vreţi să fie credincioase şi să nu vă creeze probleme.”


Fondul Monetar Internaţional, organizaţie internaţională alcătuită din aproape 200 de state şi constituită spre a promova, în principal, o economie mondială sănătoasă, garanţii pentru stabilitate financiară şi comerţ internaţional dinamic, obţinerea unui nivel înalt de ocupare a forţei de muncă, măsuri nedisciminatorii pentru combaterea sărăciei, a devenit încetul cu încetul un mareşal cu puteri globale, învestmântat în tunica lui Stalin. În noua sa ipostază, Fondul a trecut la condus popoare după modelul stalinist.

România loviturii de stat, din decembrie 1989, a fost predată-furată la cheie călăilor cominternişti, adică urmaşilor lui Stalin, fără datorii externe, cu mijloace materiale, circulante şi financiare asiguratorii întregii economii, pentru următorul an finaciar.

În nici două decenii ţara voievodală a românilor dintre Dunăre, Carpaţi şi Nistru a fost trântită la pâmânt, violată, apoi înjunghiată şi, ulterior, devalizată, fără milă, pentru ca, în final, să fie amanetată băncilor şi Fondului contra unor sume care depăşeşte suta de miliarde de euro. România a devenit unul din popoarele morulă din flancul sud – estic al Uniunii Europene. De curând, a primit o nouă vizită a experţilor financiari ai lumii. Această primă vizită de la victoria electorală a USL, reprezintă un ceremonial sfidător de prezentare a noului model de gâscă, de către Fond. Discuţia cu hingherii finaţelor lumii se va desfăşura, probabil, pe marginea imensului succes electoral cu care actualul guvern malagambist se mândreşte şi se îmbată de mai multe săptămâni.

Toate negocierile care se vor duce cu noii reprezentanţii ai Stalinului clonat conţin în ele amprenta doctrinară pe care v-am descris-o mai sus.

FMI îi va sugera guvernului de penali şi corupţi condus de premierul gâlcevitor, să reuşească punerea în operă a a Bibliei Fondului, parte din versetele ei satanice, fiind deja propuse în programul de guvernare uselist, fără ştiinţa poporului, conform regulei.

Dorinţa Fondului este ca ţărişoara noastră flămândă, gemând de taxe, materii prime ieftine şi multă sărăcie, să îşi platească, la timp, toate împrumuturile acordate, în visterie rămânând doar boabele necesare din care gâsca numită România să poată fi hrănită atât cât să rămână lângă stăpân. Precum gâsca ui Stalin.

Urmează vorbele sforăitoare precum că Romania trebuie să îşi găsească un echilibru „macromicroeconomic”, iar pentru aceasta este nevoie să reducă cheltuielile bugetare, să vândă tot ce mai are de vândut, să-şi suţină moneda cu banii din „SC Cutia Milei – Daniel SRL”.

Consecinţa acestor măsuri impuse şi nu negociate, înseamnă salarii tot mai mici, pensii şi mai mici, beneficii sociale zero şi reforma statului (înlocuirea hoţilor precedenţi cu cei actuali), regionalizare (spre a avea opt preşedinţi şi opt miniguverne regionale), deci mai multă sărăcie. În loc de cinci boabe de grăunţe pe zi, gâsca FMI (Românica) va mânca doar trei. Guvernul proaspăt ales şi plin de „succesuri”, raportează stăpânilor înaripatei, mai multe cioace. Una din cioacele de bază propuse ar fi convingerea reprezentanţilor Fondului ca tezele USL sunt cele care permit menţinerea echilibrului bugetar al Romaniei, adică al sărăciei. Şi ne referim aici atât la creşterea încasărilor la bugetul de stat (alte taxe sau mărirea celor existente), cat şi la scăderea cheltuielilor bugetare (altă cioacă), dacă ne gândim la slobozirea miilor de funcţii bugetare şi la cele două instituţii gonflable, mari consumatoate de fonduri bugetare: Parlament şi Guvern.

Avantajul pe care îl are partidul unic, în această negociere, este schimbarea negociatorului şef al FMI pentru România. În locul lui Jeffrey Frank, omul cu pantofii găuriţi de atâta globetrotterism, cu ceva „eşece” prin America de Sud, este înlocuit cu un olandez zburător, Jules Erik J. De Vrijer, probabil nonmormon, dar un amabil finanţist care înţelege mai bine modul de promovare a deciziilor înlăuntrul programelor de conducere a popoarelor. Adică o hrană fără proteine gâsculiţei, numită Guvernul României, spre a nu-şi părăsi stăpânul niciodată.

În consecinţă, negocierile vor pune lucrurile la punct cu noul guvern docil, o gâsculiţă care face ga-ga-ga, la semnul noului Stalin, alergând ştrengăreşte după domnul De Vrijer, să prindă bobiţele de grăunţe căzute din buzunarul tunicii sale occidentale.

Vom fi martorii altor împrumuturi împovărătoare, deoarece agenda politico-electorală pentru viitori ani va fi densă şi condensă, lacomă de bani, vor urma privatizările pe doi lei a sistemului energetic naţional, vânzarea ilegală a combinatelor energetice şi a societăţilor strategice. Cine le dă lor dreptul să vândă averea noastră? Ei se poartă cu România ca nişte proprietari, fără a fi proprietari. Pentru că poporul de proşti a fost învăţat să tacă.

Noii şi actualii guvernanţi cedează, gratis, industria strategică energetică şi transformă, fără ruşine, România într-o ţară africană. Gâsca, adică Guvernul, este pe moarte şi în opinia lui Stalin, pardon, a Fondului, asta se cheamă nu corupţie ci inalta tradare!

Negocierile se fac, îndeobşte, în genunchi. România nu mai are capacitate de reacţie, deci nu mai are mândrie şi diplomaţie iar lichidarea ultimelor ramăşiţe de economie românească etatică va arunca acest popor spre propria sa pieire. Politicienii ne-au clasat pe ultimul loc la sărăcie în Uniune.

Românul, rămas fără cele şapte inimi de aramă, urmează să plătească pe propriile lui resurse tot atât cât îi costă pe Occidentalii din Uniunea Europeană să se aprovizioneze din Rusia. Deci, e un fel de interdicţie pentru români de a beneficia de propriile lor resurse la preţuri avantajoase, mai ieftin, cu alte cuvinte, şi asta se face în numele liberalizării la ansamblul UE. Cât cinism şi câtă ură faţă de această ţară!

Încet, încet, dar sigur, vom scăpa de „ultimile pietre de moară” ale economiei româneşti prin privatizare sălbatică, pierzând CFR Marfă şi Oltchim, la pachet, probabil, cu Transelectrica, cu Romgaz, cu Transgaz şi cu toate celelalte, stabilite de guvernanţii penali ai României „by accident”.

Un nou acord cu FMI nu-şi va mai avea nici un rost, statul român fiind exclus de la orice masă a marilor decizii în domeniul economiei româneşti, Ţara Mioriţei nemaiprezentând niciun fel de interes pentru conducerea Fondului. Stalin Clonatul – FMI, vine în România cu câteva boabe de grăunţe în buzunarul de la pieptul tunicii Armani sau Gucci spre a hrăni gâsca lui Stalin.

Statul roman este scos la vânzare fără remuşcări şi fără neruşinare.

Urmează, la final, să fie date pe nimic resursele naturale care nu au fost privatizate până acum şi pentru care au avut loc ample dezbateri cu gâsca românescă. Roşia Montană se va da rapid, şi ea, în ciuda oricăror manifestaţii. Undeva prin nişte birouri capitonate se calculează, deja, profiturile rezultate din exploatarea viitoare aurului românesc.

La toate acestea, să mai adăugăm şi unda cea verde dată lui Chevron pentru exploatarea gazelor de şist de către guvernul mitoman şi mitocan. Acelaşi guvern care striga, prin gurile îmbătate şi urît mirositoare a seceră şi ciocan de le crăpau bojocii cum că România nu-i de vânzare. Au ţipat şi au câştigat.

Despre dezvoltarea economică a României nici nu se poate vorbi în condiţiile impuse de FMI ţării noastre, astfel spus, România va rămâne, de azi înainte, o ţară care se întoarce la trecut.

Vom aplica tot mai multă salivă pe pantofii găuriţi ai FMI, spre a-i lustrui cu nădejde, ca pe nişte încălţări de preţ. Pantofii Fondului au devenit botoşeii cu ciucurei de aur pe care-i mângâie lingăii politicii româneşti, de fapt, nişte hoţi emanaţi din miasmele revoluţiei trădate.

Cioaca aceia cu negocieri, cu scrisoari de intenţie sunt poveşti de adormit copii. Puterea de a gândi, de a interpreta, de a negocia lipsesc cu desăvârşire: din momentul când Fondul a luat pe inventar gâsca lui Stalin, nu mai este nimic de făcut decât ca aceasta să asculte atennt vocile înalţilor funcţionari ai Băncii şi să stea cuminte cu ochii boldiţi la buzunarul directorului FMI pentru a scoate un bob de grăunte, pe care să-l cigulească, bucurându-se dând din coadă.

România nu mai este o ţară dezvoltată şi nu mai pune probleme. Cu un buget sărac la apărare, nu putem avea diplomaţie iar concetăţenii noştri unguri se poartă în Transilvania exact precum ungurii la Budapesta. Şi toţi ai noştri tac într-o neterminată noapte a laşităţii. Măcar de de-ar face un mic efort această gâscă, numită guvern, să ţipe pentru a salva, de astă dată, România şi nu Capitoliul, aşa cum au făcut strămoaşele ei pe vremea Romei antice.

Ţara a intrat supusă în rândul suratelor subdezvoltate, deci coloniale, românilor fiindu-le vândute averea fără să fie consultaţi. Noi nu ne vom mai reveni niciodata, pentru că elita politică alogenă nu are un asemenea interes iar păstorii neamului au fost risipiţi sau, pur şi simplu, au fost lichidaţi.

Iar pentru a supravieţui şi a fi jumuliţi bine nu ne trebuie decât un pumn de grăunţe pentru toţi.

Reamintim avertismentul, făcut în anul 1940, la Alba Iulia, de către Generalului Ion Antonescu: „Să nu uităm că istoria nu va uita pe vinovaţi; şi vinovaţi suntem cu toţii: unii, pentru că am tăcut; alţii, pentru că am greşit; cu toţii, pentru că am suportat.”

sursa : http://www.ziuaveche.ro/opinie/fmi-si-gasca-lui-stalin-sau-reteta-de-condus-popoare-145907.html

Mesaj   Continut sponsorizat


    Data/ora curentă este: Mier Feb 24, 2021 5:18 pm